Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 307411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #1320 dnia: 12 Sierpnia 2009, 09:31 »
Witam środowo :)

Dziś czuję się zdecydowanie lepiej :) główka nie boli, no palec co prawda boli dalej, a wczoraj wieczorem to miałam apogeum że chodzić nie mogłam i normalnie rwało mnie mimo tego, że miałam ten wacik podłożony... Masakra... Teraz rana się suszy po wodzie utlenionej i dokończę dzieła a niedługo zadzwonie do tej babki od paznokci... Mam nadzieję, że jest i mnie przyjmie...

Morgan od 56 też będziemy kupować, w razie co kupię kilka sztuk w rozmiarze 52 może jakby się trafił wyjątkowo mały człowieczek :)
My takiego dużego samochodu właśnie nie mamy - maluteńki, więc dodatkowo gondola to nie wiem gdzie by się zmieściła... Można ją ewentualnie wcisnąć na siedzenie, ale będziemy jechać zapakowani po pachy :)

Olucha no to faktycznie tanizna... A ta cena to już jest za cły komplet razem z fotelikiem?

Asiu dziękuję  :-*

Magda no myślę tak jak Ty - jak gdzieś na dłużej się jedzie no to trzeba zapakować też gondolkę.
Muszę sobie zapisać - kombinezonik rozmiar 62.

Gabi witaj  :-* cieszę się że już będziesz częściej :)\

oponka to w Tako jest tak mocno wyprofilowany fotelik? Czy generalnie wszystkie foteliki takie są? No w razie co to też będę podkładać to wszystko, tylko jak to podkładasz to jest wszystko tak równo żeby nic dzieciowi nie wchodziło w plecki??

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1321 dnia: 12 Sierpnia 2009, 09:35 »
To jest cena Pati za hebarta classica z tego co mi wiadomo to on nie ma opcji fotelika, więc pewnie z fotelikiem będzie trochę drożej  :) A tą cenę podałam dla przykładu żeby pokazać że nie mają wygórowanych cen  ;)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #1322 dnia: 12 Sierpnia 2009, 09:54 »
Pati super ze dzisiaj czujesz sie znacznielepiej niz ostatnio :) buziaczki środowe :-*
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1323 dnia: 12 Sierpnia 2009, 09:55 »
Pati, fotelik musi byc wyprofilowany bo dzieki temu maluch jest bezpieczny, pozycja leząca jest niebezpieczna w czasie wypadku, stąd takie wygiete w luk foteliki.

A tak BTW to  :-*
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1324 dnia: 12 Sierpnia 2009, 09:58 »
Własnie miałam pytać czy te wszystkie wkładki pod tyłkiem i plecami dziecka nie sprawiają, że fotelik przestaje pełnić swoją funkcję  :drapanie:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1325 dnia: 12 Sierpnia 2009, 10:29 »
Olucha a no tak... :) napewno będzie trochę drożej, ale pewnie do tysiaka się zmieści :) warte rozważenia :)

Lilith fakt, czuję się znacznie lepiej :)

anusiaaa a no właśnie, o tym nie pomyślałam... To teraz w sumie nie wiem... Na czas wożenia w samochodzie lepiej niech siedzi, ale jak np przypinamy fotelik do stelaża to lepiej coś podłożyć, nie?  :-*

Ewa no racja... Ma chronić a nie chroni...

W końcu dodzwoniłam się do mojej babki, ale ma tak zawalone terminy, że może mnie zapisać na przyszły tydzień... Ale jest jeszcze jedna babka co się paznokciami zajmuje w Spondylusie więc sprawdzi jak tamta ma z terminami i ma do mnie zadzwonić. Także czekam na telefon...
Już na szczęście boli mnie mniej niż wczoraj, bo wczoraj to płakałam z bólu... chodzić nie mogłam... lodem okładałam co by może znieczulić choć ciupkę zimnem, ale nic to nie dało...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1326 dnia: 12 Sierpnia 2009, 10:47 »
Pati, jasne jak wpinasz fotelik na stelarz to fajnie zeby mial rozkladanie na plasko, ale wiadomo, ze w gondoli najwygodniej i ja zawsze wozilam gondole mimo wszystko. Ziutkowi bylo wygodniutko i milutko, wyjątkiem wlasnie byly tylko wypady na zakupy, aczkolwiek staralam się z nia (szczegolnie zimą) po sklepach nie lazic bo wiadomo, kazdy prycha i psika ::)

