Autor Wątek: Wakacje z maluszkiem  (Przeczytany 327277 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Odp: Wakacje z maluszkiem
« Odpowiedź #450 dnia: 15 Lutego 2012, 15:56 »
Laski,

Znacie to miesjce

http://www.arka-mega.pl/eurowakacje.html

Cena bardzo korzystana jak na taka oferte.
To jedno z moich ukochanych miejsc :). Baaaardzo polecam. I tam jest sporo zajęć jak nie ma pogody.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #451 dnia: 15 Lutego 2012, 16:15 »
suprynka, ale jak czytam opinie to wcale tak fajnie nie ma  ::)
Ja juz normlanie mam mętlik w głowie.

Napisz mi proszę gdzie bywałas w hotelach o takim standardzie ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #452 dnia: 15 Lutego 2012, 16:26 »
Arka ma ten plus, ze w razie niepogody masz basen, kącik zabaw, w sezonie zorganizowane zajęcia dla dzieci, siłownie, kort tenisowy, spa i zabiegi. Pokoje są duże, choć bez szału jeżeli chodzi o stylistykę. Posiłki spożywa się na dużej sali, trochę podchodzi to pod stołówkę, więc z wyglądu można się czepiać, ale jedzenie dobre. Jest też bufet dla dzieci. Jest też fajny lobby bar, to takie miasteczko właściwie. A i wychodzisz jest super plac zabaw i 2 kroki do plazy (prywatnej Arki). Jest też lekarz na miejscu.
Ale wiesz jak ktoś nie lubi molochów, to nie polubi tego miejsca, no i jest tam sanatorium, więc jest sporo geriatrii.
Ja mam stamtąd same dobre wspomnienia. Nie czytam raczej opinii w necie, bo wiem, że każdy co innego lubi.

Jest to standard niższy od IKAR PLAZA czy Aquarius, w których bywałam, ale też są niższe ceny...

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #453 dnia: 15 Lutego 2012, 16:27 »
A jakie masz wymagania?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #454 dnia: 15 Lutego 2012, 20:27 »
Suprynka, najwazniejsze dla mnie żeby było dużo atrakcji dla dzieci, basen wewnętrzny, plac zabaw i zeby nie był na zadupiu w jakieś dziurze typu Trzęsacz ;)

Sprawdzałam juz chyba wszystkie te SPA i opinie są tak rózne, że nie wiem czy autentyczne ::)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #455 dnia: 15 Lutego 2012, 20:41 »
Suprynka, najwazniejsze dla mnie żeby było dużo atrakcji dla dzieci, basen wewnętrzny, plac zabaw i zeby nie był na zadupiu w jakieś dziurze typu Trzęsacz ;)
To moim zdaniem Arka spełnia Twoje wymagania.
Sprawdzałam juz chyba wszystkie te SPA i opinie są tak rózne, że nie wiem czy autentyczne ::)
Dlatego ja nie czytam opinii jakoś nigdy na to nie wpadlam ;). Najlepiej samemu wypróbować.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #456 dnia: 16 Lutego 2012, 07:40 »
ja zawsze czytam opinie... normalne jest, że każdy ocenia standard według swoich wymagań ale przynajmniej można się dowiedzieć czy biegają po pokoju karaluchy ;D

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #457 dnia: 16 Lutego 2012, 09:19 »
Konkurencja wśród hoteli jest taka, że często opinie w internecie są fikcyjne, zarówno na korzyść i niekorzyść. Wynajmuje się do tworzenia opinii dużą liczbę osób, która tworzy odpowiedni wizerunek danego hotelu w necie, jak i brudzi na temat innych obiektów.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #458 dnia: 16 Lutego 2012, 10:12 »
Jeżeli chodzi o opinie to gro z nich to "sciema" (sama kiedys pisalam opinie fikcyjne) ale też wiele jest prawdxiwych wię c nie można generalizować.

Cały czas się zastanawiamy, jakoś mnie ten Kołobrzeg(jako miasto) nie porywa...
A czegos w okolicach Gdansk, Gdynia, Sopot nie znasz?

Offline olenka_x
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #459 dnia: 16 Lutego 2012, 10:32 »
Ja w zeszłym roku byłam w Faltonie k/Gdańska i mogę go polecić. Jest fajnie przystosowany dla dzieci, jest duża sala zabaw z całodziennym animatorem i druga mniejsza przy bilardzie (rodzice grają, dziecko w kulkach :)). Placu zabaw zewnętrznego nie ma. No i oczywiście są baseny. Mojej Majce się podobało. Szkoda tylko, że hotel jest beznadziejnie położony, bo wszędzie trzeba jechać autem i stać w mega korkach.

