Autor Wątek: "Sny o życiu będą życiem w snach" ... a póki co Yukari odlicza do dnia zero ;)  (Przeczytany 62618 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
No to macie takie samo zdanie jak ja - bo mnie też to pierwsze się podoba. Takie jak to drugie to ja sobie mogę sama zrobić i w efekcie mniej za to zapłacić, a że pracuję w pasmanterii to już w ogóle mam ułatwione zadanie ;)

Jeśli chodzi o dalszy ciąg historii - będzie będzie na pewno, tylko już nie dziś - nie mam weny i siły :P Niedawno wróciliśmy z M. z komisariatu, po 2 godzinach przesłuchań ;) ale o tym też jutro. Tylko nie myślcie sobie, że jestem jakąś kryminalistką czy co :P Raczej dobrym obywatelem :P  

akayu - dziekuję bardzo za namiary na zespół - przesłuchaliśmy te mp3 które mają na stronie - podobuje nam się :P Jutro M. będzie dzwonił. Mam nadzieję, że mają wolny termin :)
« Ostatnia zmiana: 30 Września 2008, 22:13 wysłana przez Yukari-chan »

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
bardzo ładna sala  :) a zaproszenie bym wybrała pierwsze :)

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
jest jeszcze czas wiec powinni miec wolny termin,3 mam kciuki:-*

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
piekna sala - klimatyczna ;)
zaproszenie nr 1 mi sie bardziej podoba ;)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Powiem wam co się wczoraj stało...

Godzina 17:15 - M. przyszedł po mnie do pracy, pogadaliśmy chwilę z szefową, potem przyjechałą jej synowa więc zaczęliśmy się zbierać do domu. Wyszliśmy z M. pierwsi, stoimy na chodniku i czekamy na szefową, a koło nas przechodziła grupka osób - tak na oko 16 - 17 lat. Jeden wziął i uderzył nasadą dłoni o karoserię samochodu synowej, która przyjechała do szefowej  ( ale rymy .. )
Tak przechodząc, jakby to było coś normalnego, że się idzie i po drodze samochody niszczy....
Szefowa i z synową wyszły do nas, powiedzieliśmy co się stało, M. pobiegł za tym szczylem, okazało się, że jest wgniecenie w tylnej belce...
M. nie złapał go bo chłopaczek uciekł nie wiadomo gdzie, ale potem przyjechała policja, i po chwili podeszła do nas jedna kobieta i mówi, że widziała co się stało, i że ten chłopak stoi "tam za rogiem" Panowie niebiescy zebrali się do radiowozu, pojechali zobaczyć, po chwili patrzymy - wracają już z nim!  ;D
Kazali nam podjechać na komendę żeby spisać zeznania świadków... i tak siedzieliśmy tam do prawie 21...
Okazało się, że oczywiście wszyscy byli pijani, nieletni, niektóre dziewczyny nawet z podstawówki... szkoda słów

Ja nie wiem co to teraz się porobiło. Takie pojęcie jak poszanowanie cudzej własności to chyba nie istnieje. Gdzie te dzieci się teraz wychowują? A rodzice ? No pożal się boże...bezstresowe wychowanie daje o sobie znać...

W ogóle śmieszna sytuacja - jak czekaliśmy na komendzie na naszą kolej, to przyszedł ojciec tego zatrzymanego chłopaka - (znam ich bo kiedyś byli moimi sąsiadami), coś tam załatwić - czyli zupełny przypadek - mówimy więc tej policjantce co tam tez siedziała, a ona się go pyta: "Przepraszam, czy Pan X? "  - "Tak" - "Zatrzymaliśmy pana syna" ... a on "Mhm, dobrze, dziękuję za informacje"... i poszedł. Przyszedł w sprawie jakiegoś mandatu z tego co wiem ;) Chyba do niego nie dotarło :D

Ogólnie dzień pełen wrażeń, szefowa aż się popłakała... :-\

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Co do młodzieży to szkoda słów!!!
Moja mama była nauczycielką i odeszła po tym jak uczeń splunął na nauczycielka, ona go w twarz uderzyła, a ten do dyrekcji i co nauczycielka ma kurator, a ten gówniarz biedne dziecko!!! A splunął na nią, bo mu 1 postawiła.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
 :klnie: Ja nie wiem... kiedyś tego nie było. Przynajmniej ja nie pamiętam...
Jeszcze szefowa potem mówiła, że jak przytrzymała jedną dziewczynę, żeby i ta nie uciekła to jej powiedziała " puszczaj ty stara ku... bo pożałujesz'" czy coś z tym stylu  :boje_sie: no szok - młoda dziewucha.  I to ma być cywilizowane społeczeństwo...
« Ostatnia zmiana: 1 Października 2008, 10:22 wysłana przez Maja »

