Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 309127 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #1620 dnia: 21 Sierpnia 2009, 17:01 »
Czasami trafiam na ości w filetach, ale jakoś specjalnie mnie to nie razi  ;) Wiadomo - ryba to i ości być muszą  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1621 dnia: 22 Sierpnia 2009, 11:21 »
Z rybą nie było źle :) rozłupałam rybkę i wyjełam wszystkie ości i rybka wyszła pyszna :)

Chałupka prawie że wysprzątana, dziś przychodzi moja siostra bo chce ode mnie pożyczyć sukienkę na wesele. Mam kilka takich sztuk, które są na mnie za małe, ale szkoda mi ich oddać bo są bardzo fajne a może schudnę to wtedy sie przydadzą  ;D

No i widzę, że teraz Sebastianek prowadzi  ;D

A ja obejrzałam u Ani wózek, który zamówiła Coneco V3 Mustang i kurcze spodobał mi się i dopisałam go do listy...

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1622 dnia: 22 Sierpnia 2009, 11:26 »
No już niedługo się dowiemy kto zwyciężył w konkursie  ;)

Wyjazdu nad morze zazdroszczę, My jedziemy dopiero za 2 tygodnie na wesele nad morze, mam nadzieję że jakoś sie dokulam  ;)

Co do tych wózków to chyba nie powinnam tutaj pisać nic w sprawie tych gwarancji żeby nie siać nie potrzebnej propagandy, tym bardziej że część z Was zakupiła te wózki, część się nad nimi zastanawia i wywołałoby to tylko zamieszanie i jakiś ferment dziwny  ;)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1623 dnia: 22 Sierpnia 2009, 11:38 »
Coneco V3.... sprawdź czy spacerówka rozkłada się na płasko. Chyba nie ale może się mylę . Muszę przewertować soje notatki.  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1624 dnia: 22 Sierpnia 2009, 11:43 »
Olucha pisz :) każda uwaga cenna, a na temat reklamacji to jak najbardziej.

Hania jeszcze nie sprawdzałam, ale musze własnie doczytać, narazie tylko wpisałam go na listę bo mi się spodobał wizualnie :)

edit.
No chyba faktycznie nie rozkłada się na płasko, tylko jakoś się przechyla, nie ma tej informacji nigdzie napisanej, a na zdjęciach widać spacerówkę w takiej dziwnej pozycji, chyba kubełkowa się nazywa.

Także jeden wózek z głowy :)
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2009, 11:50 wysłana przez ricardo »

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1625 dnia: 22 Sierpnia 2009, 12:12 »
Spojrzałam jeszcze raz na moją listę z wózkami... ojoj, nie wiem jak wybrać ten jedyny  ;D

Jest jeden co mi się bardzo podoba, na stronie producenta jest napisane, że sprzedaż w Świnoujściu... hmm, ale czasami producenci robią tak, że żeby wpisać na stronę sprzedawców to trzeba im zapłacić jakąś kwotę - tzn sprzedawcy muszą zapłacić producentowi, więc może są i w Szczecińskich hurtowniach... A może jak będziemy jechać nad morze to byśmy zachaczyli o Świnoujście? Nie wiem czy ten mój chłopek da się namówić, bo jak dla niego to my mamy mnóóóstwo czasu... A mi się bardzo ten wózeczek podoba :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1626 dnia: 22 Sierpnia 2009, 12:38 »
Wkoncu wybierzesz ten jedyny :D czekam niecierpliwie ;))

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #1627 dnia: 22 Sierpnia 2009, 12:45 »
Nie zazdroszcze problemu z wyborem wozka. Jeszcze niedawno sama przez to przechodzilam  :-[ Na pewno cos uda sie wybrac i trzymam kciuki abys byla zadowolona. Ja w moim mutsy mialam mozliwosc wyboru dwoch kolorow - inna gondola i inna spacerowka. Nie skorzystalam i teraz zaluje, bo troche ten moj granatowy kolor juz mi sie opatrzyl, a jeszcze 2 dzidzia bedzie w nim jezdzic. Gdybym mogla to bym go troche przemalowala  ;)

