Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2011 czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 492483 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2011 czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #1080 dnia: 14 Lutego 2010, 21:45 »
bluebird  :hello:

Skupcie się bo nadrabiam 4 strony i teraz będę pisac o czymś o czym możecie już nie pamiętać :D :D :-* :-* :-*

Anjuszka świetny pierścionek!!!!!Jeszcze raz gratuluję  :-* :-* :-*

netka0003 Odnośnie fotografa to ja ślub+wesele+ pener...żadne zdjęcia studyjne mi się nie podobają...tzn. ja bym nie chciała takich mieć.. ::) ::)

Co do taty Twojego PM...ja na waszym miejscu zrobiłabym wszystko, żeby ślub przełożyć na 2010 rok..niestety życie jest przewrotne, sama sie ostatnio o tym przekonałam.... :'( :'( :'(
Mój wujek też już miał przerzuty trwało to ok..8 miesięcy...nie wiem jak bardzo PM zżyty jest z ojcem,ale ja bym chociaż cywilny wzięła.. :przytul: :przytul: :przytul:

Jola no Ty się lepiej przyznaj kiedy ostatnio u dentysty byłaś, że tak sobie zęba zaniedbałaś??3mam kciuki :-* :-* :-*

beaberry ja bym  :Kill: teśiówkę. 2000zł to naprawdę mało...a tak na serio z tym całym zmaieszaniem. Ja bym więła PM na bok, i powiedziałą..albo robimy wesele w dacie którą my wybraliśmy..albo czekamy ze ślubem, aż sami na niego nazbieramy i rodzicie płacić i decydować za nas nie będą. Sory..ale ja bym sobie tak w kasze nie dałą dmuchać. To Wasz dzień, teściowa swój już miała i niech się w dupsko ugryzie!!!!

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #1081 dnia: 14 Lutego 2010, 23:18 »
beaberry - ja tam bym nie zmieniła daty, tylko z tego względu, że teściowej nie odpowiada... nie wiem, dlaczego ona się czepia, skoro po pierwsze ślub jest w sobotę a nie w tygodniu, więc lekcji nie straci, a po drugie - nie przesadzajmy - kto się uczy w pierwszym tygodniu września, każda lekcja praktycznie jest orgazanizacyjną... Każdy pretekst dobry, byle osiągnąć cel.
No, ale oczywiście datę zmieniam  ;D

KWIECIEŃ:
1) Charusheela - 30.04
1) Katia85 - 30.04
1) heartache i Look - 30.04
MAJ:
2) lechu - 13.05
3) mka - 21.05
4) bluebird - 28.05
5) nelaa84 - maj
CZERWIEC:
6) patrycja_4r - 04.06
7) otyska87 - 11.06
8 ) kacha8906 - 18.06
8 ) JolaŁukasz - 18.06
8 ) ania222 - 18.06
9) edytaie - 25.06
LIPIEC:
10) netka003 - 02.07
11) Aneczq1987 - 30.07
11) ewelinkaa - 30.07
SIERPIEŃ:
12) justys0101 - 06.08
12) gosiaczek252 - 06.08
12) słodka_wanilia - 06.08
12) renia1986 - 06.08
13) Asik_24 - 20.08
13) Daisy87 - 20.08
13) iwona19 - 20.08
14) Modliszka - 27.08
14) misia241 - 27.08
14) martyniq - 27.08
14) beaberry - 27.08
WRZESIEŃ:
15) Epciulka - 03.09
15) aagaa - 03.09
16) axela - 17.09
17) Anjuszka - wrzesień

netka003 - pomysł ze ślubem cywilnym w Waszej sytuacji o którym wspomniała mka, jak dla mnie jest dobrym pomysłem... PM pewnie chciałby, żeby na jego ślubie był obecny tata... A Wy jak chcecie rozwiązać tę sprawę. Będziecie przekładać ślub na rok 2010, czy może odbędzie się jeszcze później niż był planowany, czyli np. dopiero w 2012r.?

