Autor Wątek: 100 dni Madzialeny ;))))  (Przeczytany 34370 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Czerwca 2005, 21:35 »
No to teraz tylko zostaje opracować koncepcję dekoracji sali :) . Daj znać jak już sprawdzisz stan po remoncie rzekomym.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #61 dnia: 23 Czerwca 2005, 02:17 »
Hej mała ale Ci zazdroszczę że masz już wolne i możesz spokojnie poświęcić się przygotowaniom - ja czekam na ten moment z utęsknieniem :( :( :(
W przyszłym tygodniu prawdopodobnie obrona się szykuje więc jeszcze troszkę muszę wytrzymać a potem wreszcie
:skacza:

Podoba mi się bardzo dekoracja sali, jaką planujesz (sama też chcę baloniki), i fajnie sie składa, że Twoja siostra umie i  Ci pomoże, ja niestety nie mam siostry, oj Ci rodzice :) :) :) Tylko myślę,że balony i dekoracja stołu młodych i ewentualnie serduszka całkowicie wystarczą, darowałabym sobie już tiul, ale decyzja należy do CIEBIE!

Co do fryzurki to kwiatki we włoskach wpięte w koku są po prostu śliczne, podobają mi się bardzo:

"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #62 dnia: 23 Czerwca 2005, 11:58 »
86 dni

Tak Tajusia ja mam siostrę, ale ona nie planuje (przynajmniej nic o tym nie wiem) mi pomóc w dekoracji sali...  :hmmm:
Ja nawet nie wiem co bym chciala  :x  Chyba Pomyliłas moją koncepcję z tym co mówiła bodajze Marta :lol:
Ale nie szkodzi...zdarza się (za duzo tu informacji na forum?)..

A co dalej zrobilismy w naszych przygotowaniach? ;) Wczoraj byliśmy na pierwszych naukach przedmałżeńskich :D  Nie było wcale tak źle... Spotkanko trwało 25 minutek, ksiądz jak na wczoraj w porządku :lol:

A Kościół zrobił na nas wrażenie...:zdziwko:  i teraz zastanawiamy się nad zmianą ...  :glupek:

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #63 dnia: 23 Czerwca 2005, 12:12 »
Madzialenka
Kolejny plus kościoła przy Bogurodzicy, to niedaleka odległość do Vivaldiego. Ja podejrzewam, że u mnie część młodzieży przejdzie się spacerkiem przez park, a tak to zamówi się 1-2 busiki, ktore załatwią resztę na 2 kursy.

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #64 dnia: 23 Czerwca 2005, 12:27 »
Cytat: "Madzialena"
86 dni

Tak Tajusia ja mam siostrę, ale ona nie planuje (przynajmniej nic o tym nie wiem) mi pomóc w dekoracji sali...  :hmmm:
Ja nawet nie wiem co bym chciala  :x  Chyba Pomyliłas moją koncepcję z tym co mówiła bodajze Marta :lol:
Ale nie szkodzi...zdarza się (za duzo tu informacji na forum?)..

Tak Madzialenko to chodziło o moją siostrę! Tajusia chyba troszkę źle doczytała, ale przecież nic się nie stało! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Czerwca 2005, 15:09 »
no pewno... w końcu każdewmu moze się przydażyć pomyłka  :lol:

a teraz pokażę Wam moje ozdoby na włosy oraz na szyję... Do sukieneczki akurat (wasnie sie zastanawiam czy nie wkleic tez fotek sukienki tutaj)

Te dwie róze są na włosy... a te malutkie na sznureczku na szyję.. trochę źle widac, ale nie mam innych zdjęć  :cry:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #66 dnia: 23 Czerwca 2005, 15:32 »
Cytat: "Madzialena"

a teraz pokażę Wam moje ozdoby na włosy oraz na szyję... Do sukieneczki akurat (wasnie sie zastanawiam czy nie wkleic tez fotek sukienki tutaj)

Madzialenko oczywiście, że tak wklej tutaj fotki swojej sukienusi!
 :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Czerwca 2005, 00:48 »
Ojć ale gapcia ze mnie  :glupek:  :glupek: :glupek:
Ale to tak się dzieje jak człowieczek wchodzi na e-wesele dopiero po północy :blagam:

A swoją drogą to moje dwie najbliższe kuzynki to Magda i Marta więc same rozumiecie :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #68 dnia: 24 Czerwca 2005, 08:14 »
Madzialena-i co, byłaś już obejrzeć salę?

