Autor Wątek: 100 dni Madzialeny ;))))  (Przeczytany 34403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #150 dnia: 4 Sierpnia 2005, 09:24 »
Ha, ja też miałam problem z koszulą, chodziliśmy, szukaliśmy a na koniec zdjęliśmy miarę i koszula w kolorze ecru z łamanym kołnierzykiem, pliską na guziki i mankietami na spinki została uszyta - w Pozaniu  :roll:

Offline Magula
  • bywalec
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #151 dnia: 4 Sierpnia 2005, 11:29 »
Cytat: "Maja"
została uszyta - w Pozaniu Rolling Eyes

O rety, to rzeczywiście, może jednak gdzieś w pobliskim mieście będzie. Ja trzymam kciuki.

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #152 dnia: 4 Sierpnia 2005, 15:56 »
Chyba prościej będzie jednak kupić za dużą koszulę ( jeśli we właściwym rozmiarze nie dacierady znaleźć) i przerobić ją u krawcowej :D . Jeśli byłoby to tylko zwężenie nie będzie kosztowało majątku.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #153 dnia: 4 Sierpnia 2005, 17:52 »
z koszulą jak mówilam problem jest (zwłaszcza ten kolorem), ale myslę, ze coś znajdziemy i zwęzimy...  :)
  Gorzej z tym noclegiem bo byłam przekonana,ze będzie ok a tu kicha  :x

i teraz muszę kombinować...
myślałam o schronisku młodzieżowym,ale tam chyba mozna wchodzic do 22..    :?

i mam pytanko.... byłam w jednym zakładzie fryzjerskim, nie mają tam nikogo od makijazu i kobieta poleciła kogos z zakładu na Odzieżowej.. mówiła ,ze były dziewczyny, które u niej się czesały, a na Odzieżowej robiły makijaż..
     słyszałyście cos moze na ten temat?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #154 dnia: 5 Sierpnia 2005, 09:01 »
Nie polecam przerabiania koszuli, próbowałam taki numer zrobić z moim papciem  :?
Co do szycia to nie jest taki znowu problem, bo z mojego małża wzięto miarę (kołnierzyk, rękawki, klatka itp.) i te wymiary zostały wysłane do Poznania jak tylko wybraliśmy odcień materiału (chodziło o to, że nie szyje się koszul z lamanym kołnierzykiem w kol.ecru -tylko i wyłącznie białe a ja miałam kieckę ecru i jak on by przy mnie wyglądał). Koszula była szyta ok.3 tygodni i przysłana do sklepu-koszt o 30 zł większy niż kupowanej ale za to mieleiśmy taką jaką chcieliśmy i tyle  :wink:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #155 dnia: 5 Sierpnia 2005, 11:30 »
Cytat: "Madzialena"
Gorzej z tym noclegiem bo byłam przekonana,ze będzie ok a tu kicha  :x i teraz muszę kombinować... myślałam o schronisku młodzieżowym,ale tam chyba mozna wchodzic do 22..    :?

Madzialena, sprawdzałać akademiki? Macie wesele we wrześniu, więc z miejscem w akademikach nie powinno być problemu i cena na pewno będzie przystępna.

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #156 dnia: 5 Sierpnia 2005, 11:38 »
A może jeszcze warto sprawdzić w hotelu Gryf na Woj. Polskiego?
To bardzo blisko od Vivaldiego-sama się zastanawiałam nad tą opcją.

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #157 dnia: 5 Sierpnia 2005, 16:08 »
Na Odzieżowej to kojarzy mi się tylko ''Ocean urody'' Beaty Krajnik i faktycznie można tam wykonać makijaż. Nie próbowałam, więc nie pomogę w tym temacie.

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #158 dnia: 5 Sierpnia 2005, 16:34 »
Cytat: "Julia"
Na Odzieżowej to kojarzy mi się tylko ''Ocean urody'' Beaty Krajnik i faktycznie można tam wykonać makijaż. Nie próbowałam, więc nie pomogę w tym temacie.

Pani Beata, z tego co wiem, przyjmuje na ul.Beżowej. Na Odzieżowej jest teraz Studio Urody Magic (wcześniej było tam studio pani beaty).

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #159 dnia: 5 Sierpnia 2005, 17:12 »
hmm no własnie nie wiem gdzie to jest...    :(  w necie znalazłam tylko na Odzieżowej Zakład Fryzjerski... żadnej nazwy nic.. tylko numer ulicy 11. nie wiem czy to to...

a o tym Magicu nie moge nic wyszukac  :?