A z tym paznockiem to fatalnie :-\
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1327 dnia: 12 Sierpnia 2009, 11:38 »
Patrycjo strasznie Ci wspolczuje kochana z tym paznokciem... mnie chyba chyba cos trafilo ... ::)

Ja wlasnie nie mam nic w mniejszym rozmiarze niz 56, i sama nie wiem czy  cos kupie, najwyzej bede podwijala rekawki ;))

Buziaczki

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1328 dnia: 12 Sierpnia 2009, 12:11 »
Mój teraz już jeździ bez kocyka ale tak się mówi tylko, że po to jest to wyprofilowanie. Zobaczysz jak będziesz ze szpitala wieść malucha jak ci będzie pływał w tym foteliku i głowa mu prawie w klatkę wejdzie tak się zegnie bo taki jest giętki wtedy i mały.
A Pati wszystkie te foteliki takie są i jeszcze siedzenia w samochodzie są lekko do góry i to jest najgorsze bo pogłębia znacznie to wygięcie >:(

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #1329 dnia: 12 Sierpnia 2009, 12:30 »
Dlatego my wozimy małą w foteliku z rozłożonym oparciem, dodatkowo baza isofix wymusza na foteliku pochył, więc mamy oparcie pod

pleckami i główka nie jest dociśnięta do klatki...

No i są foteliki i foteliki, jedne kompletnie się nie spisują, bo dziecko wpada jak worek z piaskiem pomimo tej wkładki dla noworodka a

są takie, gdzie maluszek zaraz po porodzie leży w miarę przyzwoicie. Dodatkowo ten wałeczek podtrzymuje główkę aby nie latała na boki.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1330 dnia: 12 Sierpnia 2009, 12:33 »
Anusia no zimą to wiadomo - z małym szkrabem tez na zakupy nie będą się pchała.

Morgan no moim zdaniem lepiej mieć "Coś" z tego rozmiaru. Nie za dużo, ale na w razie "w".

Oponka no ja wiem, zdaje sobie z tego sprawę, ale przecież jakoś wszyscy wożą tak malutkie dzieci i jest wszystko ok. A tego się nie przewidzi do końca.

Adiana ale ta baza isofix to nie jest do wszystkich samochodów nie? Samochody coś muszą mieć, a nasz na milion procent tego czegoś nie ma :)

Wiecie co, rozmawiałam z tą babką od paznokci ponad 2 godziny temu, miała do mnie oddzwonić i jeszcze nie oddzwoniła. Chyba poczekam do 14 i w razie co sama zadzwonię i się dopytam bo nie wiem czy zapomniała czy co...

A z tym paznokciem fatalnie... Chodzę jeszcze jak kaleka, bo na tej stopie opierać się nie mogę, stać długo też nie... Dobrze, że boli mniej niż wczoraj, ale i tak nie jest tak, żeby wytrzymać...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1331 dnia: 12 Sierpnia 2009, 12:42 »
I widzisz Pati - moja metoda jak dla mnie bardziej się sprawdza  ;D Wycinam i nie mam kłopotu  :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1332 dnia: 12 Sierpnia 2009, 12:50 »
Ewa tylko u mnie nie wrasta ten początek paznokcia - z tym to można szybko sobie poradzić nawet podcinając, ale moje te boczne ścianki paznokcia są głęboko osadzone i to czasami właśnie np na środku tego boku coś się dzieje i tutaj już nie ma co przyciąć bo nie ma jak. Także to nie jest takie hop siup.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1333 dnia: 12 Sierpnia 2009, 12:53 »
Aaa! Nie no mi wrasta czasami końcówka jak za krótko przytnę  :)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #1334 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:03 »
Wózki, ubranka i wszystko co zwiazane z dziecmi- oj dziewczyny widze ze bede tu miala super wsparcie jak mnie to bedzie czekac :D
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1335 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:37 »
Ewa  ;D no jakby mi końcówka tylko chciała wrosnąć to bym chyba nie płakała z bólu nie?  ;)

Kasia oj tutaj wsparcia Ci napewno nie zabraknie :)

Zadzwoniłam do tej mojej babki, ale oczywiście nie odebrała... zadzwonie za godzinę znów...

