Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 648657 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Ja tez ciagle w niepewności, wyniki maja byc DO 30 kwietnia....

Ania chore to jest z tymi skonczonymi 3 latkami. Wprawdzie moja Zuza ze stycznia ale i tak uwazam to za niesprawiedliwe.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
oczywiście, że niesprawiedliwe. Nie dostanie się jako "rocznikowy" 3-latek i na bank nie dostanie się jako 4-latek, bo przecież wszystkie miejsca zajmą już chodzące dzieci do przedszkola :( Patrzę pod kątem Kajtusia, który jest przecież z końca października  ::) i co? gorszy? Myślę, że to trochę chodzi o wygodę nauczycielek. Wiadomo jest różnica pomiędzy dziećmi 3,5 letnimi, a 2,5 letnimi....w tym wieku jeszcze ją widać, więc pewnie stawiają na większą samodzielność  ::)

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
u nas nie robią problemów z różnicy wiekowej. a przecież między dziećmi jest roczna różnica. same panie na pierwszym zebraniu powiedziały że takie maluszki się szybciej uczą gdy są z ciut starszymi dziećmi
ale jak widać to wygoda niektórych pań

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Ja sie wlasnie dowiedziałam że moje dziecko nie pojdzie ze swoją grupą tylko rocznikow młodszy i bedzie znowu w 1 grupie, liczyłam sie z tym, ale mialam nadzieje że jednak pojdzie dalej z tymi dziecmi co juz zna, ma kolegów, dziewczyne  ;D, a tu d....
Troszke sie obawiam tego  ::), bo we wrzesniu bedzie pilnowal swojej grupy jak to robił do tej pory a tu niespodzianka, choć wiem że dziecko szybko zapomina ale pomimo wszytsko jestem troche zł  :-\
Teraz jest w grupie gdzie jest nauczycielem moja kolezanka...

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
nikola/23 a w tej młodszej grupie będzie tylko on, bo może więcej dzieci przejdzie i wtedy nie zauważy takiej różnicy.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Jeszcze jeden chłopczyk, który przyszedł miesiąc temu  :P

Mój chodził z 3,5 latkami do grupy czyli dzieciaczki juz mają 4 lata, teraz dopiero bedzie szedł ze swoimi czyli 3 latkami, z jednej strony ciesze sie ze bedzie z dziecmi w swoim wieku, a z drugiej strony, wcale nie było widać róznicy...
Musze to strawić, narazie idzie mi cięzko. Jeszcze dokładnie nie wiem co i jak bo wczoraj nauczyciele mieli zebranie z dyrekcją i wybierali  :-\, a dzis mi mama tak na szybko powiedziała, bo oficjalnie dowiem sie dopiero za jakis czas  ;)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Mój młodszy dostał się do żłobka!!!  ;D
Bez pleców i znajomości ;)

Teraz byle do wyników przedszkolnej rekrutacji...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
U mnie wyniki naboru do przedszkola są 11 kwietnia. W tym roku też składałam do siebie na osiedle - chce przenieś małego, żeby mieć bliżej.
Młodszy ma też już miejsce w żłobku - tak więc 1 września rusza. Chyba że szybciej znajdę prace to będę starała się o szybsze jego pójście do żłobka :-)
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Jezu Ola, jak Ci zazdroszcze......

Dokladnie Ania, Kajtek dopiero bedzie mogl isc do przedszkola w wieku 5 lat, bo 4-latkow w ogole u nas też nie przyjmuja  ::) Chore.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Jezu, zaczynam się cieszyć,że Olinek jest z końcówki lipca...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
A skąd Ola wiesz?
Ja jeszcze wniosku nie złożyłam.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Dostałam info ze żłobka  ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
Zazdroszczę :D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1903 dnia: 10 Kwietnia 2012, 14:14 »
Mam pytanko, czy do podania do żłobka załącza się potwierdzenie z zakładu pracy o zatrudnieniu, czy ma być przybita pieczątka na wniosku?
I czy trzeba przedstawiać dokument potwierdzający zameldowanie?

