Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 654201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Tak myślałam, babcia mojego męża pracowała w takiej dzieci mamy oddawały w poniedziałek rano a odbierały w piątek po pracy, też tak to wygląda teraz?

Ej ja zartowalam

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Ja myslałam ze powaznie piszesz?
A jest taka opcja w przedszkolu?

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
Mi babki z pracy opowiadały, że kiedyś tak właśnie było. Straszne dla mnie. Jak dom dziecka i weekendowanie... ::)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Ja tak chowałam się u babci :) Rodzice zawozili w niedzielę wieczorem i odbierali w piątek po pracy. Oczywiście codziennie u mnie byli. Miło wspominam dzieciństwo u babci :)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Ja tak chowałam się u babci :) Rodzice zawozili w niedzielę wieczorem i odbierali w piątek po pracy. Oczywiście codziennie u mnie byli. Miło wspominam dzieciństwo u babci :)
Tylko co innego babcia a co innego taki żłobek :p
Ja też sie tak wychowałam u dziadków :p

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
A ja mam stresa babeczki z tym przedszkolem :D Mój Kuba jest teraz prawie najmłodszy w grupie, jest jeszcze dziewczynka o 10 dni młodsza, ale ona w przedszkolu od września no i jak to dziewczynki, jednak bardziej ogarnięta...Druga dziewczynka z jego rocznika jest jeszcze starsza, a reszta to rocznikowo 4latki.
Jutro dzieciaki jadą na zawody sportowe na wielką halę.
Boję się jak cholera, że coś się młodemu stanie, że sobie tam w tym tłumie nie poradzi  ::) No albo coś sobie połamie na zjeżdżalni czy zamkach  ::) ile ja miałam takich spraw połamanych dzieci  ::)
Gdybym tylko miała co z Filippo zrobić to bym z Kubą pojechała.

Kuba ogólnie rewelacyjnie wszedł w grupę, bawi się z kolegami, uczestniczy w zajęciach etc. ale mi się on taki malutki wydaje, a to przedszkole to już poważna sprawa normalnie  ;D

Czy to normalne taka dziwna schiza w brzuchu?

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Chyba każda matka by się martwiła ;) ale przecież Kuba nie będzie tam sam! :)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Gosiu moj ostatnio do pleciugi jechal autokarem i tez mialam schize  ::)
Takze chyba masz calkowicie zdrowe odruchy ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Pewnie ze normalne. Moj jeszcze nie poszed do przedszkola a ja już schizuje

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
Normalka
Natalka 4.11.2012

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
Ucielo mi resztę wiadomości...moja jutro pierwszy raz sama jedzie na wycieczkę (wcześniej babcia z nią jeździła ) tez jest najmłodsza w grupie...mam ogromny stres. Jada do Warszawy na caly dzień!
Natalka 4.11.2012

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
normalka. młody w listopadzie jechał do Wodzisławia na wycieczkę... Jednak daleko dla takich maluchów.
Dostałam biegunki ze stresu  8) 8) 8)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
O Madzia,z Wodzisławia jest mój mąż;-) Rany,co te dzieciaki tam robiły?????

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Zwiedzali Sztolnie ;-)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Taka sprawę mam. Nasze przedszkole wrzuca na swoją stronę zdjęcia dzueci z imprez/spotkań.  I nie mam nic przeciwko bo wyraziłam zgodę.  Problem mam innym. Dziś przez przypadek (koleżanka mi mówi ze widziała mojego starszego syna na fb u męża kuzynki) okazało się ze tata jednego chłopca wrzuca te zdjęcia na swój prywatny profil na fb. Tym samym mój syn jest na kilkunastu zdjęciach w ostatnim czasie. Nie podoba mi się to bynajmniej.  Po pierwsze nikt mnie o to nie spytał.  Po drugie wg co innego strona przedszkola gdzue zainteresowani wchodzą a co innego prywatny profil na fb.. zdenerwowałoby was to? Czy przesadzam? tylko co ja mogę? Z człowiekiem sir nie widzę bo w innych godz bywam w przedszkolu. 

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
U nas też przedszkole ma album ze zdjęciami ale zablokowali możliwość jakiegokolwiek ich pobierania czy ściągania ze strony
Jeśli Twój syn jest na tych zdjęciach to przypuszczam, że inne dzieci także. Porozmawiałabym z innymi rodzicami i dopiero wtedy "uderzyła" do gościa o ich usunięcie

Offline madziatko

• Chuck Norris
Tylko szczerze to ja nie wiem czy innym to przeszkadza?

A Wam by przeszkadzało?

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Uwazam ze facet zwyczajnie nie pomyslal. Poprosilabym nauczycielke moze o informacje na tablicy. Ze prosi sie o nie udostepnianie zdjec gdzie sa inne dzieci? A jak nie to sama go popros o zaklejenie twarzy dzieci. Jakby ni ktos zwrocil uwage napewno bym przemyslala i usunela fotki. Uwazam ze masz prawo do prywatnosci.
Ja kiedys wrzucialam fotke z turnieju z innymi dziecmi(nie pamietam czy prywatne czy ze strony) jakas moja znajoma oznaczyla swoja kolezanke zeby zobaczyla swojego syna. W tym momencie pomyslalam ze moze nie powinnam. Z drugiej strony widze czesto fotki gdzie jest wiele dzieci udostepnione ze strony przedszkola/klubu itd wiec moze to nieuniknione??

