Autor Wątek: "Miłość zwycięży wszytsko" 1.08.2009:)  (Przeczytany 168959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Morgan
  • Gość
Odp: "Miłość zwycięży wszytsko" 1.08.2009:)
« Odpowiedź #1200 dnia: 3 Marca 2009, 05:58 »
Kciuki zacisniete!

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1201 dnia: 3 Marca 2009, 07:37 »
ajj wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że w południe zmarła nasza znajoma (mojego N. brata żony siostra )
miała tylko 22lata!!!!(20lutego miała ur) była w szpitalu juz 10 dni, lekarz powiedział jej , że juz w tym tyg wyjdzie, a tu ...........mojego N. brat mówił , że akurat przyjechali do niej do szpitala jak ja reanimowali (145min)no ale się nie udało ,

ps. Madzia tak lodowisko też mamy za darmo (ale to nie tylko my) no i silownie , ale to tak jak z basenem jestesmy uzależnieni od kolego, ale generalnie chodzimy wtedy kiedy nam sie chce :)

ojj za 2,5godz rozmowa, ciekawa jestem jak pujdzie i czy bede gosia rozumiała i czy sie nie zestresuje i nie zapomne jak sie nazywam :P hihi
ale generalnie jest tak , że chce dostac ta prace , ale tez bym chciala pojechac do Polski 25marca, a wiadomo, że jak dostane prace to raczej nie pojedziemy, bo tak glupio odrazu o wolne prosic :(, no ale zobaczymy mam nadzieje , ze sie uda :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1202 dnia: 3 Marca 2009, 08:41 »
przykre wiadomosci, bardzo przykre!

trzymam kciuki mocno za pracke !
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1203 dnia: 3 Marca 2009, 09:20 »
Ojej, to ta znajoma prawie dla Ciebie jak rodzina :( bo dla N. właściwie już tak... Przykre to :(
Trzymam kciuki za rozmowę!! :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1204 dnia: 3 Marca 2009, 09:27 »
O rany, strasznie kiedy taka młoda osoba odchodzi z tego świata - bardzo mi przykro :)

Ja również trzymam kciuki :)

pozdrawiam wtorkowo :)

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1205 dnia: 3 Marca 2009, 09:42 »
Justyna trzymam kciuki za pracę ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1206 dnia: 3 Marca 2009, 11:04 »
Ojej :( straszne gdy taka młoda osoba tak nagle odchodzi.... niestety wiem coś o tym  :-\

powodzenia na rozmowie Justyna

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1207 dnia: 3 Marca 2009, 12:08 »
Strasznie mi przykro Justynko ...

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #1208 dnia: 3 Marca 2009, 12:36 »
widze ze mi wczesnijeszego posta wcielo-ale kciuki trzymam :)
i przykro mi z powodu Twojej znajomej.... :(

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1209 dnia: 3 Marca 2009, 13:47 »
Smutna wiadomość  :-\ Bardzo mi przykro  :-\

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1210 dnia: 3 Marca 2009, 13:56 »
dzieki za kciuki  :Daje_kwiatka: a wyszlo tak , że generalnie nic nie jest zalatwione bo ja nie mam pozwolenia na prace, a żeby je dostać musze miec prace i kulko sie zamyka ,a to nie byl pelny etat i by mi nie dali pozwolenia, wiec narazie dupa jesli chodzi o prace , ale gosciu powiedzial ze jak załatwimy pozwolenie to mamy zadzwonic (i tak generalnie pogadal sobie moj N. :P )a moze uda nam sie je zalatwic no zobaczymy
wiadomo troche szkoda, ale tez sie ciesze bo pojedziemy do Polski :)

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
« Odpowiedź #1211 dnia: 3 Marca 2009, 14:01 »
 :-* :-* :-* wpadłam zostawic

szkoda bo napewno jakis grosz wiecej byscie mieli

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1212 dnia: 3 Marca 2009, 16:43 »
Ahmm... Czyli w sumie nie ma tego złego ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1213 dnia: 3 Marca 2009, 16:58 »
Jak przeczytałam o tej 22-letniej dziewczynie, to ciarki mnie przeszły... ehh strasznie strasznie to wszystko niesprawiedliwe  :(

Justynka to wiecie już kiedy lecicie do Polski ina ile ?