Ale ten czas leci  :o Juz jestes w 19 tygodniu  :o :o :o Prawie polmetek  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1628 dnia: 22 Sierpnia 2009, 12:54 »
Morgan no w końcu to musi nastąpić  ;D

inesk na internecie jak zauważyłam to chyba kupuje się ten sam kolor spacerówki i gondoli, ale mi to nie przeszkadza :)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1629 dnia: 23 Sierpnia 2009, 14:48 »
 :hello: Patrysiu  :)

a tu nadal wózkowo  ;D

fajny wypadzik Wam się szykuję  :) a gdzie konretnie jedziecie bo chyba nie doczytałam  ;) a nad morzem też bym sobie poleżała  :)

nie zapomnij aparatu  ;D

gratuluję 5 miesiąca faktycznie ten czas szybko leci  :)

Sebastianek wygrywa  :brewki: :D

:-*

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1630 dnia: 23 Sierpnia 2009, 15:49 »
Witaj Asiu :) A no dalej wózkowo :) Pewnie co jakiś czas ten temat będzie powracał :) Aparacik na wyjazd napewno weźniemy - bez obaw :)

A mój mąż mnie wczoraj zadziwił... Oczywiście uważa, że wybór wózka to pikuś i jak mu wczoraj pokazałam, które mi się podobają i które mamy do wyboru, to jak powiedziałam który mi się najbardziej podoba to stwierdził, że mamy po kłopocie - ten kupimy. Ja mówię, ale jak? Przecież to trzeba pojechać i sprawdzić jak się prowadzi, czy prosto się składa, itp... To stwierdził, że sami sobie nakładamy kłopotu...

No i do Świnoujścia najprawdopodobniej nie pojedziemy zobaczyć tego wózka, ale już mu zapowiedziałam, że jak te wózki obejrzymy i mimo wszystko będę się wachać to tak czy siak jedziemy wtedy do Świnoujścia :) stwierdził, że będzie się modlił aby któryś ze wcześniejszych mi się spodobał ;)

Dzisiaj znów mnie głowa boli...

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1631 dnia: 23 Sierpnia 2009, 16:20 »
hihihih ach Ci mężczyźni :D. Mój Tomek do wyboru w ogóle się nie wtrącał bo wie ,że ja uwielbiam szukać i porównywać ;)))). On sobie tylko pojeździł modelami w sklepie i stwierdził który jest ok a który nie. Tyle z jego wybierania ;)). Mam nadzieje ,że spodoba wam sie jakiś wózeczek.
Ból głowy to częsta przypadłość w ciąży....tak słyszałam bo wiele kobiet się skarży.  Apap można brać ale nie bardzo pomaga.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #1632 dnia: 23 Sierpnia 2009, 16:59 »
Z facetami to tak juz jest :)

Pati co do mojego wózka to zaraz sprawdze czy sie spacerówka rozkłada na płasko czy nie :) specjalnie for you :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1633 dnia: 23 Sierpnia 2009, 17:02 »
Mi Apap niestety nie pomaga... tzn raz wziełam, jak myślałam, że ból przejdzie i pójdę do dentysty, ale wziełam i co? Nico, nic nie przeszło, także leków przeciwbólowych to już nie biorę. Trudno, pocierpię... ;)

Mój R. też się do wyboru nie wtrąca, bo przecież przez większą część czasu ja będę z dzieckiem, ale razem pojedziemy oglądać i dam powozić i nawet pozwolę co by wyraził swoje zdanie ;)

Aniu to sprawdź, ale zdaje mi się że nie jest rozkładana na płasko...

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #1634 dnia: 23 Sierpnia 2009, 17:22 »
chciałam dobrze ale mi nie wyszło :) tak na sucho sie nie da :P musiałabym zdjąc gondole i zamontować spacerówke ... moze męzula pozniej sprawdzi :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1635 dnia: 23 Sierpnia 2009, 18:00 »
ja co do wozkow to narazie mam 2 faworyty. Albo tako jumper (ogladany na zywo) albo jedo fun..Moj maz to kazda srobke oglada w kazdym pojezdzie i strasnzie go to uspakaja. Co do coneco to niestety ale nam nie odpowiadalo wykonanie...
Ehh jak ja ci zazdroszcze wypadow. Do Bornego Sulmowa to sie od dawna wybieram bo moj byly ginekolog ma tam osrodek i zapraszal...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1636 dnia: 23 Sierpnia 2009, 18:22 »
Aniu dobrze :) to przy okazji jak mężuś bedzie miał chwilę czasu aby zamontować spacerówkę :)

Netula powiem Ci, że ja od początku nastawiałam się na Tako Jumper X - choć na żywo go nie widziałam (ale to mały szczegół  ;) ) ale teraz... ujmę to tak: "im dalej w las tym gorzej"  ;D ;D Ale już więcej żadnych wózków nie oglądam ;) skoncentruję się tylko na tych co mam wybrane i z nich będę już wybierać tego konkretnego.

