Autor Wątek: 100 dni Demki :D  (Przeczytany 41881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
100 dni Demki :D
« Odpowiedź #90 dnia: 1 Października 2005, 12:47 »
bardzo ładne piersionek tez
chyba będziesz nosić obrączke osobno co????
a te naklejki serduszka i obrączki to zamawialiścien w necie
czy są dostępne w jakimś sklepie bo ja je widziałam na tej stronce co kiedyś mi dałaś i teraz szukam czy nie ma ich w jakimś sklepie :?:  :?:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #91 dnia: 1 Października 2005, 16:35 »
Dziewczyny bardzo dziękuje za ciepłe słowa :D Cieszę się, że pierścionek i zaproszenia Wam się podobały :D

Aga naklejki kupiłam na necie, w sklepie ich nie widziałam... A obraczkę będę nosiła na osobnym palcu :wink:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #92 dnia: 1 Października 2005, 17:47 »
demka, musze przyznać, że zgrabnie Ci to wszystko wyszło :D  a mówiłaś, że nie masz żadnych zdolności manualnych:-)
Śliczny pierścionek.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #93 dnia: 1 Października 2005, 22:41 »
Demko!
Dawno mnie nie było.... teraz jestem na forum i jestem pod wrażeniem Twoich przygotowań do ślubu!  :D
Pierścionek jest bardzo ładny i orginalny. Obrączki - piękne ale w tej kwestii nie jestem obiektywna, ponieważ mam identyczne  :wink:  Pięknie się błyszczą na palcu.
Zaproszenia i zawiadomienia też bardzo mi się podobają!
Gratuluję!  :D

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 2 Października 2005, 11:07 »
Cytat: "demka"
Aga naklejki kupiłam na necie, w sklepie ich nie widziałam...

szkoda chyba też w takim razie przestane szukać
bardzo mię podobają koperty z tymi naklejkami

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 2 Października 2005, 19:21 »
Dziewczyny sliczbnie dziekuję za ciepłe słowa :oops:  Jest mi baaardzo miło :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline koralik

• forumowicz
« Odpowiedź #96 dnia: 3 Października 2005, 09:30 »
fajne te naklejki- ja na swoje zaproszenia naklejałam obrączki - takie fajne, bo wypukłe, lae musiałam przyklejac na taśme dwustronna klejąca, bo kupiłam je w pasmanterii.
ciesze sie ze przygotowania wspaniale ci ida!!oby tak dalej!1

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #97 dnia: 3 Października 2005, 10:07 »
Ja też mam obrączki na zaproszeniach, ale się france odklejają, jakimś słabym klejem są przyklejone. Denerwuje mnie to i albo je podklejam w diabły, albo poprzyklejam....zastanawiam się, z czym mniej roboty :wink:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 3 Października 2005, 11:10 »
Cytat: "Agnieszka32"
Denerwuje mnie to i albo je podklejam w diabły, albo poprzyklejam....zastanawiam się, z czym mniej roboty

Aguś z pozoru mniej roboty z odklejaniem, ale musisz uważać, żeby nie uszkodzić zaproszeń... Wydaje mi się więc, że lepiej je przykleić- polecam tutaj klej magic- jest to klej introligatorski i wspaniale nadaje sie do tego typu rzeczy. Możesz go dostac w papierniczych za ok 5zł.
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #99 dnia: 3 Października 2005, 11:22 »
o rany!! Jakie lenistwo jest racjonalizatorskie!! Nie będe robiła nic....te zaproszenia, na których są obrączki niech takie zostaną, a te z których  odpadły niech będą bez obrączek....jakie to proste, a jakie genialne...dzięki temu mam bardziej różnorodne zaproszenia. Że też ja wcześniej na to nie wpadłam  :brawo:    :luzak:  :mrgreen:
Ania, przeraziła mnie ta wycieczka do papierniczego :wink:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 3 Października 2005, 13:55 »
83 dni do slubu...

Dzisiaj postanowiłam zainwestować w swoją urodę :wink: Zakupiłam sobie odżywkę do paznokci Nailgrowth Miracle Sally Hansen'a, a że mam problem z obgryzaniem paznokci pomyślałam sobie, że te wydane prawie 50 zł pomoże pozbyć się tego nałogu... Może wówczas nie będę zakładała przed ślubem tipsów a jedynie pożeluję paznokcie :?: Zakupiłam sobie również ujędniający krem-żel do ciała i nawilżający krem do twarzy...

