Autor Wątek: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)  (Przeczytany 46261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Odp: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)
« Odpowiedź #540 dnia: 1 Września 2009, 07:05 »
Kolczyki piękne  :) Co do teściowej brak słów, jedyne co mogę powiedzieć to to że jak widać na przykładzie twojej prawie teściowej wykształcenie niekoniecznie musi iść w parze z kulturą osobistą i nie ty tutaj powinnaś się wstydzić  ::)

:-* na pocieszenie zostawiam

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #541 dnia: 1 Września 2009, 08:31 »
piękne te kolczyki.... kochany ten Twój PM :)

a teściowa faktycznie z piekła rodem  :-[

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #542 dnia: 1 Września 2009, 10:27 »
Śliczne kolczyki, ale masz dobrze  ;)

Frezyjko, czy Ty tez czujesz, że ten czas kurczy się w zastraszającym tempie? 8)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #543 dnia: 1 Września 2009, 21:45 »
Selenko czuję, że ten czas ucieka niesamowicie szybko, a załatwione mam niewiele - cały czas tak sądzę.

Dziś miałam mało przyjemny dzień nie dość, że dentysta to jeszcze odezwała się moja babcia - nie może przeżyć, że nie pojadę na ślub do mojej kuzynki (pisałam o tym wcześniej) i że ja jej nie zapraszam. Poza tym babcia się popłakała w słuchawkę kiedy dowiedziała się, że nie będę miała welonu ani rękawiczek. Stwierdziła, że to nieeleganckie i oczywiście padło sakramentalne "a co ludzie powiedzą?".
Wiecie co? Mam dziś taki dzień, że odechciewa mi się tego ślubu przez takie gadanie. Zgreda dziś ze mnie.

Całuski dla Was
 :-*  :-*  :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #544 dnia: 2 Września 2009, 09:57 »
Oj, ja tak miałam przez ostatnie dwa dni - auto nam padło, naprawa droga, z tego wszystkiego mi się nawet panieńskiego odechciało!

Ale dziś już ok, mam dzień wolny z pracy i trochę czasu dla siebie, zaczął się wrzesień - czas się wziąć za siebie, nie mam zamiaru się niepotrzebnie stresować :-)

Frezyjko, myślmy optymistycznie :-) To jest przepiękny czas dla nas - nawet, jeśli zalatany, cieszmy się nim :-) I swoimi ukochanymi, nie przejmuj się innymi...  ::)

Buziaki :-)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #545 dnia: 2 Września 2009, 16:56 »
nie przejmuj się gadaniem.... to Twój ślub  :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #546 dnia: 2 Września 2009, 18:34 »
śliczne te kolczyki!!!

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #547 dnia: 2 Września 2009, 22:41 »
Witaj Frezyjka! Dawno mnie tu nie bylo i widze, ze nie jest Ci teraz latwo.... GLOWA DO GORY!

Cudnie postapil Twoj narzeczony, to bylo takie romantyczne..... :D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #548 dnia: 2 Września 2009, 23:17 »
Kochane Dziewczynki!!!
Dziś miałam spokojniejszy dzień, choć w pracy nadal nawał zajęć.
oleandro miło Cię znowu widzieć.
Cieszę się, że kolczyki bardzo Wam się podobają.
Dziś byłam u Pani Sylwii (projektantki) - sukienka się materializuje i po 16 września będą już tylko ostateczne poprawki. Zostały mi tylko takie pierdółki - jak umiejscowienie kamyków Swarovskiego i ostateczna decyzja co do koronki - to w przyszłym tygodniu. Potem farbowałam przedostatni raz przed ślubem włosy i omówiłam z moją niezastąpioną Wiktorią szczegóły fryzurki ślubnej, próbna będzie robiona na sesję przedślubną 22 września.

Trzymajcie jutro za nas kciuki - idziemy do USC (jak ja nie cierpię urzędów), a potem do Kościoła.

Dziękuję za Wasze wsparcie!!!