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #69 dnia: 24 Czerwca 2005, 12:53 »
Cytat: "Tajusia"
Ojć ale gapcia ze mnie  :glupek:  :glupek:

Tajusia nic się nie stało każdemu się może zdarzyć! :)

Madzialenko no właśnie, a jak tam ta sala :?:

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #70 dnia: 24 Czerwca 2005, 13:37 »
85 dni

Cytat: "Julia"
Madzialena-i co, byłaś już obejrzeć salę?

ehh ano nie byłam... siostra ciągle biega do B52,ale ani myśli zajrzeć obok :ckm:

...a mi się jakoś nie chce..  Zresztą jak już to przejdę się z kimś... z mamuśką  :lol:   albo z moim Kochaniem... tylko,ze on ciągle zajęty... teraz np. siedzi w pracy, a zaraz po jej skończeniu płynie do Świnoujścia na regaty (ciężkie mnie życie z żeglarzem czeka :x )

Ale w pierwszej kolejności chcę się zająć Kościołem... W końcu zaproszenia trzeba powysyłac, a do tego są potrzebne jakieś konkretne informacje... więc musimy się na coś zdecydować..

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #71 dnia: 24 Czerwca 2005, 14:13 »
Madzialena,
Ja jak przechodzę koło Vivadiego, to zawsze mnie korci by wejść do środka, ale w rezultacie nie wchodzę, bo przecież jeszcze tyle czasu jest... Dobrze pamiętam jak sala wyglądała w kwietniu, jak rezerwowałam, i to narazie mi wystarcza-na dokładniejsze oględziny wybieram się w sierpniu, jak już będę miała potwierdzoną listę gości, by zacząć myśleć o tym jak ich usadzić, no i o tych nieszczęsnych dekoracjach :-)

A co z Wszym kościołem? Coś postanowiliście?

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #72 dnia: 26 Czerwca 2005, 15:58 »
83 dni

no i proszę... Kamila była w Indygo i mówi,ze terminy już pozajmowane  :?  :x
no i co ja mam teraz zrobić??  :(
Pozostaje mi przejsc się na Liściastą (chociaz tam są wyższe ceny),a jak tam się nie uda,to ja nie wiem  :cegly:
a co do Kościoła, to chcelibyśmy zmienic.. tylko musimy się zapoznać z hm warunkami... ile kasy trzeba, i w ogóle..
i coś czuję, ze będę musiała sama się tam przejśc.. :x

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #73 dnia: 26 Czerwca 2005, 16:07 »
Wiesz co Madzialena, co do makijażu to jeszcze możesz spróbować na
Pocztowej u Beaty Jakubik, tyle że tam nie ma fryzjera :(

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Czerwca 2005, 10:38 »
Madzialenka,
a może spróbuj jeszcze w Indygo-może akurat 17 września uda Ci się jakoś wcisnąć. Proponuję, byś się tam przeszła jeszcze w tym tygodniu.
Ja będę dzisiaj dzwonić do p. Magdy-mam nadzieje, że uda mi się umówić z nią na czesanie...

Faktycznie z kościołem macie lekkie zamieszanie-ja tam proponuję św. Jana Chrzciciela-to parafia godna zaufania.

Jak tam poszukiwania gajerka?

Powodzenia

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Czerwca 2005, 21:43 »
82 dni
Cytat: "obri"
.

Jak tam poszukiwania gajerka?

eh od tamtej pory nic do przodu nie ruszyło.. tzn.nie bylismy na kolejnych poszukiwaniach, ponieważ nie było kiedy :?

a moze ktos mi powie, co jak to jest z rozmiarami gajerka?  :x
zawsze jest podane np. 180/100/80 (czyli wzrost, klatka piersiowa, pas)

i jak to jest z tą klatką? np. 92, 98, 116 itp
 to jest to marynarka, która ma w obwodzie np. 92cm czy jest szyta na kogoś, kto tyle ma w klatce -czyli jest odpowiednio szersza??

