Autor Wątek: 22.08.2009 - Odliczania nadszedł czas... :)  (Przeczytany 107500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: 22.08.2009 - Odliczania nadszedł czas... :)
« Odpowiedź #630 dnia: 15 Marca 2009, 20:11 »
Dobrze, że z zębem już wszystko ok :)
 :-* :-* niedzielne

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #631 dnia: 15 Marca 2009, 20:25 »
Witam Was wieczorową porą :)
Ja też się cieszę że już ok... Wiem, że się powtarzam, ale to jednak była baardzo ważna sprawa... :P kurde, no przecież szczerbata bym nie chodziła... :Szczerbaty: sama jestem w szoku że tak szybko udało mi sie to załatwić... jednak duże miasto ma swoje plusy ;D
A tak z innej beczki - złośliwość (hmm, rzeczy martwych??) nie zna granic... :P najpierw D. zapomniał aparatu, żebym mogła foteczki biżu zrobić... No wiec miałam zrobić aparatem teściów, ale jak poszłam to okazało się że brat D. gdzieś tam wyszedł i zabrał ze sobą aparat... No wiec pozostał telefon (tyle samo pikseli co stara cyfrówka ;) ) no i jak już zrobiłam te fotki telefonem (średnia jakość co prawda, ale coś tam widać), to cholera kabel przestał działać i nie mogłam ich zgrać na komputer... Ech... ::)
A jutro po praktykach wybieram się na poszukiwania bucików (choć pewnie i tak jeszcze nic nie kupię ;) ) i może bielizny... :brewki:
Buziaki wieczorne dziewczyny i dzięki że ze mną jesteście :-* :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #632 dnia: 15 Marca 2009, 20:42 »
heh tak to bywa :)  :D

Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #633 dnia: 15 Marca 2009, 20:50 »
Hehe, mi też się tak czasem zdarza, jak się sypie to się sypie wszystko ;) ;) ;)
Powodzenia jutro na zakupkach :)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #634 dnia: 15 Marca 2009, 20:56 »
Przykro mi z powodu ząbka ,ale ciesze sie ze juz wszystko ok :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #635 dnia: 15 Marca 2009, 21:01 »
Ah no, złośliwość rzeczy martwych ;D
A jakieś plany co do bielizny masz? 8)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #636 dnia: 15 Marca 2009, 21:02 »
Cieszę się, ze ząbek zrobiono :) Pozdrawiam :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #637 dnia: 15 Marca 2009, 21:51 »
m_lena a czy ja cię już u mnie w odliczanku widziałam czy nie?? bo nie kojarzę... jeśli byłaś, to wybacz moje gapiostwo ;) a jeśli nie byłaś to WITAJ :D :hello: :-*
Fasolku, plany.... Hmm.... No jakąś bardotkę - to na pewno, co by ładnie cycuszki podnieść ;D  :brewki: nie wiem czy jakaś śliczna, tzn. seksowna, koronka i te sprawy ;) czy może po prostu jakaś wygodna... Wiecie, takie są np. bezszwowe, które ponoć świetnie biust trzymają, mają fiszbiny (jakoś niewidoczne ;) ) a przy tym nie widać ich pod ubraniem... To tak już na przyszłość jakbym chciała wykorzystać :) a dalej...?? Nie wiem... Jeśli gatki do staniczka to tylko stringi ;D ech, w sumie to nie nastawiam się że od razu coś kupię, bo jutro dopiero pierwsze oglądanie/rozglądanie :) i właściwie bardziej skupię się na bucikach... :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #638 dnia: 15 Marca 2009, 21:56 »
Dobrze że ząbek już jest  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #639 dnia: 15 Marca 2009, 21:57 »
Haniu zaprosiłaś mnie no to jestem  ;)
tyle mam jeszcze do przeczytania, jestem gdzieś w połowie, ale dziś już nie dam rady więcej... z tego co mi się nasuwa po przeczytaniu- piękna opowieść o poznaniu i zaręczynach, zaproszenia bardzo ładne (sama mam takie zawiadomienia  :) ), sukienka też bardzo ładna...  :drapanie: może narazie tyle, zmykam do łóżeczka, bo zmarznięta jestem