Buziaki wieczorne dla Was!!!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #549 dnia: 2 Września 2009, 23:31 »
Monia spoko w USC w Szczecinie pracuje przemiła pani, fantastyczna osoba, cały czas uśmiechnięta. Była na moich zdjęciach z USC bo ona też ślubów udziela, tak się ucieszyłam jak ją zobaczyła na Zamku, że cały stres ze mnie zeszedł

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 4 Września 2009, 07:29 »
No i jak za latwianie formalności? Wszystko sie udało?

:-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #551 dnia: 5 Września 2009, 20:22 »
Witajcie!!!
Ostatnie dni to jakaś masakra - to co mi się przydarzyło jest nie do uwierzenia.  Byłam zła na siebie i na wszystkich ale od początku...
W czwartek mieliśmy iść do USC, wcześniej dzwoniłam 2 razy upewnić się czy możemy załatwić to w Szczecinie bo mamy dość skomplikowaną sytuację tzn. żadne z nas nie jest zameldowane w Szczecinie, ślub (konkordatowy) odbędzie się w Szczecinie, dwukrotnie udzielono mi odpowiedzi pozytywnej (potem byłam zła na siebie - w końcu jestem prawnikiem, że nie przeczytałam właściwej ustawy  :glupek:).
Odstaliśmy swoje w kolejce wchodzimy i okazało się, że gdybyśmy brali ślub tylko w USC to możemy to tu załatwić, a jeżeli konkordatowy to tylko w miejscu zameldowania jednej ze stron - po raz pierwszy wpadłam w furię nawrzeszczałam na Bogu Ducha winną kobietę - zachowałam się jak wariatka. Przez to moje zachowanie przynajmniej otrzymałam akt urodzenia bez kolejki (teraz jestem na siebie zła, że tak się zachowałam - dorwał mnie chyba stres przedślubny). Ale to nie koniec, po południu byliśmy umówieni z księdzem na spisanie protokołu. Wchodzimy do kancelarii parafialnej, ksiądz zaczyna od chrztu, mówię, że byłam chrzczona w tym Kościele podaję rok chrztu, ksiądz odnajduje mnie w skorowidzu alfabetycznym, przy moim nazwisku jest nr odsyłający do metryki, ksiądz szuka pod tym nr , a tam jest zupełnie ktoś inny... :o ksiądz też robi  :o i mówi, że ktoś sprawę zawalił. Pyta gdzie była komunia i bierzmowanie, ja mu na to, że zupełnie gdzie indziej, ksiądz mówi, że w takiej sytuacji, niestety muszę dostarczyć akt bierzmowania... potem ksiądz prosi o dowód osobisty, patrzę a ja go nie mam :mdleje: i księdzu opowiadam co mi się przytrafiło w USC i że chyba musiałam tam go zgubić - ksiądz chyba dla świętego spokoju spisał z nami ten protokół. Po spisaniu tego protokołu, zadzwoniłam do banku żeby zgłosić utratę dowodu (cały czas ryczę). Nie pozostało mi nic innego jak wsiąść w samochód i jechać do moich rodziców (bo tam jestem zameldowana) i zgłosić utratę dowodu. Mój L. zachowywał się dzielnie, podtrzymywał mnie duchu i zachował zimną krew. Do rodziców dojechaliśmy ok. 23 - ciej. Wypiłam herbatkę uspakajającą i usiadłam do kompa. Wchodzę na naszą klasę, a tam odezwał się jakiś chłopak, który znalazł mój dowód!!! Myślałam, że oszaleję. Rano zadzwoniłam do niego i umówiliśmy się, żeby go odebrać. Zadzwoniłam też do USC czy możemy załatwić "małżeństwo" na paszport - nie było problemu. Pojechaliśmy było szybko sprawnie (15 minut) i bez kolejki, (ostatecznie pozostanę tylko przy swoim nazwisku a dzieciom daliśmy podwójne), a potem pojechaliśmy do księdza po akt bierzmowania i z powrotem do Szczecina bo na 20-tą byliśmy umówieni w Park Hotelu z naszą agentką ślubną. (Tu dzięki dla mojego szefa, że zrozumiał całą sytuację i dał mi wolne na telefon). W Park Hotelu było miło, dokonaliśmy ostatecznej rezerwacji miejsc  hotelowych dla gości i zabraliśmy się za bardziej szczegółowe sprawy, to mnie rozluźniło i spowodowało, że chcę tego dnia coraz bardziej mimo niepowodzeń proceduralnych i własnej głupoty.
Pozdrawiam Was serdecznie!!!
« Ostatnia zmiana: 5 Września 2009, 20:26 wysłana przez frezyjka81 »

