Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 362574 razy)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Jak ona wie, że książeczkę trzeba odwrócić:) A tempo czytania...no no pogratulować ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Twoja Młoda jest wypasiona ;D

A wóz...no ryć mi się ze śmiechu chce jak widzę ten przodek z karuzelą :hahaha:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
:hahaha: :hahaha: :hahaha:  darowanej furze nie zagląda się na (pod) maskę :hahaha: :hahaha: :hahaha:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Ewcia nie dość, że ładna to jeszcze inteligentna :) Ewidentnie ma pęd do nauki :)

Lila ja już dawni zauważyłam, że dzieciom podobają się zupełnie inne zabawki niż nam.

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
no i widzisz, dziecko ma frajdę! Babie i ciocie mają czasami takie pomysły, którym rodzicom nie przyszłyby do głowy! i u nas kilka takich zabawek-prezentów jest, których bym nie wybrała, a które Tymek uwielbia.
a niech sobie inni porozpieszczają troszeczkę (gustu i dobrego smaku będę pilnować sama, inni nie muszą ;))

a żebyś widziała z jakim zapałem Tymek oglądał Ewkę! (więc nie tylko ja)
my teraz mamy etap filmików dzieci i filmików rodzinnych. Każe sobie włączać babcie, dziadka, dzidzię....
ANCYMONEK :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
mój ma podobne autko - w wersji męskiej oczywiście - i to jego ulubiona zabawka
na spacer wychodzimy tylko z tym autkiem
Mati zawsze do schowka wrzuca sobie niekapka  ;)

a że ma jakieś cudo z przodu...toż to nie babci wina; pewnie dla dziewczynek wszystko jest takie słodko-pie..ące  :-\

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
noo teraz to widać że Ewa czyta  ;D i jestem pod wrażeniem jak szybko przewróciła książekę jak złapała do góry nogami  :o

słodziaki rozkoszny  :)

ale fure dostała nono  ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
I jak na pojazd Ewci zareagowała niania?  ;D

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
no właśnie, właśnie?
ANCYMONEK :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dyplomatycznie...
powiedziała, że widziała już podobne...

tyle komentarza niani...mnie osobiście księżniczkowóz już nie drażni, karuzelka na masce mnie śmieszy...

jest git....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
ewa jest obłęna i jaka mądra !
a samochód cóż....plus jest taki, że wy macie koło stówki w kieszeni, Ewa i babcia szczęśliwe, a samochodzik długo sie przyda. Zuzia ma podobny a ma juz dwa latka i jeszcze na nim jezdzi. i przyda sie ewie jako pchacz...wstep do samodzielnego łazikowania

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Przy okazji - ja też twierdzę, że to przydatny "samochodzik" Ba! Sama kupiłam chrześnicy, kiedy zaczęła stawiać pierwsze kroki, ale ta karuzelka mnie rozwaliła...  ::) Bez tego czegoś sprzęt nie wygląda tak źle  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
powiem Wam jedno....Ewa jest ultragrzeczna. Naprawdę.
Doskonale rozumie NIE i NIE WOLNO...z resztą rozumie jeszcze kilka słów i poleceń, np CHODŹ.  Niektóre muszę wzmacniać gestem np DAJ PROSZĘ....więcej nie pamiętam...

Jest teraz mega przytulaśna...pokazuje jak kocha misia, przytula się do takiego jednego gratisowego od słoiczków Gerbera, przytula się do tych, które ma na kocyku...obłędnie to wygląda - może uda mi się nagrać.

a samochód cóż....plus jest taki, że wy macie koło stówki w kieszeni, Ewa i babcia szczęśliwe, a samochodzik długo sie przyda.

Gosiu rewelacyjna argumentacja...właśnie do mnie przemówiła  ;D ;D

Adamiewa...karuzelka wymiata...to fakt...

a ja nie rozumiem dlaczego nie mogę napisać słowa R O Z U M I E, bo mi z miejsca zmienia na ROZUMIEM
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2009, 00:32 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
R O Z U M I E nie tylko Ty  ;)

takie przytulanki to sama słodycz  ;) całuski dla zdolnej Ewuni ... nie budzić  ;) :-* :-* :-*

test -  rozumie ;rozumie ; rozumie  i doopa blada  ;)

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
"rozumie" wróciło do normy  ;D
— Richard M. Devos

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Lila - Ewunia jest SUPERAŚNA, i zakochaliśmy sie wszyscy: Ja, Andrzej i Ewa !!!!
I jakie ma długie włoski, tego to mój mąż najbardziej pozazdrościł.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dziękuję Anetko...

