Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 651864 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6150 dnia: 30 Listopada 2017, 16:03 »

Edzia chcesz szczerą odpowiedź czy mam cię kłamać :D

Dzieki za pocieszenie ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6151 dnia: 30 Listopada 2017, 17:13 »
Anulla no sorry, ale świat nie kończy się na dwóch kolezankach i sasiadce. Przykre jest to, że niektórzy nie mogą liczyć na pomoc. Nie chce się tu sprzeczac przecież czy licytować, ja na szczęście moge liczyć na tych co mnie otaczają tych bliższych i dalszych.....A sytuacje kryzysowe u nas na porządku dziennym
Dwa tyg temu ja w s szpitalu, wiozl mnie sąsiad, potem  przyszedł do spiacych dzieci, bo Adam jechał na lotnisko.....

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #6152 dnia: 30 Listopada 2017, 21:06 »
Ale sa ludzie ktorzy nie maja znajomych. Znam takie przypadki i co wtedy?
Dziewczyna z ktora rodzilam ma 2 dzieci malutkich jej dorosly syn jest w Warszawie a maz zagranica. Rodzicow nie maja bo on sierota a jej juz zmarli. Rozmawialam z nia wczoraj przez tel i mowi ze masakra. W bloku ma jedna sasiadke co jej z psem wychodzi a tak to jest sama. Mieszka na wsi i niema znajomych...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Dziewczyny, czy po szczepieniu puszczacie dzieci do przedszkola następnego dnia? Czeka nas szczepienie na ospę (pierwsze w okresie chodzenia do przedszkola) i nie wiem jak to ogarnąć. Myślę, że może zaszczepić ją w środę i do końca tygodnia przetrzymać w domu?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Dziewczyny, czy po szczepieniu puszczacie dzieci do przedszkola następnego dnia? Czeka nas szczepienie na ospę (pierwsze w okresie chodzenia do przedszkola) i nie wiem jak to ogarnąć. Myślę, że może zaszczepić ją w środę i do końca tygodnia przetrzymać w domu?

Ospa to żywa szczepionka zdaje się.
Jak mozesz to zostaw w domu.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Tez bym zostawila w domu jesli masz taka mozliwosc Mysiu

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Mam możliwość jak najbardziej, a ile dni rozsądnie? Jak myślicie?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Mysle vze od środy do pon bedzie ok

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
o widzę że miłam szczęście ż u młodego w przedszkolu nie było pasowani na przedszkolaka.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Mysia ja też tak zawsze zostawiam po szczepieniu, od tej środy do pon. będzie ekstra, takie 3 dni jest spoko moim zdaniem :)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
To jakie teraz macie szczepienia? Lena ostatnie miala na 18mcy, a teraz pediatra powiedziala, ze dopiero jak skonczy 4 lata.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Dzięki Laski :)

Edzia, to nieobowiązkowe, których wcześniej nie zrobiłyśmy. Została mi ospa i meningokoki.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
Dzięki Laski :)

Edzia, to nieobowiązkowe, których wcześniej nie zrobiłyśmy. Została mi ospa i meningokoki.
A ok, to my ospe mielismy obowiazkowa na 15mcy i teraz druga dawka bedzie w wieku 4 lat.

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
Dziewczyny jak zareagowalybyscie gdyby wasze dziecko przyszło z przedszkola i poskarzylo się że dostało klapsa? Temat na szczęście mojego dziecka nie dotyczy ale koleżanka dzwoniła się poradzić co powinna zrobić.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Ale od Pani?

Pierwsze to rozmowa z dzieckiem Jak to było i dlaczego, a potem obowiązkowo poszłabym na spokojnie porozmawiać z Panią i ustalić o co chodzi.
« Ostatnia zmiana: 19 Grudnia 2017, 12:59 wysłana przez loona »

Offline beta80
  • maniak
Dokładnie tak. Od pani...podobno też dziecko płakalo przez jakiś czas i nie chciało do przedszkola chodzić.
Tez jej tak doradziłam..ale potem pomyślałam że kobieta pewnie i tak się nie przyzna

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
U nas był podobny problem. Ale skarżyło się nagle kilkoro dzieci. Rozmowa z dyrekcją i pani dostała dyscyplinarkę.