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 5 Września 2009, 20:38 »
napiszę krótko "dom wariatów"  ;) ale jaka duża ulga, że wszystko się już ułożyło
poziom adrenaliny musiałaś mieć jak u sportowców  ;D i nie sądziłam, że nawet księża mają bałagan w swoich księgach ale na całe szczęście protokół do przodu więc to macie z głowy
Monika życzę Ci teraz spokojnego weekendu  :-*

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #553 dnia: 5 Września 2009, 21:34 »
Ojej, no nie dziwię się, że tak Cię emocje poniosły, kto by był spokojny w takiej sytuacji...
Nasze urzędy to normalka, ale też się dziwię, że księgach parafialnych takie błędy. Choć to tez w końcu człowiek wypełniał...

Ale proszę, do czego to nasza klasa się nie przyda :D Niesamowite poprostu :D

Frezyjko, na pewno już wyczerpaliście limit "psikusów" przedślubnych :-)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #554 dnia: 6 Września 2009, 16:14 »
alez mialas przygody!!! naprawde wspolczuje przede wszystkim tego stresu i lez...

Ale uwazam ze mialas ogromne szczescie ze odzyskalas dowod dzieki naszej klasie  :brawo_2:

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 8 Września 2009, 12:17 »
dlatego powstrzymam się z opinią, że NK jest beznadziejna

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #556 dnia: 8 Września 2009, 13:09 »
super, że odzyskałaś dowód  :) ja też musiałam latać za świadectwem bierzmowania bo komuś się nie chciało papierów przesłać  :-\

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #557 dnia: 8 Września 2009, 21:14 »
Dzięki Kochane, (szczególnie dzięki Prawniczkom  ;)), że mnie za własną głupotę nie zlinczowałyście. Sama i tak mam wyrzuty sumienia, że tej ustawy nie przeczytałam  :glupek: ale podobno szewc bez butów chodzi ;) Najważniejsze, że wszytko mam: dowód i dokumenty z USC.
Muszę Wam powiedzieć, że nie spodziewałam się, że moja decyzja o pozostaniu (tylko)  przy swoim panieńskim nazwisku tak bardzo zostanie skomentowana przez różne osoby. Nawet w mojej pracy: "starsze" koleżanki "wsiadły" na mnie za to, że t zbyt nowoczesne, nawet w mojej rodzinie (Babcie) nie są z tego tytułu zadowolone. Ale cóż to moja i mojego L. decyzja - niech sobie komentują!

Dziś byłam na kolejnej przymiarce - dla mnie to jest to!!!   Skromniusieńki krój, wybrałam do pasa pod biustem średnio - bogata koronkę trochę stylizowaną na starą z kamieniami Swarovskiego, tren będzie też obszyty tą koronką. Z tego wszystkiego nie zrobiłam zdjęć a aparat - leżał spokojnie w torebce  :oops:
Sukienka jest jeszcze trochę za duża i za długa. Następna przymiarka po 16 - tym września. Obiecuję zdjęcia.
Buziaki dla Was!!!

