Autor Wątek: "Sny o życiu będą życiem w snach" ... a póki co Yukari odlicza do dnia zero ;)  (Przeczytany 62573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
wpdłam zobaczyć jak idą przygotowania i od razu trafiłam na taki smakowity przepis
zaraz go skopiuję

my też przez OF mamy załatwiony kredyt  :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Anusia-szczecin milo Cię widzieć :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
wpadam co jakiś czas - podczytuję
ale przeważnie czasu brak na pisanie
albo mały terrorysta-mati mnie odciąga od kompa  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Oooo to tzrymam kciuki za pomyślmne roziwązanie sprawy  ;)
Trzeba mocno tzrymac bo teraz z kredytami mieszkaniowymi cięzko  :-\

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
trzymam kciuki  :) :) :)

a przepis super... już sobie zapisałam, na pewno kiedyś zrobię :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony

Trzeba mocno tzrymac bo teraz z kredytami mieszkaniowymi cięzko  :-\

No właśnie, a teraz jest taki okres, gdzie mieszkania są tanie i jest w czym wybierać, ale za to kredyty są przyznawane takich warunkach, ze głowa boli, bądz też są strasznie drogie... a trzeba szybko teraz brać, bo ceny mieszkań będą rosnąć wraz ze spadkiem przystępnosci mieszkań, albo na odwrót. Mieszkania zdrożeją, jak kredyty potanieją ;) Rozumiecie o co mi chodzi :P
Np. teraz mieszkanie o którym jezcze pół roku temu mogliśmy pomarzyć jest w zasięgu ręki, albo raczej w zasiegu kredytu :D
Oj gdzie te czasy gdzie mieszkanie można było dostać za małe pieniadze...

Najbardziej mnie wkurza to, ze mieszkania z miasta nie dostaniemy, bo za dużo mamy kasy, a z kredytem znów trzeba obcinać, bo mamy na styk... i bądz tu mądry... miasto daje mieszkania ludziom których kompletnie na to nie stać, i tacy potem zalegają z czynszami, a takim co by płacili terminowo i z pocałowaniem ręki to nie łaska...
I jeszcze denerwuje mnie to (denerwuje to mało powiedziane) że są ludzie wśród naszsych znajomych, którzy dostali mieszkanie BO MAJĄ ZNAJOMYCH w urzędzie miasta. No szlag człowieka trafia i krew zalewa!

Wkurza mnie to wszystko, w ogóle stoimy z przygotowaniami do ślubu bo teraz to mieszkanie na tapecie. Korzystniejszego momentu za zakup nie będzie. A ja się boję, ze nam to przejdzie koło nosa :(

Wracam do mojej zupy...

Offline agu-s

• Chuck Norris
zakupy super ;D
obrączki boskie- na żywo wyglądaja jeszcze piękniej (ogladałam je ;D)
a zupa brzmi pysznie 8)

kciuki trzymam i zaciskam bardzo mocno, mam nadzieję, że się uda ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Fajny przepis, już sobie skopiowałam... trzymam kciuki za mieszkanie :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Witam baaardzo wcześnie z rana :p
co za nieludzka godzina ... ::)

Zaplanowałam sobie na dzisiaj wysprzątać to mieszkanie. Tak na błysk. Na razie mam zapał, ale to dlatego że dopiero wstałam :P Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
A wieczorem idziemy myć auto, bo tak brudnego samochodu to ja jeszcze na drodze nie widziałam :D  aż wstyd :P

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
no to powodzenia w porzadkach,a pogoda sprzyja bo sloneczko swieci....wiooosssnaaa  :skacza:

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
iii takim sposobem przypomniałaś mi o brudnym oknie u mnie w pokoju! ;D
he he no nic trzeba dziś umyć  :P

Offline Yukari-chan

• uzależniony
iii takim sposobem przypomniałaś mi o brudnym oknie u mnie w pokoju! ;D
he he no nic trzeba dziś umyć  :P

Nawet mi nie wspominaj - okien jeszcze nie tknęlam i boooże jak mi się nie chce... nie wiem kiedy sie za nie wezmę, hmm.. no nie lubię okien myć ;)