buziaki  :-* :-*

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #640 dnia: 15 Marca 2009, 22:01 »
Bardzo mi miło że jesteś buraczku :) :hello:
Nie męcz się słońce - nadrobisz jak będziesz miała czas :D buźka :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #641 dnia: 15 Marca 2009, 22:16 »
Haniu, widzę z opisu, że masz podobne zapatrzenia na bieliznę ślubną jak ja ;D
Tylko, że gdzie wejdę to strasznie drogo mają takie bardotki :( A ja nie jestem w stanie wydać 100 zł na biustonosz :( wiem, ze dla niektórych to normalna cena, ale ja się liczę z każdym groszem...  :(

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #642 dnia: 15 Marca 2009, 22:27 »
Heh, ja jak wydałam na stanik 60 zł to prze ztydzień pukałam się w głowę jak mogłam ;) ;) ;) Ah ta oszczędność... ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #643 dnia: 15 Marca 2009, 23:25 »
Ja jeszcze nigdy tyle na biustonosz nie wydałam ;D Nie pamiętam ile mój najdroższy kosztował ale chyba 30 zł  ::)

A tak w ogóle, to się chciałam pochwalić, że dziś mi się siostrzeniec urodził - Piotruś :) Nie mam własnego wątku, mam nadzieję, że się mi Hania nie obrazi za wykorzystanie jej wątku do pochwalenia się  ::)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 15 Marca 2009, 23:52 »
Co do bielizny to ja mam z kolei zupełnie inne zdanie- wydaję na nią dużo, ale rzadko. Dobry stanik daje mi większą pewność, że później, jak będę starsza, będę miała piersi a nie worki do pępka... Może się ze mną teraz nie zgodzicie, ale uważam, że dobra bielizna musi dużo kosztować, jeszcze nie spotkałam dobrego taniego stanika, mimo ze szukałam ::) Wolę oszczędzać przez 3-4 miesiące i kupić 1 stanik za 100-200 zł niż kupić w tej cenie kilka tanich, które mi się zaraz rozlecą, zdeformują, poprują, pogubią ozdoby, poobcierają (bo np fiszbina przebije materiał w czasie tańca- to dopiero był koszmar  :mdleje: ), uczulą itp itd... To że bielizny nie widać, nie znaczy wg mnie, że można na niej oszczędzać- wręcz przeciwnie, to coś, co leży na najbardziej newralgicznych i najintymniejszych, najwrażliwszych częściach ciała, więc musi być doskonałe pod każdym względem... Prędzej oszczędzę na bluzce czy spódnicy niż na bieliźnie :)
Pamiętam, że raz w bardzo drogim sklepie wypatrzyłam bieliznę znanego projektanta, bardzo drogą.... Chodziłam koło niej chyba z 4 miesiące, w końcu na Boże Narodzenie zażyczyłam sobie od wszystkich kasę, dołożyłam wszystkie swoje oszczędności i od razu po świętach poszłam ją kupić, różowa, koronka jak mgiełka, leży idealnie do tej pory mimo że ma już ten komplet 5 lat, mimo wielu wielu prań miseczki nie są zdeformowane, w obwodzie stanik się nie rozciągnął, gumka w majtkach nie sparciała, ani jedna niteczka nie wyszła jeszcze ze swojego miejsca...
Niestety każda tania bielizna jaką kupiłam po ok pół roku użytkowania ma już defekty. No to się rozpisałam ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #645 dnia: 16 Marca 2009, 00:21 »
Fasolek zgadzam się z tobą w 100%, dobra bielizna musi kosztować!
u mnie to będzie dylemat z biustonoszem ślubnym, ponieważ moja sukienka ma z tyłu mocno wycięte plecy i nie mogę mieć do niej standardowego stanika, gdybym chciała to mogę wszyć sobie stanik na stałe tylko wtedy muszę obciąć cały tył zostawiając tylko miseczki... w takiej sytuacji trochę szkoda mi kupować drogi stanik  :-\ jest jeszcze inna opcja, ale to już się rozpiszę kiedyś w swoim wątku, bo nie chcę zaśmiecać Hani wątku... przepraszam  :bukiet:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #646 dnia: 16 Marca 2009, 00:29 »
Fasolku a wiesz że masz rację? ja nigdy nie przywiązywałam do tego wagi, byłam tego nauczona z domu... A jak bylam mala to mama mi kupila taki niby stanik, przez ktorych teraz nie mam piersi "idealnych" eh.
Te tanie staniki juz po pierwszym praniu nadają się w sumie do wyrzucenia ::)
Masz całkowitą rację Fasolku, i ja się przerzucam na droższe - lepsze staniki :) W sumie po tym za 60 zł widzę że jest idealny i w ogóle po prostu no nie da się opisac słowami ;)
Castia gratuluję siostrzeńca! :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #647 dnia: 16 Marca 2009, 05:52 »
Ja też uwielbiam dobrą bieliznę i zgadzam się z opinią że zazwyczaj naprawdę dobra bielizna sporo kosztuje  ;) ja kupuję nie często ale porządną  ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #648 dnia: 16 Marca 2009, 09:59 »
A ja mam szczęście do bielizny ;D mimo, ze tania to długo się "trzyma" i jest bardzo dobrze dopasowana. fakt czasami się zdarzało, że szybko do wyrzucenia, ale na ogół mi się udaje. A jak mam wydać dużo na bieliznę, to już naprawdę musi być porządna, a nie, że kupię biustonosz za 60 zł a będę płacić tylko za metkę, a tak naprawdę, niczym się nie będzie różnić od biustonosza za 20 zł, bo i tak bywa niestety często :(