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #1082 dnia: 15 Lutego 2010, 09:36 »
O tak mka dała bardzo dobry pomysł z tym ślubem cywilnym  ;D ;D Ona to a głowę nie od parady  :hahahaha: :hahahaha:

Jola już się tłumaczę  ;D nie odbierałam telefonu bo był cały dzień rozładowany  ::) leżał sobie w torebce i nawet się nie zorientowałam że mi padł dopiero jak Mariusz na domowy zadzwonił to się skapłam  ::) Nie pojechałam w końcu na targi bo nie miałam z kim a samej mi się nie chciało a dupa ze mnie mogłam faktycznie zadzwonić do Ciebie  ::) ::) a no nie pomyślałam  :mdleje:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1083 dnia: 15 Lutego 2010, 12:45 »
Widze, że większość z nas - mówię o dziewczynach z pobliża Katowic -  szła na targi w Spodku, a w rezultacie tylko Jola i aneczq1987 tam dotarły  ;)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1084 dnia: 15 Lutego 2010, 15:21 »
Dwie wytrwały w postanowieniach ;D

można było trochę rzeczy pooglądać i wpaśc na różne pomysły :)
wiem jedno - na mojej sali dekoracja będzie z elementami fioletu..... :)
Jak zrzuce zdjęcia na komputer to Wam pokaże ( jak nauczę się wklejac zdjęcia :P )

:-* zostawiam

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1085 dnia: 15 Lutego 2010, 15:53 »
To szybciutko zajrzyj do wątku, gdzie jest wytłumaczone jak wkleić zdjęcie i wklejaj  :)
Chętnie obejrzymy  ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1086 dnia: 15 Lutego 2010, 17:42 »
Mka dziękuję raz jeszcze :) i uwierz, że na żywo jest jeszcze piękniejszy :):):):):):):):):)

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #1087 dnia: 15 Lutego 2010, 20:28 »
bluebird  

netka0003

Co do taty Twojego PM...ja na waszym miejscu zrobiłabym wszystko, żeby ślub przełożyć na 2010 rok..niestety życie jest przewrotne, sama sie ostatnio o tym przekonałam.... :'( :'( :'(
Mój wujek też już miał przerzuty trwało to ok..8 miesięcy...nie wiem jak bardzo PM zżyty jest z ojcem,ale ja bym chociaż cywilny wzięła.. :przytul: :przytul: :przytul:

tzn,  2010 nawet nie wchodzi w grę, bo nie mamy jeszcze nic kasy...

a cywilnego to ja nie chce, jakos mi się to nie podoba... PM też...

a nawet jakby to i tak nic nie da bo ojciej PM już leży w lozku, nie chodzi, zero swiadomosci... nawet swoim dzieci juz czasem nie kojarzy, no i spi 23 h na 24h. bo ogolnie to nikt nawet nie wie gdzie siedzi ta glowna przyczyna... od 2 lat leczyl sie na kregoslup bo go bolal, od polowy grudnia zaczelo mu sie robic cos ze wzrokiem, no i pil ciagle 5 litrow dziennie wody, mysleli ze to zapalenie krtani. robil rozne badania na przelyk, to wszystko dobrze bylo, na oczy to tez wyniki dobre, krew mocz tez dobry a tu nagle w ciagu 2 tyg tak szybko zaczelo postepowac ze nie nadazali. a wiec teraz zero kontaktu z nim. a wiec ten kregoslup to pewnie juz przerzuty, przerzuty ma do zatok i do czaszki czy cos tam, padlo juz tez na kosci, ze lekko sie potknal i zlamal w kostce i biodrze, gdzies na miednicy tez ma jakies guzki... a jeszcze 3 stycznia normalnie opijalismy moje urodziny  tu nagle tak sie porobilo...