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #558 dnia: 8 Września 2009, 21:18 »
To super, że suknia się szyje tak jak chcesz :-) Szkoda, że zdjęć nie ma... Ale mam nadzieję, że przed ślubem pokażesz :-)

Masz rację, decyzja o nazwisku jest Twoja. Ja będę miała dwa, a inni też to komentują, jakby to jakaś niesamowita nowość była...  ::)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #559 dnia: 9 Września 2009, 07:51 »
To dobrze że z dowodem się wyjaśniło  :) Co do ustawy to nie przesadzajmy, nie na każdą okoliczność trzeba czytać ustawę, bo może coś się wydarzy  :) Co do decyzji o nazwisku to tylko Twoja/Wasza sprawa, skoro PM nie miał nic przeciwko  :) Tylko zastanawia mnie jedna kwestia jak będziesz miała córkę i będzie Ona miała podwójne nazwisko, wyjdzie za mąż i będzie chciała przez łącznik się nazywać to co w tqakim pryzpadku, wiecej niz 2 nazwisk miec nie mozna  :) To tylko takie teoretczne rozwazania, ale ciekawi mne to  :)

A twojej sukni nie moge sie doczeka, pieknie sie zapowiada  ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 9 Września 2009, 09:36 »
Frezyjko wiesz jak to jest z ludzmi - gadaja i będą gadali.. Zrobiliście tak jak uważaliście i to jest tylko Wasza decyzja.. Dodatkowo dobrze jeżeli Wasze nazwiska pasują do siebie i nie będą "razić" przy imionach dzieci.

Olucha moja koleżanka jako panna miała dwa nazwiska a po wyjściu za mąz przyjęła tylko nazwisko męża i teraz ma jedno, myślę, że to jest dobre rozwiązanie.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 9 Września 2009, 19:20 »
nie przejmuj się gadaniem... jak chcesz zostawić swoje nazwisko to nikomu nic do tego :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #562 dnia: 9 Września 2009, 22:25 »
Kochane!!!
Dzięki za wsparcie!!!
Dzisiaj króciutko bo jakaś zmęczona jestem - byliśmy na spotkaniu z panią z poradni - jedno spotkanie - nawet było fajnie. Kolejna rzecz za nami.
Wyskoczył tylko mały problem - inaczej trochę umawiałam się z projektantką (finansowo), a dziś podniosła cenę  >:( Jutro będę negocjować. Niby dodatki podniosły cenę. wczoraj inaczej z nią rozmawiałam. Trzymajcie proszę za te "negocjacje" kciuki.
Buziaki dla Was

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #563 dnia: 9 Września 2009, 23:02 »
Oj, to mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia. Nie cierpię takiego "zarabiania" i wyciskania ile się da z Młodych...  ::)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 9 Września 2009, 23:15 »
też bym to tak nazwała  >:( wyciskanie bo ślub
nienawidzę takiego podejścia :Kill:

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #565 dnia: 10 Września 2009, 07:39 »
frezyjka - zostało 30 dni do Twojego dnia  :skacza:

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 10 Września 2009, 11:12 »
Właśnie, 1 miesiąc do naszego wielkiego dnia!!!  :skacza:

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #567 dnia: 10 Września 2009, 11:14 »
Ojj nie daj się Frezyjko, trzymam kciuki za pomyślny wynik negocjacji :)

30 dni.. o rany.. jak malutko Wam zostało!

Buźki zostawiam  :-* :-* :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #568 dnia: 10 Września 2009, 11:20 »
Ja nie wierzę, że to już za miesiąc...
Odezwę się wieczorem
Buźka
 :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #569 dnia: 10 Września 2009, 20:50 »
DZIEWCZYNY RATUNKUUUUUU!!!!!
Nie wiem, co jeszcze mnie do tego ślubu czeka. Cena sukni - nie do negocjacji, ale suma jest zawrotna - przecież nie pójdę do sądu przed ślubem, bo i tak nie zdążę. Wyjście jest inne znalazłam przez koleżankę inną projektantkę, która  uszyje mi suknię w 14 dni za mniejszą kwotę. Tam gdzie suknia jest gotowa nie wpłacałam zaliczki...
Nie wiem co robić!!!! To jest masakra jakaś!!!
 :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: