Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 309094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #1290 dnia: 11 Sierpnia 2009, 12:41 »
Przy mnie też jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś zapalił, odkąd jestem w ciąży, mówię raczej o tym że gdybym była u kogoś w domu, kogoś dalszego i  by zaczął palić no to bym wyszła po prostu, nie zwróciłabym uwagi bo nie wypada  :) A znajomi są rozgarnięci i rodzina też i na szczęście nic nie muszę mówić  ;)

Co do wózka Pati to nie sądzę żebyś znalazła nową kolorystykę Hebarta na allegro, bo do tej pory w necie chyba jedno zdjęcie tylko znalazłam  :) Nawet na ich stronie tych wózków jeszcze nie ma, ja się Nimi zachwyciłam na żywo  :) A później znajomy z branży jeszcze Nam je bardzo polecił także chyba się zdecydujemy  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1291 dnia: 11 Sierpnia 2009, 12:55 »
Morgan hehehe, wiem że nie trwa rok, ale sa przecież różne wymiary gondolek, a dokładając do dziecka całe ubranie plus kombinezon i czy śpiworek i jeszcze kocyk chyba, nie wiem co się nakłada to się zastanawiam. W sumie ja jak urodzę w styczniu no to dla mnie to chyba pikuś bo takie maleństwo pomieści się w gondolce :)

Haniu jeszcze kupa czasu to coś wybierzesz :) Ja mam na liście 8 wózków i narazie się nie przejmuję, że trzeba będzie coś z nich wybrać :) hehehe, a opinii to nawet jeszcze nie czytałam :)

Olucha no właśnie na allegro znalazłam tylko 2 aukcje i to jeszcze używane, ale mi się nie spodobały. Ciekawa jestem jak ta nowa kolekcja wygląda. A oni mają jakąś stronę internetową? Zaraz poszukam i oblookam.

Mój biedny paluszek tak mnie boli, że nie mogę stawać na stopę i chodzę jak kaleka... Masakra... Mam nadzieję, że się polepszy... Jak R. wróci to wyślę go do apteki po tribiotic co by się szybciej goiła ranka.

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1292 dnia: 11 Sierpnia 2009, 13:13 »
No właśnie mają stronę internetową ale tam też tych wózków nie ma, tej nowej kolekcji  :) Podobno dopiero wchodzi do sklepów, my niedawno byliśmy w takiej znajomej hurtowni i właśnie tam wypatrzyłam te wózki  :) Mąż ma dzisiaj do nich zadzwonić żeby przysłali jakieś zdjęcia mejlem, więc jeśli przyślą to wkleję  :) Mi te z allegro i te stare Hebarty też się nie podobają  :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1293 dnia: 11 Sierpnia 2009, 13:19 »
Pati, ja też mieszkam na 3 pietrze i uwierz, nie dasz rady wózka wciągnać na gore...musisz to zrobic na dwa razy ;) Naajpierw stelarz, potem gondola 8) No chyba, że jesteś Pudzian ;D
A jak po miesiacu meczenia się chowałam wozek w samochodzie,a  w domu mielismy taki stary (od siostry męza), słuzyl do bujania Zu bo mial dobre resory ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1294 dnia: 11 Sierpnia 2009, 13:42 »
A ja wciągam wózek (czasem nawet z moim 10 kg brzdącem) na drugie piętro  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1295 dnia: 11 Sierpnia 2009, 13:50 »
Olucha zajrzałam na ich stronę internetową no i niektóre wózki mają całkiem, całkiem :) Ciekawa jestem jak cenowo się sprawa przedstawia, ale chyba tylko jeden o ile dokładnie przeczytałam ma możliwość dopięcia na stelaż fotelika. Chyba, że ten nowszy model ma taką opcję.

