Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 363165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Lila ja normalnie chcę Twoją nianię dla swoich pociech! Z podziwu nie mogę wyjść ile niania jest w stanie nauczyć Ewcie i w dodatku to świadczy o niani zaangażowaniu a zdaje mnie się, że o to bardzo trudno - skarb nie niania  ;)

Dzielnie asystuje też niani przy siusianiu - siada sobie naprzeciwko niej na podłodze i patrzy...

Rozbrajająco to musi wyglądać  :D :D :D Wybuchłam śmiechem na samo wyobrażenie tej sytuacji  :D :D :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Niania pracowała kiedyś w Domu Książki i ma do książek niesamowite umiłowanie...
Do kultury ich czytania także...

Dobrze, że nie widzi, co ja czasem robię z książkami jak sie uczę.

Kolejny patent niani - na przyszłość - to jest nauczenie dziecka mówienia "proszę" a nie "co"....podobno owe "co" niesamowicie ją drażni...
Zobaczymy za jakiś rok - półtora jak jej pójdzie to szkolenie....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
trzymam kciuki za Mądrą Nianię... co... czego... normalnie mnie trafia ... co byś się nie pomyliła z tą odległością w czasie  ;)

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
pójdzie. lila pójdzie....ja od jakiegos czasu starm nauczyć sie zuzie :przepraszam, proszę, dziękuję. I sama skubana załapała kiedy należy mówić przepraszam (jak się przechodzi, przeciska koło kogoś lub czegos) innych słow jak nie mówi to ja zwracam uwagę i po paru/parunastu dniach dziecko coś ci podaje i przy tym mówi "prosie"...

A mała ma niesamowite dokonania. nadziwic sie ja nie moge.. a do tego magika to dzwoń już...moja Zuzia miała mało miejsca do stawania przy meblach. i też tylko przy łóżku i fotelu gdzie był dywan. choc fakt, przy drugim łóżku dywanu nie było, a ona szła...a czy jej się nogi trzęsły to nie wiem, bo  za bardzo w szoku byłam i szczękę zbierałam z podłogi jak mi przy łóżku staneła i małego kroczka zrobiła. a poza tym miala luzne dresy na sobie ;)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Piękne osiągnięcia. Gratulki dla Ewci. A z tymi książeczkami to w szoku jestem...moja mimo ppprawiania najczęściej do góry nogami "czyta", no chyba, że jest kot albo pies na obrazku - to sobie poprawia...

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
noo super osiągnięcia Ewci  :) brawa dla niej no i dla niani pozazdrościć tylko takiego skarba  :D

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
pójdzie. lila pójdzie....ja od jakiegos czasu starm nauczyć sie zuzie :przepraszam, proszę, dziękuję. I sama skubana załapała kiedy należy mówić przepraszam (jak się przechodzi, przeciska koło kogoś lub czegos) innych słow jak nie mówi to ja zwracam uwagę i po paru/parunastu dniach dziecko coś ci podaje i przy tym mówi "prosie"...

u nas jest tak samo: proszę, przepraszam, dziękuję są na porządku dziennym
więc i Ewunia szybko sie nauczy. A jak niania zwraca na to uwagę, to super!

no i brawa za postępy Ewuni! :)
wie gdzie głowa, dzie nogi, a niedługo powie, ze kotek robi miauuuu :D
ANCYMONEK :)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Ani sie obejrzysz aż zacznie się stawanie na panelach, na kafelkach w kuchni czy w łazience.......:) a ksiażeczki to na prawdę wyczyn jak ich mało.... brawa dla niani i córci :)

Offline Zabcia

• forumowicz
no to mama moze byc dumna z coreczki... brawa dla Ewuni

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Niani tylko pozazdrościć, mam nadzieje, że moja będzie równie udana :) A Ewci gratulacje. Ja zazdoszczę, bo moja jest tak skupiona na rozwoju ruchowym, że o intelekcie jakby zapomniała  >:(

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
a ja jutro na żywca obejrze juz duzą Ewcie... :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:
jej,Lil-jak Ją ostatnio widzialam to sie w leżaczku bujała!
ps spakowani?zwarci i gotowi ;D ;D ;D?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Gotowi tak, spakowani - nie...spokojnie zdążymy...