Mniej mnie bolał ten palec to poszłam poprasować i co? Nastałam się nie długo a teraz znów zaczyna mnie ten palec rwać... Masakra...

Teraz leżę i już nic nie robię. No chyba że zgłodnieję to po jedzonko pójdę  ;)

A nie wiem czy wam pisałam, od początku ciąży mam narazie 2 kg na plusie  ;D To chyba nie jest zły wynik :) No pomijając fakt, ze na początku waga mi trochę zleciała w dół a teraz nadrabiam :) Na zadne kalkulatory już nie patrzę, ile powinnam przytyć bo i tak ile przytyję to przytyję i wcale nie mam zamiaru się nimi przejmować  ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1336 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:52 »
Pati no ja nie wiem  ;D Ja czasami narzekam podobnie do Ciebie, więc wiesz  ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1337 dnia: 12 Sierpnia 2009, 15:24 »
Czytam o fotelikach i muszę wam napisać, że Maxi Cosi CabrioFix ma specjalną wkładkę dla noworodków, przy której dziecko się nie zapada. Ma zabezpieczone oparcie pleców i rogalik okalający główkę. W miarę, jak dziecko rośnie wkładkę się wyciąga. Obie wersje są dla malucha wygodne i bezpieczne. Nie ma mowy o zapadaniu głowy w mostek, czy kręgosłupa w dół fotelika. Jednak ten fotelik kosztuje więcej niż TAKO-wy, mimo to uważam, że cena jest warta wygody i bezpieczeństwa dzieciątka.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1338 dnia: 12 Sierpnia 2009, 15:55 »
Ewa narzekanie zabronione nie jest :) więc czasami musimy sobie pojęczeć ;)

Ninka ja napiszę szczerze tak: gdybym miała więcej kasy, to stawiałabym na wszystko co drogie i mega bezpieczne, ale że z kasą jest jak jest, więc muszę się zadowolić tym, na co nas stać.

Mam pytanie: czy to możliwe że cała macica wraz z dzidzią jest tak na wysokości pępką bardziej przesunięta na jedną stronę? Jak leżę tak odczuwam wybrzuszenie, a po drugiej stronie mięciutko i właśnie z tej strony wybrzuszonej jeszcze odczuwam chyba ruchy? Nie wiem czy sobie to ubzdurałam czy nie??

Dzwoniłam do babki po raz drugi i dalej nie odbiera... Zadzwonię jeszcze raz przed 17. Choć myślę, że sama się spróbuję z tego wyleczyć...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1339 dnia: 12 Sierpnia 2009, 16:31 »
No i dodzwoniłam się :) Jutro na 18 mam się stawić  ;D

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1340 dnia: 12 Sierpnia 2009, 16:32 »
czasami tez tak miałam że uwypuklało sie po jednej stronie a po drugiej bylo mięciutko. Ale to tylko jak lezałam na plecach. Sa dwie opcje - albo twardnienie brzuszka , albo - dzidzia sie tak uwypukliła

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1341 dnia: 12 Sierpnia 2009, 16:47 »
hehe zobaczyłam nowy avatarek i musiałam przybiec pochwalić  :D