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #649 dnia: 16 Marca 2009, 10:46 »
Myślałam, że mnie żywcem zjecie za moje słowa, a tu proszę- jeszcze mi rację przyznałyście :)
Castia, no to faktycznie musiałaś mieć szczęście... Ja takowego nie miałam i tanią bieliznę sobie odpuściłam. :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #650 dnia: 16 Marca 2009, 20:33 »
no co Ty  :D przecież masz rację, tylko my czasem zbyt oszczędne jesteśmy ^^' i jak ja mam kupić niedrogi dobry stanik a bardzo dobry droższy to wybieram ten tańszy...

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #651 dnia: 16 Marca 2009, 20:49 »
Oj ja też uwielbiam dobrą bieliznę :)
Sama upatrzyłam bieliznę na ślub w Triumphie :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #652 dnia: 16 Marca 2009, 21:31 »
:* zostawiam, jutro nadrobie wateczek :) czas nadrobic  zaleglosci :D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #653 dnia: 16 Marca 2009, 21:56 »
Witajcie :D

Buraczku absolutnie niczego mi nie zaśmiecasz ;D Castia - chwal się czym tylko chcesz - miło mi że u mnie, no i serdecznie gratuluję :D :-*

No to sobie maraton dziś zrobiłam... ;D
Jeśli chodzi o staniki za 100-200 zł nigdy w życiu takiego nia miałam i podejrzewam że mieć nie będę... :P straszna ta cena!! ;) ja chyba podobnie jak Castia mam szczęście - nie kupuję drogiej bielizny, a nic mi sie nie deformuje, nie pruje, nie odstaje...  ::)