Tfu - do przedszkola, a nie żłobka miało być.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1904 dnia: 10 Kwietnia 2012, 14:41 »
Tak dolacza sie pismo z zakladu pracy obojga rodzicow. O zameldowaniu nie, przynajmniej nic nie napisali na stronie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1905 dnia: 10 Kwietnia 2012, 15:36 »
ja mam zaświadczenie z zakładu pracy wydane przez zakład + zaświadczenie o prowadzeniu działalności gospodarczej...
i to są jedyne świstki które się dołącza...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1906 dnia: 10 Kwietnia 2012, 15:55 »
zdurniałam już... a nie pamiętam jak to było rok temu. Mam działalność to świstek muszę wziąć z US, ZUS, UM, czy wystarczy wpis do ewidencji?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1907 dnia: 10 Kwietnia 2012, 15:59 »
zdurniałam już... a nie pamiętam jak to było rok temu. Mam działalność to świstek muszę wziąć z US, ZUS, UM, czy wystarczy wpis do ewidencji?

teraz wystarczy aktualne zaświadczenie wydrukowane z tej strony
https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/Search.aspx
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1908 dnia: 10 Kwietnia 2012, 16:12 »
dokładnie...
stąd drukowałam...

w tamtym roku brałam zaświadczenie z UM ze "świeżą datą"... ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1909 dnia: 10 Kwietnia 2012, 16:15 »
dzięki :) znacznie ułatwiłyście mi życie ;)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1910 dnia: 10 Kwietnia 2012, 17:50 »
Pytałam się dlatego, bo mi wczoraj siostra powiedziała, że rok temu musiała mieć pieczątkę z zakładu pracy na wniosku, co było by dla mnie trudne, bo męża pracodawca za granicą... Ale skoro zaświadczenie wystarczy, to OK. Zresztą ja i tak mam tylko umowę o pracę, bo w NO nie chcą wystawić zaświadczenia i każą przedstawiać umowę o pracę w przedszkolu.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1911 dnia: 10 Kwietnia 2012, 17:53 »
... Ale skoro zaświadczenie wystarczy...

no z pieczątką pracodawcy...
w końcu to on wystawia... ;D
— Richard M. Devos

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1912 dnia: 10 Kwietnia 2012, 18:00 »
No dokładnie Ania :) Jak zaswiadczenie to i pieczatka :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1913 dnia: 10 Kwietnia 2012, 20:38 »
Anjuschka w oficjalnym informatorze odnośnie naboru

" proszę wydrukować wypełniony formularz, podpisać własnoręcznie długopisem,
dołączyć do formularza zaświadczenia wydane przez zakłady pracy,
potwierdzające zatrudnienie rodziców/prawnych opiekunów"
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1914 dnia: 10 Kwietnia 2012, 20:45 »

I czy trzeba przedstawiać dokument potwierdzający zameldowanie?

Tfu - do przedszkola, a nie żłobka miało być.

tak - u nas trzeba było.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1915 dnia: 10 Kwietnia 2012, 21:02 »
hmmmm....
właściwie to ma sens, bo trza potwierdzić przynależność do konkrtnej gminy, ale ja jakoś sobie tego faktu nie przypominam... :drapanie:
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1916 dnia: 10 Kwietnia 2012, 22:09 »
u nas nie, bo oficjalnie nie ma rejonizacji...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1917 dnia: 11 Kwietnia 2012, 07:19 »
Ale dziecko nie musi być zameldowane w Szczecinie, żeby dostać się tutaj do żłobka?
W każdym razie jak mam taki dokument aktualny, bo brałam ostatnio w UM, jednak dla potrzeb Piotrka, a nie przedszkola.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1918 dnia: 11 Kwietnia 2012, 18:29 »
Pani Dyrektor nie przyjęła mi dzisiaj P. umowy o pracę jako potwierdzenia zatrudnienia, powiedziała, że czytać całej nie będzie, aby zobaczyć czy mąż rzeczywiście jest gdzieś zatrudniony.
Na szczęście babki z Piotrka pracy wypełniły mi standardowy druk zaświadczenia o zatrudnieniu (po polsku).

Ogólnie jestem przerażona przedszkolem na Włościańskiej (bo tam zapisuję Paulę, z racji tego, że Tomek będzie chodzić do żłobka na tej samej ulicy). Dobrego pierwszego wrażenia na mnie nie zrobił (stan techniczny, szatnia itp).

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1919 dnia: 12 Kwietnia 2012, 23:41 »
A ja złożyłam parę dni temu do Zefirka...