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #76 dnia: 29 Czerwca 2005, 15:33 »
Madzialenka jest to po prostu rozmiar odpowiednio dopasowany do obwodów. Ale i tak trzeba mierzyć-najlepiej oddać się w ręce ekspedientki, która rozmiar dobierze jak trzeba.
A o jakim myślicie kolorze?

Madzialenka idziesz dzisiaj na nauki? Jeśli tak to dzisiaj będzie taka pani smucić o etyce w małżeństwie... Ja dzisiaj idę do pani z poradni rodzinnej po brakujące wpisy :-)

I jak tam wybrałaś się do Indygo?

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #77 dnia: 30 Czerwca 2005, 16:54 »
79 dni

w indygo nie byłam... dwa dni próbowałam się dodzwonic na numer Beaty i nic.. :?

a jeśli chodzi o nauki, to oczywiście byliśmy na 19 :D
 kobieta smuciła o etyce...  :x
Jakaś nawiedzona byla.. parę razy sama sobie zaprzeczała hehe, mam nadzieję, ze kolejne spotkania będą ciekawsze  :P

Kręciła się też tam jakaś inna kobieta, taka szczupła blondynka z krótkimi włosami, to ona jest od poradni? :wink:
Wyglądała ok :)

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #78 dnia: 30 Czerwca 2005, 17:57 »
Hej Madzialena,

tak ta pani w krótkiej blond fryzurce, to pani z poradni. Wczoraj dała nam dwa brakujace wpisy i koniec :-)
a jeśli chodzi o nauki, to teraz będą 2 spotkania (a może zrobi wam jedno bo tematyka się pokrywa) z taką zabawną babeczką o dziecku w rodzinie, a na zakończenie nauki z księdzem Marianem (też bardzo zabawnym) o uroczystości ślubnej-to chyba najbardziej pożyteczna część nauk, bo ksiądz po kolei mówi co i jak...

A do Indygo najlepiej się po prostu przejść, na wizytówce mam telefon stacjonarny do salonu, ale okazało się że nieaktualny...

A jak tam Madzia zdecydowaliście się na kościół?

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #79 dnia: 30 Czerwca 2005, 20:33 »
Jeśli mam być szczera to.... baaardzo zawiodłam się na Indygo! Chodzi mi przede wszystkim o traktowanie klienta i chyba (mimo b. b. b. wielu super pozytywnych opinii na ich temat) - zrezygnuję z ich usług....
Pani Beata - nie odbiera telefonu - rozumiem, że może być akurat w danej chwili zajęta ale wypada chociażby oddzwonić do kogoś kto dzwoni od kilku dni po kilka razy!
Pani Magda była bardzo zdziwiona, że jestem do niej zapisana na próbną fryzurę - umawiałam się przez telefon. I nic dziwnego, że była zdziwiona - nie miała mnie w kalendarzu!!! Spytała mnie tylko "A to niby na kiedy była pani ze mną umówiona?"
Nie mówiąc już o tym, ze zapisując klientke na makijaż czy fryzurę próbną powinno sie od razu rezerwować dla niej termin na dzień ślubu! Ja zapisana na próby jestem.... tylko w dniu wesela nie ma dla mnie miejsca i czasu w kalendarzu pani Beaty!
Może to moje nerwy przed ślubem się odzywają ale naprawdę nie należę do histeryczek a cała ta sytuacja z w/w salonem jest dla mnie PARANOJĄ!!!

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #80 dnia: 30 Czerwca 2005, 20:51 »
Asiu, z ta p. Beata z Indygo mialam to samo. Bylam w Szcz. w marcu  , wtedy tez dostalam do niej nr. tel. Dzwonilam tam przez TYDZIEN :!: i nigdy telefonu nie odebrala. Wkurzylam sie troche i przestalam dzwonic. Po powrocie do domu, gdzies po 2 tygodniach znow sprobowalam do niej zadzwonic i znow nic, dlatego dalam sobie spokoj. Teraz u mnie najwyzszy czas aby zaklepac fryzjerke i wizazystke i dlatego zdecydowalam sie na Lisciasta (choc nadal sie waham), ale przynajmniej termin mam wstepnie zaklepany. Nie mam pojecia dlaczego p. Beata nie odbiera telefonu ani nie oddzwania, ale jednego czego strasznie nie znosze to ignoracja, dlatego tez z ta pania dalam juz sobie calkowicie spokoj.

