Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293771 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline majczi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2 sierpnia 2014
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #720 dnia: 25 Czerwca 2014, 10:20 »
Nie ma to jak zmienic swoją suknię ślubną na miesiąc przed :) Ale jestem mega zadowolona, poprzednia nie leżała juz tak dobrze, schudłam w złych miejscach :) (była z wyprzedazy ale podobała mi się od początku).  Natomiast obecna jest idealna :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #721 dnia: 25 Czerwca 2014, 10:26 »
Zawsze po północy możesz ubrać tę drugą ;)

Offline majczi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2 sierpnia 2014
« Odpowiedź #722 dnia: 25 Czerwca 2014, 10:30 »
To będzie moja najdroższa suknia w życiu, więc muszę ją miec na sobie ile się da  ;D

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #723 dnia: 28 Czerwca 2014, 02:02 »
a czy znacie jakieś sprawdzone krawcowe które szyją suknie ślubną wg własnego projektu? Do mojego wesela jeszcze troche czasu, ale między czasie mam 3 ślubu w rodzinie i na 1jestem świadkową więc chciałabym wcześniej uszyć sobie sukienki na te śluby - tak w ramach sprawdzenia u krawcowej której miałabym szyć ślubną.  Dodam, że moja suknie nie będzie wymyślna, żadne gorsety, marszczenia, drapowania, tiule, nie będzie mocno szeroka jak princeski a raczej prosta i dopasowana z lekkiego materiału od pasa w góre w koronce na szerokich ramiączkach z lekkimi rękawkami na rama ramiona.

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #724 dnia: 3 Października 2014, 18:30 »
Byłam w Żninie ze wstepnym projektem mojej sukienki i niestety nie uszyją jej :( pisałyście, że szyją wg własnego widzimisie ale chyba juz nie... moja suknia ma być skromna i wydaje mi się prosta do uszycia. Bez koła, bez tiulu, bez gorsetu, prosta od pasa w dół (mało rozszerzana) od pasa w góre naszyta koronka, z lekkim rękawkiem. Ale niestety ;/ Więc podbijam jeśli macie namiar na sprawdzone krawcowe to piszcie

Offline karina.jezierska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2014
« Odpowiedź #725 dnia: 10 Października 2014, 17:06 »
Już jako mężatka polecam salon sukien ślubnych Angela, gdzie ja znalazłam swoją wymarzoną suknię. Profesjonalna  i miła obsługa i duża pomoc przy wyborze sukni, bo wybrałem ją dopiero za drugim podejściem.  Przed odbiorem sukni z salonu miałam tylko jedną przymiarkę - wszystko było dopasowane i poprawek praktycznie nie trzeba było robić. :) 

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #726 dnia: 16 Października 2014, 21:19 »
a ja się dopnę do tematu i z całego serca polecę moją wymarzoną suknię ślubną, którą po 2 latach sprzedaję (z wielkim smutkiem! bo sentyment jest oj jest!)
Ambrosia - Maggie Sottero (oryginał z USA)

W razie zainteresowania zapraszam tutaj - https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49696.0

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #727 dnia: 19 Listopada 2014, 12:42 »
Ja proponuję salon Laura. Mają suknie ślubne z firmy AGNES, a obsługa to kobietki znające się na rzeczy! Wiem że któraś z Was pisała odnośnie tego salonu na Gdańskiej, który zamkneli. Tutaj macie odzwierciedlenie tamtego salonu z milszą obsługą i super modelami sukni :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #728 dnia: 17 Marca 2015, 14:42 »
Ja nie polecam salonu Angela na Dworcowej w Bydgoszczy...Byłam dwa razy i za każdym razem mają podejście obojętne do klienta...zero doradzenia, uśmiechu....Najlepiej jakby klientka wszystkiego sama się domyśliła....

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #729 dnia: 17 Marca 2015, 16:43 »
Zgadzam się. Szczególnie jedna Pani. Jak już mi założyła suknie ślubną to poszła przed komputer i nawet na mnie nie patrzyła.... nic sama nie zaproponowała, nic nie doradziła, nic nie powiedziała, bo przecież nawet na mnie nie spojrzała....
druga Pani z kolei chodziła na zaplecze gdy już mnie ubrała i podjadała gulasz który chyba w mikrofali ugrzała.... ale ona przy najmniej zaglądała do mnie a wcześniej polecała sukienki i doradzała które przymierzać... ale ogólnie to szok i wielka żenada...
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #730 dnia: 17 Marca 2015, 17:48 »
Kurde no nie wiem... Byłam kiedyś w Angeli i było na prawdę spoko skakały koło mnie dwie konsultantki ale teraz nie wiem czy z uprzejmości czy z nudów, jestem wielce zdziwiona tym co piszecie o tym salonie  :-\

