Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 648109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
u nas w poniedziałek 17.06 dzień otwarty w przedszkolu dla maluchów. Bedzie przedstawianie Pań i sali oraz zabawek :) Ciekawe jak zareaguje ...
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Natalka też zmienia teraz przedszkole i jako że w ciągu roku Panie zmieniały się 3 razy, obecne są może z miesiąc czy 2 to ja nie zamierzam kupować nie wiadomo czego. Kwiatek i tyle.

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
Jula też zmienia przedszkole, panie uwielbia i dlatego chcę pomóc jej zrobić laurkę ze zdjęciem, dodatkowo standard - jakieś czekoladki / kwiatek. Nie myślałam o kupnie czegoś więcej...
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
My Pani która odchodzi dajemy prezent, a paniom kwiatki, ale to już każdy w swoim zakresie. No i jedna mama robi biżuterię to powiedziała, że też coś im zrobi. Jakiś drobiazg.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Odp:Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2914 dnia: 14 Czerwca 2013, 11:12 »
Babki poratujcie matkę niezorientowaną w temacie - Łucja w przyszłym roku kończy 5 lat, więc mam obowiązek posłania Jej do przedszkola (nad czym ubolewam). Od czego mam zacząć poszukiwania placówki? Są jakieś rankingi? Jakaś rejonizacja? Myślałam, żeby chodziła tam gdzie synek naszej Niani, a potem Ona by Ją odbierała. No i kiedy trzeba jakieś podania składać? HELP!!!
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
czemu ubolewasz? ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
tez jestem ciekawa...

Mój Mateusz dostał dziś dyplom ukończenia przedszkola...
...smutno mi...coś się konczy - coś się zaczyna...

polecam przedszkole 51 na ul. Krzywej

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ania i teraz zerówa czy pierwsza klasa?

My się z przedszkolem żegnamy za rok - też mi będzie smutno... ale jak znam siebie to jeśli zaczyna się nowe, to nigdy nie chlipię za starym...gorzej jakby nic nie było... :)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Lila, jeszcze nie wiem.
ma miejsce zaklepane i tu i tu. Mateusz jest pełen sprzeczności - grudzień 2007; emocjonalnie rok niżej ale sam wykombinował o co chodzi z mnożeniem... ::) zerwókę skończył juz teraz. nie wiem czy jest sens dawać go raz jeszcze w to samo..ale pierwsza klasa to może być też za duzo dla niego.  ::)
na dniach podejmiemy ostateczną decyzję

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
rozumiem dylematy...
... ja niby decyzję podjęłam, ale też czasem nachodzą mnie wątpliwości...
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Lila, jeszcze nie wiem.
ma miejsce zaklepane i tu i tu. Mateusz jest pełen sprzeczności - grudzień 2007; emocjonalnie rok niżej ale sam wykombinował o co chodzi z mnożeniem... ::) zerwókę skończył juz teraz. nie wiem czy jest sens dawać go raz jeszcze w to samo..ale pierwsza klasa to może być też za duzo dla niego.  ::)
na dniach podejmiemy ostateczną decyzję
Ja dziecka bym nie dała do pierwszej klasy...zwłaszcza dziecka z grudnia
ale to Ja...
on tak naprawdę ma dopiero 5,5 roku...
intelekt a dojrzałość emocjonalna, to  dwie różne sprawy...
a jak z grafomotoryką?ma sprawną rączkę?do wycinania, pisania, rysowania?
sama znasz najlepiej swoje dziecko, więc wiesz, czy nadaje się do pierwszej klasy...
Ty możesz jeszcze decydować,Ja za dwa lata już nie zadecyduję w sprawie moich dziewczyn
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline gagatka

• Chuck Norris
czemu ubolewasz? ;D
Oczywiście oprócz tego, że Nianię mamy bardzo fajną i ogarniętą, to ubolewam nad koniecznością posłania Łucji do przedszkola z własnego lenistwa - teraz mam dwoje w jednym miejscu z popołudniową "dostawą" do domu i jak tylko pogoda sprzyja to cały dzień buszują po dworze. Poza tym jest ich u Niani pięcioro, więc nie brakuje Łucji kontaktu z innymi dziećmi.
polecam przedszkole 51 na ul. Krzywej
Dzięki Aniu :-*
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a Łucja idzie na Krzywą?
do której Pani??

Offline gagatka

• Chuck Norris
Nie, nie Łucja dopiero od przyszłego roku pójdzie (tzn. od września 2014). Ale Krzywa jest w naszym "rejonie" :)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Ja jeszcze wrócę do tematu agresji wśród dzieci. Myśmy naszemu Bartkowi powiedzieli, że jeśli któreś z dzieci go uderzy, to najpierw ma mu jasno i stanowczo powiedzieć "nie chcę, żebyś mnie bił/ robił krzywdę, bo nikogo nie wolno bić", a jeśli taki komunikat nie poskutkuje, to ma poszukać pomocy u opiekuna i przestać się bawić z delikwentem w tym momencie. Jak do tej pory (3 lata w przedszkolach) działa, a mina dziecka, do którego Bartek po prostu MÓWI, zamiast oddać - bezcenna.