Offline okruszek

• maniak
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #160 dnia: 5 Sierpnia 2005, 17:22 »
co do schroniska, to można sie zapytac jak wygląda późne wejście jesli chodzi i wesele.  Możesz też popytać w internatach, bursach, przeciez na weekendy z reguły nie ma dzieci/mlodzieży a wiem, że od 1 osoby za noc płaci sie od 15-25 zł bo sama się orientowałam. No i akademiki, ale wiadomo jak w nich jest z soboty na niedzielę (goście ze względu na głosne zachowanie studentów zwyczajnie mogą się nie wyspać)
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #161 dnia: 5 Sierpnia 2005, 17:32 »
No to jestem nie w pełni zorientowana, skoro Beata Krajnik nie prowadzi już salonu na Odziezowej :( . Wyślę Ci jednak namiary na priv, Madzialena,  to sama sprawdzisz.

[ Dodano: Pią Sie 05, 2005 4:37 pm ]
A jeśli Odzieżowa 11( nie doczytałam ) to znalazłam i wysyłam ci na priv. Daj znać jesli się zdecydujesz. A na próbę u fryzjera już się umówiłaś?

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #162 dnia: 5 Sierpnia 2005, 18:20 »
Dzięki dziewczyny   :D
 jesteście super... :id_juz:

nie wiem juz czy to odzieżowa 11 czy 12 czy moze beżowa.. hehe nie iwem czy w ogóle chodziło o p. Beatę.. ale napisałam do niej maila jak sprawa wygląda z cenami i terminami..  :P

ps.a skąd znacie panię B?

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #163 dnia: 5 Sierpnia 2005, 18:29 »
Na Odzieżowej 11 jest jeszcze drugi salon, masz jego namiary na priv, Krajnik to nr 12 na tej ulicy, zorientuj się może w obu miejscach.
PS. Beata Krajnik prowadzi salon kosmetyczny na Beżowej i Fioletowej, czyli na osiedlu Bukowym, dla mnie w sumie po sąsiedzku :D

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #164 dnia: 7 Sierpnia 2005, 13:30 »
Już wszystko  wiem odnośnie salonu B.K. :D

Dostałam maila z cenami i adresem...
myślę, ze się zdecyduję...szkoda tylko, ze będę musiała jechać taki kawał drogi ...ale cóż  :(

Powiedzcie mi dziewczyny jakie tipsy są lepsze żelowe czy akrylowe? :P

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #165 dnia: 7 Sierpnia 2005, 13:35 »
ja pisalam juz o tym na innym forum ze to wszytsko zalezy od plytki paznokcia zelowe nie kazdemu sie trzymaja  :D

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #166 dnia: 7 Sierpnia 2005, 17:43 »
Mam nadzieję, że opiszesz swoje wrażenia z próby u Pani Beaty :D  :?:  PS. Jak cenowo kształtuje się u niej makijaż?

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #167 dnia: 12 Sierpnia 2005, 14:24 »
:lol:
Cześć co tam słychać droga pani M.???

Jak idą przygotowania?
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #168 dnia: 12 Sierpnia 2005, 17:46 »
Cytat: "Tajusia"
Cześć co tam słychać droga pani M.???

Jak idą przygotowania?

a no powoli... na dzis był do odebrania gajerek,ale to musi poczekac bo mój facecik wyjeżdza  :(  :?

na 19 tego do odebrania obrączki  :P
ja dzis odebrałam butki z rozciągania

załątwilismy też autko  :jupi:

i inne ujęcie:

Ponadto na środę jestesmy umówieni z proboszczem w wiadomym celu  :luzak:

Jeszcze zostają dekoracje, tort (to akurat pestka),nocleg i ta nieszczęsna koszula..ehh
a no i muszę się zapsiac do fryzjera :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #169 dnia: 12 Sierpnia 2005, 18:27 »
A to widzę że całkiem dobrze :)
Mój kochany też kupił sobie dzisiaj gajerek i buty :D została jeszcze kamizelka i musznik.
Ale jeszcze dużo zostało :(

Pozdrówka!
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #170 dnia: 13 Sierpnia 2005, 15:38 »
hej Madzialenka!