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #1342 dnia: 12 Sierpnia 2009, 16:54 »
Ja też tak mia.łam ze jak lezałam na plecach to z jednejstrony byo twardo tak jakby synek sie wypinał...a z drugiej strony meciutko :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1343 dnia: 12 Sierpnia 2009, 17:17 »
taki fotelik jak pisze Ninka kupilismy tutaj w Angli a tamten od wozka zostaje w PL zebym nie musiala swojego brac bo bede jezdzila z wozkiem... My dostalismy go tutaj od naszych przyjaciol. Jest super.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1344 dnia: 12 Sierpnia 2009, 17:24 »
Haniu myślę że to nie jest twardnienie brzuszka, bo nie odczuwam żadnego dyskomfortu a jedynie tak jakby coś wystawało :) więc chyba dzidzia tak się ułożyła, a teraz już wróciło z powrotem na miejsce :)

madziq śmieszny co?

Lilith czasami to tak śmiesznie czuć, jakby można było zaraz to schwycić jak piłkę :)

Morgan a ten fotelik bedzie pasował do wózka Tako? Ja tam nigdzie nie muszę nic zostawiać, więc nie wiem sama... Bo już nastawiłam się, że kupuję komplet gondolkę, spacerówkę i fotelik do tego.

Dziś na obiadek zupka ogórkowa :) a do tego placki ziemniaczane :) Taka kombinacja jest zjadliwa w rodzinie męża, ja się nastawiam na same placki z jogurtem naturalnym  ;D mniam... Tyle, że czekam na R. co by on przetarł te ziemniaczki na placuszki :) Przez tego palca długo nie mogę stać, bo mnie zaczyna bolec mocniej...

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1345 dnia: 12 Sierpnia 2009, 17:32 »
Niestety Pati maxi cosi nie pasuje do wózka TAKO. Ja też nie miałam pieniędzy na ten fotelik. Przy wyprawce jest za dużo wydatków na raz. Następny chcemy kupić właśnie maxi cosi. Aha i tako też ma rogalik dookoła główki, który się wyciąga wraz ze wzrostem dziecka. Jest mnóstwo ważnych wydatków na początku więc jak się nie ma pieniędzy to trzeba niestety wybierać. Ja uważam że ten wózek jest dla nas rewelacyjny i dużo lepszy niż X-lander który też miałam a duuuużo tańszy. I też ma dłuuugą gwarancję. A ja np musiałam pieniądze odłożyć na szczepionki bo chcę wszystkie wykupić a to koszt ok 2000zł

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1346 dnia: 12 Sierpnia 2009, 17:40 »
moja też przez pierwszy miesiąc pływała w foteliku ale nie jeździłyśmy w sumie nigdzie, tyle co ze szpitala, usg głowy i badanie okulistyczne... jak główka goniła podkładałam z jednej strony zwiniętą pieluszkę tetrową i już nie latała, a przy wypisie poradzili żeby fotelik troszkę pod skosem ułożyć w samochodzie wtedy będzie bardziej leżeć niż siedzieć, mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi?

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1347 dnia: 12 Sierpnia 2009, 17:51 »
Tak bo my też tak robimy  ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1348 dnia: 12 Sierpnia 2009, 18:17 »
Patrycja nie bedzie pasował , ale ja juz pisalam, nie bede uzywala fotelika jako wózka , tylko do samochodu... w bagazniku bedzie jezdzil wozek, nie lubie jak ktos wpina fotelik w ten stelaz... ;) dlatego zostawiam go w PL ten z Tako zeby juz nie wozic dwa razy, jeden bede miala tutaj a drugi w PL :) glownie do jazdy autem.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1349 dnia: 12 Sierpnia 2009, 22:40 »
Morgan nawet nie wiesz jakie to wygodne - właśnie wpinać ten fotelik w stelaż jak będziesz musiała pojechać po zakupy a maleńka Ci zaśnie - jak będziesz chciała ją przenieść z fotelika do wózka, to Ci się rozbudzi, a tak tylko myk fotelik z samochodu i do stelaża - także może jeszcze przemyśl to?? taka moja mała sugestia  ;)

Patyś sorki, że u Ciebie  :D

Rewelacyjny awatarek i już wiem co jutro na obiad zrobię - tyle, że ja mam maszynkę do ucierania ziemniaków  :D