Offline franekkimono
  • bywalec
Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2925 dnia: 25 Czerwca 2013, 13:28 »
dziewczyny czy znacie przedszkole w szczecinie, w którym jest obecny cały czas pedagog przedszkolny? Nie chodzi mi  o wychowawcę, tylko pedagoga, pełniącego funkcje podobna do pedagoga szkolnego.. sprawa dość pilna

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2926 dnia: 18 Lipca 2013, 09:19 »
Hejka! Dziewczyny chodzą Wasze dzieci do przedszkoli zastępczych w czasie wakacji??? Moja jest teraz w Stokrotce na Cegielskiego i jestem zachwycona tym przedszkolem... :)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
moj byl narazie 2 razy na adaptacji w przedszkolu w ktorym od wrzesnia bedzie na codzien

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Hejka! Dziewczyny chodzą Wasze dzieci do przedszkoli zastępczych w czasie wakacji???

moja pójdzie w przyszłym tygodniu, teraz jest gdzieś nad morzem- uczciwie się przyznaję, że nie wiem gdzie...
w tamtym roku nie była w zastępczym...
— Richard M. Devos

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
nasze przedszkole jest czynne ca łe wakacje :D więc my problemu nie mamy.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
U nas przedszkole czynne w lipcu ale Młoda nie chodzi. Ma wakacje u babci.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
Moja idzie na dwa tygodnie na dyzur,ale do naszego przedszkola

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
U nas tylko też wysyłam Nikodem na dyżur w jego przedszkolu... reszta w domu, na urlopie, u dziadków... kombinujemy jak umiemy ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
dziewczyny macie może jakieś fajne podziękowania dla Pan w formie wiersza lub czegoś takiego?

Offline wiolcia

• zapaleniec
Mam pytanko,czy wasze dzxieci chodzą na zajęcia dodatkowe w przedszkolu,czy może gdzieś wozicie?
Głownie chodzi mi o 4 latki.W przedszkolu nie za bardzo mam wybór zajęć,myślę czy zapisać Madzię na jakieś zajęcia.
Może ktos cos poleci fajnego.A może to za wcześnie jeszcze?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Moja Zuza chodziła w przedszkolu na angielski i rytmikę, a poza przedszkolem na tańce, ale z tych tańców zrezygnowalismy bo Zuzia się nudziała. Potem był balet i Zuzi nie podobał się Pan "baleciarz" i rozciaganie więc też nici z tego. Teraz myśle o judo od przyszłego roku szkolnego.
U nas jest io tyle problem ze z mezem jestesmy poxno w domu i zajecia przed 17 nie wchodza w gre, a wsoboty rzadko kiedy cos jest ::)

W starszych grupach w przedszkolu są też dodatkowe zajęcia jak szachy  8) i jakies tam inne,
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
W przedszkolu, do którego idzie Lila są takie zajęcia

Język Angielski - dwa razy w tygodniu
    Język Niemiecki - raz w tygodniu
    Rytmika- raz w tygodniu
    Chatka małego kucharza - raz w tygodniu
    Zajęcia logopedyczne - raz w tygodniu

poza tym w niedziele mamy pływanie

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Mam pytanko,czy wasze dzxieci chodzą na zajęcia dodatkowe w przedszkolu,czy może gdzieś wozicie?
Głownie chodzi mi o 4 latki.W przedszkolu nie za bardzo mam wybór zajęć,myślę czy zapisać Madzię na jakieś zajęcia.
Może ktos cos poleci fajnego.A może to za wcześnie jeszcze?

Masz dwie opcje albo zapisać na coś co lubi aktualnie, albo na czuja próbować co jej się spodoba. U nas w przedszkolu jest i rytmika i języki i ćwiczenia ( bo mają sale gimnastyczną swoją) logopeda co środę, poza tym dzieci robią tyle różnych rzeczy że nawet gdyby tego nie było mają podłoże żeby się rozwijać. A moja gwiazda ostatnio największe zainteresowanie wykazuje " jak dzieci śpiewają, chce śpiewać z dziećmi" więc jest opcja że skończymy w chórze kościelnym  ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
dziewczyny macie może jakieś fajne podziękowania dla Pan w formie wiersza lub czegoś takiego?
pilisssss, potrzebuję na szybko...

Offline wiolcia

• zapaleniec
U mnie w przedszkolu jest rytmika dla wszytskich dzieci obowiązkowa,a dodatkowo mozna od wrzesnia zapisac na angielski i karate.
Ja bardzoiej szukam pod kątem może taniec,może pływanie....taniec to moje niespelnione marzenie i mąż twierdzi ,że chce teraz to przeląć na dziecko :)