Autor Wątek: Wakacje z maluszkiem  (Przeczytany 356318 razy)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Wakacje z maluszkiem
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Kwietnia 2009, 13:36 »
ja z moim diabłem to nie wyobrażam sobie wakacji nigdzie
a jak dojdą mi kolejne dwa...to na wakacje chyba na pobliską plaże
i pod warunkiem posiadania samochodu
bo w autobus się nawet nie zmieścimy wszyscy
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Kwietnia 2009, 20:10 »
Mariolka fakt, że będzie Ci ciężej, ale maluszki wynagrodzą Ci to w przyszłości, jak już przestaną być maluszkami :)
Ja Ci powiem, że zawsze baaaardzo chciałam mieć bliźniaki i mam nadzieję, że jeszcze nam się uda :)
Trzymam za Was kciuki! Będzie dobrze :)

Martyna fajnie, że Wasza mała taka chętna :) Mam pytanko: czy ma przy sobie jakąś zabawkę, czy otoczenie tak ją interesuje? Synek koleżanki strasznie się nudzi i woła ciągle, że chce na plac zabaw. A ja od kiedy pamiętam, lubiłam jeździć jako pasażerka i obserwować świat. Ciekawa jestem, jak Mistrzunio podejdzie do tematu :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Kwietnia 2009, 21:15 »

Martyna fajnie, że Wasza mała taka chętna :) Mam pytanko: czy ma przy sobie jakąś zabawkę, czy otoczenie tak ją interesuje? Synek koleżanki strasznie się nudzi i woła ciągle, że chce na plac zabaw. A ja od kiedy pamiętam, lubiłam jeździć jako pasażerka i obserwować świat. Ciekawa jestem, jak Mistrzunio podejdzie do tematu :)

Wiesz co, ona najchętniej interesuje się mną. Bawi ją odwracanie się do mnie (ją wiezie M) i próba złapania mnie, interesują ją pieski i inne zwierzątka, ludzie...ale ostatnio coś w ogóle jest marudna, więc dłuższe trasy odpadają.
Myślałam o zabawkach, ale musiałabym je przywiązać, bo ona uwielbia wyrzucać.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Kwietnia 2009, 22:31 »
haha, no u nas zabawki koniecznie na uwięzi, chyba, że kochany blaszak... Ten to się do rączki przykleił, jak po wielu uderzeniach stracił lusterka, koła i wszystkie światła :) Teraz ciężko z tej małej kochanej rączki wyjąć go do snu, czy kąpieli ;)

U nas będzie podobny system, bo ja zawsze jeżdżę z tyłu, a przy tym bardziej łobuzersko niż małż, więc u niego Mistrzunio będzie bezpieczniejszy  ;D Może też będzie mną zainteresowany :) Fakt, synek koleżanki jeździ tylko z nią, więc trudno, żeby cieszył się widokiem jej pleców...
Też liczę na zainteresowanie synia światem wokoło :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #34 dnia: 5 Sierpnia 2009, 22:12 »
Odkopuję wątek, choć pewnie nikt mnie już nie pamięta (wiem, wiem, Marta i Tomek mnie pamiętają :) Kamyczek, a Ty??...).
Chcę tylko napisać, że wakacje rowerowe z dzieciaczkiem doszły do skutku! Pojechaliśmy na 10 dni na Mazury. Mistrzunio od pierwszego wejścia do pokoju podchwycił nastrój wakacji. Totalnie się rozkręcił, zrelaksował, wyluzował. W tak świetnym nastroju dawno go nie widziałam :)
W sumie 7 dni siedzieliśmy na rowerach po grubych kilka godzin dziennie :) Synek to uwielbia i na pytanie czy chce na rower, mówi radośnie "nio"! To "nio" to niestety po mamie... Łatwiej widocznie wypowiedzieć, niż "tak".
Były też inne atrakcje, basen, jezioro, "ja" i "ka-ka" na jeziorach, "Koń" na łące i "mmmuu".
Dziubasku! Nasz synek zrobił się maniakiem jachtów :) Każdy najmniejszy w rzeczywistości, na zdjęciu, czy rysunku, cieszy jego oczka i woła wtedy "ja" :D
I uwaga! Obalam mit! MOŻNA odpocząć na wakacjach z małym dzieckiem :D Sypialiśmy po 9 godzin, wstawaliśmy ok. 8 rano (idealna godzina), jedliśmy wreszcie regularne obiady o normalnej porze, a dużo ruchu na świeżym powietrzu przewietrzyło wreszcie nasze płuca i rozruszało zastałe przy biurkach kości :)
Było cudnie, pogoda dopisała, zdrówko też. I tylko znów kryzys z powrotem do pracy... ;)