a wiec narazie nic nie przekladamy slubu...
jakby przezyl do lipca to przekladamy bo wtedy jakby np zmarl we wrzesniu to by zaloba nie minela...
ale niby szybko to postepuje, nie to ze czekam na to ale juz rodzina tez nie ma sily a to dopiero kilka dni trwa, 24 na dobe ktos przy nim siedzi na zmiane, nawet w nocy siedza i pilnuja zeby cewnika nie wyrwal, a tak to tez juz trzeba go myc, karmic i w ogole... a wiec narazie wszystko w miejscu stoi... ale mysle zeby zalatwic kamerzyste i fotografa a najwyzej pozniej sie przelozy termin jak cos. lepiej tak niz pozniej ma byc za pozno zeby zalatwic na 2011...

alez sie rozpisalam  ;D ;D ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #1088 dnia: 15 Lutego 2010, 20:56 »
Mój dziadek zmarł na raka...Co prawda płuc,ale podobnie w ciągu ostatnich kilku tygodni nie kojarzył już nas.Dostawał morfinę i spał całe dnie.

Ciężki to był okres dla nas wszystkich...

Co do ślubu to róbcie tak,aby wam było z tym dobrze bo bez względu na wszystko to będzie WASZ DZIEŃ :) :-* :-* :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1089 dnia: 15 Lutego 2010, 22:31 »
Ciężko cokolwiek w takiej sytuacji doradzić... Życie pisze różne scenariusze. Ten akurat nie jest najszczęśliwszy  :(

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1090 dnia: 15 Lutego 2010, 22:42 »
No jak stan jest już taki ciężki to faktycznie nie ma co kombinować...ehh...tyle ludzi na to raczysko umiera :protestuje: :protestuje: :protestuje: Kochana trzymajcie się, uściski dla PMa  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Offline Modliszka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #1091 dnia: 16 Lutego 2010, 01:53 »
Widze, że większość z nas - mówię o dziewczynach z pobliża Katowic -  szła na targi w Spodku, a w rezultacie tylko Jola i aneczq1987 tam dotarły  ;)
Jeszcze ja byłam :D A ja przecież przeciwnie - zapierałam się, że nie pójdę ;) A bardzo się cieszę bo znależliśmy firme w której zamówimy zaproszenia.Bardzo nam się podobały ich wzory.Natłok ludzi wciskających nam wizytówki troche nas już denerwował pod koniec i wyszliśmy, bo zaczeliśmy być nerwowi ;) Ibisz raz walnął tekst coś w stylu : Robienie zdjęć mnie peszy i nie wiem jak się zachować <w tym momencie miałam ochotę walić głową w ścianę >  ;D

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
« Odpowiedź #1092 dnia: 16 Lutego 2010, 08:24 »
dziewczyny ja  dla was czasu nie mam przez robote dzis mamy 15osob na rozmowe kwalifikacyjna urwanie glowy nas czeka
mkaostatni raz u dentysty byłam w grudniu zabki sa ok tylko ten juz 2lata tak sobie jest martwy i przyszla kolej na niego masakra

dziewczyny mam do was prosbe jesli znalibyscie kogos chetnego na zalozenie telewizji Nowej Generacji badz telewizji na karte dajcie znac na priv musimy sie jakos wybic bede wdzieczna buzka kochane

co do targow ja tez znalazlam 2 firmy z ktorymi bedziemy wspolpracowac  :)

Offline ewelinkaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 lipca 2011
« Odpowiedź #1093 dnia: 16 Lutego 2010, 09:17 »
kurcze jak ja tu dawno nie byłam... cały czas tylko uczelnia i praca i normalnie mam dosyć.... ale nadrobiłam wszystko :)
 Też byliśmy na targach ale  w sumie dla mnie nic konkretnego nie było... no oprócz tego, że spotkałam znajomego który okazała się wodzirejem i prowadzi wesele wraz z Dj'em :) strasznie mnie to ucieszyło ;)
Nadal mamy problem z fotografem i kamerzystom  :-\ ja nie wiem czy znajdziemy kogoś kto nam się spodoba.... a może to ja jestem zbyt wybredna... sama nie wiem  ::) ja czytam co już macie ustalone to normalnie zaczynam sie denerwować :Kwasny:

