Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 305201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #1500 dnia: 18 Sierpnia 2009, 13:41 »
dokładnie to ta hurtownia ;))) nazwa mi umknęła ;))
 w jedo gondolka ma 80 cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1501 dnia: 18 Sierpnia 2009, 13:50 »
Ewa no właśnie - Mutsy... kiedyś mi się podobał, ale własnie cena nie na moją kieszeń a do tego gondolka chyba mała?

Haniu aż tyle czasu się czeka?  No to nie wiedziałam :) Jak narazie czytałam na necie to piszą że 14 dni się czeka... No zobaczymy co wybierzemy :)

Adiana no wy do zimy napewno w gondolce nie dojedziecie, na jesień już się pewnie przesiądziecie :)

Kurcze to 75 cm może być za mało? Czyli co, patrzeć na minimum 80 cm?? To już znów zawęża mi te moje wózki :)

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1502 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:00 »
Wszystko zależy od firmy i koloru jaki chcecie. W Szczecinie niestety wyboru dużego nie ma i dlatego trzeba tyle czekać . No chyba ,że spodoba Ci sie kolor taki jaki aktualnie maja na sklepie. W necie tez widziałam że czas oczekiwania to 14 dni. Ja zamawiam przez internet wiec mam nadzieje,ze jednak będę czekała tylko te dwa tygodnie ;)).

Mutsy ma bardzo mała gondole około 74 cm ...tak mi sie wydaje i szerokość też jest niewielka

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #1503 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:03 »
wydaje mi się, że czas oczekiwania na wózek nie jest tak długi...większość modeli dostępna jest na all, a tam termin jest krótszy:)
zmartwiłyście mnie tą gondolą...w xlanderze gondola z tego co piszą ma 79cm, ale jest zwężana, czyli może być ciasna chyba...jeśli urodzę w listopadzie, to przypadnie nam cała zima w gondolce :-\
ten Jedo Fyn też mi się podoba:) ale muszę go gdzieś na żywo zobaczyć
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1504 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:06 »
Ja zamowilam wozek w czwartek, a w poniedzialek juz był w domu o 9:00 rano.
Czemu tyle czekacie?

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1505 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:07 »
Mutsy ma gondolkę 75 cm. myślę, że spokojnie wystarczy do osiągnięcia wieku 4 m-cy przez dziecko i przełożenia do spacerówki  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1506 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:10 »
hany...listopadowe dziecko w X-landerze (nie wspominając już o Mutsy...) może miec problem, bo wiadomo w zimie lepiej w gondolce jeżdzic bo cieplej...zalezy to tez od tego jak duzego dzidziulka urodzisz ::) Moja Zu 5 miesiećy w gondoli była, ale w maju już nie używa się kombinezony (jakby trzeba bylo to by miala chyba ciasno).
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1507 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:16 »
Pati wielkością gondolki aż tak sie nie sugeruj. Urodzisz mniej więcej tak jak ja, więc tak na prawdę dobrze by było, gdyby gondola posłużyła Wam 4 miesiące. A tyle to każda da radę ;) Implastowa, której my używaliśmy miała 76 cm i posłużyła nam 4,5 miesiąca (Nikodem jest dość długi i wcale nie taki malutki) i tak na prawdę, gdybym się uparła to do 5,5 bym go mogła wciskać. Także luuuuzzzz.... bardziej patrz na spacerówkę. Mówię Ci ;)

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1508 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:24 »
anusia właśnie o tym mówię  :D :D :D. Według mnie to małe gondole. Ale wszystko zależy od wielkości dzidzi . No w mutsy to mam jako takie wyobrażenie bo psiapsiółka wozi maluszka . Mimo że wózeczek fajnie sie sprawdza to na wielkość gondoli narzeka . Spacerówki w jedo widziałam i są ok. w mutsy nie sprawdzałam...
Co do terminów to zamówienie  przez internet jest faktycznie dużo dużo szybsze....nie wiem czemu sklepy mają takie opóźnienia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1509 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:36 »
Właśnie to, co pisałam 14 dni to tyczyło się allegro :)

No to wielkością gondolki się nie sugeruję, jakby co to potem będe tu płakać na wózek :) Zresztą myślę, że nawet to 75 cm styknie. Urodzi się w styczniu, na koniec maja przypadnie 5 miesięcy, więc w razie co wtedy będziemy przenosić do spacerówki chyba że trzeba będzie wcześniej, albo da się później, także faktycznie luuuuz  ;)

A jakie znaczenie ma za to szerokość gondolki? Bo tutaj też są różne... Zdaje mi się, że przy wąskiej może bym tak, że dziecie będzie się czuć "bezpieczniej" bo będzie bardziej opatulone jak w brzuszku, ale nie mam pojęcia czy to się sprawdza.