z tymi książeczkami to w szoku jestem...moja mimo ppprawiania najczęściej do góry nogami "czyta", no chyba, że jest kot albo pies na obrazku - to sobie poprawia...

a Ty myślisz, że co jest w ewcinych kiążeczkach, same zwierzaki i ludziki...przeca literek nie czyta;
tylko po prostu trochę ich tam więcej niż koty i psy...
Teraz męczy zawzięcie poniższe pozycje

Ja zazdoszczę, bo moja jest tak skupiona na rozwoju ruchowym, że o intelekcie jakby zapomniała  >:(

przypomni sobie przypomni
to normalne u dzieci, kiedy szkolą motorykę
moja np nie mówi tych swoich sławnych "ti-ta" , "bach" itp...też skupiła się na łazikowaniu
...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Lila te książeczi są super ! Kupiłam małemu całą serie  ! Uwliebia , je do tej pory :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Lila a ja mam takie pytanie z zupełnie innej beczki - czy udało wam się rozebrać karuzelkę Tiny Love, bo my próbujemy ale nam nie wychodzi.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie
ona jest nierozkładalna
raz zmontowana się nie zdemontuje
— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
No to lipa  :-\

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no niestety
my ją oddaliśmy w całości...
— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
To po co ja karton od niej trzymałam  :glupek:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie tylko Ty......
spokojnie....
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
…witam ze środka piżamowej niedzieli…
Rodzice leczą przewlekłe (to ja) i przewlekające się (to mąż) zapalenie dróg oddechowych, jedyna zdrowa jednostka w rodzinie - córka- czworakuje po pokoju i molestuje dwie nowe zabawki.

Zagościł u nas ślimak

i kubeczki

Wczoraj doznałam olśnienia - mam spokojne dziecko, wcześniej jakoś sobie z ww faktu nie zdawałam sprawy. Dopiero porównanie z Majką (córeczką Tete) otworzyło mi oczy.
Majcia to wicher, a może nawet tajfun…ma dziewczyna temperament i nie da sobie w kaszę dmuchać to pewne. Oprócz tego ma bardzo silne poczucie posiadania - dała Ewie dobitnie odczuć, że „co je moje, to je moje, a co je twoje, to też może być moje”.  ;D ;D ;D
Ewa, której do tej pory nikt zabawki nie zabierał doznała szoku kulturowego. Pierwsza twarda lekcja życia…na pewno nie ostatnia.

I tak dla dopełnienia Majcia jest śliczna. Zrobiła się podobna do Tetki, zgubiła gdzieś niemowlęce kształty i wygląda teraz już jak malutka dziewczynka. To zupełnie nie to samo dziecko, które widziałam kilka miesięcy temu. O temperamencie drugi raz nie wspomnę…nigdy nie myślałam, że ktoś może się aż tak zmienić.

Tetuś nie masz lekko…o nie…ona wejdzie dosłownie wszędzie…a jak zacznie jeszcze samodzielnie chodzić…o maaaaaaaaam….
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
kubeczki są genialne moja uwielbia !!!!
no i widzisz matka doceń to swoje genialnie grzeczne dziecko
i ucałuj ją od nas

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
ucałowałam...

Do kubeczków i do ślimaka byłam nastawiona z lekka niczym do jeża bo to prezent od teściowej...ale, że tak powiem udało mi się wznieść ponad to. ;)

Burzenie wieży z kubeczków rządzi...za jakiś czas zacznie się budowanie.
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2009, 22:15 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris

GIVE ME SOME FISH

rewelacyjna reklama  ;D
działa na mnie niesamowicie pozytywnie...dzisiaj wyprodukowałam rybę z pieca...

We wtorek dostanę swieżą dostawę filetów z dorsza (tatuś dzisiaj urzędował na Bałtyku)

W ogóle coś ostatnio mnie naszło i zaczęłam produkować super-hiper zdrowe obiady, ku uciesze męża...

Trochę mi szkoda, że Ewa jest póki co wyłączona z rybnej degustacji, ale jeszcze jakieś dwa miesiace i dołączy do rybnie-zakręconych
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
a ja jestem absolutna fanką Ewci.,
powalił mnie jej spokój(dosłownie!!!Z) i opanowanie...jest bardzo mądra,ba noramlnie bystrzak z niej ze hej.

dłuuuuuuuuuuugo po Waszym wyjezdzie rozmawialam z G..o tym ze chyba chcialabym aby choc jeden dzien Maja byla no..powiedzmy spokojniejsza.