To tyle...
Nie ma już naszego wątku, więc jeszcze tu dopiszę, ze wreszcie spełniłam moje marzenie i może za jakiś czas będę spędzać całe dnie z Tymusiem. Wiecie czym się zajmuję, więc link w podpisie (choć pewnie zostanie usunięty) nie ma być formą reklamy. Chciałam Wam tylko pokazać, o czym tak pisałam w naszym wątku, co było moją tajemnicą i nadzieją dla mnie. Pisaliście mi, że mam dążyć do celu, realizować marzenia, które pomogą mi być bliżej synka. Wykonałam najważniejszy krok, choć jeszcze dużo pracy przede mną. Wszystkim Wam, którzy mnie wspieraliście, bardzo dziękuję!!! :Daje_kwiatka:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #35 dnia: 5 Sierpnia 2009, 22:15 »
PumoRi ja Cię pamiętam :) Super spędziliście wakacje! I ja jestem zdania, ze z maluchem da się wypocząć! pozdrawiam!

PS. Pięknie spełniasz swoje marzenia. Szkoda, że tak daleko...

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #36 dnia: 5 Sierpnia 2009, 22:18 »
hello:):)
ja też pamietam fajnie że znowu jesteś

i ciesze sie z twojego sukcesu :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 5 Sierpnia 2009, 22:19 »
Ja też Ciebie pamiętam.Mało tego..zgapiłam pomysł na piosenkę do teledysku ślubnego  ;)
Ja sobie nie wyobrażam wakacji bez mojego szkraba...jeszcze nie teraz.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 5 Sierpnia 2009, 22:20 »
PumoRi, jestem tego samego zdania.
A marzenia...są po to, by je spełniać;) pięknie!!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 5 Sierpnia 2009, 22:44 »
 :Wzruszony: dzięki kochane!!! Dobrze jest wiedzieć, że o mnie pamiętacie :)
Dziubasek, Agulkaaa, elisabeth81, :martyna:  :-* :-* :-* :-*

elisabeth81: hehehe, super piosenka, prawda? :) Jestem ciekawa, jak wypada w Waszym teledysku :)

Dziubasek: teraz troszkę czasu, oddechu i może za jakiś czas kilometry nie będą już dla mnie ograniczeniem ;)

A aktywne wakacje z dzieciątkiem polecam z całego serca! Jaka to dla nas radość była, patrzeć każdego dnia, jak mały człowieczek chłonie świat. Wszystko było mu nowe i niesamowicie się przez te 10 dni rozwinął :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #40 dnia: 5 Sierpnia 2009, 22:52 »
Kaja wejdź do wątku e-weselnych mamusiek w naszych maluszkach i od czasu do czasu skrobnij co tam u Was słychać!

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #41 dnia: 5 Sierpnia 2009, 22:57 »
o proszę Kaja!!!!! :D :D :D
a ja wczoraj myślałam o Tobie i na bloga zaglądałam... :)

cieszę się, że wakacje Wam się udały! że złapaliście tyle dobrej energii! Że udało się Wam odpocząć :)
no i że Tymuś złapał bakcyla :D
buziaki!!!!!!
ANCYMONEK :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Sierpnia 2009, 23:09 »
Dziubasek mam nadzieję, że teraz znajdę więcej czasu i znów regularnie będę na forum. Przez ostatnie parę miesięcy tworzyłam po nocach to moje małe dzieło i na nic innego nie miałam czasu. Teraz choć przez chwilę planuję odpoczywać i troszkę Wam o Tymusiu poopowiadać :)

Kamyczku! Dlaczego nie zostawiłaś po sobie śladu na blogu? Byłoby mi bardzo miło :) Ale tak czy tak, może to Ty mnie tu myślami ściągnęłaś :)  :-*

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 6 Sierpnia 2009, 08:44 »
kaju, jua też ciebie pamiętam!wszak "razem" w ciązy chodziłyśmy!
cieszę się, że udały się wam wakacje z maluszkiem!!

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #44 dnia: 6 Sierpnia 2009, 11:33 »
Kaja, jak można Ciebie nie pamiętać kochana?  :D
Cieszę się, że spełniasz swoje marzenia - spełniona mama, kobieta to największe szczęście dla dziecka. I też, podobnie jak Dziubasek, żałuję, że jesteś tak daleko...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #45 dnia: 6 Sierpnia 2009, 14:58 »
też mi pytanie czy pamiętamy...
pewnie, że tak...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 6 Sierpnia 2009, 22:22 »
Ania, Asia, Lila :) ja tak trochę kokieteryjnie ;)
Asia, może kiedyś zawitacie do Gdyni, albo ja w Wasze okolice, kto wie... :)
Buziaki dla Was ode mnie i śpiącego Mistrzunia :*

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Sierpnia 2009, 11:38 »
Kaja!!! Myślałam o Tobie podczas urlopu w Sopocie, Nawet M się o ciebie pytał!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #48 dnia: 7 Sierpnia 2009, 16:03 »
ależ ten Twój M. ma pamięc
mój sie gubi w forumowych nickach itp
najlepiej to kojarzy Ciebie i martulke z topyciem
więcej nie wymagam,
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 7 Sierpnia 2009, 16:21 »
Moj pamieta :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #50 dnia: 9 Sierpnia 2009, 19:03 »
Kaju super ,że jesteście znowu z nami  ;D jak moglibysmy zapomnieć  :P

Ciesze sie ,że wakacje sie udały .

