Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 365226 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Myszata skrobnij coś o tym digiscrapie...możesz na priv, jak wolisz...

ja działam w gotowym programie, bo na to mam po prostu czas, no i opanowałam metodę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline myszata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 czerwiec 2007
ja tez sporo robilam z gotowcow... posciagalam sobie gotowe ramki i w photoshopie powkladalam zdjecia, potem w tym programie co sie robi fotoksiazke i gotowe...
a efekt namaclany jest super... jesli Ci sie podoba, a chcesz zaoszczedzic czasu to podesle ci te ramki, ktore udalo mi sie zgromadzic...

dodam, ze jest tego troche

przykladowe zdjecia w digiscrapie :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Te co zapodałaś są całkiem fajne.
W necie naoglądałam się na przeróżnych blogach takich, które trochę zalatują kiczem.
Za dużo ozdóbek, kokardek i tym podobnych jak dla mnie. Wolę bardziej surowy styl, który eksponuje samo zdjęcie.
...kwestia gustu...
chociaż kto wie kiedy będzie mi się chciało zmienić styl...

a teraz na boku dziergam fotoksiążkę z chrzcin...dla dziadków... ;D

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline myszata

• użytkownik
  • **
dzisiaj zrobilam jej taki jak mam w podpisie
fajna jest z tym zabawa, ale trzeba miec troche wolnego czasu... najlepiej korzysta sie z gotowcow ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
fajne...

no właśnie gotowców...
a jak zrobić coś takiego od podstaw? nie czuję się aż tak mocna w programach graficznych

a wolny czas...hee heee marzenie....chociaż dzisiaj go akurat mam i wykorzystuję nie w celu w którym powinnam
— Richard M. Devos

Offline myszata

• użytkownik
  • **
sa gotowe szablony zrobione w photoshopie na bazie warstw i sama sobie wstawiasz to co ci pasuje, znaczy sie papiery i rozne ozdobki i teksty.
jesli chcesz to moge ci wyslac jakis szablon i np zestaw do zrobienia digi

a jak Ci sie spodoba taka zabawa, to podesle ci te ktore mam

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Myszata a od czego trzeba zacząć,. zeby tak fajnie zdjęcia obrabiać?
z tego też wychodzi fotoksiażka?

podeślij mi też pliiiiiiiiiiisssssssssss

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a dawaj...
przyda się ot chociażby na okładkę...
zaraz podrzucę Ci maila na priv...
— Richard M. Devos

Offline myszata

• użytkownik
  • **
moge Ci tez podeslac stronki, z ktorych to sciagam...
jest tam tego od groma...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Właśnie sobie wymyśliłam, że moge robić książkę z stylu jak do tej pory, a co kilka stron zapodać w ten sposób ozdobione zdjęcie np portretowe; zawsze jakiś smaczek...

Dzisiaj Krzyś zaniósł do druku fotoksiążkę z chrztu swojej chrześnicy, zobacze jak to wygląda w realu, a nie na kompie.
Pytanie czy warte to wszystko tej ceny, którą każą płacić.
— Richard M. Devos

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
Witaj, ja robiłam fotoksiązkę rodzicom na 35 lecie...taką historię od ich ślubu, po dzieci i wnuki...i wydruk dla mnie bomba.....a reakcja rodziców...bezcenna:))))Według mnie warte swojej ceny:)
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
The_rose mam nadzieję, że tak sama ja będę zadowolona...
a tym czasem zakończyłam właśnie fotoksiążkę z chrztu...dzwonię do dziadków niech wykładają kasę jak chcą foty  ;D
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Ja mam fotoksiążkę ze ślubu i jest super ;D a wszyscy "oglądacze" zachwyceni ;)
Ja Zuzi robię na roczek tradycyjny album ze zdjęciami wklejanymi wraz z opisami miesięcznymi, które tworze od jej urodzin...taki niby jej pamiętnik bo wszystko "pisze sama Zuzia" ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
jak myślicie co trzeba zrobić żeby zostać właścicielem takich fajnych butków....

ano wystarczy pojechać do babci na całą sobotę w skarpetkach i już wraca się w markowych butach skóra + goretex....

