Autor Wątek: Mateuszek - Nasz największy Skarb  (Przeczytany 95369 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Odp: Mateuszek - Nasz największy Skarb
« Odpowiedź #90 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:32 »
Beatko..ale on piękny!!! :Zakochany:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #91 dnia: 9 Czerwca 2008, 18:13 »
Gratulacje. Ślicznego macie synka.  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #92 dnia: 10 Czerwca 2008, 09:01 »
Witam wtorkowo Beti  :uscisk: :uscisk: :uscisk: i co tam w pięknym Mateuszkowym Świecie słychać  :?: :?: :?: :Serduszka: :okularnik:
Całuski dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #93 dnia: 11 Czerwca 2008, 12:37 »
Witamy wszystkich serdecznie.Jakoś nie było okazji wczoraj tu zajrzeć.A u nas dobrze.Tylko musze małego dokarmiać butlą bo moim pokarmem się nie najada.Wczoraj jak mu przygotowałam 100ml to zjadł wszysciutko i jeszcze cysie opróżnił.A potem bałam się ze się przejadł.Chociaż dziś w nocy był bardzo niespokojny.Wiercił się i marudził,prężył i wyginał.Nie mógł chyba zrobić kupki.Dopiero dzis na południe mu się udało ;D A teraz znowu zaczyna.Chyba podam mu znowu butlę :-\  Wczoraj to mnie ściskało serducho z zazdrości jak ssał tę butle a nie moje cysie.No ale siła wyższa.Najważniejsze,żeby Mati nie był głodny.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 11 Czerwca 2008, 13:12 »
ja tez pamietam jak mi serce pekało jak musiałam butle podac no ale cuż przecież przez nasze aspiracje nie zagłodzimy naszych dzieci tak więc nie martw się tylko patrz jak szczesliwy bedzie Mateuszek bo bedzie najedzony - a to najważniejsze ..a jakie mleko mu podajesz??
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #95 dnia: 11 Czerwca 2008, 14:06 »
Bebilon dla alergików.Próbowałam go nakarmic przed chwilka ale nie chce.Widocznie wystarczyły mu cysie jak narazie. ;D

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Czerwca 2008, 14:38 »
no widzisz może akurat tylko raz na jakis czas bedzie potrzebował dokarmienia :) fajnie :) buziolki
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #97 dnia: 12 Czerwca 2008, 23:44 »
Beti witaj kochana!!!!jaki Mati sliczny!!!my tez wisimy ciągle na cysiu.Jest to lekko uciązliwe,ze nic zrobic nie mozna ale co tam:)-nie przejmuj sie ja tez czasem daje jej smoczek-tylko ze Mi possiez  5min i wypluwa skubana! :-*I tez mam zakupione bebilon HA tak profilaktycznie...narazie cyc starcza ale ja jeszcze odciągam dodatkowo i np Mi zjada 80ml z butli mojego pkarmu a apotem jeszcze 1h na cycu-ale sie ciesze ze ma apetyt... ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #98 dnia: 13 Czerwca 2008, 11:36 »
Beti Wasz synek jest prześliczny :) A co do wiszenia na cysiach to na początku tak własnie jest, później się wszystko unormuje :)

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #99 dnia: 13 Czerwca 2008, 12:51 »
Wczoraj na szczęście nie musiałam podawać butli.A dzięki temu Mati miał spokojny sen. ;D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Czerwca 2008, 10:09 »
Witaj BETI  :uscisk: :uscisk: :uscisk: co tam w Mateuszkowym Świecie słychać  :?: :?: :?:
Przesyłam moc całusków dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

PS. Prześlij jakąś nową fotke Mateuszka  to otrzymasz nowe serduszko albo wyspę szczęścia  ;D 

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Czerwca 2008, 18:35 »
Witaj BETI  :uscisk: :uscisk: :uscisk: co tam w Mateuszkowym Świecie słychać  :?: :?: :?:
Przesyłam moc całusków dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

PS. Prześlij jakąś nową fotke Mateuszka  to otrzymasz nowe serduszko albo wyspę szczęścia  ;D 

Poszukam i wyślę  :-*
Wiecie co tak się zastanawiam.Mojemu Matiemu poci sie główka,ale nie cała tylko tak przy karku.Ubieram go leciutko więc nie wiem od czego.No i tak samo jest z rączkami.Dłonie czasem są mokre,może to od ciągłego ich ściskania? ???A poza tym to dziś normalnie cały dzień śpi ten mój synek,aż się niepokoję.Chyba ze 2 godziny czuwał a tak to śpi sobie.Mierzyłam gorączkę ale nie ma temperaturki więc nie wiem o co chodzi.Może po prostu ma taki leniwy dzień?