A generalnie jeśli chodzi o tą gondolkę, to dziubasek pisała o tym oparciu żeby nie było za krótkie bo takie ma Implast Bolder 4 i moja koleżanka, która ma właśnie ten wózek kupowany w zeszłym roku w sierpniu i jest bardzo zadowolona a dziecko już ma rok jakiś czas temu skończone. Ale podchodząc do tego tematu w ten sposób to ile cm minimum dobrze by było gdyby miało to oparcie?

No i jeszcze oprócz tego oparcia i wyłożenia materiałem czy na coś jeszcze zwracać uwagę w spacerówce?

I jeszcze mam pytanie z innej beczki.

Do dziewczyn, które mają kolczyka w pępku - kiedy mam go wyciągnąć? Narazie nie przeszkadza mi, ale zauważyłam, że ta górna dziurka się tak jakby rozciąga na boki - to chyba nieuniknione, ale nie wiem czy przez ten kolczyk jeszcze bardziej się nie rozciąga?

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1510 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:40 »
partycja co do kolczyka to w pierwszej ciąży wyjełam w 12 tyg - założyłam zaraz po porodzie
a teraz wyciągnęłam dopiero w 23 tyg ale chyba nie reguły kiedy go wyciągnąć

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1511 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:48 »
kochana ale ty pytań zadajesz. Chyba nie dstaniesz takiego wózka idealnego :D :D :D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1512 dnia: 18 Sierpnia 2009, 15:14 »
Mój lekarz narazie nic nie mówił o kolczyku a widział, że mam. Narazie mi nie przeszkadza to chyba zostawię.

Oponka no pytań zadaję mnóstwo, ale ja jestem typem trującym do bólu :) a wolę zapytać niż potem się głowić nad czymś. Wózka idealnego napewno nie dostanę, ale mogę się starać aby był jak najbardziej zbliżony do ideału  ;D ;D ;D

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #1513 dnia: 18 Sierpnia 2009, 15:21 »
Wózka idealnego napewno nie dostanę, ale mogę się starać aby był jak najbardziej zbliżony do ideału  ;D ;D ;D

A może sama taki stworzysz? ;D Fajnie by było gdybyś już teraz zaczęła i skończyła do września hihihihi
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #1514 dnia: 18 Sierpnia 2009, 15:32 »
ohoho nie bylo mnie chwilke a tu juz 18 tydzien ;D
jak to szybko leci  ::)
odnosnie wozka hmm to na zime najlepiej mniec jak najwieksza gondolke musi sie zmiescic dziecko w kombinezonie gruby koc...
ja jak szukalam teraz wozka dla Edzi prawie wszytkie gondoli mialy 80 cm a starym wozie <dla Toma> mialam chyba z 90-95 cm ale wozek byl duzyyy i ciezki  :-\

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #1515 dnia: 18 Sierpnia 2009, 15:39 »
Jak kiedyś będe szukac wózka idealnego to na pewno tu zajrze ponownie  :)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1516 dnia: 18 Sierpnia 2009, 16:06 »

Oponka no pytań zadaję mnóstwo, ale ja jestem typem trującym do bólu :) a wolę zapytać niż potem się głowić nad czymś.

I bardzo dobrze Patrycja. Ja też wolę pytać niż szukać i szukać i kupić coś nie takiego

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #1517 dnia: 18 Sierpnia 2009, 16:08 »
A ja znowu mam full nadrabiania :( ...moze pozniej to zrobie :) teraz jakoś mi sie nieche...ale gratuluje 18 tc :) ale ten czas leci...jak szalony :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1518 dnia: 18 Sierpnia 2009, 16:26 »
Gagatko oj gdybym miała umiejętności i odpowiednie materiały to napewno wyczarowałabym idealny dla nas wózeczek :)

Olcia no kiedyś były wielgaśne wózki... Teraz tak jak ze wszystkim robią coraz mniejsze...

Ika3w no na przyszłość napewno Ci się to przyda :)

Oponko no właśnie - mi się też czasami zdarza zapytać kilka razy o to samo, ale to tylko dlatego że albo pamięć szwankuje albo wolę się upewnić.

