Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 308410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #1410 dnia: 15 Sierpnia 2009, 12:50 »
Ja zawsze liczyłam skończone tygodnie tak jak lekarze bo to się liczy najbardziej.

Co do TAKO to dla mnie kosz na zakupy jest w zupełności wystarczający więc ile osób tyle odczuć  ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1411 dnia: 15 Sierpnia 2009, 15:44 »
ale się na oglądałam wow, chciał bym powiedzieć, że nie planując jeszcze nawet dziecia już mam wybrany wózek  ;D a swoją drogą mam pytanie dziubasek (jeśli mogę)
czy zmieniałaś z Implasta Volanta4 na Musty czy raczej Musty był pierwszy i się nie sprawdził bo nie mogę się połapać
po moich wcześniejszych doświadczeniach wiem, że skrętne koła to podstawa a nauczyłam się nimi kierować w 15 min

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1412 dnia: 15 Sierpnia 2009, 20:46 »
Zamieniłam Implasta na Mutsy.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1413 dnia: 15 Sierpnia 2009, 21:07 »
Oponka ja mam X-landera i w gondoli nic mojej córeczce nie przeszakdzało (zadne wypustki, ja nic takiego nie wyczuwałam), mialam tylko polozona pieluszkę na spod ::)

Faktycznie Pati, patrz bardziej na spacerowke...bedziesz miec utowe dziecko, na bank przesiadzie sie do spacerowy w lipcu (jak nie w czerwcu). Ja glownie patrzalam na spacerowke (szczerze, gondoli w sklepie nawet nie widzialam).
Kocham skretne koła, ale czasami blokada sie przydala np. na plazy przy jezdzie po piasku, czy jak w miejscu bujalam małą.

Ale dawaj liste ;D Na pewno cos wyrzucimy ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1414 dnia: 15 Sierpnia 2009, 21:10 »
Ja mam taki jak Nasza madziq i jestem bardzo zadowolona  :D   moja córa też lutowa i jeszcze spokojnie w gondoli jeździmy  ;D

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1415 dnia: 15 Sierpnia 2009, 21:35 »
Anusia nie wiem, w naszej były i bardzo przeszkadzały

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #1416 dnia: 15 Sierpnia 2009, 22:56 »
Aga, może miałaś jakiś trefny model ? Jak moja karuzela  :-\

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #1417 dnia: 16 Sierpnia 2009, 10:43 »
Pati łącze się w palcowym bólu - własnie przechodzę to samo :( Dobrze wiedzieć że masz namiary na kogoś kto się tym zajmuje, ja niestety wylądowałam na chirurgii.
Co do wózków to Natalia jest posiadaczką Implasta boldera 4.
Miło mnie zaskoczyło to podnoszone oparcie w gondoli. Kiedy dziecko było ciekawe świata, a ja jeszcze nie chciałam przesadzać ją do spacerówki to wystarczyło troszkę podnieść oparcie. Dodatkowy plus to w miarę znośna cena :)
Pokazuj listę :)
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1418 dnia: 16 Sierpnia 2009, 11:20 »
Witam niedzielnie.
Co do wozka to mielismy Roana Marite i bylam z niego bardzo zadowolona, gondola dluga i szeroka , kola 4 x pompowane co komfotr jazdy byl swietny. Zwrotny , bujac takze mozna latwo . Spacerowka takze nam dosc dlugo posluzyla , bo zmienilismy ja dopiero teraz ze wzgledu na to ,ze Mati juz nam wyrastal a i coraz mniej w niej siedzila bo z racji tego ,ze go teraz absorbuje chodzenie na wlasnych nozkach  ;D

Pozdrawiam goraco.

