iza0041 ja tez chciałam dopasowaną suknię, bardzo podobały mi się te Violi i bylam przekonana, ze nic nie znajde, gotowa byłam na szycie. Poszłam tak sobie zobaczyć na końcówkę wyprzedaży "żeby nie było" i akurat znalazłam suknię w której się zakochałam, lekka, bez halki, 1 wartwa cienkiej satyny i na to 1 szyfonu. Głęboki dekolt w serek na grubszych ramiączkach. Na zdjęciu gdy przeglądałam dzień wcześniej w internecie w ogóle nie zwórciła mojej uwagi, nawet nie było widać, ze jest taka prosta krojem. Teraz chyba lepiej poczekać na nowe kolekcje bo mało co zostało. Np. w Laurze nie było już zbytnio prostych sukienek, w Gratii tam gdzie kupiłam tez, w ogóle w innych salonach tez cieżko było a ponad miesiąc temu chodziłam. Ale pani w Laurze pokazała mi katalog jakie będą suknie od listopada i będzie włąsnie duzo takich prostych, a tam możesz sobie wybrać suknie z połoczenia dwóch np. góra z jednej a dół z drugiej - sukien od polskich producentów (ale tez te suknie sa troche tańsze). W Gratii tez można modyfikować suknie, także głowa do góry.