Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 309085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #780 dnia: 27 Lipca 2009, 10:30 »
Przedszkole jest, ale prywatne ;) Publiczne w Kołbaskowie ;) Dwie przychodnie z NFZ, apteka z cenami z kosmosu, filia banku PKO BP,

trzy fryzjery, jedna drogeria, solarium z kosmetyczką, jedno SPA (zabiegi, solarka, fryzjer), kilka sklepów spożywczych, mięsny,

pizzeria, dentyści, coś a'la papierniczy, szkoła podstawowa z gimnazjum, salon urody dla psów :D, kościół - coś pominęłam ?

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #781 dnia: 27 Lipca 2009, 10:34 »
ale sen miałaś  :o :o :o faktycznie małż musiał w szoku być jak Cię rano zobaczył  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #782 dnia: 27 Lipca 2009, 10:38 »
łoooo ale sen mialas kobieto  ;D mimo wszystko lubie zwierzaczki pokroju tygrysow lwow itp  ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #783 dnia: 27 Lipca 2009, 10:43 »
Patrycja, mi w szpitalu na ból głowy dali Pyralginum w czopku + receptę ta ten lek, ale chyba tylko dlatego, że tak mnie bolała głowa, że inne tabletki przeciwbólowe zwracałam.
Później jeszcze raz musiałam wziąć ten lek - reszta leży w opakowaniu, bo zwykły APAP wystarczał.

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #784 dnia: 27 Lipca 2009, 10:45 »
Ach! dziekuję Adiana- czyli jest tam bosko w sam raz gdy się planuje założyć w niedalekiej przyszłości rodzinkę....  :dzidzia:
Poczekamy i zobaczymy co zycie pokarze   :D
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #785 dnia: 27 Lipca 2009, 11:05 »
Aga no właśnie najgorzej jest w gościach :) nijak sobie bączka puścić, żeby ulżyć...  ;) spróbuję z tym espumisanem, zobaczę co on da :) a tej zależności, że mniej gadam - mniej mdłości to nie zauważyłam :)

Kasia szczerze to rano wyglądałam jak mops z odciśniętą poduszką na połowie twarzy, do tego czerwone i podpuchnięte oczy, zasmarkany nos i płacz zawodzący :) niezbyt słodki widok :)
Kasiu u nas jest praktycznie wszystko :) oprócz tego co wymieniła Adiana to pełno sklepów spożywczych, Biedronka - także praktycznie wszystko masz na miejscu, no chyba że wiadomo - ciuchy i buty, to trzeba pojechać, ale dentyści są, poczta jest, dużo zieleni, spokój - no wiadomo czasami jest głośniej, ale to jest osiedle z dala od ulicy więc kręcą się praktycznie tylko mieszkańcy :) Także Przecław to naprawdę super miejsce! A Warzymice to zależy o jakim osiedlu mówisz, mi Różane np się nie podoba, szwagrowie mieszkają na Bursztynowym chyba to jest całkowicie strzeżone osiedle to też jest fajne. No ale na Warzymicach są tylko i to gdzieniegdzie sklepy spożywcze, a tak to całą resztę przychodzisz do nas na Przecław. Także jak będziesz coś szukać to zacznij bezpośrednio od Przecławia, spółdzielnia nazywa się "Zielone Pole".

Ja zobaczę jak będzie z tą głową jeszcze, jak będzie to się często powtarzało - dzisiaj też mnie ćmi, to pójdę do rodzinnej niech mi da skierowanie na jakieś badania, bo przed ciążą i na początku ciąży tak często mnie głowa nie bolała.

A teraz mam dla was jeszcze zdjęcie z sobotniego usg, dzidzia była ułożona główką do dołu :)

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #786 dnia: 27 Lipca 2009, 11:08 »
ślicznie rośnie Maleństwo:)
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #787 dnia: 27 Lipca 2009, 11:14 »
O poczta zapomniałam o poczcie  :glupek: no masz ci los :D To jeszcze i posterunek :)

Pati - mniej gadałam, mniej sie nadmuchiwałam - ale mi ulgę przynosiło wsadzenie palca w przełyk - wtedy sobie odbijałam, bo

inaczej to nie...