PS. Cena takze przystepna  wraz z orginalnym spiworkiem i  folia przeciwdeszczowa cos ponad 1.100 zl.
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2009, 11:22 wysłana przez Jagna77 »

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1419 dnia: 16 Sierpnia 2009, 13:10 »
dziubasek dzięki za info, ja te Mutsy namierzyłam na ulicy bo są dość popularne u mnie i jak jeszcze zobaczyłam, jaki maja dodatkowe możliwości jeśli chodzi o zakup dodatkowego wyposażenia to powiem, że wow  :o
muszę przyznać, że opcja podnoszonej gondoli też też jest fajna moi znajomi sobie bardzo chwalą

Pati dobrze, że masz jeszcze dużo czasu na podjęcie decyzji bo od asortymentu można zawrotów głowy dostać  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1420 dnia: 16 Sierpnia 2009, 16:43 »
Milej niedzieli :))

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1421 dnia: 17 Sierpnia 2009, 00:16 »
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1422 dnia: 17 Sierpnia 2009, 07:17 »
Pati zobacz sobie wózki Marita  :) Najlepiej w grafice google, nie wiem czemu jeszcze wczoraj pokazywano mi ich stronę a dzisiaj już znaleźć nie mogę  :) Takie klasyki, podobno dobre i nie drogie  ;)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #1423 dnia: 17 Sierpnia 2009, 07:31 »
zostawiam buziaki na nowy tydzień  :-*

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1424 dnia: 17 Sierpnia 2009, 08:20 »
I jak po weekendzie i gościach?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1425 dnia: 17 Sierpnia 2009, 09:48 »
Witam poweekendowo :)

dziubasek dziękuję bardzo za wskazówki. Zapisałam sobie wszystko do mojego folderu o wózkach :) Takie rady bardzo cenne. Faktycznie, nawet na spacerówkę nie zwracałam uwagi, tzn narazie prawie na nic nie zwracałam uwagi, ale myślałam właśnie, że najważniejsza jest gondola :)

anelle i Oponko dziękuję za dobre słowa o Jumperze. Jak narazie ten wózek jak dla mnie wysuwa się na prowadzenie, a to dlatego że znam już jakieś opinie na jego temat :)

anulla już masz wybrany? Jaki to jest? :)

anusiaaa nie lutowe a styczniowe :P co Ty mi tu już życzysz przenoszenia :P hehehe. Wózki, na które mam oko są na wcześniejszych stronach wypisane z obrazkami :)

izunia to współczuję... U mnie juz na szczęście się goi i jest coraz lepiej. Oj szkoda, że byłaś już u chirurga... Ja kilka razy byłam, ale szczerze to nic dobrego nie daje... Chyba że ja trafiałam na takich chirurgów bo więcej szkody niż pożytku... Zwłaszcza jak byłam w Medicusie i jeszcze za to płaciłam... Jak będziesz chciała to wyślę Ci namiary na moją babeczkę, z terminami czasami u niej ciężko bo naprawdę ma pełno klientek, ale jak coś to wciśnie w ciągu kilku dni i naprawdę się zna. trochę trzeba pocierpieć na fotelu u niej, ale naprawdę warto :)

Jagna widziałam ten wózeczek, ale mi się ta konstrukcja stelaża nie bardzo podoba. Gustuję w innej :) No i chcę komplet razem z fotelikiem :)

anulla racja - zawrotu głowy można od tego wszystkiego dostać...

Tyle się działo, że normalnie nie wiem od czego mam zacząć  ;D

No to najpier sobota - mieli przyjść goście, no i przyszli. My się naszykowaliśmy jedzonka, wszystko ładnie podane, a wiecie co, nawet nie usłyszeliśmy że dobre czy cokolwiek... Nie mówię, że ktoś ma chwalić, ale naprawdę się napracowaliśmy, jedzonko było pyszne, a goście przyszli, posiedzieli, pogadaliśmy i poszli... Stwierdziłam, że gości teraz to ja mam w nosie. Jak ktoś będzie chciał przyjść, to proszę bardzo - chipsy i ciastka na stół, a jak coś ciepłego to zamawiamy pizzę, bo ja nie będę siedzieć w kuchni od rana, gotować, a nawet nie będzie zjedzone, a jak będzie to nawet nikt nic nie powie... No jak byśmy położyli kanapki na stół...

