Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 651426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6120 dnia: 30 Listopada 2017, 10:26 »
U nas rodzice sa poinformowani.
Cwicza w domu z dziecmi, dzieci sa ubrane na galowo, wiedza ze przyjdzie pan kamerzysta.
Starsze dzieci maja z mlodszymi taniec i zabawy.
Na prawde fajnie to wychodzi.
Tylko ze u mnie bardzo duzo sie ogolnie dzieje no co chwile sa warsztaty, zajecia otwarte, festyny z przrdstawieniami, przedstswienia itp i po chwili rozczarowania rodzice nie maja zalu bo uczestnicza w wielu innych atrakcjach

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6121 dnia: 30 Listopada 2017, 10:36 »
Pasowanie to nic
Mój Karol ponad rok temu był przyjmowany do szpitala z dziewczynką rok starszą wówczas ,miała 6 lat. I przy mnie matka jej żegnała się z nią mówiąc że jutro przyjedzie do niej.
Ani razu jej nie było, dziecko samo spędziło 5 dni w szpitalu, dodam że zahaczało to o sobotę i niedzielę.
Kumpela leżała teraz w szpitalu z córką na sali z 15 miesięczna dziewczynką której matka przychodziła na 40 min do niej. Dziewczynka całe dnie sama spędzała w łóżeczku.....
Nawet jeść nie miał jej kto dać, kumpela latała za pielęgniarkami żeby do niej przyszła
Matka oczywiście imprezowa, i jeszcze miała pretensje do lekarza że już dziecko wypisuje jak ona musi coś w sądzie załatwić....

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #6122 dnia: 30 Listopada 2017, 10:40 »
Bo jak przedszkole organizuje imprezy typu pasowanie o 15 to nie każdy rodzic może dojechać. A najgorzej jak we wtorek o 15, gdy urzędy i do 17 otwarte.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6123 dnia: 30 Listopada 2017, 10:45 »
Japcio a wszyscy w urzędach pracują ?
Zresztą u nas urzędy do 17 w poniedziałki czynne

Nie każdy pracuję od 7-15 .
Są ludzie którzy pracują na popołudnie.
Nikomu się nie dogodzi, zawsze ktoś będzie poszkodowany

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #6124 dnia: 30 Listopada 2017, 10:49 »
Justyna aż mnie serce ścisnęło jak to przeczytałam (o tych dzieciach w szpitalu ,bez rodziców)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #6125 dnia: 30 Listopada 2017, 10:49 »
Dobra, to dla rozluźnienia opowiem Wam, że drugi chłopiec wyszedł, powiedział na jednym wdechu swój wierszyk i zakończył stwierdzeniem "głooooodnyyy jesteeem"

:D
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2017, 10:52 wysłana przez Asiq »

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6126 dnia: 30 Listopada 2017, 10:53 »
Justyna, wyluzuj :) Jednak o 16 czy 17 jest większa szansa na komplet rodziców. W Irlandii u znajomych tego typu imprezy są w soboty i nikt nie marudzi. Też bym wolała w sobotę jechać do przedszkola niż po południu w tygodniu.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6127 dnia: 30 Listopada 2017, 10:59 »
A jak nie wyluzuje to co  :P
Nie rozumiem odpowiedziałam na Twoją wypowiedź to już niby spięta jestem....

Matko czasami lepiej nic tu nie pisać

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #6128 dnia: 30 Listopada 2017, 11:05 »
Wyluzujcie wszyscy  ;D
Poświęćcie dzieciakom więcej czasu codziennie, a nie tylko od święta ;)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #6129 dnia: 30 Listopada 2017, 11:08 »
Wyluzujcie wszyscy  ;D
Poświęćcie dzieciakom więcej czasu codziennie, a nie tylko od święta ;)
Wow ::) a po czym wnioskujesz,  że to tylko od święta  ???

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6130 dnia: 30 Listopada 2017, 11:15 »
Ja pierdziu.... Znów się zaczyna.....

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6131 dnia: 30 Listopada 2017, 11:19 »
U nas pasowanie jutro o 10.00 i nikt nikogo nie pytał czy mu pasuje.

Mało tego! Ja nawet nie śmiałabym tej godziny komentować... uważam, że takie uroczystości to świadoma „konsekwencja” „posiadania” dziecka i choćbyśmy zmuszeni byli na głowie stanąć to mamy tam być. Moze nie koniecznie oboje rodzice, ale jedno bez mrugnięcia okiem ma być i koniec tematu.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6132 dnia: 30 Listopada 2017, 11:20 »
Pms  ;D ;D ;D
A propo szpitala.. justyna ja nie rozuniem.tez takich rodzicow. Ja wiem ze praca jest wazna, czesto samotni rodzice ale nie wuerze ze nie ma NIKOGO do pomocy.
Ja teraz stoje przed wyborem szpitala dla sebunia.
Te cholerne migdalki nas masakruja.
Ale przerazaja mnie procedury w szpitalach na nfz.. z drugiej strony 3tys za zabieg to dla mnie bardzo duzo pieniedzy :(

