Autor Wątek: niespokojne jest serce moje dopóki nie spocznie w Tobie... buraczkowe odliczanie  (Przeczytany 86312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikoala

• Chuck Norris
O kurcze, to ja nie myslałam że tak "skaplikowana" może być spowiedź przedślubna  :-\ przecież to bez sensu!

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
jeśli chodzi o to czy owo to właśnie głównie sprawy intymne były... od kiedy, jak często itp.  :) ksiądz powiedział, że to są grzechy ciężkie i dlatego o nie pyta...

smiechu warte, pyta chyba z innych powodów, co go obchodzi od kiedy i jak czesto,brak mi słow! nawet nie wyraze swojej opinii!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
..kurczę, też jak pomyślę o tej spowiedzi to mam ciarki na ciele. mówić intymne rzeczy - jakby nie patrzeć całkiem obcej osobie, która na dodatek ma czasem baaardzo konserwatywne poglądy!! i ma ciebie z tego rozliczać...

powiem Wam Dziewczyny, co moja kolezanka mi powiedziała ostatnio na moim wieczorze panieńskim:
"-aga, mówię ci...w trakcie wesela ..idźcie na górę... ;D w suknie slubnej..to jest NIEZAPOMNIANE przeżycie"...
i oczywiście nie miała na myśli gry w bierki .. ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
heheh Agulek79 dobre, trzeba spróbować

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
A co! Ja zamierzam spróbować...Wiecie..jak za dawnych czasów..bedzie musiał "powalczyć" z suknią, halką itp  ;D...

Offline anulka_211

• forumowicz
Ciagle podczytuje relacyjke a się nie odzywam, dlatego się teraz poprawiam. Widać, że to jak wygląda spowiedź zależy od księdza na jakiego się trafi. Ja trafiłam na fajnego młodego księdza. który posłuchał mnie powiedział swoje, i cała spowiedź może trwała 2 minuty. Ale jeszcze jedna spowiedź przede mna i też nie wiadomo na kogo się trafi. co do pierwszego tańca to też oglądamy w necie różne filmiki i dobieramy sobie jakos kroki- ale kroki podstawowe to uczyliśmy się na kursie.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
paooolka moge tylko potwierdzić te słowa
smiechu warte, pyta chyba z innych powodów, co go obchodzi od kiedy i jak czesto,brak mi słow! nawet nie wyraze swojej opinii!

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
..Laseczki, ile razy macie tą spowiedz? Nam ksiądz powiedział, że tylko jedna wystarczy, ta dzien przed slubem...

Offline Daruda

• Chuck Norris
my mamy karteczkę na dwie spowiedzi,to chyba od księdza zależy...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
a mnie dziwi Wasze podejście do spowiedzi bo jeśli decydujemy się na ślub w kościele to powinniśmy do tego podejść poważnie i odpowiedzialnie  ::) to nie supermarket gdzie się wchodzi płaci i wychodzi... od siebie też trzeba coś dać i do tego się odpowiednio przygotować... i nie my decydujemy co jest grzechem a co nie tylko kościół do którego należymy i do którego przychodzimy gdy chcemy sakramentu

sorry że tak w Twoim wątku Buraczku ale tak mi się nasunęło  ;) jeżeli chodzi o prezenty dla świadków to bardzo Ci to polecam... nasi zrobili dla nas w trakcie wesela i poprawin bardzo dużo, nie oczekiwali prezentów więc ich zaskoczenie było ogromne... koszulki bardzo im się spodobały i popłakali się ze wzruszenia :)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
wiśniowa - po pierwsze - GRATULACJĘ bo widzę, że juz jesteś mężatką  ;D
po drugie - Kochana..nie denerwuj się. Oczywiście, że decydując sie na ślub kościelny wiedzielismy na co sie piszemy. ALE..i tu mówie tylko o sobie - ja nigdy nie uznawałam spowiedzi przed obca osoba. Jestem wierzaca ale nie uwazam ze opowiadanie przed obcym - czasem bardziej grzesznym człowiekiem niz ja- o swoich intymnych sprawach jest potrzebne!! Pan Bóg i tak wie co zrobiłam, i jak żałuję!

