Witam o poranku.
Dziecię moje wisiało na piersi od 7:30 rano do 10:30. Zaliczyliśmy w sumie 4 karmienia (od 15 do 20 minut każde) z przerwami na zwiedzanie mieszkania i wzajemne wpatrywanie się w swoje oczy. A podobno noworodki tylko jedzą i śpią…mit zapewne…
Teraz śpi. Ufffffffffffffff……..
Jakieś 20 minut temu wyszła od nas położna.
Od dziecięcia nic nie chciała. Mała zdrowa, żywotna, pępek w normie. No żadnych uwag nie miała…Mam robić wszystko tak jak do tej pory.
Ja też jestem poporodowym okazem zdrowia.
Omówiliśmy kwestie organizacyjno papierologiczne: kontrolę ortopedyczną, okulistyczną itp. Termin kolejnego szczepienia mamy wyznaczony na 28 sierpnia.
Co do diety. To jak na razie mogę wymienić co przez ubiegłe 3 dni zjadłam - proszę bardzo.
Mała na brzuch się nie skarży, ale wszystko jeszcze przed nami, ewentualne kolki też;
A zatem:
- kurczak gotowany
- filet z piersi kurczaka w panierce (produkcja teściowej)
- ryba /panga/ duszona na maśle w folii (tez produkcja teściowej)
- ryż z warzywami
- makaron
-duszona marchew;
- chleb pytlowy,
- chleb graham, bułki grahamki;
- sucharki bezcukrowe;
- wafle ryżowe;
- ciasteczka otrębowe bez cukru - obrzydlistwo bez dżemu nie wejdzie -fuuujjj;
- masło;
- szynka drobiowa i wieprzowa gotowana;
- konfitura niskosłodzona porzeczkowa, malinowa, malinowo - jeżynowa (Materna);
- woda mineralna;
- sok jabłkowy;
- słynna herbata od Rybki;
- jedna poranna Ricore z mlekiem (ale jedna jedyna)
To tyle jdzenia co do tej pory. Jak o cos rozszerzę, to Wam napiszę.
Tetuś Krzys jest z nami. Bedzie jeszcze tydzień. Potem zostanę sama z Małą. Sama dosłownie wtedy bedzie sprawdzian samodzielności.
W nocy były chyba trzy karmienia.
Chyba, bo ja to robiłam już na śpiku. Tylko przekładałam Ewę od piersi do piersi i zasypiałam, jadła ile chciała i jak długo chciała. Nie mam siły za chińskiego boga kontrolować tego w nocy, ani odkładać jej do swojej kołyski. Nie teraz, może za jakiś miesiac jak to wszystko się wzajemnie dotrze.
Spacer będzie na pewno, w zależności od pogody krótszy lub dłuższy.