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
masakra dosłownie! młodzież jest teraz okropna...  >:(

mnie też bardziej się podobają te pierwsze zaproszenia.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
ale dziewczyny przecież to są biedne dzieci... :klnie: :klnie: :klnie: a co najgorsze to coraz więcej się ich szerzy ...
a zaproszenia moim zdaniem nr 1.
miłego dzionka  :-* :-* :-*

Offline evelaz

• Chuck Norris
masz rację Werka ,że biedne... ale nie każde biedne dziecko tak się zachowuje... często są to właśnie bogate dzieci, które niczym się nie przyjmują i wiedzą, że cokolwiek nie zrobią ,to i tak rodzic zapłaci...

Offline werka23

• Chuck Norris
evelaz kochana bardziej podeszłam tu ironicznie do tematu  ;D może powinnam dać to w cudzysłów   :drapanie:
 :-* dla ciebie
« Ostatnia zmiana: 1 Października 2008, 10:22 wysłana przez Maja »

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
Odp: "Sny o życiu będą życiem w snach" ... a póki co Yukari odlicza do dnia zero
« Odpowiedź #41 dnia: 1 Października 2008, 09:25 »
no to co się teraz dzieje na ulicach .... masakra.... tak jak mówisz "bezstresowe wychowanie" wyjdzie naszemu społeczeństwu ale bokiem. Aż strach pomyśleć co będzie za kilka, kilkanaście lat. A co do zaproszeń te pierwsze są super :D

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
no niestety takie akcje się coraz częściej zdarzają, a "młodzież" jest tak pyskata i wulgarna..  :nie:
czasem bark mi słów

Offline evelaz

• Chuck Norris
Werka- to ja źle zrozumiałam... ;)  :-*

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Dołączam do odliczanka  ;D na razie jestem pod mega wrażeniem sali :o cudności

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
Jestem i ja  ;D

Offline maja175

• forumowicz
  • data ślubu: 02.05.2009
Dołączam się do odliczanka:)
Sala jest po prostu piękna i ten klimat... Cudo!
Zaproszenie nr 1 wygrywa zdecydowanie :D znam zaproszenia osoby , która je wystawia na allegro :) ja będę zamawiać zaproszenia z tulipanem od tego samego sprzedającego :) mają też winietki dopasowane do zaproszeń :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Maja, Aimee i maja175 witam kochane  ;D

Przyznam się, że dzisiaj miała niezłego stresa jak szłam do pracy. Z resztą w pracy przez cały dzień też lepiej nie było :D Skakałyśmy z szefową za każdym razem jak ktoś wchodził - wiem, ze to bez sensu, bo przecież nikt nam raczej nic nie zrobi. Ale dowiedziałam się, ze te szczyle chodzą do gimnazjum koło naszej pracy i stąd te lekie obawy, ze ci którzy uciekli z miejsca zdarzenia, a nas widzieli przyjdą nas odwiedzić...

Offline Doris85

• Chuck Norris
Wpadłam zostawic buziaczki :-* :-*

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Doris85 witam :)

Zapomniałam wam opowiedzieć co wczoraj w pracy się stało - jeszcze dziś rano się z tego śmiłam :D
Pod sam koniec przyszła kobita - po piżamkę - chciała mierzyć akurat tą która wisiała na manekinie. No to wzięłam się za ściąganie. Zdjęłam szlafrok który wisiał na górze, zdejmuję górę piżamki - odwracam, zeby podać kobiecie, patrzę, a tu siedzi takie wielkie bydlę, z gigantycznym odwłokiem i ośmioma nogami tak wielkimi, ze mogę przysiąc, że widziałam stawy kolanowe :D W pierwszym odruchu chiałam jej to rzucić i uciekać :D No panika :D ona patrzy na mnie, ja na nią i stoimy :D A bydlę siedzi...
No więc co robimy - strzepujemy :D otwarłyśmy drzwi i wachlujemy tą górą od piżamy na chodniku :D Ludzie przechodzą, patrzą co te dwie wariatki robią, a bydlak się trzyma  :boje_sie: Strzepnęłyśmy trochę mocniej - dajel się trzyma :D Ona panikuje, ja prawie bliska płaczu :D .... ale nic - spróbujmy jeszcze raz mówi mi, bo przecież go nie zaniesiemy sprowrotem do środka :D Machnęłyśmy - poleciał na ziemię, jakaś kobieta przechodząca obok jak zobaczyła co my robimy i co spadło na ziemię zrobiła oczy :D