Po południu byłam też w CMS zapytać o moje zamówione buciki slubne :D Niestety jeszcze ich nie było, ale Pani zapewniła mnie, że jak tylko przyjda zadzwoni do mnie i będę mogła przyjść odebrać (prawdę mówiąc postanowiłam, że buty odbiorę na pierwszej przymiarce)... W kwestii przymiarek też troszkę się zmieniło, gdyz początkowo cała procedura mierzenia, dopasowywania, doszywania koralików i aplikacji miała sie rozpocząć 6 grudnia a teraz przesunęłyśmy termin na 16 listopada :D I przez trzy tygodnie z rzędu będę chodziła na przymiarki już nie moge się doczekać) :serce: Wracając jeszcze do bucików Pani zaproponowała mi naszycie takiej samej aplikacji jaką mam na gorsecie na buciki- pomysł bardzo mi sie spodobał, poza tym taką samą aplikację będę miała na rękawiczkach i dodatkowo zostanie uszyty "naszyjnik"- także wszystko będzie utrzymane w tym samym stylu i charakterze, co baaaardzo mnie cieszy :D

Ślub mam w grudniu, więc będzie raczej zimnawo (swoją drogą to my jakiś sentyment do zimy mamy: w zime zaczęliśmy się spotykać (styczeń), w zimę się zaręczyliśmy (grudzień) i w zimę ślub). zastanawiam się więc co włożyć na sukienkę :?: Bolerko :?: Płaszczyk :?: Futrzane wdzianko :?:

Może dla przypomnienia:
 :arrow: to jest moja sukienka:

:arrow: welon do pasa, mgiełka z lamówką (nie wiem tylko czy będzie to welon jednowarstwowy czy może kilku)

I teraz pytanie co lepiej :?:
 :arrow: płaszczyk :?:

:arrow:  bolerko :?:

:arrow: futerko :?:

Wiem, że mam jeszcze troszeczkę czasu, ale lepiej mieć już wszystko ustalone, żeby później niepotrzebnych nerwów nie było...

[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 1:58 pm ]
A skoro jestem juz przy fotkach i poradach to rękawiczki chciałabym na jeden paluszek... Coś w tym stylu:

[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 2:01 pm ]
A tutaj widać wzór, który będzie na gorsecie- jest to wersja podstawowa i pierwotna- zostanie ona troszeczkę zmieniona  :serce: Na fotce widać też "naszyjnik"- będę miała coś w tym stylu...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #101 dnia: 3 Października 2005, 14:02 »
Demka, pani w CMS mówiła, że w najbliższych dniach będzie miała jakieś ładne okrycia wierzchnie dla "zimowych" panien młodych:-) Mi mówiła właśnie, żeby się wstrzymać z tym jeszcze, że dopiero teraz będzie największy wybór. Ale gdybym na Twoim miejscu miała wybierać już dziś, to z mety odrzuciłabym ten płaszczyk na pierwszej fotce.......wg mnie zupełnie nie pasuje.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 3 Października 2005, 14:11 »
Cytat: "asia"
Obrączki - piękne ale w tej kwestii nie jestem obiektywna, ponieważ mam identyczne

cos nas duzo z tymi obrączkami :D Ale świadczy to chyba o tym, że obrączki są przeurocze :serce: Jakbym miała iść jeszcze raz do sklepu- wybrałabym te same- jak dla mnie śliczne...
Cytat: "agulkaaa"
szkoda chyba też w takim razie przestane szukać

zamów na necie :D ja tak zrobiłam i jestem zadowolona :P
przeraziła mnie ta wycieczka do papierniczego

chyba nie jest aż tak źle :wink: Ale pomysł pozostawienia sprawy taka jaką jest tez jest dobry- faktycznie zaproszenia będą bardzo rozmaite 8)  :P
Demka, pani w CMS mówiła, że w najbliższych dniach będzie miała jakieś ładne okrycia wierzchnie dla "zimowych" panien młodych:-)

wspaniale :D Tam mam juz zarezerwowaną sukienusię więc jak pójdę na przymiarki to coś wybiorę, tylko właśnie nie za bardzo wiem w jakim kierunku iść  :roll:  Ale skoro mówisz, że płaszczylk nie pasuje... Niemniej jednak mam nadzieję, że uda mi się wyszukać coś co byłoby odpowiednie...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #103 dnia: 3 Października 2005, 14:21 »
No ja mogę Ci podpowiedziec, tylko nie wiem, czy będę w tej sprawie obiektywna, bo....jestem wielbicielką wszelkiego rodzaju futerek, futereczek, futeruniek, kożuszków i wszystkiego, co choć trochę to przypomina :mrgreen:  Ja wybrałabym futereczko, tylko szukałabym czegoś, co nie przytłoczy całości, bo Twoja suknia ma bogaty dół, więc jeśli do tego dobierzesz jakieś "nadmuchane" futerko, to całość będzie przesycona. No, ale to w sumie tylko do koćioła, pożniej i tak będziesz balować w samej kiecce: :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 3 Października 2005, 14:39 »
Mnie najbardziej się podoba futerko numer 2. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #105 dnia: 3 Października 2005, 14:50 »
Futerko !!