A wiecie co?? Byłam dziś w Triumphie i widziałam (nawet mierzyłam) cuuudną (jak dla mnie ;) ) bardotkę - była idealna!! a najlepsze jest to, że kosztowała (nie pamiętam dokładnie, ale jakieś) 50-60 zł!!!!nie wiem w sumie dlaczego jej nie kupiłam... ::) przestraszylam sie chyba tego, że bez ramiączek musi być, i czy oby na pewno będzie pod biustem trzymać itp (mimo, że ma silikon)... No ale przecież i tak muszę taki stanik kupić!! :P ::) kurka, chyba niedługo po nią wrócę... ;D + stringi do tego i będzie czad ;D mierzyłam też bardotkę taką zupełnie gładką, w podobnej cenie, tylko kurcze wydawało mi się, ze mi cycki jakoś spłaszcza ::) ech, nie wiem... za to pod biustem trzymała rewelacyjnie!! w sumie gorset w sukni i tak jeszcze cycuchy podniesie i przytrzyma, nie?? no właśnie... więc czym ja sie martwię?? że mi stanik zjedzie??  :Olaboga: przy sukni ślubnej, która ma usztywniony gorset to chyba niemożliwe... ??? :cool:

Kwestia nr dwa - spodobały mi się baaardzo buciki, ale miały całe 3,5 cm obcas... ;D śmiejcie sie śmiejcie, ale dla mnie to za dużo :P tzn. jeśli chodzi o wygodę to są super, ale co z D. ... ??? będzie niższy... znalazłam też takie na 2,5 cm (growikar) i te też były ok, ale chyba te z mark shoes (te właśnie 3,5) jakieś ładniejsze mi sie wydały... Nie mam zbyt ładnej stopy, przy tym niekoniecznie jest mała (rozmiar 39 ::) ) a te buziki na 3,5 cm obcasie optycznie ją zmniejszały i wysmuklały... Tylko że miały jeden mały szczegół, który nie wiem czy mi sie podoba - kokardkę ;D choć pani z salonu i koleżanka-doradzajka stwierdziła, że ta kokardka właśnie dodaje uroku :) ech znowu nie wiem... :P heh, w jednym sklepie kosztowały chyba 155zł, a w innym (to już nie sklep, a salon ślubny) 170zł... Różnica niby niewielka, ale jak mam przejść dodatkowo 300 metrów i mieć 15 zł w kieszeni to eeejjjjj... wiadomo co zrobię... ;D no ale butków jeszcze nie kupię, bo stwierdziłam, ze najpierw wybierzemy dla D. na jakimś wyższym obcasiku, jeśli takowe będą i wtedy dopiero ja zdecyduję sie na swoje :) A nawet porównywałam dzis w salonie obcas damski z takim w męskich butach i wiecie, że ten męski, bardzo przeciętny, zwykły, wcale nie wysoki, też miał 3,5 cm?? Bardzo się zdziwiłam... ;)

No i następna rzecz - kupiłam sobie kolejne kolczyki ;D kurcze, w salonie ślubnym w którym oglądałam buciki mieli też biżuterię no i się skusiłam... :P ;D ale były niedrogie, więc nie żałuję nawet jesli ich nie założę na ślub, bo zawsze potem mogę je wykorzystać :) Ale teraz jeszcze coś... Już na saaam koniec wyprawy po mieście wstąpiłam, w sumie tak od niechcenia, do Apartu... Ale mi sie spodobały kolczyki!! Takie długie, jak chciałam (te które kupiłam są wiszące, ale nie są długie), bez naszyjnika już wtedy żadnego... Kurcze nie wiem czy je sobie jeszcze kupić... Ale jaaaa..... Jestem pewna na 99% że to właśnie je bym założyła w TYM DNIU... Głupia jestem że tak wybieram, co... ??? :glupek: Ech... Zastanawiam się, bo kosztują 90 zł... Na razie wydałam na biżu 85zł, więc nawet jeśli dodam te 90zł to i tak będzie mniej niż sobie założyłam... ;D Przeznaczyłam na ten cel ok. 200zł...Tym bardziej, że (wcale nie celowo) zaoszczędziłabym na bieliźnie :D Och............ :terefere: :terefere: :terefere:

