Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1920 dnia: 16 Kwietnia 2012, 21:49 »
Mysle ze zadna z WAs nie okazla sie az tempa dzidą jak ja :P :P :P,otoz NAPRAWDE myslalam ze dziecko ktore uczeszczalo juz rok do przedszkola -zwolnione jest ze skladania podania-wystarczy deklar. ustna ...tak w to wierzylam ze dopiero JUTRO :P :Pzaniose podanie(mamy nabór do 20.04)
_
Laski w czym kapiecie/smarujecie po swoje dzieci?Mam na mysli w szczegolnosci dzieci starsze,3,4,5letnie.UMaii sucha skora ,łuszczaca sie,mowi ze swedzi ja na lokciach i kolankach-juz durna jestem czym to potraktowac..przyzna ze teraz bylo co wpadlo w rece..hipp,nivea ,jakies bombini czy cos tam..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1921 dnia: 16 Kwietnia 2012, 22:00 »
Ja używam Emolim, ale my z problemami skórnymi bujamy się praktycznie od urodzenia
Ja używam Emolium, ale my z problemami skórnymi bujamy się praktycznie od urodzenia

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1922 dnia: 19 Kwietnia 2012, 12:24 »
ja tez emolium

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1923 dnia: 19 Kwietnia 2012, 13:22 »
Majka zapodaj mi adres na priva, podeślę Ci bo chyba mam trochę próbek  :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1924 dnia: 19 Kwietnia 2012, 13:25 »
Tu : https://nabor.pcss.pl/szczecin/res/preinfo_docs/zbiorcze_zestawienie_zgloszen_18_04_2012.pdf
macie zestawienie ilości zgłoszonych wniosków do wczoraj do 12:00. Ilości podań w poszczególnych grupach wiekowych oraz ilość miejsc.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1926 dnia: 19 Kwietnia 2012, 18:28 »
taaaa
mój mąż jako przedszkolny aktywista gotowy nawet na pikietę już mnie o tym fakcie informował jakiś czas temu...

Po raz kolejny sprawdza się zasada, że nie ma co się martwić na zapas...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #1927 dnia: 21 Kwietnia 2012, 16:26 »
Młody rusza od września do żłobka :)) udało nam się dostać do państwowego, mam nadzieję że mu się tam spodoba

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1928 dnia: 25 Kwietnia 2012, 15:52 »
W piątek wyniki, ależ jestem ciekawa :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1929 dnia: 25 Kwietnia 2012, 19:23 »
U nas wyniki dopiero 25 maja  :-\

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1930 dnia: 25 Kwietnia 2012, 19:40 »
Podobno dzieci które mają poniżej 8h w deklaracji mają nikłe szanse na dostanie się do przedszkola. W naszym 75% ( istniejącej już) grupy 5-latków właśnie z tego powodu nie przyjęli. Wyników co prawda nie ma ale dyrektorka radziła już co niektórym złożyć podanie do szkoły.
Info jakby potwierdzone z bardzo wiarygodnego źródla ale dopóki nie ma wyników nic nie jest pewne na 100%.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1931 dnia: 25 Kwietnia 2012, 20:23 »
Ja też jestem ciekawa jak w naszym żłobku z rekrutacją.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1932 dnia: 25 Kwietnia 2012, 20:41 »
w żłobkach nie ma problemu. O rekrutacji w zasadzie decyduje dyrektorka. W przedszkolach wszystko przechodzi przez Urząd Miejski.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1933 dnia: 25 Kwietnia 2012, 20:49 »
Limit 8 godzin mnie akurat nie martwi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1934 dnia: 26 Kwietnia 2012, 08:56 »
U nas dyrektorka rozmawiała z rodzicami którzy wpisali mniej niz 8h zeby albo zmienili albo szukali miejsc w zerówce.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1935 dnia: 26 Kwietnia 2012, 09:12 »
Mnie też ten limit nie martwi- 8h było i będzie, ale szczerze cieszę się z takiego obrotu sprawy.
U nas z tego co wiem dyrektorka nie zdążyła lub nie chciała zdążyć z tą informacją.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1936 dnia: 26 Kwietnia 2012, 14:37 »
Dzisiaj odkryłam, że działa bardzo podobna strona dla żłobków, jak mają przedszkola w związku z naborem (Szczecin).

https://nabor.pcss.pl/szczecin/zlobek/nabor/

Nabór do żłobków będzie również w formie elektronicznej, stąd ta strona.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1937 dnia: 27 Kwietnia 2012, 08:52 »
Dziewczyny ze Szczecina - to co, dzisiaj wyniki rekrutacji?
Bo coś mi siostra przed chwilą powiedziała, że mąż jej mówił, że Krzystek przesunął ogłoszenie wyników o tydzień. I nie wiem, czy to żart czy prawda.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1938 dnia: 27 Kwietnia 2012, 08:56 »
Tez to słyszałam... Ja juz akurat wiem od kumpeli co z moim, ale mówiła własnie ze 2/ czy 4. maja mają być wyniki.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1939 dnia: 27 Kwietnia 2012, 09:01 »
Żartujecie?? Jak 4 maja to na Teneryfie będę szukać netu by zobaczyć wyniki.. ;-) Myślicie, że może do przedszkola zadzwonić czy są wyniki??