[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 2:53 pm ]
zdecydowanie podkreśli zimowy klimat   :taktak:  
Pomyśl też o zimowym bukieciku !! (o zimowym bukieciku będa oczywiście świadczyły odpowiednie dodatki, piórka i inne tym podobne cudeńka)

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
« Odpowiedź #106 dnia: 3 Października 2005, 18:47 »
Mnie też osobiście podobają się futerka.A najbardziej futereczko nr 2.Musi być bardzo milusie  :D  

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 3 Października 2005, 21:53 »
Dziewcynki dzięki piekne za rady- jak tylko będę na przymiarkach powiem Pani, żeby mi szybciutko futereczka pokazała... Zobaczymy jak w nich wyglądam i...
Cytat: "Sylvi"
Pomyśl też o zimowym bukieciku !! (o zimowym bukieciku będa oczywiście świadczyły odpowiednie dodatki, piórka i inne tym podobne cudeńka)

oczywiście, że będzie zimowy 8) Będą w nim białae, mleczne, kremowe róże i ewentualnie coś w odcieniu lila... Co do dodatków to jeszcze się nie zastanawiałam, ale dzięki za sugestie :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 3 Października 2005, 22:01 »
A myślałaś o czymś takim:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 3 Października 2005, 22:09 »
Kashira szczerze powiedziawszy na żywo nie widziałam się jeszcze w niczym :( Przymiarki rozpoczynam w połowie listopada i dopiero wówczas będę dobierała do sukienki nakrycie... Tak więc nie wiem kompletnie w czym mi będzie dobrze a w czym nie. Zamieściłam tutaj tylko propozycje żebyście mogły mi doradzić, także za każdą dodatkową informację i pomoc jestem niezmiernie wdzięczna...Swoja drogą do urody tej pani modelki pasuje prawie wszystko i w każdej z tych "kurteczek" wygląda bardzo dobrze... Jak ja bym chciała żeby i mi tak wszystko pasowało...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 3 Października 2005, 22:48 »
demka czy dzisij jak byłas w cmś to obsługiwała cie taka blondynka bo być może się minełysmy :) akurat jak kończyłyśmy gadke to weszła dziewczyna z mamA ale się nie przyjżałam to ty????????
byłam tam dzisiaj się rozejżeć

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 4 Października 2005, 11:28 »
Tak Aguś dzisiaj byłam w CMS razem z mamą 8)  Przyszłam przesunąć termin przymiarki i zapytać o buciki... byłam tam koło południa i fakycznie były dwie kobiety blondynka i brunetka i rozmawiałałyśmy razem... Także nie wiem czy to byłam ja czy nie ja... Szkoda tylko, że ja sie4 solidnie nie rozglądałam...

A upatrzyłaś sobie coś :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #112 dnia: 4 Października 2005, 11:44 »
Cytat: "demka"
A upatrzyłaś sobie coś

No co jak co, ale wybór kiecek mają tam spory :)  I wiele jest naprawde pieknych.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 4 Października 2005, 12:40 »
No co jak co, ale wybór kiecek mają tam spory

wiem Aguś wiem :D sama mam z tamtąd sukienusię i pwoeim szczerze,że przeszłąm wiele sklepów i żaden mnie tak nie urzekł :serce: Panujący tam klimat, atmosfera, suknie ślubne, dodatki...dech zapiera :D

I wiele jest naprawde pieknych

a najważniejsze jest to, że każdy może znależć tam swoją ukochana i wymarzona suknię, która zapiera dech w piersiach...

[ Dodano: Wto Paź 04, 2005 10:30 pm ]
Tak mniej więcej będzie wyglądał "mój" Kościół w święta:

Wiem, że nie będzie potrzebna dekoracja Kościoła, bo mogę uzyskać efekt odwrotny do zamierzonego- czyli przesyt, brak smaku i gustu... zastanawiam się tylko nad wypozyczeniem czerwonego dywanu... Nie wiem jak wygląda sprawa z klęcznikami i miejscem do siedzenia dla pary młodej i świadków (zapomniałam w tej kwestii porozmawiać z księdzem...).