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #731 dnia: 17 Marca 2015, 20:05 »
a kiedy byłaś?:) ja byłam dwa razy w lutym. i trafiłam na dwie różne panie.
za pierwszym razem z panią co nawet nie spojrzała na mnie to koleżanka powiedziała jak wyszłyśmy że nigdy nawet po taniości i przepięknej sukni by tam nie wróciła........ :D
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #732 dnia: 17 Marca 2015, 20:17 »
Już dawno jakieś 2 lata temu jak robiłam rozeznanie po salonach dla mojej szefowej .

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #733 dnia: 17 Marca 2015, 20:18 »
No to mogło się pozmieniać;) ale pamięć to Ty masz, ja bym już dawno zapomniała co gdzie i jak było:)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #734 dnia: 17 Marca 2015, 20:28 »
akurt ten salon pamiętam doskonale bo tam spodobała mi się jedna suknia , była piękna  :serce: tak patrzę po ich zdjęciach na stronie i raczej się wymieniły te Panie

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #735 dnia: 17 Marca 2015, 20:57 »
Ja byłam i 2 lata temu i w tym roku ;)

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: Jesień
« Odpowiedź #736 dnia: 25 Kwietnia 2015, 22:08 »
Witajcie! :)

Polecam salon Laura na Świętojańskiej - miła obsługa i dużo wzorów. Salon Malena na Schulza i Amber na rogu Chodkiewicza i Sułkowskiego także oceniam na plus, Lisa Ferrara na Świętojańskiej raczej na minus.

Długi komentarz o tych salonach zamieściłam w wątku Bydgoskie Panny Młode 2015 - nie chcę go przeklejać, ale można go tam znaleźć pod dzisiejszą datą. Może się przyda.

Pozdrawiam

Offline natalalajlaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.05.2016
« Odpowiedź #737 dnia: 22 Maja 2015, 11:06 »
Szukam  kogoś  kto. podejmie  się uszycia  takiej sukni.   Niestety  nie mogę znaleźć  podobnej a oryginał  przekracza. mój  budżet.  :-D może któraś  z was  dała  suknie do uszycia? 

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #738 dnia: 23 Maja 2015, 07:53 »

Ostatnio na moich przymiarkach, weszła do salonu dziewczyna, która dała także do szycia suknie ślubną, bo chciała mieć duplikat orginalnej markowej sukni.... Dała do szycia w jakimś podrzędnym salonie krawieckim z sukniami wieczorowymi, nie dość że na miesiąc przed ślubem jeszcze nie miała sukni ślubnej to jeszcze jakość wykonania była poniżej krytyki.
Bardzo szkoda mi się zrobiło dziewczyny, więc piszę to jako przestroga dla dziewczyn, które chcą szyć suknię ślubną u krawca.

Myślę że orginał zrobi tylko ta osoba, która go rzeczywiście wymyśliła, duplikat to nie jest to samo. Z resztą nie widzisz tej sukni przed zakupem, a krawcowa może mieć inną wizję uszycia tej sukni niż Ty.
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2015, 10:59 wysłana przez Maja »

Offline sewanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.12.2015
« Odpowiedź #739 dnia: 23 Maja 2015, 13:49 »
Bardzo dziwne to co piszecie o Angeli-ja byłam tam w zeszłym tygodniu i obsługa bardzo miła. Byłam też w Angeli w Toruniu i tam wybrałam swoją suknie-umowa podpisana  :) Jest to lilian west 6315,właśnie dla tej firmy jechałam do Torunia. Jeśli chodzi o inne salony to nie polecam Romantica-tam to dopiero naburmuszona baba była i bardzo niekomfortowo się czułam gdy od razu kazała mi zdejmować stanik. W innych salonach było przymierzanie na stanik i ewentualnie później dyskretne zdjęcie, lub tylko odpięcie żeby plecy zobaczyć.