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1214 dnia: 3 Marca 2009, 18:44 »
mam dola :( :( :(   jest mi smutno i chce mi sie płakać, i chce do domuuuuuuuuuu

jestem taka rozbita sama nie wiem czego chce i co by było najlepsze , jeszcze moj N. mnie dobija ja wiem on chce dobrze ale mnie ahhhh i od południa jestemna niego zła i w dupie go mam nie odzywam sie sama nie wiem teraz juz dlaczego (napewno mnie zdenerwowal)
wiem ze nie wiadomo teraz o co chodzi bo ja nie wiem jak zaczac i jak to wytlumaczyc

no to zanim zaczne sie żalic to pwiem ze do Polski jedziemy jak cos samochodem i najprawdopodobniej 25marca i tak do 2 marca no chyba ze ja juz zostane w Polsce

no bo generalnie to chodzi o jezyki  obce  i o prace (nie o dzisiaj bo tym, sie nie przejełam) tylko to moj N. mnie  tu nie wspeira , no moze wspiera i chce dobrze ale nie wtedy kiedy trzeba
chodzi o sytuacji kiedy (no nawet takie rozmowy, czy jak o prace czy tu w domu-mamy takich 2os ktore gadaj po norwesku)
no i generalnei chodzi , że ja sie strasznei blokuje i ja nie rozumiem co kto do mnie mowi no ok norweskiego sie nei dziwie bo ja miałam tylko 60 godzin i mam problemy no ale np jak Pablo do mnei cos powie to ja sie odrazu blokuje i prostych pytan nie rozumeim (bo ja mam tak ze ja musze meic 1000% pewnosci,ze on o to akurat pytal, nie umeim tak ze wylapie 2 wyrazy i strzelam czy o to pytal i o to moj N, ma tez pretensje do mnei bo on cwany mial pozadny kurs i ich rozumie
on tez ciagle mi marudzi ucz sie ucz sie, a ja sama w domu to sobie moge raz ze mi sie nie chce, 2. jakos nie mam motywacji

no ale doła to mam przez sytuacje z dzis bo wyslalismy cv do przedszkola (kiedys tam) no i babka zadzwonila i chciala na nr mojego N. i chciala ze mna gadac a ja akurat spalam. no to zastanawiaqlismy sie czy oddzwonic czy co , bo wiedzialam ze przez tel to ja juz  sie z nia nie dogadam , no ale zadzwonilam, no ale 1. nie rozumialam jej . po 2. dzieciaki krzyczaly i jej nie slyszalam to sie rozlaczylam
no i moj N. oczywiscie ze to jest oczywiste ze moglam powiedziec ze jej nie slysze,
bo tez ja mamtak ze jak ktos gada po norwesku i nagle zagada po angielsku to ja jestem tutaj tak szestresowana ze ja tego nei wylapuje ze on do mnie po angielsku gada i o to moj N. tez ma do mnie pretensje

wiem napsialam wszystko nieskladnie i bez senu i wiem ze nie wiadomo o co chodzi ale tak mi sie wszystko na raz cisnelo przepraszam za marudznie

ja tez chce isc na kurs ale tu nie moge narazie bo nie mam pozwolenia , a w polsce to tak zrezygnowalsimy z neta i tv (wiec 0kontaktu z N i Wami,) no i w szczecinie tez z praca nie jest łatwo generalnei mam dosc i czuje sie taka beznadziejna :(

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1215 dnia: 3 Marca 2009, 18:56 »
 :uscisk: nie martw się Justyś, nie jesteś beznadziejna tylko masz problemy z zaklimatyzowaniem się co jest zupełnie normalne, do tego, żeby gadać w obcym języku też trzeba mieć (oprócz znajomości języka) trochę tupetu żeby nie bać się mówić... a to niestety nie każdy potrafi (ja niestety też)

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1216 dnia: 3 Marca 2009, 19:08 »
Oj widzę że skumulowało ci się troszkę złych emocji  :-\ myślę że twoje samopoczucie jest całkiem normalne, ja też pewnie gdybym znalazła się w obcym kraju nie potrafiłabym się zbyt szybko przystosować do nowego języka, tym bardziej że w Polsce nie uczyłaś się go zbyt długo , do tego dochodzi nowe miejsce i to że całe dnie spędzasz w domu, nic się nie martw jak się nie przystosujesz zawsze możesz wrócić do kraju, nic na siłę  :) a beznadziejna na pewno nie jesteś bo każdej z Nas nie było by łatwo odnaleźć się w takiej sytuacji jak Twoja  :-*  :-*  :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1217 dnia: 3 Marca 2009, 22:54 »
zostawiam buziaki  :-* :-* :-* na lepsze samopoczucie  ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1218 dnia: 3 Marca 2009, 23:08 »
Justynko, szkoda, że z pracą sie nie udało...
żeby gadać w obcym języku też trzeba mieć (oprócz znajomości języka) trochę tupetu żeby nie bać się mówić... a to niestety nie każdy potrafi (ja niestety też)
ja mam tak samo, ciągle mi się wydaje, że sam błędy robię, dlatego wole się zamknąć i nic nie mówić... chpociaż jak byliśmy w Dani nie było wyjścia i w końcu musiałam zacząć gadać, na początku miałam opory, potem jakoś poszło... Justyś będzie dobrze, daj sobvie trochę czasu na aklimatyzacje :)
Przykro mi z powodu tej młodej dziewczyny :(