ps. pisze jeszcze do tematu "ile razy spowiedz" , bo widze ze jedna moja odpowiedz nie wskoczyła: Nas ksiądz sie zapytał czy mieszkamy razem. Jak odpowiedzieliśmy że nie..to powiedział, ze raz wystarczy.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
popieram! spowiedz przed Bogiem TAK, przed Ksiedzem (ktory jest tylko człowiekiem) NIE

całkiem nowa JA

Offline Daruda

• Chuck Norris
a ja Ci powiem tak wiśniowa,masz rację skoro bierzemy ślub konkordatowy to powinnyśmy odpowiednio się do niego przygotować,oczyścić.....tylko wszystko by było dobrze,żeby Kościół zmienił trochę stosunek do wiernych.....jasno się określił,zajął się tylko i wyłącznie tym czym ma się zajmować ,nie będę tu się rozwodzić za bardzo.....bo już się kilkakrotnie na ten temat wypowiadałam....jeśli chodzi o ten supermarket to właśnie tak jest!!!!!!!większość księży tylko czeka na to aby im zapłacić,aby czasem nie zapomnieć,tak jak powiedział ksiądz mojej mamie....a nawet jeśli byśmy w tym ferworze zapomnieli zapłacić w dniu ślubu to co????gdzie tu wyrzeczenie się wszelkiego materializmu,gdzie pokora????
i nie my decydujemy co jest grzechem a co nie tylko kościół do którego należymy i do którego przychodzimy gdy chcemy sakramentu
tak właśnie powinno być jasna,przejrzysta karta na której są jasno i przejrzyście określone kanony postępowania i co jest grzechem a co nie....dlaczego jednak tak jest ,że jeden za sypianie przed ślubem ze swoim narzeczonym dostanie rozgrzeszenie,inny nie????a gdzie fakt,że niby trzeba wybaczać,miłować bliźniego.....za dużo sobie pozwalają moim zdaniem!!!!! nie mam pozytywnego podejścia do całej instytucji Kościoła ,a w tym księży,bo nie są fair(oczywiście nie wszyscy).
Zdecydowaliśmy się na ślub w Kościele,bo chcemy przyrzec sobie wszystko przed Bogiem ,niestety musi być pomiędzy nami pośrednik ,no ale na to już nie ma rady.....trzeba się z tym pogodzić....i na koniec jeszcze apel:
1.jestem za opodatkowaniem Kościoła,
2.wprowadzeniem jakiejś listy grzechów za które dostaje się rozgrzeszenie a za które nie-WSZYSCY TAK SAMO!!!!
..noi przede wszystkim jesli już Ksiądz przeprowadza spowiedź i wysłucha grzechów ,nie musi wchodzić w szczegóły(jak,gdzie i ile razy) jest on od wysłuchania i dania (bądź nie) rozgrzeszenia a nie wdawania się w szczegóły....Bóg i tak wszystko wie,pośrednik nie musi!!!!!

....Na pewno dziewczynki uraziłam kilka z was ,za co jednak nie będę przepraszać,bo takie mam podejście do sprawy i już....każdy ma swoje zdanie na ten temat i może się wypowiedzieć,ja chciałabym się wypowiedzieć na ten temat po raz ostatni,bo za dużo nerwów mnie to kosztuje,podsumuje to tak:WIERZĘ W BOGA,DOBIJA MNIE INSTYTUCJA.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
ależ ja się nie denerwuję Agulek tylko mi się taka myśl nasunęła po przeczytaniu postów o spowiedzi ;) to fakt... księża są też ludźmi i zdarzają się tacy, którzy nigdy nie powinni nigdy byli nimi zostać ale słyszałam też takie opinie i to na tym forum, że ludzie biorą ślub w kościele bo to ładniej na zdjęciach wygląda  ::) Dziękuję za gratulacje  :-* :-* :-*