No ja niestety w Vivaldim weselić się nie będę, ale mam nadzieję, że z Twoją rezerwacją wszystko jest OK. My mieliśmy po prostu okrutnego pecha :roll:
Tak czy inaczej, proponuję byś spotkała się z menedżeram w sprawie szczegółów, bo ten organizator wesel Łukasz nieźle namieszał  :?
Mi tak bardzo Vivaldiego nie żal-szkoda mi tylko Deptaka Bogusława-bo tam jest fajny klimacik... Muszę przestawić teraz swoje myślenie na Astorię...

Autko pierwsza klasa! ;-)
My kurcze jeszcze nie wiemy, czym będziemy jechać  :?

trzymam kciuki za udane spotkanie z proboszczem ;-)

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #171 dnia: 17 Sierpnia 2005, 11:26 »
już tylko miesiąc

Czy ktoś moze mi pomóc i przesłać wzór umowy z lokalem :?:  :?:  :?:
 Prześlijcie... bo chciałabym to miec juz z głowy i za sobą..

1)
a tak poza tym to wczoraj odebraliśmy gajerek :lol:
na miejscu zmierzona została tylko marynarka, ale juz się nie mogę doczekac by zobaczyc GO w całym gajerku hihi... :lol:  myślę, ze wszystko będzie pasowało, a jak nie, to poprawią.. w Vistuli

2)
dodatkowo zanieslismy inny stary gajerek do krawcowej,bo oczywiscie jest sporo za duzy, a tydzień przed naszym weselem idziemy na inne do rodziny Konrada.. :?

trochę lipa,,, połowa ludzi tydzień w tydzień na weselach... i nasze jako drugie  :x

3)
dziś także spotkanie z proboszczem.. mam nadzieję, ze protokół pójdzie gładko..i dostaniemy kartki na zapowiedzi.. oby tylko w moim kościele nie powiedzieli, ze zostało za mało czasu... ktos wie ile to powinno wisiec? (zaniosę kartki w sobotę 21 sierpnia, slub 17 września)

i to na razie tyle.. zaproszenia zamiejscowe juz wysłane tydzień temu, do rozdania zostało parę sztuk

Także pomalutku do przodu.. ale i tak sporo zostało :|

ps. i jeszcze raz przypomnę... jeśli ktoś ma wzór umowy z lokalm to proszę podeślijcie..

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #172 dnia: 17 Sierpnia 2005, 11:34 »
Madzialenko - jeśli chodzi o zapowiedzi - powinny one wisieć przez 2 święta kościelne, czyli np. przez 2 niedziele. My mamy wesele 10.09 i dopiero dziś lub jutro zanosimy karty na zapowiedzi do naszych kościołów!

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #173 dnia: 17 Sierpnia 2005, 11:54 »
Hej Madzialenka!
uff już tylko miesiąc!
Powodzenia w Vivaldim! Bądź twarda!
Ja dzisiaj mam spotkanie z właścicielem restauracji i też będę ostro walczyć.
Maciek poszedł właśnie do rzecznika praw konsumenta po radę-co można z takim kwiatem zrobić. jak możesz Madzialenka to idź dziś do Vivaldiego, bo będzie właśnie sam szef, a potem to niewiadomo, kiedy go będzie można zastać  :roll:

Zapowiedziami się nie przejmuj-tak jak pisała Asia-muszą być głoszone przez dwie niedziele, więc masz jeszcze czas ;-)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #174 dnia: 17 Sierpnia 2005, 12:28 »
Madzialena podaj emaila to Ci podeślę wzór umowy...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #175 dnia: 19 Sierpnia 2005, 21:15 »
Dzięki za umowę..  :P

W Srodę poszlismy spisac protokół,ale ksiądz nie miał dla nas czasu- miał gosci, jakichs facetów :|
  więc poszlismy w czwartek.. Już wczesniej były powpisywanie wszelkie dane, teraz tylko dopisał daty bierzmowania oraz chrztu... i przeszlismy do części "stresującej"  :mrgreen:

Na pierwszy ogień poszedł Konrad hehe ... i dobrze, bo z za drzwi slyszalam większosc pytań.. potem ja...
wiecie nawet nie musiałam duzo mówic..  :D  ile się znamy, data zaręczyn, brak pokrewieństwa, zgode rodziców, znajomosc rodziców, to wszystko ksiądz wpisywał zanim zdążyłąm cokolwiek powiedziec hehe
  W ogóle było bardzo szybko.. a najbardziej się usmiałam jak zapytał "czy nie ma jakichs warunków, wymogów... no wiesz... wyjdę za ciebie,jak będziesz miał mercedesa"  :luzak:  hihi
 a na koniec się zapytał czy nie mam jakichs zobowiązan wobec innego mężczyzny  :?

Całe te zadawanie pytań trwało moze ze 3 minutki.. no ekspresss :lol:

ps.szkoda, ze nie powiedział nic o spowiedzi... oi chyba trzeba będzie zaliczyc dwie

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #176 dnia: 22 Sierpnia 2005, 10:18 »
Madzialena nie ma za co :D mam tylko nadzieję, że się przyda :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #177 dnia: 23 Sierpnia 2005, 20:00 »
25 dni

no to mam duzo pisania...
1)
 w piątek mielismy odebrac obrączki.. mielismy ale nie wyszło  :evil:
jesli chodzi o rozmiary itp. to jak najbardziej wszystko ok... ale przy grawerowaniu mojej obrączki maszyna się..   ZACIĘŁA  :x  i jedna literka,a własciwe jej krawędz jest powtórzona 3 razy :(    chcialam nową obrączkę,ale mi nie zrobią.. naprawią tę.. dlatego odbieramy je dopiero jutro

2)
w sobote bylismy zaniesc zapowiedzi..  i to była jedna z najgorszych rzeczy do załatwiania jak do tej pory :!:  :!:  :!:
Poszlismy do mojej parafii, ksiądz wszystko sobie pospisywał   i pyta donośnym głosem: "OPŁACACIE teraz czy przy odbiorze?"
 chcielismy dac im góra 20zł (w końcu za co tu płacic?) ale ksiądz tak to powiedział,ze zapytalismy ILE.. a on na to:"PRZYNAJMNIEJ 50zł" ..  a po chwili zrówcił się do Konrada ze słowami "tyle, NA ILE kochasz swoją przyszłą żonę"  :!:  :!:  :!:  :x
 wściekłam się,ze szok... juz dawno nikt nie potraktował mnie tak przedmiotowo..
a co to ja na sprzedaż jestem?

u Miśka w parafii ksiądz nic nie mówił, ze trzeba zapłacic... powiedzial,ze jesli się chce to mozna dac ofiarę na budowę kościoła (są w trakie budowy)
 także od mojej parafii jak najdalej.. i cieszę się, ze nie mam tam ślubu  :mrgreen:

3)
jak już pisałam w niedzielę oraz wczoraj dokonalismy zakupy alkoholu.. musielismy na raty, ponieważ w Geanie w Galaxy wykupilisy cały asortyment hihihi

4) w poniedziałek bylismy spisać umowę z Vivaldim.. facet się spotkał bez problemu.. ale jak zobaczył "naszą" umowę to zdębiał.. hihi :lol:  Powiedzial,ze pierwszy raz cos takiego robi w Vivaldim (zawsze tylko te kwitki) to my mu wszystko,ze wiemy co i jak, o przekrętach o Łukaszu itp.. ale miał minę :shock:
 Powiedział, ze Łukasz sam siebie zrobił menadzerem a był zwykłym kelnerem.. i ze nie tylko nam wciskał kit o boazerii na sali..
W każdym razie umowa zosała podpisana (w wykreśleniem niektórych punktów, które nie pasowały) i mam nadzieję, ze wszystko będzie oki :lol:

5)no i jak pisałam w odpowiednim wątku byłam dziś na próbnym makijazy i jestem zadowolona, a Kodzio zachwycony... normalnie miał takie wielkie oczy jak mnie zobaczył, ze szok  hihi :D    mówił, zebym go "nie kusiła" hehe  
 Przynajmniej wiem, ze dobrze trafilam

takze do załatwienia zostały napoje, dekoracje, spowiedzi (ehmm), fryzjer, koszula, nocleg, usadzenie gości, wizytówki... więcej nie pamiętam

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #178 dnia: 23 Sierpnia 2005, 20:14 »
Madzialenko - ksiądz przesadził na maxa - co za tupet!!! Mam tylko pytanko - Twój kościół to ten na Żelechowie, co się buduje? Pytam, bo tak mi sie wydaje a ja też tam muszę iść po tej niedzieli odebrać zapowiedzi i teraz sie już denerwuję.... Wcześniej ksiądz był wobec mnie i Tomka bardzo miły - byliśmy u niego dwa razy.

Twój dzień już tuż tuż.... tydzień po moim  :wink:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #179 dnia: 23 Sierpnia 2005, 20:31 »
Madzialena jestem w szoku jesli chodzi o ksiedza z twojej parafii