Autor Wątek: 22.08.2009 - Odliczania nadszedł czas... :)  (Przeczytany 106358 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: 22.08.2009 - Odliczania nadszedł czas... :)
« Odpowiedź #990 dnia: 11 Kwietnia 2009, 21:15 »
Będzie dobrze, ZAWSZE jest jakieś wyjście :) Ja też niedługo zacznę "koszmar" rozchodzenia bucików.. Więc jakby coś, to będziemy razem kombinowały ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #991 dnia: 12 Kwietnia 2009, 00:29 »
Ja zawsze mam ciasne buty tu na przodzie bo mam dosc szeroką stopę  ;)
Ostatnio kupiłam butki takie węższe i piły mnie strasznie, popsikałam tym sprayem z Daichmana i się rozciągły  ;D
Jutro będę rozciągac butki ślubne  ;)
To z Daichmana to taka pianka jak do włosów , popsikałam do środka włożyłam stope pochodziłam aż ta pianka zaczęła działać - czuć jak ta skóra się rozmiękcza  :D i teraz są ok  ;)
Ale wydaje mi się że do sierpnia to spokojnie je rozchodzisz , tylko własnie tak jak mówi Justyna po 30 min dziennie  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #992 dnia: 12 Kwietnia 2009, 12:00 »
myślę, że do sierpnia jeszcze sporo czasu i tak jak pisze Justyna rozchodzisz je wkońcu. będzie dobrze  :-* :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #993 dnia: 12 Kwietnia 2009, 14:16 »
Haniu, na pewno je rozchodzisz masz 4 miesiące :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #994 dnia: 12 Kwietnia 2009, 14:44 »
A teraz info do jednej Forumeczki (nie pamiętam której... :oops: ) Widziałam jedna parę takich bucików męskich... Hmm... Zależy z której strony się spojrzało - grafitowo-szare?? ::) W każdym razie idealne pasowałyby do szarego/srebrnego garnituru, który ma zakupiony PM owej Forumeczki :) generalnie chodzi mi o to, że jak sie poszuka to można znaleźć naprawdę fajooowe butki nawet w nietypowym kolorze ;)

Ooo, to chyba dla mnie to info!  ;D Dziekuje slicznie, wiadomośc pocieszająca  :) wczoraj jak bylismy w Dublinie, to wchodzilismy do różnych sklepów z butami i nic nie znaleźliśmy  :-\

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #995 dnia: 12 Kwietnia 2009, 20:50 »

Wesołego Alleluja życzy Ewela :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #996 dnia: 14 Kwietnia 2009, 09:48 »
Co do butków to wydaje mi się, że je spokojnie rozchodzisz... A jak nie, to możesz zawsze poobklejać stopy plastrami :brewki:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #997 dnia: 14 Kwietnia 2009, 10:30 »
Haniu masz jeszcze sporo czasu na rozchodzenie butków  :) tylko systematycznie trzeba zakładać   :)
co do butów na zmianę (jeśli się zdecydujesz) to pamiętaj żeby miały taki sam obcas jak te ślubne bo inaczej zadepczesz suknię

:-* :-* :-* wtorkowe zostawiam

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #998 dnia: 14 Kwietnia 2009, 11:22 »
Cześć dziewczynki.
Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za życzenia świateczne. A jeśli chodzi o butki to to jest dziwna sprawa... ::) Jeden już jakby zaczynał sie rozszerzać, a drugi jest.. hmm... źle skrojony?? Tzn skórka w nim tak dziwnie się zagina, że jedna część, w miejscu gdzie uciska, sie rozchodzi, a kawałek skórki zupełnie przy podeszwie jakby nie chce się ruszyć... ::) i właśnie to ugniata :-\ ciężko wyjaśnić o co mi chodzi, ale generalnie nie wiem czy da się to rozchodzić :-\
Wiśniowa no właśnie o tym myślałam, że obcasik musiałby być podobny do tego co w butkach ślubnych... Mam nadzieję że w razie potrzeby coś znajdę :)
D. pojechał wczoraj do Szczecinka, wiec znów rozłąka do maja... >:( ech już mnie to męczy... :( im bliżej ślubu tym bardziej wkurza mnie to że wciąż musimy sie rozstawać... Już chcę mieszkać w swoim prywatnym osobistym domku, z moim prywatnym osobistym mężem ;D Ha! Co do domku - D. był dziś w Bornym i mamy już ścianki działowe postawione :skacza: pokazał gdzie mają być kontakty i inne gniazdka, więc już fajniutko wszystko idzie do przodu :D :D :D
Poczytałam wczoraj co u Was, ale jakoś nie miałam weny do pisania co u mnie... Ech teściowa, niby fajna, ale mnie wkurza momentami tak, że najchętniej bym jej wszystko wygarnęła... :nerwus: a na razie robię jedynie pod nosem tak: :Maruda: ech... Jeszcze tylko troszkę trzeba wytrzymać... ;)
Buziaki :-* :-* :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #999 dnia: 14 Kwietnia 2009, 11:26 »
 :-* zostawiam