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #1219 dnia: 3 Marca 2009, 23:22 »
Justynko na pewno beznadziejna nie jestes :*
ja jak w anglii bylam to tez potrzebowalam sporo czasu zeby zaczac sie odzywac-taka mialam blokade, ale jak sie przelamiesz, raz, drugi, trzeci to potem jakos juz leci i za kazdym nastepnym razem jest latwiej ;)
na poczatku to ja wygadana bylam tylko po  :pijaki: :piwo_2: :piwko:  wtedy moglam mowic z kazdym, na kazdy temat-hie,hie,hie :D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1220 dnia: 4 Marca 2009, 11:50 »
wcielo mojego posta!  >:(

glowa do gory, nie lam sie kochana! pogadaj z PM ze jest Ci ciezko, niech troche Cie podbuduje!! a moze On Cie troche poduczy jezyka?
co do jezyka - mow jak najwiecej, nikt nie bedzie sie smial z Twoich bledów, to jedyny sposob nauki - bardzo skuteczny!
jeju mam nadzieje ze juz dzis humor troche lepszy!

całkiem nowa JA

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1221 dnia: 4 Marca 2009, 12:06 »
no dzisiaj juz jest lepiej :), ale moj probem odnosnie jezyka to jest taki ze ja mam taka blokade ze ja ich nie rozumiem co oni do mnie mowia , bo moze i ja bym sie odwazyla i odezwala , ale jak mam sie odezwac jak ja nie wiem co oni do mnie mowia , ja nie wiem czemu tak mam nawet teraz sie na agielski zablowalam ze jak gadaja po norwesku i nagle po angielsku to ja nie wylapuje ze to po angielsku i nei rozumeim, ja nie mialam problemu z rozumieniem po angielsku, za jakas swietnei gadajaca po angielsku sie nie uwazam ale za jakas najgorsza to tez nie tzn tak myslalam ale teraz to juz moja samoocena dot. jezyka spadla

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1222 dnia: 4 Marca 2009, 12:56 »
a zeby u mnie tak smetnie nie było to wam powiem , że ustalilismy z moim N. ze do Polski jedziemy 25 marca i wracamy 4marca (wieczorem)  :skacza: pierwsza wersja byla ze 25 i 30wracamy ale teraz pojechal do pracy zalatwiac te kolejne dni :) ciesze sie bo spokojnie bedziemy mogli wszystko pozałatwiac , rozdac zaproszenia ,których jeszcze nie zamówiliśmy, pochodzimy za garniturem, ja popatrze buty slubne i jakas kiecke na poprawiny no i spotkamy sie ze znajomymi  :skacza: :skacza:

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1223 dnia: 4 Marca 2009, 13:00 »
do 4 kwietnia? swietna wiadomosc! wreszcie cos milego!

całkiem nowa JA

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1224 dnia: 4 Marca 2009, 13:20 »
No to świetna wiadomość  ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1225 dnia: 4 Marca 2009, 13:56 »
ojej to świetna wiadomość  :) a zdążycie te wszystkie rzeczy zrobić w tym czasie?

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1226 dnia: 4 Marca 2009, 14:04 »
Justyś, to może jakiegoś spota wtedy zorganizujemy?

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #1227 dnia: 4 Marca 2009, 14:25 »
Justyna ja wiem co czujesz bo kiedys przechodzilam dokladnie to samo....

Ale pamietaj "jesli nie podoba Ci sie cos w zyciu, to to zmien"   ;D - wiem ze na poczatku jest ciezko mowic w obcym jezyku ale najlepsze rozwiazanie to ogladac telewizje, radio i oczywiscie rozmowa! Ale na to potrzeba czasu..

Justyna wiem, ze nie chce Ci sie uczyc jezyka ale moze szukaj na internecie stron slubnych w jezyku norweskim, czytaj, ogladaj i wylapuj slowka. Wtedy polaczysz przyjemne (ogladanie sukien slubnych, dekoracji) z pozytecznym (nauka jezyka)!  8) 8)

Jesli chodzi o przedszkole to moze pojedz tam osobiscie i porozmawiaj o pracy, wtedy zobacza ze jestes zainteresowana praca i zalezy Ci na tym.

Trzymam kciuki!

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1228 dnia: 4 Marca 2009, 14:36 »
ooo Marta ja tam na spotkanko to zawsze chetna jestem :)

oleandro o widzisz o tym zeby przegladas slubne strony po norwesku to nie pomyslalam :), tzn to nie jest ze mi sie nie chce, mi sie w domu tak samej nie chce, ja z checia bym na kurs poszl ai wtedy to moge w domu sie uczyc tak wiecie powtorki itp. no ale zobaczymy jak wyjdzie moze sie uda zalatwic pozwolenie i bede mogła isc tutaj na kurs :) narazie to sie ciesze ze jedziemy do domku :), a czy uda nam sie to wszystko załatwic??ja mysle ze tak, damy rade :)

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
« Odpowiedź #1229 dnia: 4 Marca 2009, 15:13 »
 :-* :-* :-* srodowe

ooo jak bedzie spotkanko to tez jestem chętna ;D