Nie wiem, może to się wam wyda dziwne, ale ja się dziwnie poczułam po tej wizycie... Zwłaszcza, że jeszcze jedni znajomi wyszli o 19 bo oni się jeszcze do kogoś umówili... No ręcę opadają... Super... Także gości mam po dziurki w nosie, więcej nikogo nie zapraszamy i tyle  :D

A w niedzielę postanowiliśmy, że sobie gdzieś pojedziemy. Najpierw mieliśmy jechać nad morze, ale rano nie chciało nam się wstawać, więc stwierdziliśmy że zjemy śniadanko i zaczniemy się szykować, żeby pojechać nad Miedwie, zjemy grilla i poleniuchujemy. Wzieliśmy ze sobą teściową no i w trójkę pojechaliśmy. Nie siedzieliśmy na plaży tylko na tych polankach, super było :) Wypoczeliśmy, wyleżeliśmy się na leżakach, nawet porzucałam z mężem trochę frisby :) hehehe. Naprawdę było fajnie. Kilka zdjęć mamy, ale wyglądam jak "idź stąd i nie wracaj" więc obejdzie się bez zdjęć.

Mój palec ma już się lepiej. Widać, że się goi, ale na piasek wczoraj nie szliśmy bo ja nie wziełam chociażby bandażu, żeby sobie ten palec owinąć, ale to nie szkodzi :)

I jeszcze pokażę wam mój brzuszek w porównaniu tygodniowym - za dużej różnicy nie widać, ale ja widzę, że zrobiła się bardziej taka piłeczka :)

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #1426 dnia: 17 Sierpnia 2009, 10:04 »
pati ostatnio widziałam wózek o którym piszesz ten chyba jumper i on tak nieznośnie skrzypiał że szok a dziecko w gondolce więc wózek nowy brrr mnie to bardzo wnerwia jak coś skrzypi

goście no cóż jak sama czasem nie zapytasz to są tacy ludzie co nigdy Ci nie powiedzą że coś jest smaczne
olać

a brzuszek zacny  :)
ehhh mój to takie maleństwo nawet nie wiem czy to nie jest efekt tego ciągłe podjadania a nie dzidki w środku

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #1427 dnia: 17 Sierpnia 2009, 10:15 »
Witaj Pati:)
Też by mi było przykro po takich odwiedzinach:(
brzuszek oczywiście piękny, powolutku rośnie:)

jeśli mogę spytać dlaczego nie brałaś w ogóle pod uwagę x landera? ma podobne funkcje do wymienionych przez Ciebie wózków...argumenty Oponki jakoś do mnie nie przemówiły na "nie"...
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1428 dnia: 17 Sierpnia 2009, 10:17 »
No goście rzeczywiście średnio wypadli... A Ci, którzy umówili się jeszcze w inne miejsce to już gruba przesada  :-\ Też bym się strasznie wkurzyła!
Ale jak mało zjedli to znaczy, że masz obiad na dziś więc luz.

Brzuszek rośnie jak na drożdżach  :o

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1429 dnia: 17 Sierpnia 2009, 10:37 »
Magda dziękuję  :-*

Ola mówisz, że skrzypiał? No nie wiem, może coś trzeba naoliwić? Ja się na tym kompletnie nie znam. Brzuszek Ci niedługo wyskoczy - zobaczysz. Ja miałam dużo tłuszczu na brzuchu, więc u mnie to też inaczej widać :)

toscansun no fakt, było mi przykro, ale to ostatni raz kogoś tak zaprosiliśmy i się narobiliśmy jak woły... A x-landera dlatego nie biorę pod uwagę, bo założyliśmy sobie kwotę jaką max możemy wydać na wózek i tego się trzymamy, a ze chcemy nowy a nie używany to wybór znacznie się zawęża.

loona obiad oczywiście był zjedzony, ale była jeszcze sałatka, ciasto i inne rzeczy... Na szczęście sałatka makaronowa to dzisiaj będzie z tego zapiekanka. Dodam tylko sera i będzie jak znalazł. Ciasto dałam R. do pracy, więc nawet nie jest źle. Ale mimo wszystko nie podoba mi się takie coś...

brzuszek naprawdę rośnie, teraz zmienia się kształt na taki bardziej piłkowaty, a usłyszałam komentarz że zmieniłam sie na twarzy, więc może będzie dziewczynka :)