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1000 dnia: 14 Kwietnia 2009, 12:29 »
to u mnie to samo z teściową :) choć ja ostatnio przestałam pod nosem gadać tylko stałam się co raz bardziej asertywna... żebym tylko nie przesadziła  ::) czasami jak coś mówi o weselu swojego drugiego syna i o tej jego "księżniczki", to mówię już bez ogródek, wczoraj mi mówi "spójrz na ich menu" sugerując, że takie dobre jest, to ja zaczęłam wytykać błędy w tym menu, co się szybko popsuje, co będzie nieelegancko wyglądać (wędlina po długim leżeniu na stole ;D).
Haniu, a z rozstaniem to pewnie będzie tak, że będziecie się mimo wszystko widzieć szybciej niż w maju :) tak jak ostatnio :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1001 dnia: 14 Kwietnia 2009, 12:45 »
No z teściowymi to są czasem przeboje :P Ja już jak Castia, zrobiłam się po prostu asertywna i mówię co mi nie leży. W sumie to odnosi lepszy skutek niż to moje ględzenie pod nosem i nic nie mówienie ;) Jakoś tak stosunki między nami się ociepliły odkąd mówię otwarcie co mi nie pasuje ;)
Ale i tak muszę jej jakieś zadanie wymyślić, to będzie z nią spokój ;D Tylko nie wiem co, bo w sumie już nie ma żadnych jakiś większych i czasochłonnych misji do wypełnienia ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1002 dnia: 14 Kwietnia 2009, 12:55 »
hmmm na rozciagniecie butków jest jeszcze jeden sposob - mokra skarpetka, trzeba pochodzic troche np po domku.
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1003 dnia: 14 Kwietnia 2009, 14:12 »
witaj Haniu. a ja się pochwalę teściową, bo nie mam do niej żadnych uwag. dogadujemy się, praktycznie się nie wtrąca do naszych spraw... czego chcieć więcej. zobaczymy jak będzie po ślubie  :)
rozumiem te Twoje uczucia że musicie się rozstawać, my praktycznie razem w akademiku mieszkamy, ale jak jedziemy do domu na weekend czy święta to też osobno mieszkamy, i też nie jestem z tego powodu zadowolona... pocieszam się, że to już niedługo potrwa...
buziaki zostawiam  :-* :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1004 dnia: 14 Kwietnia 2009, 15:11 »
ejo :)

Moja teściowa to złoty człowiek :) też nauczycielka, więc znalazłyśmy wspólny język :)

Ja z moimi butami mam chyba odwrotny problem, bo jakieś takie za duże mi się wydają. Może w sierpniu będzie upalnie i nogi mi spuchną :) Nigdy nie puchły, ale może z nerwów organizm tak dziwnie zareaguje :)

