Autor Wątek: 22.08.2009 - Odliczania nadszedł czas... :)  (Przeczytany 106671 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hania3033

• Chuck Norris
Odp: 22.08.2009 - Odliczania nadszedł czas... :)
« Odpowiedź #1530 dnia: 15 Lipca 2009, 22:26 »
Hehe, widzę Haniu że dziś wieczorem zajmowałyśmy się tym samym - listą ;)
oj Madziu ja się tym zajmowałam ładnych kilka dni, bo co chwilę coś mi się przypominało ;) a, i częstuj się "moimi" szczegółami, częstuj ;D może i ja coś zgapię od Ciebie :P

Daruda, to nieźle wyszłaś :P a "skompletować niezbętnik" zgapiłam od którejś z Forumek ;) tylko dodałam do niego kilka rzeczy :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1531 dnia: 15 Lipca 2009, 22:32 »
Ja na początku też nie myślałam o żadnym niezbędniku... Bez forum to bym chyba zginęła ;D Haniu Ty również częstuj się śmiało tym co ja mam u siebie, jeśli coś się przyda ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #1532 dnia: 15 Lipca 2009, 22:33 »
z tym niezbędnikiem warto pamiętać... głupio jakby sie na weselu okazało, że np. nitka potrzebna a tu brak :)

ja też swoją listę uaktualniłam.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1533 dnia: 15 Lipca 2009, 22:45 »
OO zainspirowałyuście mnie z Madzią, jutro też zrobię listę- przynajmniej będę wiedziałą co jeszcze mi zostało do zrobienia :P  :-* zostawiam

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1534 dnia: 16 Lipca 2009, 17:24 »
eh moja lista sie niewiele zmienia.
a czemu nie chcesz manicure?  paznokci nie robisz?
 :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1535 dnia: 16 Lipca 2009, 20:18 »
ja miałam niezbędnik pod stołem  :) przydały się bibułki matujące, mokre chusteczki, dezodorant i lód w sprayu :) ale rzeczy tam miałam mnóstwo  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1536 dnia: 16 Lipca 2009, 22:01 »
wow, jaka lista  ;)
najwazniejsze jest , reszta to drobiazgi chociaz ich trochę sporo  :D
własnie co z tym manicure ??

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #1537 dnia: 17 Lipca 2009, 14:59 »
Haniu, lista długa ale te szczeógły to sie nie raz bardzo szybko załatwia - nawet po kilka w 1 dzień,także relaksik ;)

odliczam

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1538 dnia: 17 Lipca 2009, 18:01 »
co tam kochana??? ;*

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1539 dnia: 18 Lipca 2009, 13:42 »
Cześć Forumeczki :)
Jestem w Szczecinku, a tu internet, jak już wiecie, okropnie zamula :-\
No więc z pazurkami to jest tak, ze zastanawiam sie nad tym czy zakładać sobie żele. Nigdy nie miałam na nic sztucznego, żadnych tipsów, akryli, żeli, mimo że szalenie mi się to podoba. A nie zakładałam dlatego że nie muszę, bo swoje pazurki mam mocne i raczej ładne ;) zazwyczaj troch dłuższe i w ogóle dobrze mi z moimi naturalnymi ;) i właśnie dlatego zastanawiam się, czy zakładać sztuczne ::) jeśli nie założę, to będzie oczywiście zrobienie pazurków moich własnych prywatnych osobiście wyhodowanych, w postaci, podejrzewam, francuskiego manicure :)
No, to się o paznokciach rozpisałam :P
Buziaki Kochane moje i uciekam do PM ;D
 :-* :-* :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1540 dnia: 18 Lipca 2009, 14:43 »
W sumei jeśli masz swoją ładna płytke i wystarczy ze sobie pomalujesz to luz  ;)