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #788 dnia: 27 Lipca 2009, 11:16 »
Dziękuję Ci Pati bardzo serdecznie!
Mi kumpela poleciła osiedle "Tęczowy Ogród" jest ono budowane przez developera Gryf. Ale może warto się rozejrzec po samym Przecławiu i np od kogoś kupić mieszkanie. Będe to obserwowac w każdym bądź razie  ;D
Co do zdjęć dzidzi- niestety w pracy ich nie widzę  :(
kasia

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #789 dnia: 27 Lipca 2009, 11:19 »
Tęczowe ogrody są fajne, ładne mieszkania - ale mają dwie wady - wjazd od tyłu - czyli nie od drogi głównej prowadzącej do Warzymic i Przecławia, tylko trzeba skręcić jak na Różane, nie ma przejścia przez osiedle Tęczowe trzeba zasuwać do autobusu przez pole lub na około. Drugi minus - mało miejsc parkingowych. Zeby tam wjechać trzeba się przeciskać wąskimi dróżkami....

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #790 dnia: 27 Lipca 2009, 11:20 »
Pati, czemu takie nieostre ? Zdjęcie zdjęcia ? Może w makro spróbuj 8)

katrishja - jest masa mieszkań z drugiej ręki na osiedlu - aż sama zaczynam myśleć nad zmianą na większe ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #791 dnia: 27 Lipca 2009, 11:25 »
toscansun a no rośnie maleństwo, rośnie :) normalnie nie do wiary że taki mały stworek rozwija się w brzuszku i będzie miała pół metra conajmniej :)

Adiana no właśnie jak i poczta to i policja :) wszystko jest :) no i jeszcze ochroniarze :)
Odbicie to też bardzo dobra rzecz :) ale to żeby na żołądku nie było ciężko a nie na wzdęcia nie? Bo własnie to mi na ciężki żołądek pomaga, no i herbatka miętowa już na stałe weszła do mojego menu :) jak gdzieś jadę to zawsze biorę ją ze sobą bo nie wiem czy ktoś ją ma w domu :)
Te zdjecie jest już w makro robione, nie wiem czy ten aparat jest taki ale z drugiej strony to te zdjęcie usg nie jest jakieś super ostre. Napisów nie widać, ale chyba dzidziusia widać tak jak na tym zdjeciu usg.

Kasiu "Tęczowy ogród" coś mi się kojarzy ale teraz nie wiem które to osiedle, a od kogoś to faktycznie, czasami można trafić na super ofertę :)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #792 dnia: 27 Lipca 2009, 11:30 »
Pati poproś męża żeby po jedzeniu cie "brał do odbicia" żeby cie wzdęcia nie męczyły i wprawy nabierze  :p  ::)
żart oczywiście  :D

jaaaaaki sen  ::)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #793 dnia: 27 Lipca 2009, 12:37 »
Ale miałaś sen .. usmiałam sie :P

Amaleństwo widać rosniejak na drozdzach :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #794 dnia: 27 Lipca 2009, 12:41 »
tak tak ze sie wypowiem tez chce u Was mieszkac  :P :P

ps. faktycznie lekarz mial moze zly dzien ale nie warto sie denerwowac dobrze ze z dzidzia wszystko w porzadku  ;D

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #795 dnia: 27 Lipca 2009, 12:45 »
Fajnie że piszecie tutaj takie ważne dla mnie uwagi! Dziękuję!
W takim razie warto rozejrzec się na rynek wtórny i od kogos raczej kupić- znalazłam jedno takie idealne w Przecławiu mieszkanko 80m2 (4 pokoje) na parterze z ogródkiem i to od południa!! Ale cena dobijająca ok.450tys. zł ale poczekamy zobaczymy i tak narazie nie będziemy kupować. najwczesniej to przyszły rok a najpóźniej to za 3 lata. Taki daliśmy sobie czas :)
kasia