A z tych dobrych wiadomości to możemy się pochwalić że Mati już nieśmiało się do nas uśmiecha i zaczyna wydawać dzwięki  ;D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 16 Czerwca 2008, 19:14 »
BETI - nasz Mati miał to samo i stwierdzono niedobór D3 radzę to sprawdzić ale wiesz wyrocznią i znawcą nie jestem a jedynie piszę jak było u nas i co zalecono. Serdecznie Pozdrawiam

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: a to za uśmiechy i dźwięki dla Matiego  :uscisk: :uscisk: :uscisk: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #103 dnia: 18 Czerwca 2008, 11:24 »
Beti powiedz podjerzewasz alergie na mleko rozumiem zze na bebilon tak?powiedz jak często Mati dostej bebilon?i w jakiej ilosci?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #104 dnia: 19 Czerwca 2008, 16:09 »
Beti powiedz podjerzewasz alergie na mleko rozumiem zze na bebilon tak?powiedz jak często Mati dostej bebilon?i w jakiej ilosci?
Sorki,że doipiero teraz odpisuję,ale wczoraj mieliśmy przeboje z Matim.ale o tym za chwilkę.Podejrzewam alergie na mleko krowie.Chociaż bebilon lekarz też kazał zmienic na Bebiko,bo po bebilonie mały źle się czuł.

Wczoraj Mati zwracał cały czas.Tzn nie wiedziałam,czy on zwraca,czy mu się tak cały czas ulewa.Normalnie co chwilka mu się ulewało.więc zadryniłam do pediatry zeby przyjechał.Obejrzał malego i stwierdził,że albo przez gazy,które mu się zbierają i tak wypychają ten pokarm,albo rozwija się jakaś infekcja wirusowa :( Zalecił mu luminalum i juz na szczęscie tak nie zwraca,chociaż ten luminal to na uspokojenie jest  ??? ale najważniejsze,że już tak nie ulewa.tylko nadal ma te wzdęcia i problemy z robieniem kupki.Mam tą wodę gripe water ale nie wiem,czy mogę mu podać i czy to coś pomoże.

Acha i jeszcze jedno pytanko.Jutro Mati kończy 6 tygodni więc rozumiem,że już w przyszłym tygodniu powinnam iśc z nim na szczepienia?Lepiej wziąc skojarzoną szczepionkę?Czym w ogóle to się różni od tych zwykłych?No i zastanawiam się nad rotawirusem i pneumokokami.Elcik pisała,że lepiej nie szczepić na rotawirusa więc już sama nie wiem.A na pneumokoki to od kiedy się szczepi dziecko?

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #105 dnia: 20 Czerwca 2008, 08:32 »
Wczoraj Mati zwracał cały czas.Tzn nie wiedziałam,czy on zwraca,czy mu się tak cały czas ulewa.Normalnie co chwilka mu się ulewało.więc zadryniłam do pediatry zeby przyjechał.Obejrzał malego i stwierdził,że albo przez gazy,które mu się zbierają i tak wypychają ten pokarm,albo rozwija się jakaś infekcja wirusowa :( Zalecił mu luminalum i juz na szczęscie tak nie zwraca,chociaż ten luminal to na uspokojenie jest  ??? ale najważniejsze,że już tak nie ulewa.tylko nadal ma te wzdęcia i problemy z robieniem kupki.Mam tą wodę gripe water ale nie wiem,czy mogę mu podać i czy to coś pomoże.
oj mam nadzieje, że to tylko przejściowe ulewanie, może zachłannie je czy cóś....

Acha i jeszcze jedno pytanko.Jutro Mati kończy 6 tygodni więc rozumiem,że już w przyszłym tygodniu powinnam iśc z nim na szczepienia?Lepiej wziąc skojarzoną szczepionkę?Czym w ogóle to się różni od tych zwykłych?No i zastanawiam się nad rotawirusem i pneumokokami.Elcik pisała,że lepiej nie szczepić na rotawirusa więc już sama nie wiem.A na pneumokoki to od kiedy się szczepi dziecko? [/color]
Najlepiej różnice pokazują tabelki więc trudno mi jest z głowy powiedzieć, główna zaleta skojarzeniowych to zdecydowanie mniejsza ilość wkłuć. No i podstawowe są bezpłatne, a te rozszerzone to już jest koszt. Co do Rotawirusa to radziliśmy się małżonka siostry która jest lekarzem i też konsultowała się u siebie w szpitalu z pediatrami. No i położna środowiskowa też nam odradzała rotawirusa. Co do pneumokoków to im później szczepisz tym lepiej dla malca bo mniejsza ilość wkłuć i jeżeli dziecko nie styka się z dużymi skupiskami ludzi to można poczekać. My jednak zdecydowaliśmy się od razu bo my bardzo wyjazdową rodzinką jesteśmy m.in. zloty FSO Auto klubu ;)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 20 Czerwca 2008, 08:37 »
Witaj Beti  :uscisk: całuski dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

PS. I jak programik dotarł i zainstalowany  :?: :?: :?:

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #107 dnia: 20 Czerwca 2008, 12:12 »
Witaj Beti  :uscisk: całuski dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

PS. I jak programik dotarł i zainstalowany  :?: :?: :?:

Dtarł,ale musze się nauczyć co i jak.Kurde,miałam na początku po prawej stronie jakieś ramki,ale mi się to wyłączyło i nie wiem jak to spowrotem włączyć.Tam jakieś efekty były czy cosik,nawet się nie zdąrzyłam przyjrzeć.I nie umiem sobie wgrać tych dodatkowych efektów,masek,tapet itd.
Co to jest environmentMaps ::) ?? to właśnie było po prawej stronie.