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1940 dnia: 27 Kwietnia 2012, 09:03 »
Możesz podać mi swój kod i ja Ci sprawdzę i prześle smsem :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1941 dnia: 27 Kwietnia 2012, 10:24 »
Dzisiaj odkryłam, że działa bardzo podobna strona dla żłobków, jak mają przedszkola w związku z naborem (Szczecin).

https://nabor.pcss.pl/szczecin/zlobek/nabor/

Nabór do żłobków będzie również w formie elektronicznej, stąd ta strona.

Dzięki Aniu  :-* Przyda mi się za jakiś czas ;)

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1942 dnia: 27 Kwietnia 2012, 11:26 »
łeeeeeeeeeeeeee to ja od rana mam ściśnięte gardło, a wyników nie będzie????

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1943 dnia: 27 Kwietnia 2012, 13:01 »
Nigdzie na necie nie znalazłam info o tym, że wyniki są przesunięte. Wszyscy piszą, że są dzisiaj. Także ja czekam.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1944 dnia: 27 Kwietnia 2012, 13:05 »
opiekunka z klubiku, do którego prowadzam chłopców, mówi, że też słyszała, że wyniki opóźnione, bo czekają na jakieś decyzje z góry odnośnie dofinansowań, czy coś w ten deseń...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1945 dnia: 27 Kwietnia 2012, 13:13 »
Jeżeli wyniki miałyby być przesunięte, to powinna być o tym informacja na stronie naboru.
Jak rzeczywiście okaże się, że dzisiaj nie podadzą, które dzieci dostały się do przedszkoli, to naprawdę się wkurzę.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1946 dnia: 27 Kwietnia 2012, 13:20 »
Znalazłam wzmiankę na necie, po spotkaniu z Krzystkiem:

A powtórzę najważniejsze ustalenie z dzisiejszego spotkania:
poczatkowo ustaliliśmy, że ogłoszenie wyników rekrutacji ze względu na zamieszanie z 6-latkami zostanie przesunięte na kolejny tydzień. Ale rodzice słusznie zauważyli, że szkoły MUSZĄ zakończyć rekrutację w terminie, więc żeby dzieci nie zostały na lodzie, panie dyrektorki mają kontaktować się z rodzicami 6-latków w ciągu najbliższych dni (dnia) i informować o możliwości złożenia papierowego zgłoszenia (bo system już nie jest aktywny) do przedszkola. Podania mają być rozpatrzone do piątku. Wyniki zarówno do szkół, jak i przedszkoli poznamy w piątek. Potem można ewentualnie wykorzystywać jeszcze ścieżkę odwoławczą, ale to w pojedynczych przypadkach a nie w przypadku całych grup. Pamiętajcie więc, moi drodzy, i nieście w świat do swoich przedszkoli dobrą nowinę: dzieci 6-letnie, powyżej 5 godzin, spełniające podstawowe kryteria oczywiście (zameldowanie, praca lub studia rodziców, rodzeństwa, niepełnosprawne, rodziny wielodzietne itp. itd) POWINNY OTRZYMAĆ MIEJSCE W PRZEDSZKOLU!!! Jesli jesteście zainteresowani miejscem, trzeba działać JUŻ. Jeśli w przedszkolu będą wątplwiości - dzwońcie do pani Rożek i zgłaszajcie to!! :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1947 dnia: 27 Kwietnia 2012, 13:42 »
Czyli co? Będą dzisiaj... dobrze rozumiem? Mi już nerwy na mózg siadają. latam do kibelka co pół godziny  ::) Po złożeniu papierów wyluzowałam... i teraz nadrabiam chyba nerwy za ostatni miesiąc...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1948 dnia: 27 Kwietnia 2012, 13:48 »
Wg tego, to tak.
Mam nadzieję, że do 15.30 będą na stronie, bo na 16-sta idę do dentysty i chyba nie wyrobię tam na fotelu, jak jeszcze nie będzie wiadomo.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1949 dnia: 27 Kwietnia 2012, 13:55 »
Ja zgubiłam kod pin. Chyba do przedszkola będziemy musili wpasć bo listę pewnie wywieszą :/

♡ Szymon & Leon ♡