anusiaaa ja jestem duża babka i wierzę, że sobie poradzę :) hehehe, ale jak będzie to zobaczymy :) Najwyżej będę na 2 razy chodzić co mi się nie podoba zbytnio, ale jak mus to mus :)

martulka strongman :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1296 dnia: 11 Sierpnia 2009, 13:53 »
u Nas tez z dziwganiem na pietro bedzie tak, ze najpierw dziecie a potem stelaz  ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1297 dnia: 11 Sierpnia 2009, 13:59 »
Te nowsze z tego co mi wiadomo mają opcję wpięcia fotelika  :)  Ale zapytam jeszcze dokładnie jak popjedziemy je oglądać  ;) Na stronie takie średnie mają te wózki  ::) To są polskie wózeczki i nie kosztują dużo  :) Jak pierwszy raz oglądaliśmy wózki to raczej te droższe z bajerami bo tyle się naczytaliśmy w internecie, ale ci znajomi trochę Nam zmodyfikowali pogląd no i zauroczyliśmy się tymi właśnie Hebartami  :) Mąż dzwonił tam dzisiaj i powiedzieli że na stanie nie mają ani jednego, podobno idą jak woda te wózki  :) Jesli chcemy to za parę dni będzie nowa partia, ale radzili Nam wstrzymać się z zakupem do września bo ma wejść jeszcze jedna kolekcja jesienna, podobno śliczna  :) Więc we wrześniu się tam wybierzemy i pewnie zakupimy  ;)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1298 dnia: 11 Sierpnia 2009, 14:05 »
Z nowymi kolekcjami to trzeba uważać. wózki nie sprawdzone przez użytkowników ...róznie może byc.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1299 dnia: 11 Sierpnia 2009, 14:08 »
Morgan no też tak można, tylko ja się boję tego, że zaniosę dziecię, zejde na dół a po całym bloku rozniesie się wrzask dziecka  ;)

Olucha to dowiedz się dokładnie, który model można kupić w komplecie z fotelikiem i żeby można było wpiąć do stelaża fotelik, no i jaka by była cena całego kompletu. Strasznie mnie zaciekawiłaś tym wózkiem :) Mi się nie spieszy, więc poczekam na informacje od Ciebie :) A jakby przysłali zdjęcia albo zamieścili na stronie to by było super :) Śliczna kolekcja jesienna :) no poczekamy, zobaczymy :)

Hania niby tak, ale ryzyk fizyk :) zawsze ktoś pierwszy musi kupić :)

Mąż się przejął moimi bolączkami dzisiejszymi :) Kupi mi po drodze co zechcę, to chyba sobie zazyczę pączka :) a do tego jeszcze pojedzie do teściowej po ciśnieniomierz :) lekarz powiedział, żebym przy bolącej głowie mierzyła sobie ciśnienie.

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1300 dnia: 11 Sierpnia 2009, 14:19 »
Pati, będziesz?

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1301 dnia: 11 Sierpnia 2009, 14:24 »
Stelaż ten sam, tylko kolorystyka nowa  :) Też jestem strasznie ciekawa jak będą wyglądały te wózki  :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1302 dnia: 11 Sierpnia 2009, 14:39 »
Mam pytanko tak z innej beczki, można w ciąży jeść ser feta ?  :)

Pati przepraszam że w Twoim wątku  ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1303 dnia: 11 Sierpnia 2009, 14:43 »
Ja generalnie na wózkach znam się średnio, ale jak jeździłam z siostrą to od razu moją uwagę przykuły Quinni. Mają świetną kolorystykę, są wygodne. (w rezultacie siostra kupiła X-landera, ale ja byłam za Quinni)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1304 dnia: 11 Sierpnia 2009, 14:49 »
Marta na chwilę obecną mnie nie będzie. Głowa mnie dalej boli tak że każdy ruch sprawia mi tępy ból... Jakby ktoś mi kijem bejsbolowym przyłożył, a R, się wypiera że to nie on  ::)

Olucha ja też jestem ciekawa, będę to obserwować i jak będziesz wiedziała to daj znać. A jak w ogóle nazywa się ten nowy model? Bo one mają normalnie swoje nazwy to ten nowy co widziałaś w sklepie też jakoś powinien się nazywać.
Można jeść ser feta o ile jest z mleka pasteryzowanego zrobiony :) Nie ma sprawy, trzeba się wszystkiego dowiedzieć :)

loona dla mnie trójkołowce odpadają, a takie własnie zauważyłam na allegro, chyba że jakiś konkretny inny model miałaś na myśli.