Offline beta80
  • maniak
Coś strasznego...jestes święcie przekonana o dobrej opiece w przedszkolu a tu taka informacja od dziecka.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Jeny...  :-\

Na pewno konfrontacja całej sytuacji z przedszkolanką, być może przy dyrekcji przedszkola od razu...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Na pewno trzeba porozmawiać z Panią i nie mozna tego bagatelizować.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline beta80
  • maniak
Dzięki dziewczyny. Po prostu w głowie mi się to nie mieści :-(

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Ja bym poszła od razu do dyrekcji.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
O kurcze na pewno nie mozna tak tego zostawic. Pewnie poinformowalabym panią ze od razu ide do dyrekcji bo pewnie z nia nie ma sensu rozmawiac

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
To ja też się pożalę...
Dziś mieliśmy jasełka. Występowało 18 dzieci w tym mój. Był pasterzem i miał 4 wersy do powiedzenia. Wszystko ładnie i zgrabnie ale ciocia zapomniała o jego roli... Czekaliśmy na widowni aż tu nagle brawa na zakończenie... Oczywiście mój się popłakał. Ciocia próbowała ratować sytuację i przekonała żeby powiedział na koniec. No ale w płaczu nic nie można było zrozumieć. Dostał jednak brawa ale niedosyt i smutek pozostał...
W drodze powrotnej powiedział, że on nie chce nigdy występować...
Pierwszy występ z wierszykiem na pamięć i taka wpadka  :-[

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
A u nas wręcz przeciwnie. Wczoraj pierwszy występ, podczas którego Lola mówiła wierszyk, śpiewała. Po prostu występowała. Pierwszy raz :) Zawsze stała gdzieś w z tyłu, zakrywała buźkę. A wczoraj cud :) Jestem oszalała z radości :)

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
A u nas wręcz przeciwnie. Wczoraj pierwszy występ, podczas którego Lola mówiła wierszyk, śpiewała. Po prostu występowała. Pierwszy raz :) Zawsze stała gdzieś w z tyłu, zakrywała buźkę. A wczoraj cud :) Jestem oszalała z radości :)
o u nas to samo, na jednym rpzedstawieniu nic nie robil, na drugim plakal, a wczoraj pieknie spiewal i pokazywal i tanczyl
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Justys851
  • Chuck Norris
To ja też się pożalę...
Dziś mieliśmy jasełka. Występowało 18 dzieci w tym mój. Był pasterzem i miał 4 wersy do powiedzenia. Wszystko ładnie i zgrabnie ale ciocia zapomniała o jego roli... Czekaliśmy na widowni aż tu nagle brawa na zakończenie... Oczywiście mój się popłakał. Ciocia próbowała ratować sytuację i przekonała żeby powiedział na koniec. No ale w płaczu nic nie można było zrozumieć. Dostał jednak brawa ale niedosyt i smutek pozostał...
W drodze powrotnej powiedział, że on nie chce nigdy występować...
Pierwszy występ z wierszykiem na pamięć i taka wpadka  :-[

Domyślam się co czujesz, nic przyjemnego wiem, i współczuję
Ja miałam niesmak jak mój syn rok temu występował nie ze swoją grupą tylko młodsza, domyślam się że chodziło o wzrost....
Powiem Ci że Karol też był zły, dzisiaj juz nie pamięta  :)

Teraz dostaję kolejny raz rolę..... Krasnala  ::)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Przykre to co piszecie.  Jak można zapomnieć o dziecku lub dać je do młodszej grupy.... nie pojmuje... nie ogarniam...

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Zdaję sobie sprawę, że takie pomyłki się zdarzają, ale jak dotyczą Twojego dziecka to jest to bardzo bardzo przykre...
Jak można zapomnieć? A np. źle spojrzeć na scenariusz na kartce i już kolejność pomylona...
Ehh pewnie syn szybko zapomni, ale popołudnie było ciężkie.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Gosia przykre to.
Domyslam sie ze i tobie i mlodemu.
Nic juz n8e zrobicie, ale gdyby wracal do tematu to moze obruc to e zart?
W stylu ze wiesz ze potrafil, ale pani to gapa i chyba tak sie spieszyla zeby zjesc poczestunek (o ike byl) ze zapomniala?
I oczywiście cos wvstylu nie martwvsie synku, ja i tak pekam z dumy bo wiem ze potrafisz swoka role.

U nas dziala. Tylko seba do tej pory emocjonalnie nie dawal rady.  Dopiero w tym.roku sie udalo na balu jesueni..
A ja.sie poryczalam ze wzruszenia..