Ja tylko raz miałam tipsy na na 3 tyg ale to było jakieś 3 lata temu i powiedziałam nigdy wiecej  ;)
ale na ślub położyłam same zele , fajniej wyglądały bo paznokcie były grubsze  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1541 dnia: 18 Lipca 2009, 15:28 »
Wiesz Haniu ja też nigdy nie narzekałam na swoje paznokcie :) Jeśli chce, potrafię je trochę zapuścić, by ładnie wyglądały i w ogóle. Dlatego też przed 100dniówką miałam dylemat, ale wreszcie zdecydowałam się na żele(teraz już to wszystko rozróżniam :P ), i nie żałuję decyzji, bo to był strzał w 10! Jeśli są dobrze zrobione, to nic się nie dzieje z płytką paznokcia, a dłonie wyglądają po prostu bosko. I powiem szczere, z utęsknieniem czekam na moment kiedy wreszcie pójdę zrobić sobie żele do Ślubu :)
Wiec może warto raz zaszaleć kochana? Ale oczywiście to wszystko zależy od tego jak Ty się będziesz czuła! :)

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #1542 dnia: 20 Lipca 2009, 00:47 »
Ja też 1 raz spróbowałam sobie położyć cokolwiek na paznokcie :)( efekt widziałyście pewnie u mnie)
i powiem szczerze, że czuję się w tych żelach jak w swoich z tym komfortem, że nie muszę co 2 czy 3 dzień malować :) robię w nich wszystko. na początku musiałam się ciut przyzwyczaić, bo niektóre dłuższe.
A  zdecydowałam się, bo mi się moje własnę ostatnio często lubiły złamać.
Ale jeśli miałabym swoje, mocne, równe itd - to może też bym tylko zrobiła ładne zdobienie i już :)

odliczam

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1543 dnia: 20 Lipca 2009, 09:32 »
Witam Was moje Kochane w poniedziałkowy poranek :)
Piszę, żeby napisać, ze nie mogę pisać :-\ ten internet mnie dobija - najpierw pół godziny otwiera się e-wesele, a kolejne 15 minut mój wątek ::) dlatego co najmniej do czwartku, dopóki nie pojedziemy do Bydgoszczy, nie dam rady do Was zaglądać :( :oops:
A ze spraw ślubnych, to NIE MOGĘ ROZCHODZIĆ BUTÓW!!!!!!!! :glowa_w_mur: :buu: mało tego, nie mogę w nich wytrzymać dłużej niż 30 minut... Chciałam w nich być chociaż do oczepin, ale wątpię żebym wytrzymała dłużej niż do pierwszego tańca... :depresja: Babka, która mi je sprzedawała (jakiś czas temu odwiedziłam salon, bo kupowałam silikonowe zapiętki i powiedziałam jej o moim problemie) jest na tyle w porządku że jeszcze niedawno powiedziała, że wymieni buty na inny egzemplarz, bo może ten akurat taki felerny, ale nie wiem czy ta propozycja jest wciąż aktualna. Chyba pójdę w czwartek i spytam... Nic na tym nie tracę.
No i tak nawiązawszy już ciutkę do pierwszego tańca zostaję przy tym temacie - wybraliśmy piosenkę ;D :jupi: (chyba ;) ) Nie, no myślę, że to już będzie to :) Po wstępnej selekcji zostały trzy typy, takie w naszym stylu. Otóż: Kukiz "O nic nie pytaj" ;D Ben E. King "Stand by me" oraz Ziyo "Magiczne słowa" (lub jak kto woli "Wszystko to co mam"). Padło na nr 3 :D pobujaliśmy się troszkę przy każdym z utworów i wyszło że przy Ziyo najlepiej się tańczy, i właśnie dlatego ta piosenka :) och, cudowna jest :P taka... nieprzesłodzona, naturalna, taka po prostu w naszym klimacie ;D
Poza tym myślimy już intensywnie nad upominkiem dla rodziców (D. chciał tylko kwiaty, ja się uparłam :P ) i chyba też już wiemy co to będzie... Wyjaśni się prawdopodobnie w weekend ;)
Wtedy też musimy załatwić milion innych sprawek, m.in. krawat, którego NIGDZIE NIE MA >:( chcemy bardzo mega blado łososiowy, aż delikatnie przechodzący w krem, ale doopa - nie ma i tyle :-\ no więc będzie BIAŁY ;D widziałam pełno ślicznych białych krawatów w Gołdyn Szyk i prawdopodobnie tam uderzymy najpierw. Ja to mam taki jeden na oku, z maciupkimi błyskotkami, tzn jakby mini mini mini cyrkonie, ale nie wiem czy D. się zgodzi :P jak nie, to inne też były ładne ;) ech, w ogóle jest pełno spraw do załatwienia - jak załatwimy o wszystkim naskrobię ;D
A ze spraw nieślubnych - dziś przyjeżdża do mnie do Szczecinka Świadkowa :D mam nadzieję, że się nagadamy w końcu :D i to bez wymiany zdań :P bo my to takie kumpele inne zupełnie jesteśmy - dosłownie. W niewielu kwestiach się zgadzamy, a szalejemy za sobą ;D za to jak już się w czymś zgodzimy, to od razu wiadomo, że to coś musi być WOW ;D :P Na szczęście D. zostawił samochód, to po nią na dworzec podjadę autem, autobusem jakoś nie chce mi się tłuc (mimo że niedaleko :P )
Dobra Słonka, to ja już uciekam zostawiając duuużo buziaków :-* :-* :-* i wyrażając nadzieję na to, że wątek podczas mojej nieobecności nie strawi się sam w sobie :P ;)
Papa Kochane :id_juz: :id_juz: :id_juz:
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2009, 09:40 wysłana przez hania3033 »