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #6133 dnia: 30 Listopada 2017, 11:25 »
To jeszcze Wam coś opowiem, na rozluźnienie. Wczoraj moja Karola, powiedziała do R kiedy ten wrócił z zakupów:
- Tato! Zapomniałeś o mandarynkach i winie dla mamusi. PRZESADA! (tu chwyciła się pod boczki)

Mam nadzieję, ze nie powtórzy w przedszkolu :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6134 dnia: 30 Listopada 2017, 11:32 »
Hahaha  ;D
Ah karolcia karolcia :)
Macie z nia smiesznie ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6135 dnia: 30 Listopada 2017, 12:08 »
U nas pasowanie jutro o 10.00 i nikt nikogo nie pytał czy mu pasuje.

O! i ta godzina zawsze mnie rozwalała....bo jeszcze na tą cholerną 15tą to mogłam z pracy wyjść wcześniej, ale 10ta- zawsze urlop obowiązko musiałam brać.

Zdecydowanie wolałabym rozwiązanie brytyjskie :P wszystkie imprezy w sobotę!

A co do szpitali, to też miałam taką sytuację. Nawet byłam na sali z takim maluszkiem po operacji na otwartym sercu (noworodek) - jego mama przychodziła tylko w soboty bo nie miała z kim zostawić pozostałej 6tki w domu....
A ja nawet nie mogłam dotknąć tego maluszka jak płakało bo zabroniły pielęgniarki.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6136 dnia: 30 Listopada 2017, 12:59 »
No nie ma idealnego rozwiązania, są tacy co i w soboty pracują ;)

A u Franka szkarlatyna

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #6137 dnia: 30 Listopada 2017, 13:09 »
No dobra, ja tam nie wiem gdzie pracujecie i dopuszczam różne możliwości, ale bez przesady, ile jest takich imprez w roku? Kilka zaledwie. Ja dużo pracuje, mam rozpisane rozprawy, codziennie terminy które muszę wysłać etc. ale nie mam problemu z elastycznością dla malucha.

Ja byłam dotychczas u Kuby na pasowaniu i dwóch pokazach, co na 9 mscy jego uczęszczania do przedszkola daje jedną rzecz na trzy miesiące...jakby nawet to o 10 było to raz na trzy miechy można ogarnąć temat w pracy, zwolnić się, odrobić, z braku laku wziąć urlop...

Strasznie współczuję dzieciakom które są same...ale też wiem, że np. są takie historie, że tylko ojciec pracuje, a matka siedzi z pozostałą trójką dzieci. Jak leżeliśmy z Kubą w szpitalu maluch był sam (miał chyba 2 lata) no i właśnie wiem, że miał tylko mamę która musiała być z resztą dzieci. Ale jak już ktoś to z premedytacją robi to nie rozumiem.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6138 dnia: 30 Listopada 2017, 13:21 »
Monika, współczuję... nas, tfu tfu ominęło. Z tego co wiem to nikt oprócz tej jednej osoby z grupy Niny na szkarlatynę nie zachorował na szczęście.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6139 dnia: 30 Listopada 2017, 13:43 »
A ja jestem daleka od oceniania innych. Wiadomo - jak widać ewidentnie, że coś jest na rzeczy to inaczej. Ale nigdy tak naprawdę nie wiemy co się dzieje u kogoś.

Ja mam koleżankę która nie ma ZUPEŁNIE nikogo do pomocy przy dzieciach.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #6140 dnia: 30 Listopada 2017, 13:52 »
A Julii w przedszkolu od wczoraj wisi kartka o przypadku owsicy,

jestem przerażona.... mam nadzieję, że ją ominie.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #6141 dnia: 30 Listopada 2017, 14:00 »
U nas w katolickim przedszkolu pasowanie podczas niedzielnej mszy  ;D
Natalka 4.11.2012

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6142 dnia: 30 Listopada 2017, 14:00 »
A to w Waszej grupie? U nas zazwyczaj napisane jest w której grupie zgłoszono. Oby Was ominęła taka atrakcja

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #6143 dnia: 30 Listopada 2017, 14:01 »
Lena miala dwa tygodnie przerwy w przedszkolu, poszla znow we wtorek i co? Dzis w nocy dostala goraczki i kaszle ::) Kuzwa, ile jeszcze ???

