Autor Wątek: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)  (Przeczytany 45560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Odp: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)
« Odpowiedź #30 dnia: 3 Maja 2009, 11:59 »
Piękny dzionek mamy - szkoda,że to ostatni dzień weekendu!!!
Firma ślubna, o którą pytacie zajmuje się kompleksową organizacją wesel - mają różne warianty od załatwienia pojedynczej rzeczy po całość wesela. My wybraliśmy opcję kompleksową - zaczęło się od tego, że trzeba wypełnić (można przez internet) bardzo szczegółową ankietę (np. są tam pytania o ulubione kwiaty ich kolor, rodzaj sukni ślubnej itd), na tej podstawie firma sporządza budżet wesela - pierwsze spotkanie +budżet jest gratis. Idąc na spotkanie mieliśmy załatwiony tylko Hotel. Resztę zleciliśmy firmie. Podam na przykładzie jak to wygląda - np. samochód - chcieliśmy mieć stary samochód sprzed wojny - firma wtedy wyszukuje wtedy osoby zajmujące się wynajmem samochodów i przesyłała nam zdjęcia (ale tylko takich co nas interesują) samochodów ich cen itd. ich wiedza jest naprawdę nieoceniona bo np. okazało się, że jedna firma ma samochód w cenie 1200 zł - bez szofera, a druga taką samą cenę ale już z elegancko ubranym szoferem, tak samo było z fotografem np. dowiedzieliśmy się, że jeden z bardzo popularnych fotografów zaczął zatrudniać podwykonawców i zdjęcia robione przez takiego pod wykonawcę nie są już takie super. Poza tym na naszym weselu z tej firmy ślubnej będą 3 osoby i to one będą czuwać nad przebiegiem wesela i uroczystości - nikt z obsługi nie będzie miał prawa podejść do pary młodej czy ich Rodziców - oni za wszystko odpowiadają.
Poza tym firma podpisuje za nas wszystkie umowy (oczywiście po naszej uprzedniej akceptacji), zajmuje się negocjacjami cen itp.  Naprawdę zaoszczędza to dużo czasu bo zamiast np. przeglądać milion stron w internecie dostaję od nich tylko to co mnie interesuje. Firma ta ma również swoich pracowników: grafika, florystę, dekoratora itp, z których można skorzystać i są troszkę tańsi.
Całość kosztuje 2.500, 00 zł.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.
Selenko witaj w moim odliczanku!!!
Nasze historie są bardzo zbliżone!!! Miłość wakacyjna jak już pisałam moze okazać się miłością na zawsze!!!
A biznes ślubny - jestem jak najbardziej za - nie wiem czy w rejonie Koszalin - Słupsk jest taka firma, ale możnabyłoby o tym pomyśleć - moje siostra właśnie zastanawiała się nad czymś takim w Koszalinie - może połączycie siły  ;D
Pozdrawiam i zyczę miłej niedzieli!!!

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #31 dnia: 3 Maja 2009, 15:21 »
super sprawa z taką firmą... cena za usługę niby spora ale pewnie taka firma jest w stanie wynegocjować lepsze ceny dla Was i dla Was budżet wesela wychodzi podobnie (tak przynajmniej kiedyś słyszałam)... super jest to, że obsługa nie może zawracać głowy Wam i Waszym rodzicom w trakcie wesela.. to na pewno ogromny komfort.. a poza tym masz pewność, że będzie na sali ktoś kto zajmie się gośćmi i dopilnuje wszystkiego... fajna sprawa :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 3 Maja 2009, 19:32 »
oj widze, ze teraz wiekszosc panien mlodych chce po slubie zajac sie branza slubna, jak juz raz tego posmakujesz, to chce sie wiecej... hehe fajna sprawa ;D

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #33 dnia: 3 Maja 2009, 19:36 »
No bo to przyjemny biznes :-) Tak ciągle się wokół ślubów kręcić :-)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #34 dnia: 3 Maja 2009, 21:04 »
przyjemny napewno, a jaki dochodowy  ;)

:-* :-* :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Maja 2009, 21:19 »
Biznes dochodowy na pewno i bardzo przyjemny - na ilu weselach można być!!! Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczorku!!!

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Maja 2009, 21:34 »
i ja się malduję;-)jak można oczywiście...