Potem sobie pomyślałam, zę może wlazł tam, bo na dworze zimno, a pod takim szlafroczkiem ciepełko i wiatr nie wieje... no ja nie wiem, ale teraz będę sie bała ściagać cokolwiek z tego manekina :D

Offline akayu
  • maniak
to bydle to mianowcie "pajaczek" ;D okropnosc takie wielkie sa paskudne...bleeeee...az mnie trzepie na sama mysl
caluski czwartkowe dla ciebie :-* :-* :-*

Offline Yukari-chan

• uzależniony
to bydle to mianowcie "pajaczek"

pajączysko :D

Jak wrócę z pracy to postaram się napisać dalszą część naszej historii, ale nic nie obiecuję ;)

A teraz  - miłego dzionka dziewczynki :)

Offline akayu
  • maniak
ja bym chyba ta pizamke wyrzucila jak oparzona ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
 ;Dz opisu wnioskowałam, że to wielkości dobrze wyrośniętego szczura było  ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
 :szczeka:  brrr....pająki ale trafiają się bycze ja kiedyś nad jeziorem widziałam prawie wielkości dłoni W pierwszej chwili myślałam, że to ptak w trzcinie się rusza...ja sie odwracam a tam....pająk!!!! mało do wody nie wskoczyłam   :boje_sie:

Offline Doris85

• Chuck Norris
eeeeeeeee no pajączka sie boicie  ;) a są takie słodziudkie ;D moj kolega ma w domu tarantule podziwiam go ze to jeszcze trzyma w domu bo sama sie panicznie boje pajączkow ale tych duzych ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
fajne to może są ale te prawie przeźroczyste z cienkimi nóżkami... ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
hehehe, ja też myślalam, że to jakiś szczur czy cos w tym stylu a to jeden biedny pajączek  ;)

No żartuję :) ja też zawsze robię taką panikę jak zobacze pająka... zwlaszcza takiego z dużą dupą a krótkimi nóżkami...

Offline Yukari-chan

• uzależniony
A więc kochane moje obiecany dalszy ciąg naszego love story :D

... pozostawałam długi czas w błogiej nieświadomości, że moja wielka tajemnica wyjawniona tylko jednej osobie nadal u tej osoby jest bezpieczna. Prawdę mówiąc było tak do samego końca - myślałam, że nikt nic nie wie. Wzdychałam do M. jak do ślicznego obrazka i żyłam dalej. A kumpel, który o wszystkim wiedział prowadził ze mną takie hmmm... negocjacje - namawiał, zebym powiedziała M. co we mnie siedzi, bo przecież nic nie mam do stracenia itd... Aż w końcu mu się udało. Ale popełniłam błąd - po wiedziałam M. co jest grane, że bez niego żyć nie mogę itd, ale, że może sobie darowąc, bo ja sama jako tako związku nie chcę :D No i masz :D Przyznał mi rację  :-X
I dalej byłam sama, z wielką złością na siebie, i cały świat z resztą też. Nie minął miesiąc - poszliśmy na urodziny kumpeli. Fajnie się bawiliśmy, pogadaliśmy trochę szczerze i zebraliśmy się do domu. Całą drogę M. nic nie mówił. Odprowadził mnie pod klatkę, i dopiero tam się zaczęło. Tym razem to M. powiedział mi co tak na prawdę czuje, ze chce spróbować, bo przecież nic nie mamy do stracenia i tak się zaczęło. Było to 7 sierpnia. W tym roku minęło nam 3 lata. A mieliśmy tylko spróbować ;)

Potem oczywiście dowiedziałam się, że wszyscy znajomi wokół wiedzieli co się święci - dowiedzieli się od owego kumpla, który w akcie współczucia zmobilizował znajomych do tzw swatania :D Okazało się że wszyscy wokół wiedzą więcej niż ja sama :D  Ale i tak mi to wyszło na dobre :)

A dzisiaj na obiad zrobiłam naleśniki z serem i sosem truskawkowym. Pychotka - M. Teraz leży u mówi, że się nie rusza do rana :D Idę zatem się przyłączyć;)

Offline werka23

• Chuck Norris
ale fajnie hihihi coś mamy wspólnego..."nieświadomość" a znajomi wiedzieli   :ok: :ok: :ok: milusio to wyszło a nasze skarby pojawiaja sie w naszym życiu po cichutku, w najmniej spodziewanym momencie
 :-* :-* :-* na dobranoc