Pozdrawiam gorąco  :-*

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Sierpnia 2009, 07:46 »
Kaju super że jesteś!!! Ja tez oczywiście pamiętam, no jak nie :) Cieszę się że tak pięknie udal Wam sięurlop i że spełniłaś swoje marzenie :) Zaglądaj do nas!!!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #52 dnia: 16 Sierpnia 2009, 21:43 »
dzięki dziewczyny, jesteście kochane :*
Rybka bardzo mi miło, że o mnie czasem myślicie :) A kiedy byliście w Sopocie? Przepraszam, ale ja z braku czasu, zacofana jestem na forum.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #53 dnia: 16 Sierpnia 2009, 22:28 »
Co do tych wakacji z dzieckiem ...
Dzisiaj byłam na plaży :upał niemiłosierny , zero chmureczki na niebie , wszyscy się topią ....a na plażę weszła para z malutkim dzieciem !
Na moje oko dziecko miało ok 1,5 miesiąca ! Mogłam ocenic wiek poniewaz tatus trzymał dzidzie na rekach ! W pampku , skarpetkach i jakims bodziaku ! Nózki i rączki na wierzchy ! A mamusia ciagneła wózek ! Potem wsadzili dziecko do wózka i poszli w taki skwar na spacr po plazy !
BYŁAM W SZOKU !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Lutego 2010, 13:12 »
macie może do polecenia jakieś miejsce na wakacje z prawie dwulatkiem  ;D
- najlepiej nad morzem
- z wyżywieniem (nadającym się dla dziecka)
- obowiązkowo placem zabaw  ;)

niby szukam po internecie, ale większość ofert przekolorowanych mi się wydaje, a jadąc z dzieckiem muszę mieć coś sprawdzonego.
będe wdzięczna za namiary i opinie

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Lutego 2010, 13:22 »
hmm.. ja ci mogę polecić świnoujście.. moja sis ma koleżanki wynajmujące swoje mieszkania ( w pełni umeblowane) na okres wakacji.. minus.. sama sobie gotujesz ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Lutego 2010, 13:32 »
Ja szukam jakiegoś miejsca w górach juz od 2 tyg i nie mogę znależć  :-\
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #57 dnia: 9 Lutego 2010, 13:36 »
monia a mogła byś mi napisać coś więcej. może byc na priv

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #58 dnia: 9 Lutego 2010, 14:06 »
W zeszlym roku bylismy 6dni z Majką w Trójmiescie.
Kwatere mielismy w Gdansku,przemila pani która nam wynajmowala zadbala o wszystko co mogloby nam sie przydac...Osobne wejscie do dobudówki w domu,śliczny ogród z hamakami,grillem itp-naprawde polecam.Zreszta i tak nie siedzi sie na miejscu tylko nad morzem(lub oglądajac to co sobie zaplanowalismy).Takze sami sobie gotowalismy(byla kuchnia w pelni we wszystko,nawet w olej ,cukier itp wyposazona )ew jedlismy na miescie zamawiając jakies zupy dla Majki(miala ok 14-15mcy).

Niewiem czy sie zemną zgodzicie ale dla 2latka w tym roku na bank wybiore leniwy wypoczynek...siedzenie na plazy,spacerowanie w lesie,rowery wodne itp..Majce najwiekszą frajde sprawialo uciekanie do wody i zabawa na plazy..zato jak starzy chcieli zamki tudzież inne pozwiedzac to mielismy niezly hardcore z nią ::) ::)
w takim Malborku naprzyklad wynajelismy sobie przewdonika,biedny chlopina po pół godzinie chodzenia z moim dzieckiem wymiękl na amen :P

Tak wiec jesli macie jakies sprawdzone mety,najlepiej w malych nadmorskich miejscowosciach nie daleko od Sz-na -będe wdzieczna za info.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 9 Lutego 2010, 14:21 »
No tete bo zwiedzanie zamczyska i to jeszcze takiego jak w Malborku to dla dzieciaka istna nuda....dziwie sie, ze pol godziny wytrzymała  8)

Ja wypatrzyłam Szczawnice.... teraz szukam noclegow ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"