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1544 dnia: 20 Lipca 2009, 10:10 »
To z tymi bucikami leć jak najszybciej, nie ma co się zastanawiać!
Krawat zawsze możesz poszukać jeszcze na necie... mój P. nie mógł znaleźć nigdzie idealnego, za to na alle... od razu znalazł i się razem z moja mamą nad nim rozpływali...  ::)
Buziaczki kochana  :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1545 dnia: 20 Lipca 2009, 10:12 »
Przy Zbożowym Rynku (niedaleko Garnizonowego :) )  jest nowy sklep z garniturami i krawatami. Może tam coś znajdziesz? Nie będę się chwalić, że to sklep znajomego hihi :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1546 dnia: 20 Lipca 2009, 17:59 »
Jeśli mozesz to wymień buciki moze rzeczywiście te jakies felerne  :D

co do piosenki - świetny wybór - uwielbiam ją, tez po części o niej myślałam na pierwszy taniec  ;D
naprawdę swietny wybór  ;)

Krawat napewno znajdziecie , jest mnóstwo slicznych białych krawacików  :D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1547 dnia: 20 Lipca 2009, 20:26 »
to miłego plotkowania;-)))))

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1548 dnia: 21 Lipca 2009, 11:23 »
 :-* :-* :-* zostawiam

p.s. piosenka na pierwszy taniec zacna  :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1549 dnia: 21 Lipca 2009, 11:29 »
Ula la - lista imponujaca - nie pozostaje mi nic innego ja zyczyc powodzenia w pozostalym zalatwianiu  ;D ;D

Buziaki  :-* :-* :-*

Offline Marita

• forumowicz
  • A jeśli nie Ty... to spłonę i nic nie powtórzy się
  • data ślubu: mam nadzieję, że już wkrótce
« Odpowiedź #1550 dnia: 21 Lipca 2009, 11:54 »
No sporo rzeczy zostało do załatwiania, ale z Ciebie obrotna kobitka, więc dasz radę  ;D buciki też bym chyba wymieniła, nie ma co się męczyć  :-X albo spraw sobie drugą parę w razie "w" ; a piosenkę bardzo lubię i faktycznie, można do niej super zatańczyć  :) pozdrawiam cieplutko
" (...) Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej."

Offline dotkaach
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #1551 dnia: 21 Lipca 2009, 12:19 »
Witaj Haniu!
w innym wątku dowiedziałam się, że Waszym fotografem będzie Monika Buńkowska.  My tez ja wybraliśmy.  i stąd moje pytanie - czy kontaktowaliście się już z nią w celu ustalenia tych wszystkich szczegółów - mówiła, ze takie spotkanie odbywa się na krótko przed ślubem.  Jestem ciekawa jak to u was wygląda - oczywiście jeśli można spytać:)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1552 dnia: 21 Lipca 2009, 17:57 »
buziaki Haniu ;* czekamy na odzew :)

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #1553 dnia: 22 Lipca 2009, 00:12 »
zostawiam buziaki i czekam co tam wymyśliliście dla rodsziców ;)

odliczam

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1554 dnia: 22 Lipca 2009, 15:53 »
Buziaki zostawiam  :-* :-* :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1555 dnia: 22 Lipca 2009, 16:15 »
Gratulacje miesiąca do ślubu!  :-* :-* :-*