wiecie jaka mi obrazoburcza myśl zaświtała

a może następnym razem wysłać Ewkę do babci w samym tylko pampku?? ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
no to masz dobrą babcie bo inna to by na szydełku zrobiła buciki :)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
Liliann dla mnie masz Nobla  :hahaha: tylko zaznacz, że pampek też już ostatni... idź na całość :!:   ;D ;)

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
Lila, a może bez programu graficznego?
Mi najbardziej widzi się scrapbooking. Przypomina wtedy bardziej tradycyjny album.
pełno jest przykładów w internecie, choć jak w przypadku fotoksiążek - większość jest kiczowata ;) no ale można też znaleźć prawdziwe perełki
Tymek dostał taką książkę od cioci, wkleję u siebie.

a pomysł z pampersem jest świetny! i tylko jak pisała jagódka, mądrej babci pogratulować!
ANCYMONEK :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Kamyś to co mam robię jak do tej pory
podumam nad nową książką - to od 14 lipca ;D....a Ty dawaj ten przykład...

acha i weź pod uwage, że ja nie jestem tak artystyczna dusza jak Ty....
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
No proszę, bardzo dobry pomysł, aby posłać Ewcię w samym pampku :)
A buciki bardzo fajne.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
fajne te buciki  :)

a zarówno Twój jak i macherka pomysł superowy  ;D ;D ;D

Gabiś
  • Gość
Super te buciki!!  :o A babcia rewelacyjna bo z reguły babcie to na bazarku jakies buty za 5 zł kupią i myślę że rewelacja.....

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Lila plan masz dobry  ;D

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
dobre z tymi bucikami :) A popatrz jaki byś biznes zrobiła nie dając wózka i wszelkich gadżetów :)
Swoją drogą hojna ta babcia. Moja by pewnie takie za 5 złoty kupiła byleby się butem nazywało :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Lila ja chcę taką babcię ! A buciki strasznie mi się podobają. Ma babcia gust i widać, że na zdrowych stópkach wnusi jej zależy.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Liliann, babcia nie dość że rozsądna to jeszcze gust ma :ok: przynajmniej na moje oko

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Śliczne te buciczki....Lila...zawiń Ewę w chustkę... ;D ;D ;D, ciekawe w czym wróci :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
niezła babcia prawda? szczena mi opadła jak zobaczyłam te buty...

no nic...jak napisze złe słowo o teściowej to mi przypomnijcie o tych buciorkach....

Martwię się tylko, że Ewa za długo w nich nie pochodzi, bo na sam lans do wózka to mi ich trochę szkoda, bo i tak wolę jak w wózku jeździ "na wolną stopę".
A do chodzenia to póki co jej się nie spieszy, za to przyspieszyła raczkowanie. Ostani nasz hit to zabawa w berka po mieszkaniu. Najpierw Ewa goni nas, potem my Ewę...a jak ona bierze zakręty, czasem mam gulę w gardle jak zasuwjać po skosie mija framugę drzwi w odległosci 5 mm.
— Richard M. Devos

Offline myszata

• użytkownik
  • **
to poczekaj az zacznie chodzic... moja do tej pory wali glowa w sciany albo w kant drzwi, bo tak jej sie spieszy... a ile razy na czworakach przejechala nosem po dywanie :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Już oczami wyobaźni to widze...
Ewka nie chodzi, ale od kiedy zaczeła biegać na czterech po chałupie w przyspieszonym tempie też zalicza przeróżne upadki - dzisiaj potknęła się rano o buty cioci i niczym pies Pluto w kreskówkach zaliczyła ślizg na brzuchu po terakocie w przedpokoju...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
co do butów to mnie tylko jedno zastanawia....dlaczego babcia Ewcina kupiła kryte trzewiki ? A nie sandałki z racji tego, że jest lato ? i własnie w lato najprawdopodobiej Ewa nauczy się chodzić ? Chyba ze buziki są z rozmiarkiem naprzód kupionym tak aby Ewa je na jesieni odpowiednio zdarła... ??? ???

Co do berka na czworakach, to u mnie było tak.....jak Zu chodziła za rączki, to wieczorami chciała sie ganiać tylko na chodzonego, czyli jedna osoba, np ja, ja trzymała i uciekała, a druga, D., ją "goniła". ogólnie berek jest hitem. szczegolnie jak wychodzi sie z łazienki po kąpieli...sąsiedzi nas słyszą napewno... ::)