Autor Wątek: Wakacje z maluszkiem  (Przeczytany 356004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
Odp: Wakacje z maluszkiem
« Odpowiedź #480 dnia: 9 Maja 2012, 07:22 »
my niedługo jedziemy na nasze wakacje do Grecji z prawie 3 letnią Majką...
u tu moje kilka pytań do osób, które były z takimi dzieciaczkami:
1. czy mam zabierać wózek parasolkę? czy jest sens go taszczyć? bo ja sobie tak myślę, że może się przydać choćby na lotnisku czy na terenie hotelu żeby małej nie dźwigać... np. na wieczory jak będziemy chcieli gdzieś wyjść, a mała będzie już spała to siup do wózka i w drogę... no bo na spacer po plaży takim wózkiem nie pojedziemy...
2. czy mam zabierać jakieś wiaderko, łopatkę? bo chyba takich rzeczy w hotelu nie uraczymy, co?
3. kremy do Majki obowiązkowo - o to nawet nie pytam...

ale co jeszcze?
co przydało by się zabrać?
piszczcie Wasze sugestie :)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #481 dnia: 9 Maja 2012, 08:48 »
Basia moim zdaniem wózek obowiązkowo, pod warunkiem że mała jeszcze czasem do niego wsiada. Przede wszystkim wieczorami nam się przydawał, Liwia po całym dniu zasypiała wieczorem szybko w wózku a my nie musieliśmy siedziec w pokoju tylko spokojnie mogliśmy sobie wyjśc czy na hotelowy taras czy na plażę czy jeszcze gdziekolwiek indziej. Wiaderko łopatkę i jakieś foremki też mieliśmy. Poza tym na lotnisku żeby nie kisiła się w wózku i też nie zniknęła mi w tłumie ludzi miałam dla niej szelki też się fajnie sprawdziły zresztą na całym wyjeździe. Nie wiem jaką tam będziecie miec plażę ale my wzieliśmy asekuracyjnie chociaż nam się nie przydały takie buciki jak "gumowe" wkładane jak skarpetki w razie gdyby nie mogła biegac na boso. No i jeszcze coś do samolotu bym wzięła i wsadziła do dzioba przy starcie i przy lądowaniu np. lizaka czy coś innego  ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #482 dnia: 9 Maja 2012, 11:04 »
Basiu jakąś lekką parasolkę wydaje mi się, że trzeba wziąć bo jednak możesz w niej małą na chwilę unieruchomić jak zajdzie potrzeba i nie nosić. No i może w nim uśnmie i nie będziecie musieli szybko wracać do hotelu. Jakieś zabawki też, zwłaszcza do samolotu ale napewno nie.... lizaka ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #483 dnia: 9 Maja 2012, 12:19 »
My bylismy w Turcji i wozek jak najbardziej Nam sie przydal :)
Co samolotu nic nie potrzeba bo mloda lata od 2go miesiaca zycia wiec przyzwyczajona... zawsze mamy tylko jakies kanapki zeby nie kupowac szajstwa na pokladzie ;)
Buciki plazowe tez mielismy i w sumie sie czasem przydaly :) Tak samo wiaderko i spolka, tez wzielismy... chociaz wiecej czasu spedzalismy na zwiedzaniu wiec rzadko bylo w uzyciu! :) Za 3 tygodnie lecimy do Wloch i nawet teraz bierzemy wozek... zawsze mloda ma gdzie sie 'przespac', albo odpoczac :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #484 dnia: 9 Maja 2012, 16:15 »
Ja tez jestem za wozkiem. Zabierz takie buty typu crocsy ( teraz sa w ccc za grosze), przydadza sie na plaze i do wody. Z wiaderkiem, to jak uwazasz i zalezy czy masz miejsce. Ja jeszcze zabralabym podstawowe leki, jakies herbatki w granulacie (jak lubi) no i jakies jedzenie na pierwsze dni. Ja tak robie, bo wiem ze wtedy mi zje i bedzie sie dobrze bawic ;).

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 9 Maja 2012, 17:56 »
My byliśmy w Grecji z 2,5 latkiem i wózek OBOWIĄZKOWO!
Nie tylko się przydaje np. na lotnisku jak dziecko przysnie, ale jak chodziliśmy na dłuzsze spacery po promenadzie to zawsze się przydał.
Teraz też biore mimo, ze Zu ma juz ponad 3 latka.

