Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649035 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
wiolcia, poszukaj zajęć w necie; niektóre szkoły organizują zajęcia pokazowe (znam szkołę Casio tzn. właścicieli i wiem, ze oni takie zajęcia mają)
Idź z córką na takie zajęcia i sama się przekonaj - nic na siłę.

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
i tak własnie zrobie, zobacze czy cos u mnie na osiedlu jest ciekawego,a jak się okaże ze wcale nie chce chodzić to nie,

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Basia, w necie pioszuykaj. Ja tak znalazłam, ale to wywalilam.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Moja Zuza chodzi na lekcje gry na pianinie w Akademia Muzyki Rozrywkowej RockStar.. Raz w tygodniu.. Narazie sprawia jej to dużo radości..

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
U nas jest rytmika dla kazdego obowiazkowo, angielski 2 razy w tyg,niemiecki2 razy w tyg, tańce2x, piłka nożna1x...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Ile wakacji zostało?przypomnijcie mi ;)- nasze przedszkole nie czynne do 28.08 ;D ;D ;D ;D ;D
jest  bosko-co dzien zaklinam pogode aby od 8do20 w basenie w ogrodzie siedziały ;D

U Mai jest angielski,rytmika ,taniec,Logopedyczne tematy 1x w tyg-dla dzieci którym jest ww potrzebny.
Basen ma 1x w tyg,ok 25km od domu-chodzi juz 2lata-jest nim zachwycona.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Z tymi dodatkowymi zajeciami to ciężki temat. Fajnie jak wszystko jest w przedszkolu, cho wiem, ze to trudne. Moja w przedszkolu ma angielski, gimnastykę, rytmik i taniec. Pan od tanca prowadzi obok w szkole dodatkowe zajecia o 17. W tym roku odpuściłam, bo po 9 godzinach dziennie w przedszkolu nie chciałam jej ciągnąć, no ale w tym roku można powiedziec, że ona sama się zapisała. No i basen w piątek, ale tam chodzi od urodzenia, więc ona nie zna życia bez basenu ;). Choć ja uważam, że to sporo jak na 4 latka, ale skoro ona sama chce...To trzeba zaprowadzać.

Offline wiolcia

• zapaleniec
własnie suprynka,ja uważam ,że nic na siłe,moja też jest 9 godzin w przedszkolu,ale tam akurat te zajęcia dodatkowe są jak dla mnie beznadziejne
Jak na razie moja chce chodzić na basen albo taniec,więć dlatego szukam,a jak zobacze ,że np nie wypali to nie bedzie chodzić :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Wasze dzieci dają radę jeszcze chodzić na zajęcia poza przedszkolem? Nikodem ma rytmikę2x w tyg, taniec 2x w tyg i włoski codziennie w przedszkolu i przez myśl mi nie przeszło, aby na coś jeszcze go ciągnąć? Kiedy? U nas weekendy odpadają, bo albo ja pracuję, albo jeździmy na wycieczki, organizujemy sobie wspólnie czas, a w tygodniu chłopcy popołudniami są zmęczeni... idziemy na jakiś spacerek, na plac zabaw i do domu spać... Gdybym wsadziła ich do samochodu momentalnie by zasnęli... tyle, że oni w dzień nie śpią ani minuty.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
u nas nie ma zajec dodatkowych wiec nie ebdzie problemu..przyjemnosci mieszkania w malej miescinie

Offline marcella

• Chuck Norris
Nie we wszystkich przedszkolach są jakieś zajęcia dodatkowe.. Moja miała rytmikę raz w tygodniu i angielski.. Ale z angielskiego nawet raz nic nie powiedziała jakby tych zajęć nie było.. Pianino ma na okres wakacji.. Dosłownie 2 minuty od domku.. Chodzi bardzo chętnie i często pyta kiedy znów pójdzie.. Nauka gry polega na zabawie..

Offline wiolcia

• zapaleniec
ale ja ją chce na coś zapisać bo tak jak wczesnie napisalam  Madzia chodzi tylko na rytmikę w przedszkolu ktora jest obowiązkowa

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Szymek ma 2x angielski, 2xrytmike, 2x hiszpanski. Chodzil na karate i taniec ale sam zdecydowal ze nie chce. To wszystko w przedszkolu. Dodatkowo pilka nozna raz w tygodniu. Wiecej ja sama nie dalabym rady, bo zwyczajnie nie mamy kiedy.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline wiolcia

• zapaleniec
Widzę,żę wybór zajęć dodatkowych w przedszkolu jest rózna.U mnie jest angielski na ktory Madzi nie zapiszę(chodzi o osobę prowadzacą zajecia) no i karate.Rezcywiscie jezeli dzieci mają tyle zajęć w przedszkolu to już nie ma sensu chyba zapisywać na jakieś inne.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
moja córka na początku tego roku samowolnie zapisała się na pełen pakiet zajeć dodatkowych łącznie z gimnastyką korekcyjną... ;D
Skoro sobie życzyła, to proszę bardzo...
Poza przedszkolem ma dodatkowy basen, ale ten u niej też jest "od zawsze" - nie ma życia bez basenu...pływa ona, pływa brat...
Teraz coś bąka o dodatkowym tańcu...jeden ma w przedszkolu...
Nie jestem specjalnie na to napalona i szczerze powiedziawszy poszukałabym czegoś niezobowiązującego...broń Boże miejsca, gdzie mamusie się nakręciły na zrobienie z dzieci zawodowych tancerzy...
A po cichu liczę, że się dziecku znudzi...
Póki co zapomniała i nie naciska, to nie odświeżam tematu...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
DZiewczyny ze szczecina czy orientujecie się czy w czasie wakacji jest gdzieś na basenie nauka pływania dla dzieci?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Wodne Królestwo na Mierzynie jest otwarte cały rok
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
Ja już tylko czekam na normalny tryb przedszkolny. Te dyżury nas wykańczają. Masakra. I dalej nie rozumiem rodziców niepracujących, którzy dzieci posyłają w wakacje do przedszkoli...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
my przedszkole zastępcze zaczynamy o poniedziałku...
teraz byliśmy w swoim...

a co takiego tragicznego w tych dyżurach?
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Suprynka, dlaczego nie rozumiesz? Ja rozumiem BARDZO. Mam pracę, którą mogę sobie dowolnie organizować i mogłabym siedzieć z dzieciakami ( pomocą dziadków) przez dwa miechy... gwarantuję jednak, że byście o mnie w faktach usłyszały.... :-[ ::)

Po dwóch tygodniach w domu, poszli na dyżur swojego przedszkola na dwa tygodnie... do obcych ich nie posyłam, bo jedziemy na urlop w drugiej połowie sierpnia... teraz dwa tygodnie znowu będziemy razem i już się lekko boję o nasze zdrowie psychiczne ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Ja już tylko czekam na normalny tryb przedszkolny. Te dyżury nas wykańczają. Masakra. I dalej nie rozumiem rodziców niepracujących, którzy dzieci posyłają w wakacje do przedszkoli...
wybacz ale bzdura na potęge wg mnie to jest.Jesli nie ma sie niani/ciotki/babki do pomocy to można sfiksowac ...dziecko sie nudzi(w szczególnosci jesli jest uwiązane drzemką 3h rodzenstwa w domu)-matka nawet jeśli chciala by zrobic cos poza sprzątaniem ,gotowaniem-nie da rady-bo wybacz-ale 3,4,5 nudzi sie bardzo szybko-i zaczyna się "snuć" i mędzic..Pomijam fakt ,że nie mogę zwyczajnie odsapnąc-zajmując sie zamiennie to jhedną to drugą-Maja np tęskni za przedszkolem...
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Rodziców niepracujących wysyłających dzieci do przedszkola rozumiem zdecydowanie.

U nas żadnych dyżurów nie ma, przedszkole działa normalnie przez cały rok i za to też je uwielbiam  :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wesoło to będzie jak do szkoły pójdzie...

będę szukać wakacji gminnych w mojej wsi i ościennych...
akcja "wakacje dla wiejskich dzieci"
— Richard M. Devos

Offline marcella

• Chuck Norris
Suprynce pewnie chodziło o to, że inni którzy pracują nie dostali miejsca przez to.. Ale ja tam nie mam wyrzutów sumienia.. Moja i tak mało chodzi do przedszkola.. Cieszę się bardzo, że chociaż teraz jak jest zdrowa może chodzić.. Zresztą u nas wszystkie dzieci miały zapewnione przedszkole zastępcze.. Tzn te dzieci, których rodzice chcieli zapisać..

Offline suprynka

• maniak
Nie rozumiem rodzicow przyprowadzajacych dzieci o 7:30 na 7-8 godzin do przedszkola, ktorzy w tym czasue siedza w domu, maja urlop. Tylko taka sytuacja mnie zadziwia. Przynajmniej u nas przedszkole jest przepelnione, obce dzieci, obce panie u generalnie brak jakich kolwiek zajec dodatkowych. U mnie niestety mnostwo takich przypadkow.

Offline wiolcia

• zapaleniec
Ja caly urlop przesiedzialam z Madzią w domu,nie chodzila do przedszkola,ale ie wiem jakby to było gdybym miała więcej dzieci
z drugiej strony rodzic na urlopie przyprowadza o 7,30-moze nie koniecznie ...tego nie wiemy czym kierują się rodzice

Offline dziubasek

• Chuck Norris
... jeśli dzieci, tak jak ostatnio moje, wstają o 5.30, to 7.30 to całkiem normalna godzina ;)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Są tez dzieci nauczycieli....przyprowadzane o 7:30..... :o których ja jeszcze bardziej nie rozumiem....komu chce sie wstawac...

Offline wiolcia

• zapaleniec
dziubasek masz racje moja madzia wstaje o 6 rano i o 12 idzie spac na popoludniową drzemke,a wtedy wstaje i budzi sie do życia synek mojej przyjacióki :) :)

moja dzis pierwszy dzien w przedszkolu po miesiecznej przerwie....i przyznala mi się,ze plakala za mną :-[

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Nie rozumiem rodzicow przyprowadzajacych dzieci o 7:30 na 7-8 godzin do przedszkola, ktorzy w tym czasue siedza w domu, maja urlop. Tylko taka sytuacja mnie zadziwia. Przynajmniej u nas przedszkole jest przepelnione, obce dzieci, obce panie u generalnie brak jakich kolwiek zajec dodatkowych. U mnie niestety mnostwo takich przypadkow.

Masz jedno dziecko prawda ? Więc może zrozumiałabyś gdybyś miała np. 4-latka którego rozpiera energia i półroczniaka który zasuwa po całym domu a ty za nim.

Ja o 7.30 jestem dawno w trakcie dnia  :D