Pozdrawiam słonecznie :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1005 dnia: 14 Kwietnia 2009, 15:22 »
Tzn. to nie jest też tak, że nic nie mówię... :P Oczywiście mówię swoje (bo taka już po prostu jestem - krótka piłka ;) ), co mi nie leży, co uważam że będzie lepsze, próbuję wytłumaczyć, przedstawić argumenty, ale ona i tak zawsze, gdy ma inne zdanie niż ja, próbuje mi je na siłę narzucić, mówiąc "nie masz racji, wierzcie mi że tak jak ja mówię będzie lepiej". No wtedy to już mnie szlag jasny trafia!! :ckm: :Kill: :ckm: Co to kuźwa znaczy że nie mam racji?? Bo co?? A ona ma?? A skąd to wie?? Wrrrr :evil: :evil: :evil: Właśnie w tych momentach, gdy już powiem swoje - raz, drugi, trzeci, i nie dociera do niej moje stanowisko, to się w końcu zamykam. A tak mam ochotę czasami powiedzieć "Dlaczego niby to ja nie mam racji? A pani ma? To jest nasze wesele i proszę pozwoli że my będziemy decydować co chcemy, a co nie i co będzie w tym dniu lepsze". Tylko że wtedy sie obrazi i już na bank ostentacyjne NIC nie bedzie mówić i ja po prostu już czuję ochłodzenie na froncie... ::) Jeeezzuuuuu!!! A póki nie było przygotowań ślubnych to nasze kontakty i komunikacja były naprawdę OK... Serio...
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2009, 15:24 wysłana przez hania3033 »

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1006 dnia: 14 Kwietnia 2009, 15:27 »
Ehhhh, mam to samo. Nie jesteś sama. Ja to mam nadzieję, że po ślubie się trochę uspokoi i nasze kontakty wrócą do normy. Chociaż z bobaskiem za pasem nie wiem czy na pewno wróci do normy... Pozostaje mi mieć nadzieję, że na mój poród nie zaprosi wszystkich znajomych ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1007 dnia: 14 Kwietnia 2009, 15:47 »
Ja się bardzo cieszę że ani Teściowie ani moi rodzice nie wtrącają się do przygotowań  ;) chyba że sami o coś pytamy to wtedy mówią co myślą, generalnie są zdania że jesteśmy dorośli i jak sobie zrobimy tak będziemy mieli a oni chcą być gośćmi na weselu  ;) choć mogliby się wtrącać bo w końcu za wszystko płacą  :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1008 dnia: 14 Kwietnia 2009, 16:05 »
U mnie na szczescie duzego problemu nie ma aczkolwiem zdarza sie ze osoby "trzecie" ingeruja w nasze przygotowania i to niekiedy az za bardzo  :-\

No nic dziewczyny, wytrzymammy, duzo nam nie zostalo ...... !! Juz za chwilke zakladamy swoje rodziny i nic nikomu do naszych 4 scian  ;D

Słobeczne buziaki na popoludnie  :-* :-* :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1009 dnia: 14 Kwietnia 2009, 17:07 »
Moja teściowa jest taka, że tak łagodnie i po dobroci do swojego zdania przekonuje... ja wykładam swoje zdanie, a ona dalej...przekonuje miłymi słówkami aż się w końcu dam namówić... Ciężko z taką przeforsować swoje zdanie. Na całe szczęście zazwyczaj ma podobne do mojego. Za to teść nie, ale teść ostro pogrywa, na mocne argumenty, to ja z nim też i jesteśmy kwita, oczywiście wszystko na przyjacielskiej stopie ;) Bo jakbym się miała z nimi kłócić to już bym wolała odpuścić ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1010 dnia: 14 Kwietnia 2009, 18:55 »
i nadrobiłam kolejny wąteczek,zostawiam zyczona po świąteczne;-))))na święta nie zaglądałam,bo sa u Nas moi rodzice;-)))takż etrzeba im jakoś zorganizować czas...... :-* :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1011 dnia: 15 Kwietnia 2009, 08:43 »
oj wspolczuje, probowalas z nia rozmawiac na neuralnym gruncie o sprawie? tak poza emocjami . cholerka nie wiem co Ci doradzic, ja ogolnie jestem pyskata i lubie stawiac na swoim. moi rodzice odrazu stwierdzili ze to moje wesele (hmm nasze ;) ) i nie chca sie wtracac. doradzaja ale nic nie narzucaja. a rodzina M to juz w ogole sie odcieła.
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1012 dnia: 15 Kwietnia 2009, 12:37 »
moi rodzice i teściowie na szczęście nie wtrącają się do naszych przygotowań ślubnych, zresztą ja bym chyba tego nie zniosła... uważam, że to jest nasz dzień i urządzimy go po swojemu. współczuję wam że musicie się tak męczyć, ale już niedługo  ;D