ja się ostatnio spotkałam z tzw. listą grzechów  :) była zawarta w liście prymasa odczytywanym przed świętami wielkanocnymi w kościołach (tak 2-3 tygodnie przed)... kilka pozycji mnie zdziwiło nie powiem ale byłam zadowolona że coś takiego zostało zebrane

p.s. przepraszamy Buraczku za zaśmiecanie Twojego odliczanka  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
hej, hej  :) ale się u mnie dyskusja rozwinęła  ;) ja myślę podobnie jak wiśniowa w sprawie spowiedzi... ale każdy może mieć swoje zdanie na ten temat... nie chcę się już nad tym rozwodzić  :)

teraz zmiana tematu  ;D w piątek mój panieński  ;D wszystko ustalone, wieczór odbędzie się w sąsiednim akademiku u mojej koleżanki Madzi, dzisiaj zrobiłam zakupki, wódeczka i szampany  :brewki: będzie się działo  :P

buziaki na wieczór zostawiam  :-* :-* :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
o super jak pomieszacie alkohol to faktycznie będzie  :drapanie: się działo  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Buziaczki  :-* :-* :-* zostawiam :)
Ja się już nie wypowiadam, w ogóle gdybym miała wszystko na ten temat napisac to szkoda nerwów i wszystkiego ;)
Ja też wierzę w Boga, i nie przeszkadzają mi księża, którzy są księżami z powołania... Ale niestety takich jest bardzo mało. Owszem, godząc się na ślub kościelny powinniśmy się dostosować do wszystkiego i tak też robimy..  ja robię to z wielką chęcią, bo akurat Księża w moim Kościele są Księżami z "powołania". Ale też uważam, że pytanie "ile razy" czy tam "jak często" jest wg mnie lekką przesadą. może to tyle na ten tamat ;)

Super, ze panienski sie szykuje ;D ;D ;D porób foteczki jakieś ;) ;) ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
to miłego panieńskiego życzę  :-*

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
oo to bedzie imprezaa pamietaj o aparacie!!! i pozniej pokazesz nam foteczki :)

Offline margolka

• Chuck Norris
Ale fajnie, że już w piąteczek panieński!  :D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
no to życzę miłego panieńskiego! jakbym już nie zdążyła pożyczyć :)

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
Do pierwszego utworu pasuje mi na pewno walc angielski, do drugiego nic nie umiem dopasowac, chyba tez daloby sie naciagnac walca angielskiego, tylko w szybszym tempie. Pierwsza Twoja propozycja buraczku melodyjnie i rytmicznie bardziej mi podoba. Nie jestem jakims znawca w temacie, ale kroki walca angielskiego nie sa trudne i da sie ich szybciutko nauczyc. Jedyny minus, jaki mi sie wydaje istnieje, to dlugosc pierwszego utworu. Jesli sie nie urozmaici ukladu to moze sie dluzyc.  

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
ooo.Panienskie się szykuje!!  ;D prosimy o fotki!! i opis całej imprezki!!  ;D
oczywiście życzę udanej, szalonej, zwariowanej, pełnej łez śmiechu i wzruszenia (i tak tez jest) imprezki!! :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
fotki musza byc  ;D

całkiem nowa JA

Offline anulka_211

• forumowicz
Skoro odbędzie się panieński to mam nadzieje, że zobaczymy z niego fotki i odczytamy relację, bo zapowiada się niezła zabawa :D

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
O proszę i już panieński?!  ;D
strasznie szybko to leci! To już na zapas - udanej zabawy!!!!

odliczam

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
Oo fajnie ze juz masz panienski;) Zycze milej zabawy;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
dzięki kochane że mnie odwiedzacie  :Daje_kwiatka: i za wszystkie miłe słowa odnośnie wieczoru panieńskiego, mam nadzieję, że będzie super... ale to dopiero za 2 dni  :) wybaczcie ale narazie jestem umierająca... na uczelni dostałam @ i marzę tylko o łóżeczku i tabletkach  :-[ może wieczorkiem wpadnę... buziaki  :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
wspolczuje @

całkiem nowa JA

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
ja również wspólczuje..znam ten ból (niestety..)..