2 lata temu byłam w Kołobrzegu w Aquariusie, om był dopiero co otwarty, więc wszystko było nowiutkie, czyściutkie. Hotel fantastyczny, dla dzieciaków sala zabaw, ale bez szału, za to na basenie więcej atrakcji dla dzieci. Do Kołobrzegu to raczej na weekend, bo na 2-tygodniowe wakacje bym się tam nie zdecydowała.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #460 dnia: 16 Lutego 2012, 10:32 »
anusia polecam Ci http://www.primaveraspa.pl/ Dla dzieci i dorosłych wypas!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #461 dnia: 16 Lutego 2012, 10:46 »
Gosiu, bylas w tej Primaverze, bo ja się naczytalam, ze to stary Ostrodek Wczasowy, ktory niby odnawiają, ale opinie też rózne ::)

Falton odpada własnie ze wzgledu na lokalizacje, chce nad morze, a nie koło morza ;)
Aquarius był brany pod uwagę ale własnie...znowu Kołobrzeg :-X

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #462 dnia: 16 Lutego 2012, 12:14 »
Ja niestety nie znam nic fajnego w okolicach Trojmiasta, bo jakoś mnie tam nie ciągnie. Na naszym wybrzeżu w zachodniopomorskim najwiecej oferuje Kołobrzeg, jedli chodzi o spa. Ja uwielbiam to miasto, bo położenie Arki czy Aquariusa daje możliwość izolacji od tłumów, a jak chcemy wyjść do ludzi ta miasto oferuje fajne atrakcje. Koncerty, wystawy, festiwale, teatry, wesołe miasteczka, kino itd. Więc jest co robić, bardziej niż np. W małych miescinach typu Niechorze, Trzesacz itd. Dla mnie to te maluchy na weekend, a Kołobrzeg na dłużej.

W Dzwizynie koło Kołobrzegu jest Senator, tez fajne miejsce. I jeszcze jeden hotel ale w nim nie byłam. Ciekawe czy to spa w swinoujsciu już otworzyli?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #463 dnia: 16 Lutego 2012, 13:51 »
Senatora już prześwietlilam  ;D
dzieki  :-*

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #464 dnia: 16 Lutego 2012, 13:57 »
Gosiu, bylas w tej Primaverze, bo ja się naczytalam, ze to stary Ostrodek Wczasowy, ktory niby odnawiają, ale opinie też rózne ::)

Falton odpada własnie ze wzgledu na lokalizacje, chce nad morze, a nie koło morza ;)
Aquarius był brany pod uwagę ale własnie...znowu Kołobrzeg :-X

Aniu ja nie byłam, ale kolezanki były i sa zachwycone. jena jeździ tam co roku. Wiesz co zdaje się, ze Vall tam była więc jej zapytaj. Z tego co pamietam tez byla bardzo zadowolona.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #465 dnia: 16 Lutego 2012, 13:59 »
Ten drugi to Baltic Plaza.
A tego w Świnoujściu jeszcze nie ma. Bo nie mogę znaleźć informacji.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #466 dnia: 16 Lutego 2012, 14:20 »
Nasza Vall była w Primaverze?

No kurcze, zaraz do niej pisze.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #467 dnia: 21 Lutego 2012, 11:13 »
Ufff my w końcu wybraliśmy hotel na majówkę Dwór Oliwski: http://www.dworoliwski.pl/ Ja chciałam Hotel Przyjazny Rodzinie (ten zdobył 5 słoneczek na 5 możliwych), a Małżu chciał basen.
Byłyście może tam? 
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #468 dnia: 22 Lutego 2012, 20:40 »
My znaleźlismy chyba miejscówkę na wakacje

http://www.arenaslonca.pl/index.php?action=showitem&Id=77

Potwierdzam własnie dostępność pokoju superior i rezerwuje... uff jak dobrze.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #469 dnia: 22 Lutego 2012, 21:24 »
anusiaaa bardzo dobry wybór :) znajomi byli i mi też polecali Arenę Słońca.
Kiedy jedziecie? Pokój też ekstra i ten basen ;) Zuzia będzie miała sporo atrakcji ;D

Nam chyba zostaną góry.. Limanowa, Szczawnica i Zakopane  całe 2 tygodnie ;)
Mąż otwiera firmę i nie chce daleko jechać..no cóż.. ale obiecał w przyszłym roku 2 tyg. za granicą więc trzymam go za słowo :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 22 Lutego 2012, 21:45 »
O widzisz Katrinka, super, ze piszesz.

Jak na razie nie znalazłam negatywnych opinii o tym obiekcie, więc extra.