Padla moze 10min po Waszym wyjsciu,,najpierw  w foteliku potem juz  w łózeczku.

Jeszcze raz chcialabym (choc to sie wydaje niedozeczne) przeprosic za tornado Majowe.
Ona robi czystki Lil.Wszedzie.I np w piasku potrafi sypnąc piaskiem w na dziecko-dziecko placze-maja dostaje od dziecka -i sie smieje.Poczym jak to ona -wzieła grabki i łup dziecko w głowe ::) ::) ::)i poszla na inna strone ::)

ja wiem..mowilas..ze to taki etap...ze kazde dziecko jest inne...ale ona z dnia na dzien dostaje jakiegos zastrzyku energii niespozytej!!

w  kazdym razie mam nadzieje ze Ewcia i jej mama sie nie zraziły do odwiedzin ;D?

bardzo bardzo było nam miło.
ps zamówilam dzis ksiażeczki!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Spokój i opanowanie ma po tacie....na pewno nie po mnie... ;)
W końcu takie miałam życzenie w ciąży - córkę podobną do mnie, o charakterze mojego męża...idealne połączenie: uroda, opanowanie, rozsądek i porządne IQ....

hee heee niech żyje skromność... :P

Tetek nie masz za co przepraszać. To taki okres rozwojowy, że dzieci są nastawione na siebie...taki mały egocentryzm...
i tak Majka była miła, nie przywaliła Ewce...hee heeee...

z resztą kto wie jak będzie u nas za dwa miesiące...Maja kiedys byłą przecież mega spokojnym niemowlaczkiem...

i przyjedziemy na pewno...w końcu zostawiliśmy łyżeczkę  ;D ;D :P :P
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Lila te kubeczki to są super
Ja Małemu kupiłam chyba koło roczku i bawi sie do dzisiaj, a ma juz 3 lata
ciagle miesza w tych kubeczkach, wieża, jeden w drugi itp
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
potwierdzam, kubeczki są rewelacyjne!

Ja mam trochę inne, ale to na jedno wychodzi. Tymek robi z nich domki na małe pacynki na paluszki, chowa klocek, a potem szuka itp
to tak poza ich właściwą funkcja ;)
ANCYMONEK :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
taak kubeczki są dobre, i do piaskownicy się nadają (jak foremki sie gdzieś pogubią) i do wanny i do wieży...

Tetku a mnie wczoraj mąż pytał czy znam dziecko, które ma taki sam temperament "adehadowy" jak Zuzia... i ja pamietam jak rok temu zuzia namietnie urzadzała prysznice wpiaskownicy, jak gubiłam wiaderka i łopaki w jednym końcu duuużej piaskownicy, bo  przez bieganie za zuzia zapominałam, że w ogole przytachałam ze soba jakies wiaderko czy łopatkę. Z biegiem czasu i twoją cierpliwoscia utemperujesz trochę zachowanie Mai. a wyrywanie zabawek to naprawde norma. ja bym w zyciu nie powiedziała ze moje poczatkowo duzo śpiace dziecko bedzie takie żywiołowe...

Lila a Tobie i Krzysiowi dużo zdrówka życzę.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Kubeczki służą też do nauki kolorów...co ta moja niania nie wymyśli ;D ;D

Stan naszego zdrowia zdecydowanie lepszy, ja co prawda wymagam gruntowniejszego odgruzowywania, ale wszystko w swoim czasie....

Ewa dzisiaj zjadła na deser prawdziwą owsiankę, czyli płatki owsiane + płatki otębowe + 4 pocięte rodzynki, to wszystko zalane wrzątkiem, żeby namokło...
a potem połączone z deserkiem owocowym Bobovity....
było mniaaaaam....bo szybko zniknęło...
jeszcze trochę i dodamy do tego świeżych owoców, jogurtu naturalnego i będzie jaaaaamiiiiii ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Lila, jakie super danie!!!
Jakiej firmy otrębów używasz? Poproszę o dokładny przepis, to też mojej pannie zapodam...i sobie też bo lubię takie bomby błonnikowe  ;D