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1556 dnia: 22 Lipca 2009, 21:37 »
 :-* zostawiam :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1557 dnia: 23 Lipca 2009, 00:16 »
Ciekawa jestem co wymyśliliście dla rodziców! :)
Możesz być pewna, że wątek się nie strawi, to jets akurat niemożliwe :P :P :P
Fajnie, że spotkasz się z Swiadkową! :)
No i gratuluję wyboru tej piosenki :)

Co do bucików to ja też bym je wymieniła. Wiesz, ja moich też nie umiałam rozchodzić. Przed wyjazdem do Irlandii wypchałam je ile tylko mogłam papierem. Dziś ząłożyłam, i jest o niebo lepiej :) Tata powiedział, że weźmiemy je jeszcze do szewca, by  z nimi coś zrobił przy użyciu podkowy, to jest ponoć najlepszy sposób :)

No i.... (troszkę już spóźnione ::) )

GRATULUJĘ MIESIĄCA DO ŚLUBU!!! :skacza:

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1558 dnia: 24 Lipca 2009, 15:50 »
Witooojcie wszystkie "stare" i "nowe" odwiedzające :D :hello:
Muszę przyznać że nie mieć dostępu do forum to średnia sprawa :-\ Tydzień minął sobie w sumie miło :) oprócz niezbyt udanej dzisiejszej wizyty u dentysty, przez co muszę stawić się jeszcze we wtorek, a w związku z tym nie pojadę z D. do Szczecinka :( ech :-\
No ale nie smęcę, bo udało się załatwić dość dużo spraw - właściwie wszystko co planowaliśmy na teraz, więc ogólnie jestem zadowolona :) Z listy mogę odhaczyć jako załatwione:
- kwiaciarnia - zdjęcie zostawione, czyli bukiet zamówiony, butonierki też, bukiecik dla świadkowej i kwiaty dla rodziców również, oprócz tego kwiaty dla kuzynki i chrzestnego D., którzy mają akurat urodziny;
- noclegi dla gości - wszystko już dogadane, podanie do p. kierowniczki złożone ;)
- krawat (jednak nie łososiowy, a biały - śliczny :) )
- dokupiona wódeczka i zakupione wino (ale mieliśmy fuksa!! :D udało się tanio (w hurtowni, gdzie kupowaliśmy poprzednio wódkę okazało się najtaniej, a objechaliśmy chyba wszystkie markety w mieście - te duże i te małe) a dodatkowo minutę po nas wszedł gość, który chciał to samo wino co my, i okazalo się że dla niego już nie wystarczyło :P )
- udostaliśmy w końcu pozwolenie od naszego proboszcza na ślub w innej parafii :twisted: za jednym zamachem załatwiliśmy też zapowiedzi w Naszej parafii (będą 26.lipca i 2. sierpnia), a w parafii gdzie bierzemy ślub "zawiśniemy" pewnie 9. i 16 sierpnia :)
- oszacowaliśmy z panią z restauracji ilość potrzebnych napojów (menu będzie ustalane później)
- byłam na zdjęciu miary do bolerka
- buty (jednak nie wymianiałam, bo gdy przymiarzyłam nowe, to czułam różnicę, że te moje są jednak już rozchodzone chociaż trochę) - szewc mi rozbił tyle, na ile mógł (żeby skórka nie popękała, bo to jednak białe buty... ::) )
- transport dla gości z kościoła na salę

No, to w sumie u mnie tyle słychać :) a co u Was? No właśnie - idę sprawdzić :)
Buziaki :-* :-* :-*

Ps. Dotkaach z Moniką odnośnie przedślubnego spotkania jeszcze się nie kontaktowałam, ale zrobię to już niebawem. Niczym się nie przejmuję, bo to super babka, więc myślę że nawet tylko przez telefon byśmy się dogadały ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1559 dnia: 24 Lipca 2009, 16:01 »
ooo dużo już załatwiliscie  ;)
Dobrze że Wam się udało tak z winkiem  ;)

Musisz poprostu dużo w tych bucikach chodzić  ;)