Offline madziatko

• Chuck Norris
Tylko w moim odczuciu inaczej odbierane jest udostępnianie zdjęcia syna przez przedszkole czy klub sportowy gdzue ma judo niż prywatnie przez ojca innego dziecka.  Przedszkole i klub zawsze też o zgodę prosi.  Tam w moim mniemaniu wchodzą i oglądają ludzie zainteresowani...

Właśnie zagadalabym do niego osobiscie ale jesteśmy w przedszkolu w zupełnie innych godzinach.

Ja czasem wrzucę zdjęcie chłopców na fb czy tu na forum ale to ja decyduje jakie i kiedy...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Mnie by to zirytowało i to ostro. Ty i tak jesteś widzę spokojna, bo najpierw napisałaś tutaj. Szczerze powiem, że ja bym chyba od razu wyskoczyła do pana o usunięcie tych zdjęć. Ja w szkole nie dałam zezwolenia na zdjęcia ani na umieszczanie wizerunku mojej córki nawet na fb szkoły. Sama jej zdjęć nigdzie nie wstawiam. A jak ktoś ze znajomych chce koniecznie ją zobaczyć to rozmawiamy przez skype. Wiem, że może przesadzam w drugą stronę ale szanuję prawo mojej córki do prywatności.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline madziatko

• Chuck Norris
Staram się stopowac. Nauczyła mnie tego dzielnica na której mieszkam. Tutaj wszystko się inne niż nam się wydaje i to co dla mnie jest oczywiste dla wielu tutaj jest conajmniej dziwne. Dlatego pytam tu czy to znowu ja przesadzam czy ktoś uważa podobnie.  Nie żebym zmieniła zdanie. Po prostu chce na spokojnie poznać zdanie innych...

Może pogadam z panią jutro. Ona może mnie zrozumie.  Bo rodzica nic widzę a przy fb nie będę pisać. ..

Ja miałam taką sytuację gdy mieliśmy chrzest młodszego syna. Jedni z gości zamieścili zdjęcie właśnie ma fb i dopiero wtedy sieć dowiedziała się z istnieniu Ryśka. Ja wcześniej nie chciałam i sama bym nie umieściła zdjęć.  Ile się wtedy gratulacji pojawiło (a syn juz ponad cztery miechy mial). Oczywiście uświadomiłam ze nie chciałabym aby ktoś umieszczał zdjęcie z Młodym. Można swoje bez dzuecka mojego.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
U nas tez przedszkole ma zablokowaną możliwość kopiowania zdjęć, nie da się ich zapisać.

Postąpiłabym dwojako. Po pierwsze uderzyła do źródła, czyli napisała do pana na fb z prośbą o zamazanie twarzy mojego dziecka albo wycięcie go, jeśli to możliwe.

Po drugie złożyłabym prośbę w przedszkolu, aby także zablokowali możliwość kopiowania lub napisali o zakazie kopiowania.

Z trzeciej strony... Zależy na ile Ci to przeszkadza. Podpisany nie jest z imienia i nazwiska przecież. Jesli wyraziłaś zgode na publikację w przedszkolu, to przedszkole także ma prawo publikowac to gdzie indziej. U nas np raz w roku jest konkurs na grupę przedszkolną i wtedy zdjęcie grupy jest w gazecie.

Offline madziatko

• Chuck Norris
U nas raz w roku są robione zdjęcia do lokalnej gazety i wtedy osobna zgodę się podpisuje.. wyraziłam zgodę tylko na stronę przedszkola.

Szczerze to nigdy nawet nie pomyślałbym żeby udostępnić zdjęcie na którym jest inne dziecko i nie poinformować o tym jego rodziców. 

Właśnie fb nie uważam ze dobra formę komunikacji. Gdybym spotkała ich osobiście to na pewno poruszylabym temat.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
Na początku roku zamknęłam konto na fb. Niestety po miesiącu wznowiłam je właśnie z bardzo podobnych względów. Aby widzieć czy ktoś nie publikuje zdjęć i faktów o mojej rodzinie których sobie nie życzę.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Na początku roku zamknęłam konto na fb. Niestety po miesiącu wznowiłam je właśnie z bardzo podobnych względów. Aby widzieć czy ktoś nie publikuje zdjęć i faktów o mojej rodzinie których sobie nie życzę.
to od Ciebie dostalam wiadomość o tym chlopaku, ktory umieszczal zdjecia cudzych dzieci prawda? To juz.byla.przesada. ale ja rowniez udostepniam zdjecia z przedszkola mojego dziecka i nie mam nic przeciwko jesli Antek znalazlby sie na ktoryms udostepnionym przez innego rodzica zdjeciu.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Madzia mnie by wkurzyło i to ostro....tak samo jak mnie wkurza jak moja matka rozsyła moje zdjecia które ma w telefonie do swoich znajomych czy rodziny nawet w prywatnych wiadomościach i nie rozumie tłumaczenia ze sobie nie życzę....a jakie boje stoczyłam żeby moich dzieci nie wrzucała na fb....no i do konca też tego nie wiem...

Offline madziatko

• Chuck Norris
A teraz z mężem rozmawiam i on mówi ze przesadzam. Ze szukam problemu  i wrogów sobie narobie. .. jemu to nie przeszkadza

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
Tak Pati to było ode mnie

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Ja się przychylam do zdania Seleny.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
u nas w przedszkolu zawsze jak są jakieś imprezy i wiadomo,że rodzice robią zdjęcia no to zawsze na poczatku jest przypominane, że można robić zdjęcia ale nie wolno umieszczać bez zgody innych rodziców w necie