A do tego Bornego Sulinowa w końcu nie pojechaliśmy, bo jak zobaczylam na mapie że to ok 160 km jest a po drodze sa prace remontowe to zrezygnowaliśmy.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1637 dnia: 23 Sierpnia 2009, 18:28 »
Dzisiaj rozmawiałam z moją siostrą, która była na wakacjach blisko Bornego... i byli wczoraj pooglądać militaria - i jej stwierdzenie, że gdyby jechała tam specjalnie ze Szczecina, aby pooglądać te "militaria", to by się wkurzyła, a jako, że byli blisko - to nie było tak źle.
Także nie żałuję, że nie pojechaliśmy - bo Piotrek bardzo chciał.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1638 dnia: 23 Sierpnia 2009, 20:38 »
moj [polowek swego czasu organizowal zloty pojazdow militarnych wiec jego by pewnie interesowalo :)
Mi tako jumpel od poczatku jak wyszedl bardzo sie podoba:) a pozatym mam bliziutko do producenta:)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1639 dnia: 23 Sierpnia 2009, 21:32 »
Ja też się zakochałam w tako jumperze  ;D ;D ;D ;D

Netulka a czy jumpera produkują pod Częstochową?? Bo słyszałam, że gdzieś w okolicach Częstochowy jest taka wielka hala i tam produkują wózki, które na miejscu można kupić  :)
Moje 2 szwagierki mają właśnie stamtąd wózki dla swoich pociech  :) :) :) :)

Pati przepraszam, że u Ciebie uprawiam prywatę  :P :P :P
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1640 dnia: 24 Sierpnia 2009, 08:48 »
Tak firma Tako ma swoja siedzibe pod Czestochową ;)) I jest tak jak mowisz kkotek ;))

Patuska witam poniedzialkowo! :))
Jak dzisiaj samopoczucie?:)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1641 dnia: 24 Sierpnia 2009, 09:34 »
Cześć Patrycja, co to dziś masz w planach ;D

kkotek ooo a ty kolo mnie mnieszkasz 8)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1642 dnia: 24 Sierpnia 2009, 09:46 »
Anjushka no to dobrze, że mi napisałaś, ja tam calkowicie nie żałuję że nie pojechaliśmy a po Twoich słowach to już całkowicie :)

Netula a czy jak się kupuje od producenta to są tańsze ceny?

kkotek następna zakochana w jumperku :) a tam prywata, ja poczytam o wszystkim :)

Morgan witaj :) Dziś samopoczucie dobre :) główka nie boli, nic nie boli, więc czuję się wysmienicie :)

anusiaaa a plany na dziś? Wpadam do Adianki, potem zrobię sklepową rundkę i jako że zapowiada się słońce to będę się chować w domku :) a w domku to wiadomo... zawsze jest coś do roboty :)

Od kilku dni, a właściwie nocy mam tak, że wstaję oczywiście siku, ale nie wiem czy mam taki pełny pecherz czy co, ale od tego aż mnie boli cały brzuch. A jak już się wysikam to wszystko jest ok. To jest normalne??

A tak jak pisałam w sobotę była u mnie siostra, pozyczyłam jej sukienkę na ślub, no i mnie ucieszyła bardzo, powiedziała że ma tyle ciuszków dla malucha to żebym nic nie kupywała bo ona mi wszystko da, do tego ma i wózek (ale go nie bierzemy, może będzie u rodziców w razie co, żeby na spacery wyszli jakkiedys u nic zostawimy), matę edukacyjną - taka zwykłą, nie wiem dokładnie jak wygląda, ale myślę że na początek może być a jakby co to może sama podoczepiam tam zabawki albo z czasem kupi się nową, ma karuzelkę - tylko ciekawe jaką, bo jak nakręcana to chyba lipa, lepsza na pilota? No i ma łóżeczko chyba no i musi sprawdzić co tam jeszcze ma. Także odpada nam na szczęście trochę zakupów :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1643 dnia: 24 Sierpnia 2009, 09:55 »
Pati,

Ja ci powiem, że moją Zu bardziej "kręcila" zwkla karuzela nakręcana (ktorą zepsulam nieopacznie), niż z Fishera na pilota ::) Na tą drugą w ogole nie zwraca uwagi :-\

Drugi wozek przyda się w domu, jak ten własciwy np. bedzie w piwnicy.