Tak się zastanawiam jak tu trafić, żeby dobre rozmiary ubranek pokupować? Nie wiadomo ile dziecko będzie miało "wzrostu" i jak tu pokombinować? Ubranka jeszcze jak tam ubranka - wiadomo, że się kupuje różne rozmiary, ale np kombinezonik na zimę? Albo te ubranka na wyjście ze szpitala?
Czym sie sugerować? Ja urodziłam się terminowo i miałam 62 cm, a R. to wcześniak z 7 miesiąca i chyba nie będę brac go pod uwagę  :P i nie wiem dalej? Jesteśmy z tych wyzszych, ale w sumie dzieci teraz malutkie się rodzą, więc nie wiem sama...

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1305 dnia: 11 Sierpnia 2009, 14:59 »
No te akurat, które mi się podobały były trójkołowe, ale weszłam teraz na stronę www quinny i tam są czterokołowe.

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1306 dnia: 11 Sierpnia 2009, 15:09 »
Pati z tego co mi wiadomo to wiele wózków hebarta ma stelaże stare a kolorystykę nową, bo to o nią właśnie chodzi  :) Z tych które ja widziałam to bodajże classic i omega tam były w nowej kolorystyce  :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1307 dnia: 11 Sierpnia 2009, 15:25 »
Pati mozesz tez kupic kombinezon 0-3 miesiąca - na pewno będzie dobry.

A z dwokrotnym lataniem z wozkiem jest plus - troche idzie zrzucic kg po ciazy :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1308 dnia: 11 Sierpnia 2009, 15:32 »
loona a już wiem czemu quinni mi się nie podobają  :-\ bo mają te przednie koła malutkie. Opadają.

Magda a no to właśnie tak mniej więcej rozmiarowo myślałam, tylko jak kupię za duży to dziecko tam się utopi i gdzieś spadnie na dno, to wtedy trzeba będzie drugi mniejszy zakupić...
A Twoje kryteria do wózka to chyba tak jak moje będą :) nic nowego chyba nie wymyślę :)

Olucha no to z tych dwóch bardziej mi się podoba imega i już go sobie zapisałam w pliku z wózkami :) i nawet na zdjęciu widać, że jest fotelik przypięty także tu napewno można, ciekawe jaka jest cena całego kompletu. Chyba napiszę do producenta z pytaniem i gdzie można je w Szczecinie obejrzeć. Classiki mi się nie podobają bo kojarzą mi się z takimi wózkami w jakich my jeździłyśmy :)

anusiaaa no niby też takie są :) A ten dodatkowy plus to faktycznie :) NIby dobra rzecz, ale jak pomyślę, że miałabym 2 razy latać na górę i na dół to się zastanawiam czy czasem nie lepiej przemęczyć się za 1 razem :)
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2009, 15:34 wysłana przez ricardo »

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1309 dnia: 11 Sierpnia 2009, 15:38 »
Pati a mi się wydaje, że lepiej być przyotowanym i kupić ubranka normalnie na 56 i 62. Po parę sztuk. Koleżanka dziś urodziław terminie 52cm dziewczynkę a ona też urodziła się 61cm, mąż 56cm więc po co ma potem pływać w tych ubrankach.

Aha i najlepsze w tako jest to, że fotelik można wpiąć na stelaż w obu kierunkach jazdy. Rewelacja że nie trzeba małego budzić bo jak wiadomo w samochodzie zawsze śpi :D :D :D

Mi też się te całe Quinni, Mutsy i te inne droższe nie podobają. Wyglądają kosmicznie a nie dzieciowo. Takie moje zdanie przynajmniej
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2009, 15:40 wysłana przez ooppoonnkkaa »

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1310 dnia: 11 Sierpnia 2009, 15:44 »
Aga ubranka tak - racja, tu nawet nic nie gadam, bo kupię rózne rozmiary na w razie co, ale chodziło mi np o kombinezonik na zimę.
Dla mnie jeszcze ważne kryterium oprócz wyglądu była oczywiście kasa - dlatego niektóre wózki z góry odpadają :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #1311 dnia: 11 Sierpnia 2009, 15:54 »
(...)
Aha i najlepsze w tako jest to, że fotelik można wpiąć na stelaż w obu kierunkach jazdy. Rewelacja że nie trzeba małego budzić bo jak wiadomo w samochodzie zawsze śpi :D :D :D(...)