Pozdrawiam was serdecznie ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1094 dnia: 16 Lutego 2010, 09:27 »
Jola - to Ty teraz bisnesss woman  ;D ;D ;D

Modliszka - oj tak, Ibisz potrafi zabić swoimi tekstami  ;)

ewelinkaaa - nie ma co się denerwować, tylko trzeba się szybciej decydować :D. Zresztą jeszcze czas, dasz radę. Powodzenia :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #1095 dnia: 16 Lutego 2010, 09:39 »
Ja bardzo nie lubie Ibisza  :-\ :-\ :-\ 

Aneczq1987 czekam niecierpliwie na zdjęcia  ;D ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1096 dnia: 16 Lutego 2010, 10:01 »
P.Ibiszowi już podziękujemy  ;D

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1097 dnia: 16 Lutego 2010, 10:11 »
mkaostatni raz u dentysty byłam w grudniu zabki sa ok tylko ten juz 2lata tak sobie jest martwy i przyszla kolej na niego masakra

Zwracam honor ;D ;D :D ;D No a z tv to nie pomogę...ale jak już się wybuduję i będę potrzebować takich bajerów, to zaproszę Was do siebie i możecie zakładać :D :D :D :D A potem  :pijaki:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1098 dnia: 16 Lutego 2010, 11:14 »
Też Ibisza nie lubię, nie mogę wręcz na niego patrzeć, dobrze, że u nas nie prowadził targów....

A Ty Mka tylko o jednym pijaku ;p

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1099 dnia: 16 Lutego 2010, 11:21 »
Wróciła od teściowej z pierścionkiem na palcu i już zaczyna się..przezywanie :los: :los: :los:

A Ibisz to wymiatał w programie "Czar par" taki szczyl był, że kosmos :D :D :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1100 dnia: 16 Lutego 2010, 11:24 »
Trele morele :D

A wtedy to ja Ibisza lubiłam, miałam lat kilka i tak chciałam, żeby moi rodzice wzięli udział w tym programie <wow>  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1101 dnia: 16 Lutego 2010, 11:35 »
Eee ja też chciałam, żeby wystapili..fajny był ten program :D ;D ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1102 dnia: 16 Lutego 2010, 11:38 »
Ale jak sobie teraz wyobrażę, że oni tam są, on to prowadzi, to nie mogę się powstrzymać ze śmiechu :D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1103 dnia: 16 Lutego 2010, 11:39 »
Teraz to podobno ma ruszyc nowa edycja "Czar PAr"...  ;D

Niestety prowadzący chyba się nie zmieni,więc oglądalnośc pewnie będzie niska  ;D ;D ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1104 dnia: 16 Lutego 2010, 12:05 »
Oj dziewczynki, przecież Ibisz jest taki fajny  ;)
A przynajmniej za takowego siebie uważa  ;D
Debilek!!!  :D :D :D

Offline lechu

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.05.2011
« Odpowiedź #1105 dnia: 16 Lutego 2010, 13:15 »
Na targach byłem.
Niestety (dla mnie bo mam już fotografa w zasadzie na 99% :P) ok 60-70% stoisk to właśnie były stoiska foto-video.
Ale w porównaniu do targów jakie odbyły się w zeszłym roku w Altusie to było niebo, a ziemia.
W zasadzie wróciliśmy z toną niepotrzebnej makulatury ;). Ale za to z podobającą się suknią i firmą robiącą dekorację (okazało się, że współpracowałem z nimi w poprzedniej pracy ;)).