Nooo, a co jeszcze?? Kupiłam pończoszki białe ;D i podwiązkę niebieską ;D ostatnią ze sklepu wykupiłam ;D pani powiedziała, że jak ostatnia, to ponoć szczęśliwie, ale wiadomo - nie wierzymy w przesądy... ;)

Ok, na zakończenie mojej jakże którkiej, zwięzłej i treściwej wypowiedzi dziękuję za uwagę ;D i oznajmiam, ze lecę do Was  :-* :-* :-*

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #654 dnia: 16 Marca 2009, 22:02 »
Pewne kroki poczynione więc do przodu  ;D ;D ;D ;D ;D

Cieszę się, że masz juz "coś" na oku i po bardotkę tak jak piszesz- wrócisz  :P
Ale wiadomo 3ba przemysleć, pogłówkować i wrócić  ;) ;) ;)

A teraz kochana czekamy na foooooteczki bo fotki to jest to, co foremki lubią najbardziej :skacza:

Miłego wieczoru  :-*
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #655 dnia: 16 Marca 2009, 22:25 »
Oooo dzięki Ci Haniu za rozeznanie w Triumphie, to może i ja tam polecę ;P ? Chyba mają taki sam towar?  ::) Za te 50- 60 zł ładna bardotka... super sprawa.
Co do butów to jak dwa cm będziesz od narzeczonego wyższa to nic się nie stanie chyba ;)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #656 dnia: 16 Marca 2009, 22:28 »
Oj w Triumphie naprawdę super jest bielizna :)
A jakieś zdjęcia butków??
Choćby ze stronki??

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #657 dnia: 16 Marca 2009, 22:52 »
No właśnie, zdjecia... ::) Jak wiecie - aparatu nie mam :-\ cholera, chyba sobie sprawię swój... :P tylko czy jest sens, skoro za 5 miesięcy ten Daniela (a fajny jest) będzie już nasz?? ;D
Niestety na stronie te "moje" buciki wcale tak ładnie nie wyglądają :-\ na żywo są ładniejsze, no ale to chyba dobrze :D
Castia - w sumie i tak wszyscy którzy nas znają, którzy będą na ślubie i weselu ślepi nie są i zauważyli przez te 7 lat, że jestem wyższa :P więc chyba masz rację - jeśli będą między nami nawet te 2 cm różnicy to nic takiego się nie stanie ;)
Zaraz poszperam i wkleję foteczki... :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #658 dnia: 16 Marca 2009, 23:15 »
Więc tak - pierwsze buciki to te, które bardzo mi się podobają i mają 3,5 cm... Są skórzane, kokardka tutaj też wygląda na skórzaną, ale w rzeczywistości jest atłaskowa. Czubek tych butków i to, że są głęboko wyciete przy palcach nadaje nodze świetny kształt! ;D

Tych drugich, growikar 2,5 cm niestety nie znalazłam w internecie :-\ kurcze też były śliczne i miały ładny czubek, wcale nie aż taki długi, choć bardziej w szpic niż te powyższe...

No ale wklejam też jeszcze jedną parę, którą mierzyłam i też były całkiem całkiem, ale jednak wydłużyły mi już stopę (bo są bardziej zabudowane przy palcach), co nie jest za fajne ;) bo moje 39 w zupełności mi wystarcza :P

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 16 Marca 2009, 23:27 »
Tak sobie myślę... Namierzyłam się dziś trochę tych bucików... Na stronce z butami growikar znalazłam też kilka innych par, które szczególnie wpadły mi w oko, ale niestety nie było ich w sklepach... :-\
to teraz jeszcze kolczyki z firmy na A. ;) które tak mnie urzekły, choć w pudełku i za ladą wydlądały tak sobie, na moim uchu za to WOW! Widać, że ślubne ;) no i ślicznie sie świecą ;D (w miarę możliwości zakryłam stronę www, mam nadzieję że nic nie widać :P )

hmm... na stronie A. kosztują 69 zł, a w sklepie 89... :-\ ??? ::)