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Maja 2009, 22:04 »
Witaj Daruda!
Dołączaj - będzie mi miło, że tyle osób jest chętnych ze mną odliczać!!!
Pozdrawiam!!!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #38 dnia: 4 Maja 2009, 13:44 »
frezyjka można jeszcze? puk puk  :hello:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #39 dnia: 4 Maja 2009, 16:13 »
anullo_p Witaj serdecznie!!! Im więcej nas tym lepiej - może choc trochę stres będzie mniejszy!!! Pozdrawiam!!!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 4 Maja 2009, 17:35 »
Twoje odliczanie uwiodło mnie tym, że ja jeż mam zarezerwowany Park Hotel tylko, że my nie mamy wesela tylko przyjęcie w oranżerii tak więc gratuluję Ci wyboru miejsca  ;D (i sobie też), a przy okazji małe pytanie. Czy tort też macie od nich? Mi nie pozwolona na zamówienie z zewnątrz.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Maja 2009, 19:31 »

Fajna rzecz taka firma. Przynajmniej oszczędzicie sporo czasu i stresu :)

Pozdrawiam :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Maja 2009, 10:39 »
Anullo_p tort też będizemy mieć od nich, z tego co wiem od Pani z agencji ślubnej - mają swojego cukiernika i podobno torty są pyszne, my zazyczyliśmy sobie tort czekoladowy, ale zeby był biały i nie ma problemu, choć na tort mamy jeszcze jeden pomysł - co prawda mało weselny... ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy :)
Dziś odebrałam telefon, że mam w czwartek obrączki do odbioru - już nie mogę się doczekać!!!
Pozdrawiam i miłego dnia!!!

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #43 dnia: 5 Maja 2009, 10:41 »
hmm tort czekoladowy... brzmi pysznie :) jak będziecie mieli już obrączki to koniecznie wklej nam tu fotkę :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 5 Maja 2009, 14:50 »
tak mają swojego cukiernika i nasz tort też będzie czekoladowy, jak rozmawiałam w hotelu to powiedziano mi, że zrobią mi każde cudo jakie sobie tylko wymyślę, a i po 27.06 dam Ci znać jaki był, czy naprawdę taki super, możesz zdradzić pomysł mało weselny?
obrączek też się nie mogłam doczekać

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 5 Maja 2009, 16:26 »
tort czekoladowy... brzmi pysznie  :D

koniecznie wklej fotki obrączek jak będą, my swoje odbierzemy prawdopodobnie w sobotę

:-* :-* :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #46 dnia: 5 Maja 2009, 20:56 »
Kochane Dziewczynki!!!
Zdjęcia obrączek wkleję jak tylko je odbiorę i oczywiście poprzyglądam się im z każdej strony.

Na tort weselny mieliśmy taki pomysł: z racji tego, że mój L. przez bardzo długi czas mieszkał w Poznaniu był i jest kibicem piłkarskim tamtejszej drużyny, mnie sport też nie jest obcy - jak również drużyna piłkarska ze Szczecina. Dla niewtajemniczonych- te dwie drużyny są do siebie delikatnie mówiąc wrogo nastawione, a że ślub będzie poznańsko-szczeciński to wymyśliliśmy, żeby połączyć oba te miasta tortem pół byłoby w barwach drużyny poznańskiej a pół w szczecińskiej, a zabawa polegałaby na tym, że goście Poznania dostaliby część "szczecińską" tortu i odwrotnie - tak w ramach "pojednania" obu miast. Jednak pomysł ten jest wysoce kontrowersyjny.

Teraz postaram się wkleić zdjęcia zaproszenia:

oraz zawiadomienia:

Mam nadzieję, że zdjęcia się wkleją!
Miłego wieczorku!!!!

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #47 dnia: 5 Maja 2009, 21:12 »
Bardzo ładne zaproszenia  ;D co do tortu to bardzo odważny pomysł, ale podoba mi się  ;D
 :-* :-* :-* :-* :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 5 Maja 2009, 21:12 »
Świetny pomysł z tym tortem! :D I zabawny, myślę, że prawdziwi kibice pojęli by ideę, tylko, że ja nie jestem kibicem, to nie wiem... Musicie rozważyć możliwość zamieszek  ;D Ale wg mnie bardzo fajny pomysł.

Zaproszenia śliczne, delikatne i eleganckie :-) Tak z ciekawości spytam, bierzecie tylko ślub cywilny?
Co do zawiadomień, to u nas jakoś nie ma tego zwyczaju, w T. rodzinnym mieście też nie. Mi się to podoba i ja bym chętnie rozdała takie zawiadomienia, ale wszyscy mi mówią, że ktoś może to wziąć za zaproszenie na wesele, lub wręcz obrazić się, że jest ono tylko do kościoła.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #49 dnia: 5 Maja 2009, 21:16 »
ale zwałka z tym tortem;-)ja bym sie obawiała wielkiej wojny hiihihhii buziaki  :-* :-* :-* :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 5 Maja 2009, 21:49 »
muszę przyznać, że pomysł kontrowersyjny ale i odważny  ;D

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #51 dnia: 5 Maja 2009, 22:13 »

Bardzo ładne zaproszenia. A pomysł z tortem bardzo ciekawy, ale rzeczywiście

może dojść do jakiejś bitwy :) :)

Pozdrawiam :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #52 dnia: 5 Maja 2009, 23:17 »
Same widzicie, że sprawa tortu jest dyskusyjna - mamy jeszcze trochę czasu. Zobaczymy co z tego wyjdzie - rzeczywiście młodsza część naszych Gości - zrozumie, ale ze starszymi Gośćmi może być problem.