Należy jednak pamiętać, że fotelik samochodowy ma służyć do jazdy samochodem, pozycja bezpieczna w tracie jazdy - w lekkim ugięciu

ma służyć bezpieczeństwu kręgosłupa, zabezpieczy delikatne ciało przy np. ostrym hamowaniu...ale nie jest zdrowa dla niego samego przy

dłuższym przebywaniu w nim. Zdaje się, że niektóre mamy - jak się obserwuje na ulicach - zapominają o tym fakcie i używają fotelików jako

wózków. Dziecię w tej pozycji powinno być maksymalnie 2 godziny bodajże ? I w czasie podróży...co innego, gdy fotelik ma opcję

rozkładania oparcia na płasko...po skończonej podróży nie trzeba budzić maleństwa.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1312 dnia: 11 Sierpnia 2009, 15:58 »
ja nie dzieciowa oglądam wózki w necie bo nie wiem o czym mówicie  ;D ;D
niektóre są faktycznie bardzo fajne  ;D Patrycja patrz do czego mnie doprowadziłaś  ;D choć chrześniaka do 2 latek odchowałam to teraz sobie trochę mogę przypomnieć  ;)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1313 dnia: 11 Sierpnia 2009, 16:45 »
Mój leży  :D :D :D już ja mu zrobiłam leżącą pozycję bo jak zobaczyłam jak w nim pływał na siedząco to daj spokój. I tam mój leży na kocyku takim twardszym ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1314 dnia: 11 Sierpnia 2009, 16:51 »
Nie no wiadomo, że dziecko długo w foteliku przebywać nie może, nawet nie wiem które foteliki są rozkładane na leżąco. Ale wpięcie fotelika do stelaża moim zdaniem dobra rzecz. I tak widywałam jak rodzice jadąc z dzieckiem na zakupy niosą go w foteliku samochodowym, takie wyprawy przekraczają pewnie 2 godziny, więc moim zdaniem lepsze jest wpięcie fotelika w stelaż niż trzymanie dziecka w wózku wraz z zakupami.

anulla poczekaj jeszcze trochę :) Zarzucę listę moich wózków to wtedy będzie co przeglądać  ;D ;D ;D ale narazie jeszcze to faza oglądania :) jak już będzie wybieranie, to wtedy będziemy wybierać i przebierać :)

oponka a jak mu zrobiłaś leżącą pozycję? Podłożyłaś pieluszkę w któreś miejsce czy jak?

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1315 dnia: 11 Sierpnia 2009, 17:17 »
My tez kupowalismy ciuszki od 56 rozmiaru w góre, a tu od rozmiaru 0-3 w gore...
a JA tez nie jestem za tym zeby sobie z fotelika robic wozek... tylko naszczescie mam duze autko to mi sie wozek w bagazniku zmiesci zeby do miasta jechac ;) buziaczki

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1316 dnia: 11 Sierpnia 2009, 17:24 »
Pati hebart classic kosztuje ok 420 zł, także sama widzisz że ceny za te wózki nie są wygórowane  :) Co do Omegi nie wiem, podejrzewam że też przystępnie, ale jak będę to zapytam  :)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1317 dnia: 11 Sierpnia 2009, 18:23 »
Pati ale masz super brzusio rośnie rośnie  :D

gratuluje tych pierwszych malutkich kopniaczków  :Wzruszony:

:-*

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1318 dnia: 11 Sierpnia 2009, 20:17 »
Pati wpadłam sie przywitac po urlopie !
Cieszę się że maleństwo zdrowo rośnie!!

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1319 dnia: 11 Sierpnia 2009, 22:51 »
Kochana kupiłam taką małą poduszkę dziecięcą małą ale taką nie do spania tylko bardziej ozdobną bo taką napompowaną mocno (nie płaską) w samo to dno w foteliku a na to grubo złożony kocyk taki dziecięcy i jest super. Naprawdę jest na leżąco. Inaczej bym nie woziła w ogóle w nim bo ja się przeraziłam jak go włożyliśmy jak wracalismy ze szpitala  :o A nie wiedziałam, że tak jest i nie byliśmy przygotowani wcale i muszę się przyznać, że wiozłam go na rękach bo on był taki malutki i tak zgięty, że ledwo mógł oddychać  :-[ Ale teraz już ma wygodnie bardzo  :D

A ja przypinam do wózka tylko wtedy gdy jedziemy gdzieś na chwilę, na cmentarz np. Nie będę dziecka w te i wewte przekładać tysiąc razy i na dodatek w naszym samochodzie przy wpiętym foteliku gondola ledwo się mieści