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #796 dnia: 27 Lipca 2009, 12:51 »
Ta cena nie jest jakoś specjalnie wygórowana...niestety tak kształtują się ceny mieszkań w na Przecławiu. Szczerze powiem, że jeśli miałabym do wyboru Przecław a Warzymice to ponownie wybrałabym Przecław - tak jak pisała Pati - masz pocztę, policję, lekarza, bank (jedyny minus - nie ma bankomatu), biedronkę, żabkę, kilka innych sklepów spożywczych i 1001 drobiazgów. Jest apteka, dentyści no i SPA. Warzymice są może młodsze i nowsze, ale tam stoi budynek na budynku oraz są cały czas w fazie budowy - czyli dookoła pełno błota...no i ten brak parkingów - mnie to dobija...

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #797 dnia: 27 Lipca 2009, 13:03 »
Może i faktycznie nie jest to wygórowane ale jeszcze aż tylu pieniązków nie mamy- musimy dozbierać a to trochę niestety trwa ale powiedzialam sobie jedno jak teraz będziemy kupowac mieszkanie to koniecznie min. 3 pokoje i ogródek lub duuuzy taras!!!
Inaczej będzie mi smutno  :P
Teraz też mamy ładne mieszkanko ale okolica to tragedia.... slams, przeklinanie, ruchliwa ulica i brak placu zabaw dla dzieci- do tego w nocy hałasują nietylko tramwaje ale i pijani ludzie nawet w środku tygodnia- nie wyobrażam sobie wychowywac tam dziecka i będę wszystko robić aby udalo mi się to osiągnąć! Pełno wyrzeczeń przed nami ale na pewno warto!
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #798 dnia: 27 Lipca 2009, 13:05 »
achhh rosnie rosnie :)

faktycznie teczowe ogrody maja kiepski dojazd, moja kolezanka tam mieszka. zawsze mnie podwozi do niej M bo ja nie mam gdzie zostawic auta
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #799 dnia: 27 Lipca 2009, 13:09 »
To fakt, zaparkować na Warzymicach to tragedia - chyba bym miała już ze 40 razy auto malowane :D

Di - od biedy możesz wypłacać w kacie banku pieniądze...mała prowizja, nie jakaś tragiczna 8)

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #800 dnia: 27 Lipca 2009, 13:19 »
Adianka- masz racje hehe :) Zawsze jakiś sposób się znajdzie - no i do Oszą niedaleko, a tam są bankomaty ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #801 dnia: 27 Lipca 2009, 13:40 »
Nie moja okolica wiec sie nie wypowiem :)

Śliczna kruszynka Patrycjo ! :))

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #802 dnia: 27 Lipca 2009, 14:02 »
madziq oj uśmiałby się mąż z Twojego dowcipu :)

Kasiu no teraz takie są ceny niestety, ale tu naprawdę jest spokoj, wszystko pod ręką, place zabaw no i jest to żadne przelotowe osiedle, że kręcą się obcy - praktycznie tylko mieszkańcy :) A na Warzymicach to faktycznie - nie dosyć że sąsiedzi zaglądają sobie do okien, to jeszcze praktycznie nie ma gdzie parkować... Ja u nas czasami narzekam, że nie ma miejsca choć jest dużo, ale tam to jest masakra...
Kasia a gdzie teraz mieszkacie? Nasi znajomi mieszkali blisko placu Kościuszki, to akurat tak im się złożyło że kupili mieszkanie i ona zaraz zaszła w ciążę, jakoś pod koniec ciąży już się do nowego mieszkanka przeprowadzili :)

Aga a ten bank to on nie ma bankomatu tutaj? Coś mi się tak zdawało, ale nie przyglądałam się bo w PKO nie mam konta a prowizji nie będę tym zdzierusom płacić :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #803 dnia: 27 Lipca 2009, 14:34 »
Znajomi kupili teraz mieszkanie na Warzymicach, na os. Tęczowe Ogrody i mi się tam bardzo podoba. Sami znaleźliśmy tam super 3-pokojowe mieszkanie, no ale poki co temat w sprawie kupna upadł.