Łopate, wiaderko, wszystko wzieliśmy swoje, bo tam trzeba zaplacic za to jak za zboże ::) a wiadomo, jak Mala zoaczy, ze inne dzieci mają to tez bedzie chciala.

Sprzety woden typu: koło do pływania, skrzydełka, materac (kupilismy namiejscu bo wszystkie dzieci mialy a Zu nie wiec byl ryk, ale mamy na zas i na bank teraz wezmiemy ze sobą).

Jak pisze suprynka, wez buty do wody bo nie ma tam piaszczystych jako tako plaż, tylko takie mini kamczyczki, w wodzie też tak srednio może byc.

A wiesz oponka, ze lizaka bym własnie wziela teraz do samolotu ::) Moja mała bardzo płakała bo bolały ja masakrycznie uszka przy lądowaniu, jak ją zapytasz, jak się lecialo samolotem to mowi "Uszka bardzo bolały" wiuec doskonale to pamieta.
Dawalam jej pic z niekapka zeby ssala, dawala Mambe zeby zula itp nic nie pomagało...teraZ wzielabym lizaka, a noz widelec  by pomógł.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #486 dnia: 10 Maja 2012, 23:15 »
Sluchajcie,czy któras z Was wybrala apartament(no szumnie nazwane 2pokoje z aneksem i lazienka) np nad morzem?Zaczynam sie zastanawiac nad zasadnoscia tego...np znalazlam do morza 100m(plac zabaw z wyjsciem na plaze)ceny rozne od 300zl/dobe..sama niewiem..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #487 dnia: 11 Maja 2012, 10:20 »
Nasza Elizabeth mieszkala na bank w apartamencie nad morzem, zapytaj ;) Z tego co pamietam, byla zadowolona.

Ja np. nie jade na wakacje gotowac wiec dla mnie taki apartament odpada bo mi nie potrzebna kuchnia ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #488 dnia: 11 Maja 2012, 10:46 »
http://www.majka.afr2.pl/galeria.htm
my jedziemy tutaj
apartament dwie sypialnie i pokój dzienny z aneksem i łazienką
płacimy 300,-
z trójką dzieci nie wyobrażam sobie inaczej

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #489 dnia: 11 Maja 2012, 11:12 »
Ja tez czesto wybieram apartamenty, zwlaszcza poza krajem. Ale mysle ze w polsce to tez fajne rozwiazanie. Sniadanie i kolacje mOzna zjesc w domku, a obiady w restauracji.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #490 dnia: 11 Maja 2012, 11:28 »
czy któras z Was wybrala apartament(no szumnie nazwane 2pokoje z aneksem i lazienka) np nad morzem?

w zeszłym roku w Świnoujściu, byliśmy bardzo zadowoleni

http://www.uznam.com.pl/apartament2.htm

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #491 dnia: 11 Maja 2012, 11:43 »
Każdy jak lubi ale zastanawiam się nad sensem jechania z murów w mury. Ja na wakacjach lubię jeść śniadanie na trawie/ tarasie, tak samo kończyć dzień a do budynku wchodzić tylko po co najwyżej ciuchy na zmianę.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 11 Maja 2012, 12:14 »
dlatego tez z naszego apartamentu jest bezpośrednie wyjście na ogród
chociaż mnie akurat tego nie brakuje
na wsi mieszkam 4 lata i kilka razy tylko jadłam sniadanie na tarasie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #493 dnia: 11 Maja 2012, 12:16 »
Mnie śniadanie na tarasie tez nie rajcuje ale w apartamentach zazwyczaj są meble na tarasie/balkonie, widok na morze itd.
W zeszłym roku wolałam apartament wyposażony w kuchnię bo musiałam jakoś dziecko żywić, a do restauracyjnych dań zaufania nie mam  :-[

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #494 dnia: 11 Maja 2012, 12:28 »
To śniadanie to przenośnia... chodzi mi o to żeby non stop być na powietrzu. Ja bynajmniej tak najlepiej wypoczywam.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #495 dnia: 11 Maja 2012, 12:36 »
Taki sam sens jechania z murów w mury jak nie jechania, jedni widzą sens inni nie  ;) Poza tym spac gdzieś przecież trzeba, no chyba że ktoś jest zwolennikiem "kimania" pod gołym niebem można i tak  ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 11 Maja 2012, 12:39 »
to mi wytłumaczyłaś  ;D