Chyba niedługo ankietę dołączę o płci :) sama jestem strasznie ciekawa co będzie :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1430 dnia: 17 Sierpnia 2009, 10:41 »
Ja tam bez ankiety wiem co będzie ;)  :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1431 dnia: 17 Sierpnia 2009, 11:03 »
Ankieta już jest gotowa :) Zapraszam do głosowania :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1432 dnia: 17 Sierpnia 2009, 11:23 »
Zagłosowałam na chłopaka  ;D i jakie ładne imiona wybraliście :)

A co do gości... to w zupełności Cię rozumiem... ja ostatnio robiłam imprezę rodzinną u siebie w mieszkaniu i było mi strasznie przykro, że się napracowałam, a goście posiedzieli tylko 2h...

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1433 dnia: 17 Sierpnia 2009, 11:27 »
Przepraszam Pati, ale mnie się imię dla chłopca nie podoba...

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #1434 dnia: 17 Sierpnia 2009, 11:29 »
głosik oddany:)
a w jakim przedziale cenowym są wklejone przez Ciebie wózki? my też nie chcemy zbyt drogiego, ale czasem warto więcej zapłacić, by wózek posłużył kolejnemu dziecku...
mamy szczęście, że moi rodzice sponsorują pojazd wnuczce, więc mamy jeden wydatek z głowy ;D
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1435 dnia: 17 Sierpnia 2009, 11:46 »
Pati...sorki. myslałam, ze lutowe...cos mi się pokickało :P a przeciez styczniowe najlepsze są :P ;)

Zagłosowałam na Natke  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1436 dnia: 17 Sierpnia 2009, 12:03 »
Ania cieszę się, że imiona się podobają :) 2 h to też nieźle... U nas jedni posiedzieli 3, a Ci co zostali z dzieckiem to 4, ale tych w zupełności rozumiem, bo dziecko już było śpiące i marudne więc pojechali.

loona nie masz za co przepraszać :) Przecież nie każdemu musi się podobać :) My chcieliśmy imiona, których nie spotyka się często - z chłopcem nam się udało, bo Sebastian jest bardzo żadko dawany, a Natalka no cóż... Przegrałam losowanie to mam. Ja chciałam Dominikę, a R. Natalkę - choć Natalka jest często dawana, ale zrobiliśmy losowanie i wyszła Natalka, więc kłócić się nie będę. Aczkolwiek podobają mi się obydwa.

toscansun my na wózek chcemy przeznaczyć max 1500 zł, a nie wiemy za ile będzie kolejne dziecko, więc czy faktycznie go zostawimy? Sama nie wiem. U nas narazie nikt się nie zaoferował, żeby cokolwiek kupić, więc na dzień dzisiejszy wszystko kupujemy sami.

anusiaaa może za dużo pracujesz, że się miesza? :) hehehe, no o styczniowych bobasach to powinnaś coś wiedzieć :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1437 dnia: 17 Sierpnia 2009, 12:24 »
ja tam nie patrzalam czy imie jakie wybieram jest często dawane czy nie, tylko czy mi się podoba wiec sie nie przejmuj...teraz na pewno biega więcej Zuzek niż Natalek ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1438 dnia: 17 Sierpnia 2009, 12:32 »
No wiadomo, każdy daje imię jakie się jemu podoba :) Nam się podobają takie :)

Myślę tak jak Magda, za jakiś czas jak przyjdzie czas na drugie dziecko, to będą nowe wózki i coś nowego będzie nam się podobać, a do tego nie mamy gdzie trzymać. Nasza piwnica mała, moglibyśmy u teściów na strychu bo mają domek, ale bałabym się, że tak przesmierdnie, że nie da sie tego doprać. Także narazie o tym nie myślimy :)

anusiaaa no Zuzek jest dużo :) choć Natalek też całkiem sporo, ale co tam. Dla nas to będzie jedyna Natalka :) o ile będzie dziewczynka, a może będzie chłopiec? Teraz już sama nie wiem. Na początku miałam przeczucie na dziewczynkę, a potem  tak każdy zaczął mi gadc o chłopaku że teraz nie wiem, ale co będzie to bedzie najukochańsze  ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1439 dnia: 17 Sierpnia 2009, 12:43 »
głos oddany... postawiłam na Natalkę  ;)