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1013 dnia: 15 Kwietnia 2009, 12:47 »
my tez mamy to szczescie ze nikt nam sie nie miesza ale czasem bym chciala zeby moj N. sie mieszał :P

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1014 dnia: 15 Kwietnia 2009, 14:44 »
Witajcie środowo :) Daruda witam po przerwie ;)

Jeśli chodzi o przygotowania to jest to tak, że w końcu i tak robimy po swojemu, bo wiadomo - nasze wesele :) ale już coraz trudniej mi znieść to "sugerowanie"... ::) D. wrzuca już na luz, jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza :P też się staram, ale jeszcze mi nie wychodzi tak jak jemu ;) D. płaci sam za wszystko, więc teoretycznie teściowa nie powinna mieć za dużo do gadania, mogłaby wyrazic swoją opinię lub posłużyć radą, ale wówczas, gdy ją o to poprosimy, a nie tak sama z siebie narzucającym tonem... ::) z mojej strony rodzice płacą praktycznie za wszystko (ja dokładam tylko to co uciułam ze stypendium ;) ) a nie wtrącają się wcale! Może i chciałabym trochę wiecej zaangażowania z ich strony, ale z drugiej strony (hmm... strony - strony?? :P ) wiem że gdy poproszę o radę to mi pomogą. I tak chyba powinno być nie?? No :)

Co do działań ślubnych to mamy chwilowy zastój ;) Nawet za bardzo nie wiem co teraz robić ;) Na USC jeszcze za wcześnie, na menu też... ::) Może w końcu tą bieliznę sobie kupię...?? A no i przystrojeniem kościoła muszę się dalej zająć, bo miałam sie z tą babką spotkać jakoś po świętach, więc to są najbliższe plany :) A tak to tak ja mówię - stagnacja ;D

Podoga u nas śliczna, kusi na opalanie, ale nie ma gdzie :-\ Na balkonie mam słonko dopiero za jakieś pół godziny, więc wtedy może wyskoczę :) chciałam troszę oszukać i iść na solarkę, ale remontują wciąż i dalej zamknięte... :-\ a gdzieś dalej żeby iść to mam za dużego lenia w tyłku ;D :P

Ok, na razie to tyle... :) BUZIAKI :-* :-* :-*

Ps. Justynko, ja też bym chciała żeby D. sie trochę bardziej wmieszał ;) ale z drugiej strony umowa - ja zajmuję się ślubem, on mieszkankiem ;) :P

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1015 dnia: 15 Kwietnia 2009, 15:11 »
Acha - oczywiście gość od tego drugiego welonu się nie odzywa, telefonu do niego nie ma, na maile nie odpisuje. Minęły już prawie 3 tygodnie!! :ckm: :Kill: :ckm:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1016 dnia: 15 Kwietnia 2009, 15:29 »
Oj jak dobrze ze u ans sie nikt nie wtraca , moze mój tata bo on am atki charakter ale zaraz mowie mu że to nasze wesele  :P
Podaje na priv nr telefonu do pana od welonów  ;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1017 dnia: 15 Kwietnia 2009, 16:48 »
ahh ci sprzedawcy na allego ja sprawy z maska tez jeszcze nie zamknelam wrrrr

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1018 dnia: 15 Kwietnia 2009, 18:02 »
Hanuś, moi rodzice też sienie wtrącają, to ja ich raczej namawiam żeby posłuchali co wymyśliłam i czy dobrze  :D A do mojej siostry ślubu się cholernie wtrącali...  ::)
A teściów sobie w miarę ustawiam, wiem że mają świadomość tego, że  moje zdanie jest zawsze ostateczne, a dobra strona ich zaangażowania jest taka, ze wiem, że wszystkiego dopilnują czego ja nie dam rady, że dzień wcześniej teść pojedzie na sale i przypilnuje ustawianie stołów i dekoracje, że jak o czymś zapomnę to oni na pewno będą pamiętać ;) Także są też dobre strony takiej sytuacji :)

Buziaki, całusy i uściski  :-* :-* :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1019 dnia: 15 Kwietnia 2009, 18:07 »
Zostawiam popołudnowe buziaki :) Może warto zgłosić sprawę nieuczciwego sprzedwacy Allegro?