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #497 dnia: 11 Maja 2012, 12:49 »
Sens jest taki że każdy odpoczywa inaczej, jeden tak jak ty na łonie natury a inny w wieżowcu w centrum dużego miasta, dlatego bezsensu jest się nad sensem zastanawiac  ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #498 dnia: 11 Maja 2012, 13:03 »
Ja tez czesto wybieram apartamenty, zwlaszcza poza krajem. Ale mysle ze w polsce to tez fajne rozwiazanie. Sniadanie i kolacje mOzna zjesc w domku, a obiady w restauracji.
dokladnie taki mam tok myslenia..
zaraz lookne na Wasze miejsca.
jest taki taras(to tyle w temacie sniadan ;) )

i 150m od morza-wiec chyba sie zdecydujemy..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #499 dnia: 11 Maja 2012, 13:12 »
dokladnie taki mam tok myslenia..
zaraz lookne na Wasze miejsca.
jest taki taras(to tyle w temacie sniadan ;) )

i 150m od morza-wiec chyba sie zdecydujemy..
Super miejsce. Moja mala poza tym duzo je, wiec lubie jej cos dobrego na szybko upichcic, wiec aneks nam sie przydaje. Poza tym my ostatnio na dluzsze wakacje zabieramy rodzicow i gotujemy na zmiane :). W tym roku za apartament 5 gwiazdkowy placimy 6 tys zl za cala piatke w Chorwacji. Za taki lux z wyzywieniem wyszloby sporo drozej.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #500 dnia: 11 Maja 2012, 15:10 »
Wygląda super  :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #501 dnia: 11 Maja 2012, 19:59 »
tete a gdzie to znalazłaś? daj linka

kjp ja uważam podobnie do ciebie że na wakacjach to najważniejsze żeby dużo przebyważ na powietrzu
masz świętą racje

z tym że ja w tym momencie z trójką dzieci w tym niemowlę muszę mieć dobrą baze noclegową
żebym mogła bez stresu jechać i czuć się jak w domu

ale jako nastolatka zwiedziłam pół europy śpiąc pod namiotem i kocham to

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #502 dnia: 11 Maja 2012, 20:54 »
Ale można mieć i świeże powietrze i warunki domowe, jeśli apartament ma wyjście na zewnątrz przez taras, lub domek.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #503 dnia: 11 Maja 2012, 22:20 »
Widzicie bo ja pod pojęciem apartament rozumialam mieszkanie na wynajem w bloku tudzież w wieżowcu. To co wkleila jagodka i tete to co innego- bliżej do zieleni i świeżego powietrza :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #504 dnia: 11 Maja 2012, 22:37 »
a kto jedzie na wakacje do bloku?
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #505 dnia: 11 Maja 2012, 23:02 »
Ja ;) Ale mój blok stoi na plaży ;) I mam 80m2 tarasu  z widokiem na morze ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #506 dnia: 11 Maja 2012, 23:06 »
i to jest ta zasadnicza różnica...
mi się skojarzyło z betonowym blokowiskiem...

Sama kiedyś mieszkałam sobie w Międzyzdrojach w apartamentowcu nad morzem... gdzie łeb urwało jak wiało od morza....

Ale osobiście wolałabym jakieś bulganowy z tarasem, albo coś ala interhome...
albo jakiś parterowy szeregowiec...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #507 dnia: 11 Maja 2012, 23:09 »
Lila wiesz, darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #508 dnia: 11 Maja 2012, 23:12 »
pewnie...
mi też wówczas pobyt w apartamentowcu sprezentowano i nie narzekałam nawet sekundy...
fajnie było...

tylko pisze co my z Krzychem byśmy wybrali...

— Richard M. Devos

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #509 dnia: 11 Maja 2012, 23:45 »
Ja np. nie jade na wakacje gotowac wiec dla mnie taki apartament odpada bo mi nie potrzebna kuchnia ;)
Ja też jak już mam urlop to zazwyczaj gotuję tylko wodę na herbatę ;)

Jak dla mnie istotne znaczenie ma wiek dziecia, bo my np. na Majówkę wybraliśmy hotel (wokoło las i działki, więc codzienna kawa na tarasie to była sama przyjemność), śniadania mieliśmy, Młody na cycu, a na obiad dla Łucji zawsze coś znaleźliśmy (w hotelu zrobili nam np. makaron, którego nie było w karcie). Na kolację zazwyczaj Panna jada serek waniliowy, płatki kukurydziane albo jakieś owoce, często w ogóle nie chce kolacji.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka: