Autor Wątek: Mateuszek - Nasz największy Skarb  (Przeczytany 95329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Odp: Mateuszek - Nasz największy Skarb
« Odpowiedź #150 dnia: 13 Lipca 2008, 10:05 »
co do kupek, to rzadkie są normą przy karmieniu naturalnym. Gabrysia tez takie miała i było wsio ok. Robiła ok 12 kup dziennie.
U nas też tak było. Tylko stolec nie powinien się pienić... Zwróć uwagę, czy to się powtórzyło. Może zjadłaś coś nowego?

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #151 dnia: 14 Lipca 2008, 09:14 »
Nie powtórzyło się na szczęście.Może to od karmi bo się napiłam?Póki co jest oki. ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #152 dnia: 14 Lipca 2008, 09:56 »
Nie powtórzyło się na szczęście.Może to od karmi bo się napiłam?Póki co jest oki. ;)
Betus,ja Ci powiem ze jesli idzie o karmi-pani z poradni laktacyjnej ZALECIŁA mi je ...wzmaga laktacje -co do tej pory uwazałam za bzdure-ale mnie akurat sie laktacja nasiliła ..niewiem czy to po karmi takze czy to zbieg okolicznosci.W kazdym razie powiedziała ze karmi'jest bezpieczne'
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #153 dnia: 14 Lipca 2008, 15:32 »
Betus,ja Ci powiem ze jesli idzie o karmi-pani z poradni laktacyjnej ZALECIŁA mi je ...wzmaga laktacje -co do tej pory uwazałam za bzdure-ale mnie akurat sie laktacja nasiliła ..niewiem czy to po karmi takze czy to zbieg okolicznosci.W kazdym razie powiedziała ze karmi'jest bezpieczne'

Wzmaga laktację?-tego nie słyszałam,ale,że bezipieczne to tak.Mniam,mniam,dziś chyba też skosztuję.

Kochane,powiedzcie mi jak jest z tą wit K.Mój Mati dostał tylko jedną dawkę w szpitalu,a ja mu więcej nie podawałam.Nie wiem,czy dobrze zrobiłam,ale żaden lekarz mi o tym nic nie wspomniał.Dopiero niedawno wyczytałam,że raczej trzeba podawać. ???

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #154 dnia: 14 Lipca 2008, 16:19 »
mi w szpitalu kazali podwac...od jutra zaczynam  :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #155 dnia: 14 Lipca 2008, 17:06 »

Wzmaga laktację?-tego nie słyszałam,ale,że bezipieczne to tak.Mniam,mniam,dziś chyba też skosztuję.

Kochane,powiedzcie mi jak jest z tą wit K.Mój Mati dostał tylko jedną dawkę w szpitalu,a ja mu więcej nie podawałam.Nie wiem,czy dobrze zrobiłam,ale żaden lekarz mi o tym nic nie wspomniał.Dopiero niedawno wyczytałam,że raczej trzeba podawać. ???

Beti pisałam Ci o tym jak sie Maja urodziła...pediatra powiedziała mi ze jesli karmic będe TYLKO I WYŁĄCZNIE piersią wtedy witK trzeba podawac..jesli wprowadza lub planuje wprowadzic karmienie mieszane lub przejscie na mieszankę wtedy nie.Tylko wiesz w szpitalu powiedzieli mi że mozna podawac a nasz pediatra powiedział że trzeba.
co do Karmi-tez byłam mozno zdziwiona...tym bardziej ze przeciez jest gazowane.Ale owa pani(która notabene pomogła mi bardzo zwiększyc ilos pokarmu) mówiła własnie tak.A ze sie specjalizuje w cyckowaniu to chyba wie co mówi ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #156 dnia: 14 Lipca 2008, 18:01 »
Kurcze,no i co ja mam teraz zrobic?Nie za poźno będzie jak teraz zacznę ją podawać?

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 14 Lipca 2008, 18:03 »
Skoro jest taki przymus podawania tej witaminy, to by byla wprowadzona wczesniej, a jesli sie nie myle wymog jest od II polowy zeszłego roku. Ja podawalam tylko przez tydz, bo Mała po niej wymiotowala

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #158 dnia: 14 Lipca 2008, 18:27 »
A ja Wiktorowi w ogóle nie podawałam wit.K. Dostał tylko zaraz po urodzeniu w szpitalu i tyle.
A jeśli chodzi o Karmi to macher pisał, żeby najpierw je odgazować.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #159 dnia: 14 Lipca 2008, 19:33 »
Beti ale Mateuszek już urósł! Ale przystojniak :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 14 Lipca 2008, 20:41 »
No i ja Cie odwiedzilam :)
Fajnie ze kupki juz ok. Co do witaminki - podaje sie ja do 3 miesiaca chyba wiec moze warto dac.
Mysmy dawali nawet jak maly byl juz na sztucznym tylko kazano nam dawac co 2 dni.
A co do wozka ... mam nadzieje ze maly nie nauczyl sie "nosic" bo bedzie klopot.

Pozdrawiamy i dajcie znac czy przesylka doszla.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #161 dnia: 14 Lipca 2008, 21:11 »
Witaj Bet i Ty drogi Mateuszku  :uscisk: Co do witaminy K to nie będę się mądrował ale powiem tak nasz Mati nie dostawał i jest oki chociaż pewnie wiesz, że jest ona odpowiedzialna za krzepliwość krwi a w Anglii jest wręcz obowiązkowa zresztą w Holandii też sie zaleca. Jedyny brak konieczności podawania jest w przypadku karmienia  sztucznym  mlekiem, które same w sobie ją zawiera.
Serdecznie pozdrawiam i całuski dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Serduszka: :okularnik:   

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 15 Lipca 2008, 10:44 »
Wtorkowe całuski dla Mateuszka  :-* :-* :-* 

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #163 dnia: 15 Lipca 2008, 12:58 »
Dzwoniłam do pediatry i powiedział,że nie widzi konieczności podawania tej witaminki. A skoro on tak twierdzi to nie będę się sama mądrować...

Mati własnie leży sobie na macie i gada z maskotkami hihih.A ja mam troszkę czasu dla siebie.  ;D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 15 Lipca 2008, 13:01 »
takie pogaduszki są najlepsze a może coś przetłumacz  ;D ;D ;D

widzisz ja też uznaję zasadę, że lekarz wie lepiej chociaż ...........  ;)

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #165 dnia: 15 Lipca 2008, 13:05 »
No z tym przetłumaczeniem to cięzko. Ale brzmi to tak: "a gu" "a ga", "uuu", "ma"(to chyba mama znaczy  ;D )

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 15 Lipca 2008, 13:23 »
... powiem Ci, że tata zaczyna się na ta więc na pewno nie tata  ;)  ;D ;D ;D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #167 dnia: 15 Lipca 2008, 17:13 »
Pozdrowionka dla małego gaduły  :-* :-*

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #168 dnia: 15 Lipca 2008, 17:30 »
Mały gaduła cosik marudny jest. Niby spać mu się chce a nie może usnąć. Tzn zdrzemnie się pól godz i znowu marudzi.Chyba tęskni mu się za tatkiem.

A my powoli przygotowujemy się do chrzcin.Wstępna data to 15 sierpnia - bardzo ważna dla nas.Rok temu właśnie tego dnia gościliśmy obraz Matki Bożej w naszym domciu i bardzuchno się modliłam do niej,by wyprosiła u swojego synka dzidzię dla nas. No i niedługo potem okazało się,że nosze pod sercem Matiego:) 

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #169 dnia: 20 Lipca 2008, 22:49 »
Nasz szkrabek nie dostaje i nie dostawał witaminy K (poza tą w szpitalu). Mój pediatra mówi, że nie ma przymusu, jest ona dostępna bez recepty i jak ktoś chce to niech sobie kupi, ale ona nie widzi takiej potrzeby... więc aplikuję tylko D3.

My mieliśmy chrzciny 13 lipca - dobrze radzę, jeżeli chcesz robić w domku weź sobie kogoś na piątek do opieki nad Matim - z dzidzą u boku to nie robota :) np.  tego pośpiechu żółtka dostały zamast cukru - sól ;))

PS. Ja właśnie jestem po 1,5h płaczu - chyba coś mleczko w brzusiu się nie ułożyło. Usnęła leżąc w łóżeczku z rozpiętym bodziakiem i mamy ręką na brzuszku.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #170 dnia: 21 Lipca 2008, 11:32 »
W domciu ne robię. Nie ma szans.Za dużo roboty.Wynajelismy lokal i mamy sprawdzonego kucharza,także jest oki.Artykuły dekoracyjne już zakupione,fotograf zamówiony.Jeszcze tylko musimy się ubrać i zamówic torcik. ;D

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 21 Lipca 2008, 12:31 »
Ja miałam na 11 osób więc spoczko dałam rade :). Fotki cykał kumpel też zaproszony z rodzinką, a ciuszki mieliśmy już jakieś tam :). Najdroższy był prezent dla malutkiej... ale pamiątka jest!