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #81 dnia: 30 Czerwca 2005, 20:53 »
No cóż, Asiu, bywa i tak. Nieprzyjemna sytuacja. Nie pozostaje nic innego tylko znaleźć inny salon.

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #82 dnia: 30 Czerwca 2005, 23:06 »
Madziu Sz. nie wahaj sie z Lisciasta sama tam będe sie upiekszac a wczesniej widzialam moje dwie kolezanki tam zrobione i obie piekne i zadowolone. najwazniejsze aby miec pewna sytuacje z fryzjerem i wizazstka na TEN dzień. :bukiet:

a co do pan z Indygo, moze zajrzaly tu na forum i troche za bardzo zybt pewnie sie poczuly, ze tak traktuja klienta........miejmy nadzieje ze to chwilowe

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #83 dnia: 1 Lipca 2005, 09:40 »
no pieknie...
Mi zapisać do Indygo się udało, ale teraz to już nie jestem pewna tego salonu po przeczytaniu takich opinii.... w dodatku na próbną jestem umówiona dopiero na 9 września... hmmm... ale ja chyba jestem niepoprawną optymistką i martwić się będę później  :roll:
Dziewczynki przykro mi, że Indygo zachowało się nie fair, mam nadzieję, że Liściasta Was zadowoli.

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #84 dnia: 1 Lipca 2005, 09:43 »
Dzieki Alex  :D Ja tez widzialam efekt pracy pan z Lisciastej (moja kuzynke malowaly i czesaly do slubu w zeszlym roku we wrzesniu) i tez strasznie mi sie podobalo jak wygladala, dlatego tez w sumie zdecydowalam sie na nie, ale ostatnio natknelam sie na ich stronke w internecie i niestety zbyt ciekawa nie jest i to przez ta stronke mialam watpliowsci ;) , ale chyba zrobie tak jak radziesz po prostu zostawie tak jak jest i zaufam im  :D

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #85 dnia: 1 Lipca 2005, 09:44 »
Magda, a nie będziesz miała próby?

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #86 dnia: 1 Lipca 2005, 09:59 »
Julia, nie bede miala proby. Mam juz wybrana fryzurke. Wiem w czym czuje sie dobrze i co w miare mi pasuje. Nie lubie kokow, nie pasuja mi. Mam dlugie wlosy wiec wybralam sobie fryzurke gdzie troche wlosow jest rozpuszczonych, troche upietych, zreszta znalazlam ja tu na stronce e-wesela, natomiast jesli chodzi o makijaz to juz zupelnie uwazam, ze proba jest chyba dla mnie niepotrzebna.

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #87 dnia: 1 Lipca 2005, 14:05 »
To i dobrze, jeśli dokładnie wiesz czego oczekujesz. Mam nadzieję, że Panie z Liściastej sprostają tym oczekiwaniom i Twoja uroda (po lekkiej obróbce :) ) zalśni prawdziwym blaskiem :wink: . Czego oczywiście życzę.

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #88 dnia: 1 Lipca 2005, 15:22 »
Cytat: "Magda Sz."
Asiu, z ta p. Beata z Indygo mialam to samo. Bylam w Szcz. w marcu  , wtedy tez dostalam do niej nr. tel. Dzwonilam tam przez TYDZIEN :!: i nigdy telefonu nie odebrala. .

no własnie... ja tez się wsciekłam..  :cry: dzwoniłam 3 dni bez skutku!!  :?
Zaplanowałam sobie, ze dziś po załatwieniu jednej sprawy wpadnę do Indygo osobiście, ale jakos zapomniałam...
a teraz nie wiem co robic, gdzie iśc, co załatwiać itp. :x
zwariować można...

Dziś idziemy do Kościoła, zapytac się jak wyglądałaby sprawa ślubu..  :lol: Może uda nam się zmienic Kościołek... wtedy spokojnie będę się mogła zabrac za wypisywanie zaproszeń  :P

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #89 dnia: 1 Lipca 2005, 20:20 »
hej Madzialenka!
no i jak tam? Byliście w kancelarii? Są wolne terminy?
Ale by było fajnie-miałybyśmy ślub w tym samym kościele i wesele w tym samym lokalu! I myślę, że naprawdę warto, zwłaszcza że jest niedaleko!