No niestety, superior nie jest dostepny w naszym terminie, zadowolimi sie zwyklum pokojem dwuosobowym z tarasem ;)
Jedziemy 21-29 lipiec, a potem na 4 dni jeszcze atakujemy Sopot i Sheraton.
Jutro robie rezerwacje.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #471 dnia: 1 Maja 2012, 22:45 »
Dziewczyny szukamy miejscówki w Karpaczu lub okolicach (dwie rodziny z dziećmi). Na pewno coś dla rodzin z dziećmi, jakiś plac zabaw itp. Proszę o jakieś rekomendacje :)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #472 dnia: 2 Maja 2012, 23:58 »
Ja polecam Arnike w Karpaczu :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #473 dnia: 2 Maja 2012, 23:59 »
Dobra-zapytam wprost-jak wygladaja Wasze wakacje z 6-10-12mcznymi dziecmi za granica??bo ja juz durna jestem...szczerze-taki skwar-albo prawie skwar mnie samej ciezko wytrzymac....wiec pytam bez drugiego dna-bo szukam oferty dla 4osob rodziny..ale dlamnie tak male dziecko+dziecko wieku 4lat to kosmos wycieczkowy jest...przekonalam chlopa ze lepiej majac kijanjki ;D ;D ;Dpojechac gdzies gdzie ww kijanka sie bedzie dobrze zylo ;D ale zupelnie niewiem gdzie...przepasc wiekowa jest miedzy dziecmi naszymi.....mi po glowie chodza Beskidy tym razem,..ale ciekawa jestem Waszych uwag.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #474 dnia: 3 Maja 2012, 10:10 »
Marta, jak chcesz za granicę to wybieraj miesiace maj, czerwiec, wrzesien.
Moja kumela rok temu wylatywala do Grecji z 2 miesiecznym maluchem i 3 letnim synkiem...lecieli tak jak my na samym poczatku czerwca, mowila, ze bylo malutkiemu idealnie.

Do Polski to juz ryzyk fizyk, bo albo bedzie lało i wiało, albo będzie upał ::) mowie o miesiacach lipiec-sierpien. @ lata temu bylismy w Rabce w sierpniu i wszystcy wrócilismy chorzy, ale miejscówkę jakby co mam do polecenia ;)
Jak juz bedziesz w tych Beskidach daj znać.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #475 dnia: 3 Maja 2012, 10:24 »
Ja byłam z 10-miesięcznym dzieckiem w Turcji, z tym że byliśmy na przełomie marca i kwietnia. Pogoda była wtedy idealna - temperatura ok. 25 stopni więc idealna i do leżenia nad basenem i do zwiedzania, minusem była zimna woda w morzu, ale my mieliśmy podgrzewany basen więc nad i w nim spędzaliśmy całe dnie.  ;)

Offline agnieśka

• forumowicz
  • Twoje łzy miażdżą mi serce
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #476 dnia: 3 Maja 2012, 10:37 »
Tete ja pierwszy raz pojechałam na wakacje z małą jak miała 14 miesięcy. Pojechaliśmy we wrześniu do Chorwacji, bo to już po sezonie i upałów takich nie ma. Wybraliśmy się swoim samochodem i wyjeżdżaliśmy na noc, żeby mała większą część trasy przespała. Zawsze można też wziąć nocleg na trasie.
Później jeździliśmy z nią co roku. Akurat tam, gdzie byliśmy były plaże z małymi kamyczkami. Żeby młoda się nie nudziła, to wzięliśmy jej plażowe zabawki, to sobie nosiła w nich wodę i kamienie  ;D, kupiliśmy mazaki i farby do malowania palcami i młoda malowała sobie kamienie. Zadowolona była bardzo :D. Koniecznie trzeba mieć ze sobą parasolkę od słońca, albo szukać miejsca w cieniu pod drzewami. Nawet sporo z nią zwiedziliśmy w tzw. międzyczasie.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #477 dnia: 3 Maja 2012, 13:06 »
dzieki za odp-mysle ze na wojaze zagraniczne przyjdzie nam poczekac jeszcze...gdyby byla sama Maja to mysle ze looz,ale z niemowlakiem to juz inna historia..
puki co dostalismy namiar na Perłe Bałtyku w Pustkowie k.Rewala-moze byla ktoras:

http://www.perla-baltyku.com.pl/galeria.html
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #478 dnia: 6 Maja 2012, 23:50 »
A co sądzicie o wyprawie w okolice Zakopca z 8-miesięczniakiem? Da się tam trochę pochodzić po szlakach? Są jakieś doświadczone w tej kwestii mamusie?

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #479 dnia: 7 Maja 2012, 01:16 »
My bylismy z 10cio miesieczna corka Aga... zaliczylismy Gubalówke , poza tym Giewont - wchodzilismy od strony Krupowek (za stara szkola) ... doline Koscieliska i inne... w sumie odpuscilismy tylko Morskie Oko... bo padalo :) Mala byla w nosidelku wiec jezeli trzeba bylo to nieslismy na zmiane i tyle. My i moja rodzina po gorach chodzimy od malego, wiec takie wypady to dla mnie nie sa jakies extremalne wycieczki.
Nocleg w Zakopcu mielismy zawsze na Krupowkach 1, nad Gazdowa Kuznia... oplaty od 30 do 50zl za dobe, fajnie i blisko wszedzie :) Moge polecic :)

http://noclegiwzakopanem.eu.interia.pl/kontakt.html