A co do kamery i foto za 2000 z poprzedniej strony. Nie chce Ci burzyć światopoglądu - ale za tą cenę to cudów bym się nie spodziewał. Nie mówię, że nie ma ludzi, którzy biorą mało i są dobrzy - ale niestety to jak  szukanie igły w stogu siana. Jeżeli ktoś coś potrafi i robi to dobrze to się przeważnie ceni - taki świat (choć niektórzy się cenią - a nie potrafią, ale zawsze muszą być wyjątki ;p). Moi znajomi 2 lata temu też pożałowali na foto/video (a w zasadzie rodzice bo oni płacili więc oni zamawiali...) - rodzice zamówili im podobno "profesjonalną Panią kamerzystkę" ... Jak się okazało po ślubie Pani wzięła za robotę 900zł. Przez 50% czasu kamera stała na statywie w rogach sali, przez 20% coś tam robiła, a pozostałe 30% śpiewała sobie z zespołem  ::) ::) ::) W związku z czym jedyną pamiątką jaką mają to zdjęcia, które razem z kumplem jej zrobiliśmy (od początku było mówione, że foto wezmą od gości). Jak dostali płytę z filmem, to nie wytrwali nawet 20minut bo nie szło tego oglądać.
Nie życzę Ci oczywiście tego ale... pomyśl czy nie lepiej tylko jedno, a zrobione z klasą.
Ja kamerzysty nie chcę. I tak prawie nikt tego filmu potem nie ogląda (ja osobiście ani moja narzeczona nie lubimy filmów z takich uroczystości), a zdjęcia pokazują to samo (a czasami więcej), do tego można je wszędzie zabrać. Ale to tylko moje zdanie i każdy robi co lubi :).

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1106 dnia: 17 Września 2001, 05:46 »
Lechu noż Ty to potrafisz wszystko ładnie ując  ;D ;D ;D

Zgadzam się z Toba w 100%

Choc nad kamerzystą zaczęłam się zastanawiac  :drapanie: :brewki:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1107 dnia: 17 Września 2001, 06:00 »
My póki co, kamerzystę odpuściliśmy.
Ale nie ręczę, że nie zmienię zdania  ;)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1108 dnia: 17 Września 2001, 06:24 »
Eeemmm lechu z tą opinią, że filmów nikt nie ogląda bym się nie zgodziła...my ślub mojej siostry oglądamy co roku od ok. 10 lat..więc u Nas filmy się ogląda :D :D :D
Ja też nie chciałam mieć kamery..PM mnie przekonał..i myślę, że za 20 lat (jak dotrwamy :D ) usłyszeć słowa przysięgi, obejrzeć ukochanych rodziców to będzie TO ;) ;) Miła pamiątka ;)

A co do kamery i foto za 2000 z poprzedniej strony. Nie chce Ci burzyć światopoglądu - ale za tą cenę to cudów bym się nie spodziewał.
Co do ceny...my płacimy ok. 2500 za kamerzyste..widzieliśmy jego filmy, są naprawde dobre i nam się podobają. Tak więc niekoniecznie im wyższa cena tym lepsza jakość. Poza tym wszystko zależy od rynku....w Szczecinie za kamerkę dasz 2500-3000 (można i więcej oczywiście), a w Warszawce cennik jest z pewnością powyżej 3000 ::)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1109 dnia: 16 Lutego 2010, 14:23 »
Ja ślub mojej siostry, oglądałam jeden raz, choć jest po ślubie ponad 5 lat. Zaraz po otrzymaniu płyty. Wiadomo... ciekawość... Jakoś mnie nie ciągnie, żeby znów obejrzeć... chociaż może kiedyś się skuszę.
Dlatego uważam, że kamerzysta to jest indywidualna sprawa. Dla niektórych jest to kluczowa sprawa na weselu, dla innych nie.
Ja na razie nie przywiązuję większej wagi do tej kwestii, ale nie mówię też, że to jest moje ostateczne zdanie  ;D