Cieszę sie że po wizycie na Izbie przyjęć wsio ok. A lekarz.. cóż.. też znam Go z tej strony co Ty... Kuzynce mojego męża jak była na usg w 9tc z bólami brzucha "Serce chyba nie bije, wiec po wszystkim". A na następnym usg, na lepszym sprzęcie okazalo się że wszystko ok i Jej synek ma teraz ponad 2lata, ale co się dziewczyna strachu najadła...
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2009, 14:37 wysłana przez anulka331 »

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #804 dnia: 27 Lipca 2009, 14:56 »
Był kiedyś, ale już nie ma, teraz tylko w kasie można wypłacić awaryjnie.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #805 dnia: 27 Lipca 2009, 15:06 »
Ale ten Twój wątek pędzi! Nie mogę nadążyć!

Buziaki zostawiam   :-*

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #806 dnia: 27 Lipca 2009, 15:34 »
nadrobilam ufff :)
wow jaki sen- masakra  :-\
buziole :*

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #807 dnia: 27 Lipca 2009, 15:52 »
Pati mam do ciebie prośbę, jakiś czas temu szukałaś odkurzacza, wiem ze z zakupu jestes zadowolona, a możesz mi przypomniec na co w końcu się zdecydowałąś bo w twoim starym wątku nie moge tego znaleść:)będe wdzięczna

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #808 dnia: 27 Lipca 2009, 16:08 »
A to osiedle Tęczowe ogrody to ja teraz już nawet nie wiem, które to jest.

Anulka no widzisz, to jednak nie ja jedna trafiłam na jego gorszy humor... Nie lubię lekarzy, którzy nie potrafią przekazać nawet złych wieści... Wiem, że nie można tego zrobić dobrze, ale mój lekarz, dr Ira mówił mi to w taki sposób spokojny i w ogóle no ciężko mi to wytłumaczyć, ale widać że jemu też jest strasznie smutno z tego powodu że się komuś nie udało...

Lemmy to trzeba zaglądać częściej ;)  a tak na poważnie to jakoś tak leci :)

Olcia   :-*

bubulina witaj :) my wybraliśmy Zelmer Syrius, nie jest głośno, ma dobre wciąganie, odkurza się naprawdę ekspresowo, filtr hepa antyalergiczny, dużo wymiennych końcówek, nie jest duży, fajnie się składa no i ma porządne części. My jestesmy bardzo zadowoleni z zakupu.

Odkryłam wspaniały przysmak  ;D Kawałek gorzkiej czekolady a o tego napchać buzię (no nie aż tak całą) borówkami  ;D ;D ;D hahaha, ale to dobre  ;D ;D ;D

W ogóle jakoś wcześniej jadłam tylko czekoladę mleczną a do tego dobrze jak była z rodzynkami, a teraz taka czekolada jest już dla mnie za słodka i jak nigdy nie jadłam tak teraz najpyszniejsza jest czekolada gorzka :) A jak zjem coś słodkiego to zaraz się zasładzam na amen i dużo nie zjem... Ale to w sumie dobrze :) Dobrze, że raczej nie mam napadów na słodkie :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #809 dnia: 27 Lipca 2009, 16:16 »
Patrycja ja w ciaży wogóle słodkiego nie jem w sensie cukierków czekolad ciastek itd, całkowicie odrzuciłam i mnie nie ciągnie i mam nadzieje ze mi tak zostanie  ;D