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #6144 dnia: 30 Listopada 2017, 14:02 »
A to w Waszej grupie? U nas zazwyczaj napisane jest w której grupie zgłoszono. Oby Was ominęła taka atrakcja

Nie wiem ale rano i na koniec dnia obie grupy są łączone ;/

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #6145 dnia: 30 Listopada 2017, 14:52 »
W Irlandii u znajomych tego typu imprezy są w soboty i nikt nie marudzi. Też bym wolała w sobotę jechać do przedszkola niż po południu w tygodniu.
To chyba ja w innej Irlandii;-) Jeszcze żadnej imprezy nie miałam w sobotę;-))) Czegoś takiego jak pasowanie nie mamy w ogóle,ale przedstawienia świąteczne ( na czasie) są normalnie w godzinach lekcyjnych czy przedszkolnych. Każdy ma inną sytuację w pracy, w tym roku uda mi się być, bo jestem na chorobowym,ale czasem jest tylko mąż. U Alana w szkole to trwa ok 20 min. Jeśli bym nawet dostała 1,5 h przerwy w pracy( tyle bym musiała mieć,aby dojechać do szkoły i wrócić), to potem bym nie miała już parkingu w centrum;-)))) . Wiem,że dziewczyny, które mają dzieci w szkołach bliżej pracy ,wychodzą choć pracodawca przewraca oczami,ale nie ma sumienia nie puścić.....
U nas najgorzej z wywiadówkami, bo szkoła otwarta krótko, teraz miałam o 3.10, jakbym pracowała,to najszybciej jestem w szkole o 16...także dzięki za chorobowe;-))))

Co do szpitali nie komentuję, nie chcę oceniać, ale nie wierzę,że ktoś nie ma pomocy przy dzieciach.........My mieszkamy daleko od rodzin,babć, cioć i kuzynek......ale są tu życzliwi sąsiedzi ,koleżanki, znajomi.......zawsze znajdzie się ktoś do pomocy, nie wierzę,że ktoś żyje sam........

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6146 dnia: 30 Listopada 2017, 15:20 »
Lena miala dwa tygodnie przerwy w przedszkolu, poszla znow we wtorek i co? Dzis w nocy dostala goraczki i kaszle ::) Kuzwa, ile jeszcze ???

Edzia chcesz szczerą odpowiedź czy mam cię kłamać :D

Moja przyjaciółka poszła właśnie na 2 miesiące wychowawczego bo już nie ma z kim Młodej zostawiać (ojca brak, znaczy jest ale sie nie poczuwa do siedzenia z dzieckiem jak chore) bo od września istny hardcore z chorobami ;)

Ja dziękuje Bogu za nianie i babcie :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #6147 dnia: 30 Listopada 2017, 15:49 »
Co do szpitali nie komentuję, nie chcę oceniać, ale nie wierzę,że ktoś nie ma pomocy przy dzieciach.........My mieszkamy daleko od rodzin,babć, cioć i kuzynek......ale są tu życzliwi sąsiedzi ,koleżanki, znajomi.......zawsze znajdzie się ktoś do pomocy, nie wierzę,że ktoś żyje sam........
Daria ale jak nie wierzysz, no jak nie wierzysz?
Ja wierzę, mało tego bo sami mieliśmy podbramkową sytuację. Jedna kumpela w pracy, druga w pracy a trzecia akurat była w PL. Sąsiadka nawet jak by chciała to nie pojedzie mi po młodą bo 1 - za 3 tyg rodzi do tego ma 3 latka na stanie i brak samochodu, 2 - mamy szkołę tak z dobre 40 minut od domu. No i d..a. Na szczęście tak się pozmieniało w ciągu 24h, że wszystko było ok.
Naprawdę nie życzę Ci znalezienia się w takiej sytuacji, że nie masz jak syna ze szkoły odebrać a wiem niestety, że wszystko w życiu jest możliwe.
Ja wiem ze praca jest wazna, czesto samotni rodzice ale nie wuerze ze nie ma NIKOGO do pomocy.
Sylwia i Ty też uwierz.
Dziewczyny, trochę pokory proponuję bo ludziom się różnie układa i nie koniecznie mają na to 100% wpływ :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6148 dnia: 30 Listopada 2017, 16:00 »
O to mi dokładnie chodzi. W ogóle jak można w coś takiego nie wierzyć. Uważacie, że taka osoba kłamie czy jak? :) To, że Was nigdy coś takiego nie ma prawa, ani możliwości spotkać to nie znaczy, że kogoś innego nie spotka.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #6149 dnia: 30 Listopada 2017, 16:01 »
Jaka tu gorąca atmosfera :D Wszystkim się okres zbliża? :D

Ja też mam problem z przychodzeniem na imprezy przedszkolne na 15, czy 15.30. Albo na zebrania z rodzicami o podobnych porach, ale zawsze jestem - zwolnię się, albo wezmę urlop. Stanę na głowie i będę. Wyobrażam sobie jak by się czuło moje dziecko, gdyby mnie nie było. Jutro też wychodzę wcześniej z pracy, bo Adaś ma konkurs międzyprzedszkolny - Piosenka Bożonarodzeniowa i chcę być. Na szczęście istnieje również opieka nad dzieckiem 2 dni, którą można wykorzystywać na godziny.