Offline monia1201
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.09.2015
« Odpowiedź #740 dnia: 25 Maja 2015, 15:12 »
Ja rowniez zamówiłam w Angeli na Dworcowej.  I obawiałam się troche tego salonu po komentarzach ale bylam bardzo mile zaskoczona.  Za pierwszym razem bardzo miła Pani skakała koło mnie, moglam przymierzac ile sukien chciałam, dawala różne buty, welony itp.  Po okolo miesiacu poszłam zamówic juz wymarzona suknie - była inna Pani i również była bardzo miła, jeszcze dostalam rabat.
Zobaczymy w sierpniu jak bede odbierac suknie, ale poki co ja bardzo polecam ten salon:)

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #741 dnia: 7 Lipca 2015, 18:04 »
Mi równiez podoba się suknia z salonu Angela. .  Ale jak byłam w maju. .  rozejrzeć się za sukniami. .  bo ślub dopiero za rok. .  ale pani była bardzo niemiła.  .  Pokazała mi tylko jedną sukienkę i jeszcze miała problem. .
bo " nie kupuje się sukni rok wcześniej.  .  Później spodoba się Pani inna i będzie chciała ją Pani oddać" . .  I tak skończyła się moja wizyta w tym salonie. . 

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2015
« Odpowiedź #742 dnia: 8 Lipca 2015, 13:04 »
To widzę, że od czasu kiedy ja tam byłam nic się nie zmieniło.. Aż szkoda, że mimo iż maja ladne suknie to ekspedientki odstraszają..

Offline iza0041
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.07.2016
« Odpowiedź #743 dnia: 22 Lipca 2015, 08:24 »
Dziewczyny a powiedzcie mi czy wyruszając po raz pierwszy  za sukienką chodziłyście od tak po sklepach czy trzeba się jednak umówić na przymiarkę?:)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #744 dnia: 22 Lipca 2015, 11:15 »
Trzeba się umówić, możesz mieć szczęście i akurat panie mogą mieć okienko, ale w tych lepszych czy bardziej popularnych salonach ciężko (Amber, Laura, Romantica)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #745 dnia: 22 Lipca 2015, 17:00 »
Jak dzwoniłam w poniedziałek do Laury, to na sobote została już tylko wolna godzina 12. Jednak lepiej sie umówić.

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2015r.
« Odpowiedź #746 dnia: 3 Sierpnia 2015, 21:25 »
Ja już po i bardzo chętnie wypowiem, się o salonie Dominika na Dworcowej. Musze przyznać, że jestem bardzo zadowolona, ze współpracy. Suknia była dokładnie taka jak sobie wyobrażałam, gdyż niestety mój rozmiar odbiega znacznie od standardowego i nie było możliwości przymiarki. Dlatego też podziwiam pracę tych Pań, bo suknia była dopasowana idealnie. Przymiarki były umawiane na bieżąco, tak by każdy element był dopasowany. Również po weselu i sesji oddałam suknię do czyszczenia do salonu i również wszystko było idealnie. Serdecznie polecam salon, bo Panie znają się na rzeczy.

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #747 dnia: 4 Sierpnia 2015, 19:14 »
Byłam jakiś czas temu znowu w salonie Angela i zmieniła  się Pani..
Teraz jest bardzo sympatyczna Babeczka ☺
Niestety suknia która mi się u nich podoba jest w Toruniu..
Także niedługo się tam wybieram ! ;) o i oczywiście wyprzedaże juz są również ☺

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #748 dnia: 25 Sierpnia 2015, 14:39 »
dziewczyny a co powiecie mi na temat romatnica na focha?

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
« Odpowiedź #749 dnia: 26 Sierpnia 2015, 18:58 »
W zeszlym tygodniu bylam w kilku salonach, w zadnym sie nie umawialam ale nie bylo problemu z przymierzaniem.  W laurze panie byly bardzo mile.  Jednka nie podobalo mi sie za bardzo jak jedna siedziala na FB i komentowala na glos. 
W Dominice pani byla przemila, sukienki piekne.  Jednak nie czulam tego YES.  Mori Lee. . .  bez komentarza.  Chcialam tam zobaczyc konkretny model sukni.  pokazalam jej w kataloga a ona do mnei ze cos wymyslam.  Caly czas mowila do mnie per  "rybka".  Mowila w taki sposob do jednej dziewczyny ze ona nie ma tam czego szukac bo i tak nie stac jej na te sukienki.  To byla najmniej mila wizyta ze wszytskich salonow.  Na koncu bylam w Lisa Ferrera.  Sukienki tam podobaly mi sie najbardziej, byly poprosu inne.  Wczesniej mialam wrazenie ze wszystko wyglada tak samo.  Jak zobaczylam sukienke od razu wiedzialam ze to ta.  Kuplam Cosmobella 7688.