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 21 Lipca 2008, 14:43 »
A to moja zadumana księżniczka na Chrzcie :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 21 Lipca 2008, 15:14 »
Całuski dla Mateuszka  :-*

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #174 dnia: 21 Lipca 2008, 15:25 »
Ja miałam na 11 osób więc spoczko dałam rade :). Fotki cykał kumpel też zaproszony z rodzinką, a ciuszki mieliśmy już jakieś tam :). Najdroższy był prezent dla malutkiej... ale pamiątka jest!

My zapraszamy 25 sób,ale przyjdzie ok 18-20. A możesz powiedzieć co to był za prezent? Bo my jesteśmy na etapie poszukiwania jakiegoś prezenciku,ale nie wiemy co.

A Twoja córcia prawdziwa księżniczka!!! ;)

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 21 Lipca 2008, 15:35 »
No to rzeczywiście, dla tylu osób to nie ma co w domku robić, kuupa roboty. Za księżniczkę dziękujemy - przekazałam ;)

A prezentem była grzechotka w etui i z tabliczką. Na samej grzechotce było imię, data i godzina urodzenia.

Zamówiłam ją w necie, jak będziesz chciała namiar to napisz mi priv.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #176 dnia: 23 Lipca 2008, 16:22 »
Dzięki Elcik ale poradzę sobie.W necie jest dużo takich rzeczy ::)
Dziś odniosłam zwycięska walkę z Matim.Do wczoraj za nic nie chciał pić mleka z butelki,a ciagle był głodny,bo jakoś ostatnio mam mało mlinia.Chyba ze 2 razy na poczatku jak miał ze 3 tyg udało mi się go nakarmić butlą ale do tej pory to była tragedia.Normalnie wczoraj to była orkiestra :o piszczał,darł się,zanosił się i nic.Ale byłam twarda i przetrzymałam go.No i załapał.A dziś już gładko poszło...bez płaczu.Trochę marudził,ale to nic  wporównaniu z poprzednimi próbami usiłowania go nakarmić.

Jeśli chodzi o chrzciny to mamy już wsio załatwione.Został tylko torcik i zaprosić gości. W necie zamówiłam takie fajne woreczki na podziękowania dla gości za przybycie,tylko nie wiem co tam włożę.Narazie mam tylko jeden pomysł - cukierki.Chciałabym cosik innego,ale kompletnie nie wiem co innego można tam włożyć. :-\
A dekoracja będzie w kolorze biało-niebieskim,jak dla chłopca przystało. Kurcze,chciałabym zorganizować wszystko jak najlepiej.W końcu to pierwsza uroczystość naszego syneczka :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 24 Lipca 2008, 10:36 »
Całuski dla Mateuszka  :-* :-* :-*  szczerze to sam miał bym dylemat co włożyć do woreczka ...
a może pełnego pampersa niech mają Mateuszkową  pamiątkę  z wkładką  ;D ;D ;D ;)
Beti nie stresuj się wszystko będzie dobrze bo tak to jest, że my przywiązujemy wagę do wszystkich szczegółów a goście nie koniecznie. Serdecznie pozdrawiam  :-* :okularnik:

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #178 dnia: 24 Lipca 2008, 15:42 »
Hihi,nowłasnie,dam im pampera  ;D ;D
Niestety ja mam niektórych takich gosci,ze hoho.Wszystko zauwazą,nawet najdrobniejszy szczegół. ;) A ja i tak z natury jestem taka,że musi być wszystko do końca super zrobione. Taka pedantka jakaś się zrobiłam  ::)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 25 Lipca 2008, 09:44 »
Pozdrawiam piątkowo  :-* :-* :-* wszak pampers Mateuszka bezcenne a nadwrażliwych gości posadź do "konta" i przyciemnij światełko  ;D ;)