Mieszkanie wysprzątane, pranie się suszy na balkonie - puki ciepło.
Samochód się właśnie myje. Marcin sam poszedł, bo ja strasznie źle się czuję. Około południa jak sprzątałam kuchnię tak mi się słabo zrobiło, że aż sie złapałam szafki, inaczej bym chyba walnęła na podłogę. Nie wiem co to, gorączki nie mam, nic mnie nie boli. Potem było ok no i już się zbieraliśmy, zeby iść razem myć te auto, wstałam z kanapy i jak mi się w głowie zakręciło to koniec - leżę teraz z lapkiem w łózeczku. Może to ciśnienie ? Albo co ? boże boze... taka piękna pogoda a ja cały dzień w domu  :(

Offline annymarii

• Ty i ja, spośród tysięcy, mocno trzymamy się za ręce...
  • użytkownik
  • **
  • When I need You....
  • data ślubu: 26.09.2009r.
Witaj Yukari!!! Strasznie się cieszę że natrafiłam na twój wątek i Twoje odliczanko! Ja też biore ślub 26.09.2009 i jak do tej pory nie moglam znaleźć nikogo z takim terminem:) Pozwolisz,że będę zaglądać do Ciebie? Ja sowje odliczanko zrobi od 100 dni do ślubu, już teraz zapraszam:)
Pozdrawiam cieplutko!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
spokojnie z tymi porządkami :))

buziaczki, coraz mniej do dnia 0 :D

:-* :-* :-*

Offline Yukari-chan

• uzależniony
annymarii Witaj kochana :) Powiedz mi - co macie już załatwione ? Bo my szczerze mowiąc nie wiele ;) POlujemy teraz na jakiś samochód, ale nic fajnego nie mogę znaleźć...

Sandruś cieszę się że zajrzałaś :*

Jedziemy zaraz do tego biura nieruchomości - trzymajcie kciuki :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
trzymamy trzymamy - powodzenia :)

Offline annymarii

• użytkownik
  • **
  • When I need You....
Kurcze, napisałam wszystko,taką dłuuugaśną wiadomość i mi ją wcięło:( Nie wiem co się dzieje z forum dzis. W skocie teraz bedzie: trzymam kciuki za mieszkanko,a o tym co mamy zalatwioe napisze potem, bo teraz wybywam na zakupki z kumpela ktora ślubuje w lipcu - idziemy butków szukać. Masz już sukienkę? Ja juz wybralam, szyje się w USA, bedzie w Polsce miesiac przed  ślubem(troche późno, nie?)
Tu masz jej fotke, to jest Demetrios 960, tylko ze ja bede miec białą, a nie ecru:)

Pozdrowionka!

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Kurczę ty masz już suknię zamówioną ?  :o o boże teraz to sie przeraziłam :D
Ja się dopiero wybieram na poszukiwania - po świętach chce jechać :P
Mam jeden model co mi w oko wpadł, ale to też zależy jak w niej bede wygladać, bo do najszczuplejszych nie należę, wiec wiadomo ;)

Z tym że ja chcę bez tego kwiatu po prawej stronie... ;) Bo to mi moją dupsko poszerzy jeszcze bardziej niz już jest szerokie :D

Offline annymarii

• użytkownik
  • **
  • When I need You....
Yukari, nie martw się tak. Ja musiałam zamówić wcześniej, bo suknie Demetriosa są projektowane we Włoszech,a szyte w USA i to tyle trwa. Oni potrzebują około 5 miesięcy na uszycie i popraki juz tu na miejscu. Polskie salony liczą mniej więcej 3-4 miesiące wiec masz czas, ale lepiej zacznij się już rozglądać. ta suknia co ją pokazałaś jest śliczna! Ja z "doświadczenia" jednak wiem, że nie wszstko co nam się podoba na modelce- jest dla nas odpowiednie. Ja szukałam sukienek o tzw. linii A , i jak poszlam do pierwszego salonu w któym mialam kilka modeli wybranych wlasnie w tym typie- to panie tak nanie popatrzyły i stwierdziły ze absolutnie litera A nie jest dla mnie. I zaczely mi dawac do przypiarki tzw. Princesski- ładnie wcięte w talii i szerokie spódnice. Powiem CI szczerze- ze trafily w 10. Taki model pięknie podkresla talię i na taką się zdecydowalaam. to co jest na tej mojej modelce na mnie oczywiscie wygląda inaczej, bo ja mam większy biust od niej,miseczka  w porywach do E dochodzi, a na codzien nosze D, wiec sukienka wyglada juz chodxby dlatego inaczej:)

życzę udanych poszukiwań, pochwal się jakjuz cos znajdziesz/zamówisz! Koniecznie! W razie czego- wrzucaj kolejne typy- będziemy doradzać:)

Pozdrawiam i znikam na nocny dyżur do pracki!