Lilith zdążysz nadrobić :)

A ja wysłałam właśnie 2 maile do producentów wózków z pytaniem czy spacerówka rozkłada się na płasko. Jeśli nie - to będą następne wózki wykreślone, a jeśli tak... Cóż, trzeba będzie przyjąć jakąś taktykę eliminacji :) hehehe

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1519 dnia: 18 Sierpnia 2009, 16:43 »
kto pyta nie błądzi w końcu od tego jest forum  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1520 dnia: 19 Sierpnia 2009, 03:23 »
Tak się rozrósł temat o wózkach, że aż dzisiaj rozejrzałam się za nimi w sklepie. I wiecie co jestem w szoku. W Stanach prawie nie ma wózków z gondolą :o Same spacerówki, foteliki i takie trzykołowe do joggingu. W sumie to nie przypominam sobie żebym widziała na ulicy spacerujące mamy ::) No chyba, że właśnie większe dzieci w spacerówkach, albo gdzieś w sklepie w foteliku samochodowym.
A z firm, to najwięcej jest Graco, Mutsy, Maxi-Cosi i jakiś innych obcych dla mnie.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1521 dnia: 19 Sierpnia 2009, 09:00 »
Dzisiaj zaczeliśmy 5 miesiąc!!!

Normalnie tak mi się micha cieszy, że jak się obudziłam o 7 rano to już nie mogłam zasnąć  ;D ;D ;D

Jak narazie odpisał jeden producent wózków, że spacerówka rozkłada się na płasko. Także nie mogę go wykreślić :) ale za to nie sprzedają go nigdzie w zach - pom więc jakby co to zamawiamy w ciemno...

Poczekam jeszcze na odp od drugiego producenta i muszę napisać jeszcze jednego maila, ale to chyba do jakiegoś sprzedawcy na allegro bo nie mogę znaleźć strony producenta jednego wózka.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1522 dnia: 19 Sierpnia 2009, 09:20 »
Gratulacje!!! Ale ten czas zapyla  :o SUPER!

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1523 dnia: 19 Sierpnia 2009, 09:54 »
Pati gratulacje :skacza: Zobacz jeszcze mniej niż 5 m-cy i będziesz tuliła swojego bobaska  :) :) :) :) :)
Miłego dnia  :-* :-* :-*
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1524 dnia: 19 Sierpnia 2009, 10:17 »
No właśnie, czas leci jak szalony :) Ani się obejrzę a tu już będziemy w trójkę :)

Madzia no własnie też się nad tym zastanawiam... I choć wózek mi się podoba to chyba to też będzie jedno z kryterium wyboru. Kupimy w ciemno a tak jak piszesz, nie podpasuje nam? No nie wiem... Trzeba w sklepie najpierw wózek wypróbować i wymacać.

A mam jeszcze takie pytanie: czy któraś z was jeździła do labolatorium na Starzyńskiego? Czy jest tanie czy drogie w porównaniu np do Diagnotyki? I to jest całe prywatne czy państwowe ale można zrobić prywatnie? Pytam bo na następną wizytę mam zrobić odczyn coombsa a Pani w Diagnostyce poinformowała mnie, że na ten wynik u nich czeka się z tydzień i nie wiadomo czy na następny czwartek będę miała a na Starzyńskiego będzie szybciej, więc chyba tam się przejadę. Nawet nie wiem gdzie jest ta ulica  ::)  ;D

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1525 dnia: 19 Sierpnia 2009, 10:27 »
Patyśku, gratuluję, piątego miesiąca.

Co do wóżków to ja sie zupełnie nie znam, podobnie jak na badaniach na Starzyńskiego :)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1526 dnia: 19 Sierpnia 2009, 10:38 »
Pati

Już coraz bliżej!!! ;D ;D ;D

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #1527 dnia: 19 Sierpnia 2009, 11:03 »
Pati, jak ten czas leci, gratuluję piątego miesiąca :D już prawie półmetek:)

również uważam, że najlepiej wózek na żywo "wymacać", nie kupiłabym raczej bez wcześniejszego oglądu...
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #1528 dnia: 19 Sierpnia 2009, 11:39 »
najlepiej to spytac mamuśki a już w ogóle to zaczepić jakąś na spacerze z konkretnym wózkiem i spytac o opinie a może nawwt da spróbowac powozić :)

ja chyba zgapię woza od koleżanki ona go chwali no może poza wagą no ale jak chce się 4 pompowane koła to niestety waga słuszna tez musi być

Patyś 5 miesiąc uwierzysz że więcej za Tobą jak przed Tobą ja :)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #1529 dnia: 19 Sierpnia 2009, 11:45 »
Na planowaniu zakupów związanych z dziećmi to ja kompletnie się nie znam więc nie pomoge:)
Ale zdecydowanie mogę pogratulować 5 miesiąca i będę trzymac kciuki za dobrze wybrany wózek.
Moja przyjaciółka np. kupiła taki wózek ze spacerówką gdzie dziecko siedzi "przodem w kierunku jazdy". tak więc nie widzi mamy tylko cały pozostały świat:) A musiała już w 3 miesiacu je w tej spacerówce położyć bo tak maluszek rósł :)
kasia