Selenko bierzemy ślub konkordatowy - czyli w Kościele.

Na zaproszeniach będziemy mieć prosty tekst - nie przepadam za wierszykami ale mój PM znalazł cytat A. Kamieńskiej "Miłość to jest to co pozostaje gdy umiera już wszystko... Nawet nadzieja." I taki cytat będzie na pierwszej stronie zaproszenia. Ponadto do zaproszeń będzie dołączona dodatkowa kartka, w której będą zawarte informacje dotyczące - noclegu, godzin doby hotelowej itp. oraz informacja, żeby Goście nie kupowali kwiatów - bo będą do nabycia na miejscu (jednakowe), a pieniążki za nie przeznaczymy na Hospicjum dla Dzieci.

Jeśli chodzi o zawiadomienia - to u mnie jest taki zwyczaj, że dalszych znajomych i współpracowników oraz rodziców moich przyjaciół zawiadamiamy o uroczystości w Kościele. Sama otrzymałam takich zawiadomień kilkanaście np. od dziewczyn z pracy.

Życzę Wam spokojnej nocy! Buźka dla Was!!!

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #53 dnia: 5 Maja 2009, 23:24 »
frezyjka

to ty za
Franka Sinatre wychodzisz za maz?????? ;) 
u mnie tez nie ma takiego zwyczaju z zawiadomieniami, i tak mysle, ze nie chcialabym zapraszac kogos tylko do kosciola, bo moze sie poczuc urazony, albo nie zalapac ze to tylko do kosciola, a na wesele juz nie, ale to dlatego, ze sie nie spotkalam z tym jeszcze zeby rozdawac. a z reguly i tak znajmi, ktorzy nie sa zaproszeni, wiedza o slubie i przychodza do kosciola i bez zawiadomien.

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #54 dnia: 5 Maja 2009, 23:37 »
fajniutki pomysl z tym tortem :)
zaproszenia i zawiadomienia ladne, delikatne :)
a my tez rozdajemy kilka zawiadomien, u nas sie tez takie rozdaje :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 6 Maja 2009, 00:51 »
zawiadomienia się rozdaje i spełniają one funkcję informacyjną, pomiędzy zawiadomieniem a zaproszeniem jest zasadnicza różnica. Te pierwsze nie posiada żadnych informacji dot. wesela i innych szczegółów
pamela Ty nikogo nie zapraszasz do kościoła bo nie taka jest idea zawiadomienia Ty informujesz wyłącznie o dacie i miejscu ceremonii (czy mam podać przykłady do jakich osób ma to zastosowanie?)
sorry frezyjka, że się tak u Ciebie rozpisałam, ale nie rozumiem jak można nie rozróżniać dwóch różnych form

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #56 dnia: 6 Maja 2009, 06:45 »
Fajny pomysł z tym tortem, myślę że chyba i starszym i młodszym by się podobał  :) w końcu to tylko tort  :) poza tym sama byłam/jestem kibicem pogoni  ;)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 6 Maja 2009, 07:42 »
anulla_p , zapewniam Cię, że rozróżniamy te dwie formy. Tylko u mnie nie ma takiego zwyczaju, nigdy nie dostałam takiego zawiadomienia, ani też nikt w kręgu moich znajomych nie dostał, dlatego my nie będziemy go wprowadzać. Jeśli ludzie się z tym nie spotkali, to mogą to źle zrozumieć i tyle.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 6 Maja 2009, 07:51 »
Bardzo ładne :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #59 dnia: 6 Maja 2009, 12:41 »
ale nie rozumiem jak można nie rozróżniać dwóch różnych form
wiesz , mam tutaj kolezanke z tarnowa czy okolic tamtych, no i jak ja jej mowilam ze wyslalam zawiadomienia , a ona na to "a co to sa te zawiadomienia"? u niej tez sie nie uzywa zawiadomien, wysylaja tylko zaproszenia , albo wcale nie imformuja pewnych ludzikow.......