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
nie wiedziałam że demetriosa w stanach szyja... myślałam, że wszystkie suknie i tak w chinach szyją  ;) ja mam niby amerykańską ale nie mam złudzeń skąd do mnie przyjedzie  ;) ale fakt zamawiać trzeba wcześnie... ja swoją zamówiłam w styczniu a jeszcze jej nie ma  :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
No a ta suknia co wam tam wkleiłam to jest demetrios właśnie ;) Pikna taka, jestem chora na jej punkcie jak na razie... :P
Zobaczymy co bedzie jak ją zobaczę na żywo. puki co do swiąt mam czas - potem jedziemy oglądać. Może mi się uda jeszcze troszkę brzyszka zgubić :P

Jeśli natomiast chodzi o mieszkanie - w podziedziałek prawdopodobnie idziemy oglądać, jesteśmy raczej zdecydowani, zależy jeszcze jak faktycznie wygląda mieszkanie. No i może uda się trochę zbić z ceny :P

Offline annymarii

• użytkownik
  • **
  • When I need You....
Demetrios i Sincerity są na bank szyte w USA, mam tam rodzinkę:) Jedna z kuzynek wystąpiła tam tez w Demetriosie i też sporo musiała na nią poczekać, więc Yukari- po świętach ruszaj na polowanie, bo jeśli chodzi o  suknię z tej firmy-  to już ostatni dzwonek by zamawiać. idę właśnie spać- po dyzurku jestem:)
Papatki

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Zostałam wyeksmitowana na laptopa, bo M. ogląda F1   >:(

Pogoda dzisiaj jakaś tak nie teges. Wczoraj zapowiadali burze. A my chcielismy jechać na wystawę kotów a potem zostać sobie w parki chorzowskim i pospacerować trochę, ale ta pogodaaa... wczoraj było tak pięknie, a  dziś jakoś tak szaro :(
Marudna dziś jestem, jutra się doczekać nie mogę... ahhh ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Bardzo ładna suknia, taka prosta i z klasą  ;)

Mam nadzieję ze z mieszkankiem się uda i bedzie takie jak na zdjęciach  :D

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Śliczna sukienka wpadła Ci w oko :) pozdrawiam niedzielnie :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
annymarii : ja będę miała z sincerity ale w salonie mi mówili, że one i tak są szyte w chinach.. więc sama nie wiem  ::) w sumie to i tak wszystko jedno... oby była porządnie wykonania i na mnie dobrze wyglądała  ;)

Offline annymarii

• użytkownik
  • **
  • When I need You....
Hejka wiśniowa! Wiesz, ja i tak myślę, że nie jest najważniejsze gdzie to wszystko jest szyte ttylko jak jest wykonane jakościowo:) Moja kuzynka miala sincerity i byla bardzo zadowolona. Ja tez przymierzalam od nich  kilka modeli, wiele mi sie podobalo, ale tą jedyną  znalazłam własnie w Demetrios:) WIśniowa, a masz gdzieś fotki swojej sukni? Chętnie bym zobaczyła, moze mierzylam i Twoją:)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Boże ja już nie mogę nerwowo :D
Jutro idzemy oglądać to mieszkanie, i jasny gwint jesteśmy brzydko powiem tak napaleni na nie, ze juz chyba kombinujemy na wszystkie możliwe sposoby :D Ale nic to. Wytzymałam cały weekend to i wytrzymam jutrzejszy dzień :P

Bylismy dziś na spacerze - i tak mnie buty obtarły, że szok. Jutro muszę jechać pozałatwiać kilka spraw w urzędzie miasta. Co ja ubiorę na nogi nie mam pojęcia. Już nawet japonki brałam pod uwagę  ::) :D Ja to mam pecha...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Czekamy na relację odnośnie mieszkanka  :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ojejku... Przechlapane z tymi odciskami, ale ja też tak mam. Ałć...
Czekamy na relacyjkę w sprawie mieszkania :)