U Matiego już lepiej.Minęło mu juz to ulewanie.Już nie jest takie duże jak wczoraj.Myślę,że to od tego,że za krótko go trzymam po jedzeniu w pionie i to co zje nie zdąży mu się dobrze uleżeć w brzuszku.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 20 Czerwca 2008, 12:49 »
Mati jest  Śliczniutki  :uscisk: :uscisk: :uscisk: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Co do programiku to dasz rade tylko pomalutku. Po prawej powinno Ci się otwierać okno z normalnym menadżerem plików tzn katalogami w które zaglądasz i z których pobierasz fotki (tapety) które chcesz zainstalować. Po lewej masz efekty, ramki aby wgrać ze starszej wersji maski musisz je skopiować i wkleić do programu files katalog gdzie się zainstalował i w katalog mask nic prostszego  :uscisk:

Programik to pryszczek ale w sprawie Mateuszka proponuję trzymanie tak długo aż mu sie odbije, wiem czasami to trwa ale Mamusia musi być zawsze cierpliwa nawet jeśli rączki odpadają.
Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:   

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 22 Czerwca 2008, 07:16 »
Witam w słoneczną niedzielę i przesyłam całuski dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #110 dnia: 22 Czerwca 2008, 08:13 »
Śliczny czarnulek  :D Słodziak!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 23 Czerwca 2008, 07:48 »
Poniedziałkowe całuski dla Mateuszka przesyłam  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 24 Czerwca 2008, 08:26 »
Całuski dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

PS miałaś się odezwać  :uscisk:

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #113 dnia: 24 Czerwca 2008, 16:06 »
Całuski dla Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

PS miałaś się odezwać  :uscisk:

Oj miałam,miałam,przepraszam,ale mam mętlik w domu.Mąż się rozchorował a i u Mateuszka nie jest za dobrze.Od wczoraj ma biegunkę,w dodatku jest apatyczny,ciągle śpi i nie chce za bardzo jeść.Dziś nawet przez całą noc się nie obudził na amciu.Miał dziś dostać szczepionkę ale lekarza kazał się powstrzymać i zobaczyć co będzie się dalej działo z Matim.A jeśli chodzi o tę pocztę co miałam zajrzeć to niestety nic mi nie przyszło do tej pory  :-[

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #114 dnia: 24 Czerwca 2008, 19:46 »
Uuu żeby Ci bidal niczego nie podłapał....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 24 Czerwca 2008, 21:08 »
... trzymam kciuki oby nie  :uscisk: ...

tapetki wysłałem ponownie ale to już wiesz. Serdecznie pozdrawiam  :Serduszka: :okularnik:

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #116 dnia: 25 Czerwca 2008, 11:50 »
Dzięki Mirku za tapetki  :-* :-*

A u nas nic nowego.Mały wczoraj zrobił tylko jedną kupkę i dopiero dziś o 6 nad ranem kolejną i nadal taką rzadką.W dodatku duużą i śmierdzącą jak nigdy ?? Jeśli chodzi o apetyt to już ma lepszy bo karmię go co 2 godzinki.Dziś w nocy też się budził prawie co godzinka na amciu.Ale nadal jest ospały i jak zje to idzie spać.Gorączki nie ma więc mam nadzieję,że to minie.Dzwoniłam prywatnie do pediatry i on powiedział,że to przez to że zjadłam arbuza i czereśnie.No nie wiem.Może i ma rację.Powiedział,że mam zastosować dietę i że mu to samo przejdzie.No zobaczymy.Tylko kurde,ile mam czekać.On biedaczek tak się męczy przy robieniu tych kupek.Nie dość że rzadkie to jeszce nie może się załatwić i ciągle mi się pręży i stęka.  :-\ :-\

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 25 Czerwca 2008, 11:55 »
Proszę bardzo  :uscisk: z tego co mi mawiali to pestkowe przy karmieniu to zły pomysł ale to przejdzie  :uscisk:
... ja Mateuszkowi często masowałem brzuszek jego własnymi nóżkami tak w ramach zabawy i przyjemności dla jego brzuszka a co się nastękał przy tym ze mną   ;D Serdecznie pozdrawiam i całuję Mateuszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

PS. a podobają się  :?: :?: :?:

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #118 dnia: 25 Czerwca 2008, 12:01 »
PS. a podobają się  :?: :?: :?:

No pewnie,że się podobają.Cudniaste.Zresztą tak jak zawsze. :skacza: :skacza: :skacza: :ok: :ok:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 25 Czerwca 2008, 12:05 »
... i bardzo się cieszę  ;D