Mata choćby najwyklejsza moze się akurat podobac twojemu maluchowi...np. moja to najbardziej lubi się bawić butelkami, zwyklymi grzechotkami  itp. rzeczami, a FP w głeboko w powazaniu
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1644 dnia: 24 Sierpnia 2009, 10:10 »
No to nie zawsze to, co ma najwięcej bajerów podoba się dziecku. Dobrze wiedzieć. W takim badź razie napewno wexniemy od niej wszystko a w razie gdyby dziecko się znudziło no to wtedy będziemy kombinować  ;D

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1645 dnia: 24 Sierpnia 2009, 11:18 »
Czestochowa to zaglebie wozkowe. Tam jest kilkudziesieciu producentow wozkow.Co do cen to nie sprawdzalam jeszcze. Znajac siebie to jak bedziemy wybierac to pojedziemy sprawdzic.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1646 dnia: 24 Sierpnia 2009, 11:41 »
Pati ja tez tak mialam jak Ty i tez sie zastanawialam czy to normalne z tym bólem po oddaniu siku, teraz rzadko mi sie w nocy zdarza, bo chyba czesciej wstaje ;)) tzn czesciej sie budze ;)) wszystko jest wporzadku pytalam lekarza wlasnie o to ;)))

Super ze dobrze sie czujesz, a jak z tym palcem ? juz do konca zagojony?

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1647 dnia: 24 Sierpnia 2009, 12:02 »
Nad karuzelką to ja też teraz się zastanawiam - co do pilota to logiczne wydaje się, że jest on wygodniejszy niż ciągłe naciąganie - czy nakręcanie - pozytywki.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1648 dnia: 24 Sierpnia 2009, 12:08 »
Morgan ale mnie nie boli po oddaniu siku, tylko jak się obudzę i czuję że chce mi się siku to wtedy mnie boli, a jak już się wysikam to ból przechodzi. Nie wiem czy to za mocno pęcherz napiera czy co, ale tez się o to zapytam lekarza :)

A palec już się zagoił :) I wygląda normalnie (tzn nie jest zaczerwieniony) i nic nie boli a ranki już widzę że nie ma :) także cieszę się bardzo, ale tak czy siak muszę cały czas podkładać wacik.

Anjushka no tak niby wygodniejszy, choć w moim przypadku jak dziecko będzie spać na piętrze to i tak będę musiała sie wspinać na schody żeby pilot łapał zasięg ;) ale gdzies wyczytałam, że któraś forumka miała tak (chyba madziq) że jak podchodziła żeby nakręcić karuzelkę to wtedy dziecko chciało już do mamy, a na pilota to włączysz, dziecko Cię nie widzi i chyba jest spokój :)

Ja już zrobiłam rundkę osiedlową :)

Wpadłam do Adianki na sekundkę, potem sklepy - kupiłam na spróbowanie to jest chyba pomysł na skrzydełka kurczaka miodowe" czy coś takiego, z tym woreczkiem, owoce no i oczywiście pączusia dla mnie  ;D ;D ;D

Do domu wpadłam zsapana jak parowóz, a do tego na koniec wędrówki zaczeły mnie plecki boleć... Ojej, chyba za wczesnie zaczyna sie u mnie ból plecków? Ale w sumie jest już co dźwigać...

No i jeszcze się nie pochwaliłam, że udało mi się wczoraj zalicytować spodnie długie, napisałam maila z prośbą o szybką przesyłkę, ale jeszcze dziewczyna mi nie odpisała, mam nadzieję, że zdążą przyjść najpóźniej w czwartek...

nic specjalnego, o takie:

A do tego wczoraj zapomniałam zrobić zdjęcia brzuszka do zestawienia, więc muszę męża przycisnąć dzisiaj  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1649 dnia: 24 Sierpnia 2009, 12:51 »
fajne spodnie :) cieńkie :) tyleczek sie nie spoci :)