Ewa ma teraz bardzo dobry okres, jest tak słodka, że szok. Tyle, że ja teraz kradnę praktycznie każdą spędzoną z nią chwilę.
Mam tyle na głowie, że nie ogarniam....
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Moja też rozumiała NIE i NIE WOLNO... chciała rozumieć. Teraz z tym różnie. Wie dokładnie co może, a co nie, bo jak zrobi coś zabronionego, np rozsypie płatki kukurydziane na podłogę, sama grozi sobie palcem i mówi "nie nie nie", ale brnie w to dalej.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
taaa, nasz tak samo. Podchodzi do kuchenki, sam sobie mówi "niu niu" i odkręca kurek z gazem....dziad jeden :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
u nas było tak z ruszaniem lustera w przedpokoju....i skubana robi skruszoną minę (głowa z oczkami  w dół i złącza paluszki) jak się na nią mocniej podniesie głos. z kuchenka jakos zrozumiała. ogoleni dzieci rozumieją dużo, rozumieja czego im nie wlno ale chyba nas sprawdzają. cos na zasadzie"zakazanego owocu".

wiesz Lila wmysl tej argumentacji, która cie tak zachwyciła to ja lubie jak moje dziecko dostaje cokolwiek oprócz słodyczy...bo ja mam wydatek z głowy. i nieważne ze bluzeczka sweterek czy spodnie sa za duze...poleży w szafie i za pare tygodni/miesiecy bedzie jak znalazł. a zabawka kazda dobra. a te lepsze potrafia kosztowac, wiec tym bardziej mi miło jak młoda dostanie cos fajnego z czego się cieszy i co jej się podoba.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
za dużych ubranek to ja mam full...
moja mama jest w tym mistrzynią świata...
— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Moi chłopcy dostali od naszej koleżanki jednakowe koszule, a że koleżanka nie ma jeszcze dzieci to nie zna się na rozmiarach i Oskar dostał na 98 a Wiktor na 128  ;D Za 2 lata będą jak znalazł :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
dobrze,że kupuje za duże niz za małe
jak za duze to jest szansa że kiedyś ponosi
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Zuzia jak miała roczek to dostała bluzę od dziadka na 98-104 ale taką z większej rozmiarówki....ta bluże nosi juz w tym roku. co prawda z podwiniętymi rękawami ale nosi. i szczerze mam nadzieje ze nie ściachra jej bardzo przez ten rok i za rok też ją załozy...
wiecie co? ja bardzo lubię wyciągać ubrania z szafli z zadużymi rzseczami. jakoś mi tak fajnie jak mam na nią ubranie i na gwałt nie muszę kupować czegoś nowego. ale ja dziwna jestem bo cieszę się też jak dziecko rośnie i coś robi sie za małe....

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
ja mam już kupione ciuchy na dwa latka...wszystko od body, przez skarpetki rajstopki koszulki sweterki spodnie itp. no przepraszam butów Adulkowi nie zakupiłam jeszcze :P

ehhh takie moje zboczenie ::) innych groźnych nie posiadam :P chyba... ;)
« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2009, 13:19 wysłana przez Zaneta_81 »

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
zboczenie faktycznie nie groźne...

Ewa ma kupione przez moją mamę letnie sukienki (jak raz na za rok) i jakieś rożowe kompleciki (spodenki, bluza, kamizelka itp)...
...ja jej z resztą też kupiłam trochę na zapas na all...

A tak ogólnie to ja NIE MAM CZASU, ale do kosmetyczki poszłam i dzięki Bogu, bo się przynajmniej obudziłam...inaczej pewnie bym spała jak suseł...

Niania treninguje mi córkę nadal...niestrudzona kobieta.
Teraz Ewka pokazuje gdzie ma ucho, brzuszek, nos itp...gdzie jest Basia (czyli niania)
...raczkuje z coraz większą prędkością...
Siedzi pod drzwiami wyjściowymi i pokazując na nie ręką mówi "tata" albo "tata papa"...co zapewne w wolnym tłumaczeniu oznacza, że taty nie ma.....tata poszedł...
Za mną to tak nie tęskni... :-\

No i przebiły się jej górne jedynki....no w końcu, bo braodawki zębowe miała obrzęknięte, napięte i zbielałe od jakiś 4 tygodni...
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Gratuluję kolejnych ząbków  ;D
Nam idą dwie górne dwójki, prawie bym przegapiła, bo jedynym objawem jest namiętne gryzienie wszystkiego.

Ewcie jak widzę robi pod czujnym okiem niani ekspresowe postępy w nauce, oby jej tak zostało  ;D

Lila a może jakaś fotka, bo trochę się za Ewą stęskniłam, a filmiki to nie to samo. 

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
fota mówisz...
muszę na męża poczekać...no nie wiem gdzie on teraz je zgrywa z aparatu...

i tak drążąc temat fot
ponieważ w niedzielę są Zielone Świątki i sklepy zamknięte musieliśmy odwołać sesję studyjną zaplanowaną na poniedziałek...
bo nie mamy się jak i w co do niej ubrać  :D
ot i takie buty...

a ja sobie dzisiaj takie śliczne brewki u kosmetyczki na tą okazję zrobiłam :P
— Richard M. Devos

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Za mną to tak nie tęskni...
No sama widzisz, że jednak Ci tak nie lotto ;)
PS. wiem, że chwila spokoju jest warta wszystkiego, ale serce mamutki, to serce mamutki :)