[ Dodano: Sro Paź 05, 2005 10:01 am ]
Cytat: "Marta"
Demak masz takie zaproszenia, które są moim faworytem. :)  Baardzo mi się podobają.

i są przy tym nie drogie  :wink: Za sztukę płaciłam zaledwie 1,20 zł...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #114 dnia: 5 Października 2005, 10:25 »
Ania, śliczny ten kościółek, zwłaszcza jak będzie lekki półmrok....dywan nie będzie tu chyba głupim pomysłem, bo to zima; przed Waszym ślubem będą jeszcze pewnie zwyczajne planowe msze św. wątpię, by przed Waszą uroczystością ktoś w kościele biegał ze szmatą i mył podłogi.....może wyjść więc na to, że myciem podłogi zajmiecie się Ty i Twoja suknia :wink: ...hmmm, tylko o ile dobrze pamiętam, to suknia nie ma jakiegoś powłóczystego treny, więc już sama nie wiem. :D  Inna sprawa- klęcznik.......jeżeli ten kościólek jest naprawde tak bogato przystrojony jak na fotach i jeżeli będzie dywan, to czy jesteś pewna, że chcesz taki bogaty klęcznik? czy nie lepiej coś bardziej oszczędnego w formie, bez wielkich drapowań, falbanek itp?

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 5 Października 2005, 12:08 »
to czy jesteś pewna, że chcesz taki bogaty klęcznik? czy nie lepiej coś bardziej oszczędnego w formie, bez wielkich drapowań, falbanek itp?

Niczego pewna nie jestem :( (niestety)... Ale teraz jak sie głębiej nad tym zastanawiam to masz chyba duuużo racji- będzie "naćpane" z tymi klęcnikami... Kurcze... :roll:  :| To może coś takiego:

Krzesła

Sama nie wiem :(

[ Dodano: Sro Paź 05, 2005 12:13 pm ]
dywan nie będzie tu chyba głupim pomysłem, bo to zima; przed Waszym ślubem będą jeszcze pewnie zwyczajne planowe msze św. wątpię, by przed Waszą uroczystością ktoś w kościele biegał ze szmatą i mył podłogi.....może wyjść więc na to, że myciem podłogi zajmiecie się Ty i Twoja suknia

właśnie tego się obawiam... Przede mna będzie ślub na 16- przed nim do godz 15 msza...

zastanawiam sie jak wygląda to od strony technicznej- jeżeli para przede mną nie będzie chciałą dekoracji, to ile zajmie fachowcom przygotowanie takiej dekoracji dla mnie :?: I czy w związku z tym, że są to święta nie będzie problemu z tą dekoracją :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #116 dnia: 5 Października 2005, 12:22 »
Mnie osobiście- jeśli juz miałabym wybierać- podoba się wrsja nr 1, ale:
- pod warunkiem, że krzesła w Twoim kościele pasują do takiej dekoracji,
- zamiast tej czerwonej kokardy zdecydowałabym się raczej na jakąś drobną gałązkę świerkową, czy coś innego w klimacie Świąt :)

Natomiast ostatnie dwie fotki......hmmm.... :shock: . Nie wiem jak w tym wszystkim panna młoda nie ginie :|

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 5 Października 2005, 12:36 »
Natomiast ostatnie dwie fotki......hmmm....  . Nie wiem jak w tym wszystkim panna młoda nie ginie

Aguś chodziło mi tylko o dekoracje klęcznika, nie krzeseł...

pod warunkiem, że krzesła w Twoim kościele pasują do takiej dekoracji,
- zamiast tej czerwonej kokardy zdecydowałabym się raczej na jakąś drobną gałązkę świerkową, czy coś innego w klimacie Świąt

szczerze powiedziawszy nie wiem jak wyglądaja krzesła w moim Kościele :oops:  A z tym dodatkiem świerkowym to niezły pomysł...

jak ja kocham to forum, za to, że w każdej chwili można odnaleźć tutaj szereg wspaniałych wskazówek... :serce:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 5 Października 2005, 13:34 »
Demka faktycznie kościół będzie tak pięknie przystrojony, że zbędna jest dodatkowa dekoracja.   :) Dywan musi być, żebyś nie zamiatała suknią podłogi. :|
Natomiast, jeżeli chodzi o klęczniki to też wybrałabym wersję numer 1 i właśnie z dodatkiem świerkowym. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 5 Października 2005, 17:31 »
demka dywan na bank
jeśli chodzi o krzesła to ja bym je przystroiła tak jak się stroi na śluby gdy nie ma świąt dla mnie to byłby akcent że oprócz świąt ( dekoracje chooinek) jest to także ślub
na 3 zdjeciu koscióla bardzo ladnie wyglada kościól widać że są swięta ale co ze ślubem......... myśle że nie będzie to przesadzone