Autor Wątek: 100 dni Madzialeny ;))))  (Przeczytany 34378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

corelia
  • Gość
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #120 dnia: 20 Lipca 2005, 22:24 »
Madzia, cieszę się razem z Tobą :jupi: Pozdrawiam cieplutko!

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #121 dnia: 21 Lipca 2005, 11:13 »
ehhh nadal nie byliśmy na poszukiwaniu gajerka bo mojemu się nie pali do tego :(    Wczoraj zaliczyliśmy ostatnie nauki... ale na poradni dostalismy tylko jedne wpis... kazała przyjsc po resztę we wrześniu... muszę jakos to zrobic inaczej bo przeciez trzeba zapowiedzi wywiesic...spisac co trzeba itp :?

a z kosmetyką nadal cisza..    moze wkrótce zorientuję się jak sprawa wygląda w Victorii :lol:

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #122 dnia: 21 Lipca 2005, 11:21 »
Hej Madzialena :-)
Szybko Wam minęły te nauki! A pani z poradni nie dała się przekabacić na te wpisy?
Z resztą spokojnie możecie poczekać do września, bo protokół, zapowidzi itd. można załatwić bez poradni-musicie tylko zaznaczyć, że karteczkę doniesiecie później...

Powodzenia w poszukiwaniach stylistki...A gdzie jest wogóle ta Victoria?

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #123 dnia: 21 Lipca 2005, 11:48 »
Na Obrońców Stalingradu 3

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #124 dnia: 27 Lipca 2005, 16:21 »
Hej Madzialenka!

No i jak tam przygotowania?
Kiedy planujesz wybrać się do Vivaldiego ustalać szczegóły?
Myślałaś coś o dekoracjach sali?

Pozdrowionka!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #125 dnia: 28 Lipca 2005, 08:54 »
Cytat: "Madzialena"
dodatkowo np. bicie dzwonów przy wyjsciu z Kościola - 200zł..

chyba żartujesz....   :o  za bicie dzwonów 200zł??? czy ich porabało.. toż to ich za...ny obowiązek żeby po sakramencie biły dzwony... tak jest przy chrzcinach, komunii, bierzmowaniu, ślubach i pogrzebie... łaski nie robią....  :?
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #126 dnia: 28 Lipca 2005, 09:00 »
O rany, a u nas wystarczyło tylko poprosić księdza proboszcza a potem to już kościelny sie tym zajął- 200zł za dzwony  :shock: toż to rozbój w biały dzień
Jak sie będą upierali to daj gościom takie malutkie dzwoneczi i niech dzwonią za darmo, a własciwie nie za darmo bo w końcu na wesele idą no nie- to niech się wykazują  :wink:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #127 dnia: 28 Lipca 2005, 09:05 »
Cytat: "Madzialena"
hehe o nie.. to był starszy ,siwy pan  

ten starszy, siwy pan to najprawdopodobniej proboszcz.. zasiada w "sądach kościelnych" w sprawach unieważnienia małżeństw... często chodzi po szpitalu... jest przesympatyczny....

odnośnie makijażu porozmawiaj z paniabeata jakubik.. jest teraz na urlopie do połowy sierpnia ale spokojnie z nią sprawę załatwisz...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #128 dnia: 28 Lipca 2005, 13:16 »
nie nie, to nie był ksiądz.... on powiedział, ze z proboszczem trzeba się umówic na spisywanko protokołu,  innym razem powiedział, ze "ksiądz zabrał mi księgę", ale fakt sympatyczny jest ;)

i nie mówił  "musicie dac tyle i koniec...bez takiej a takiej kwoty nie będzie slubu" powiedział, ze  kaxdy daje tyle na ile go stac  :P

a muszę się tam zapytac o dzwony...ciekawe czy ich używają :)

a przygotowania idą bardzo pomalutku... nadal nei mam fryzjera ani gajerka.. czy tez dekoracji... nawet nie mam zgody ze swojego kościoła na slub w innym.. mam nadzieje, ze się proboszc zgodzi.. bo juz wypisałam zaproszenia na sw.Józefa :lol:
 więc jak się nei zgodzą...to nie wiem..... :shock:

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #129 dnia: 28 Lipca 2005, 16:27 »
Hej Madzialenka!

Spokojnie-z pewnością wszystko uda się zorganizować na czas!
Zaproszenia już wysłane/rozdane?

a zgodą swego proboszcza się nie przejmuj-z pewnością ją otrzymasz ;-)

A jeśli chodzi o salon urody, to Julia była chyba w Victorii na próbnym-jeszcze nie było tuatj jej relacji, ale z pewnością będzie pomocna!

Powodzenia Madzialena ;-)

p.s. Ja do Vivaldeigo postanowiłam się wybrać dopiero w pierwszym tygodniu września-no chyab ,że nie wytrzymam ;-)

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #130 dnia: 28 Lipca 2005, 16:52 »
Co do garnituru to polecam wizytę w "Fali'', stoisk z garniturami tam sporo, a ceny umiarkowane, więc z pewnością uda się coś wybrać.

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #131 dnia: 28 Lipca 2005, 22:01 »
My akurat jechaliśmy do Łodzi , aby ubrać całą rodzinkę . Co prawda jest to spory kawałek drogi , ale przy tylu garniturach i kreacjach duuużo zaoczędzilismy , no i mieliśmy wycieczkę . Koszt garnituru 3 częsciowego to 250 zł + koszula 20 + musznik 30 więc wychodzi 300zł . A u nas w sklepach jest ten sam towar ponieważ "sklepikarze" zaopatrują się właśnie w Łodzi .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #132 dnia: 29 Lipca 2005, 13:07 »
Fajne ceny! Słyszałam, że dotyczy to też sukien ślubnych.

W Fali też są ceny OK. Znajomy kupił świetny gajer za 380 zł.
Ja Macka muszę tam wreszcie zaciągnąć.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #133 dnia: 30 Lipca 2005, 09:46 »
Elu to był dobry pomysł połączyc przyjemne z pożytecznym :D Ja tez się nad tym zastanawiałam, bo mam mrodzine w okolicach, ale prawie wszyscy storpedowali mój plan skarżąc się na brak czasu i chęci...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #134 dnia: 30 Lipca 2005, 10:15 »
My się dziś wybieramy do Fali... jesli dotrzemy i wrócimy ..zdam relację... :D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #135 dnia: 30 Lipca 2005, 18:29 »
W Szczecinie też można dostać garnitury w cenie około 300 zł - właśnie te z Łodzi, bo jednak ceny dla detalistów są tam inne niż dla handlowców, więc nie trzeba jechać tak daleko  :wink:
Ale oczywiście nie krytykuję pomyłu wyjazdu - trzeba kombinować aby było jak najtaniej - bo ślub i wesele to ogrrromny wydatek  :|

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #136 dnia: 30 Lipca 2005, 20:26 »
49 dni

Dzisiejszy dzionek był baaardzo pracowity i wreszcie ruszyliśmy trochę z przygotowaniami do przodu.  :id_juz:

1)  Byliśmy w Fali... i jestesm rozczarowana  :x
  Gajerki owszem tanie (ok 380-440) ale to jedyna ich zaleta. Większośc w jakies paskudne prążki o jakości materiału nie wspomnę.. jakies takie grube... częśc gniecących itp.. :(
 no i oczywiście gdzie nie weszlismy to  "na pana nic nie mamy... na pana to tylko te dwa rodzaje  (które nam nie odpowiadały) itp."  :|

Rozmiarówka wielgachna  :Placz_1:     także moje słońce nic tam nie kupiło...

Ale poszliśmy do jednego sklepu i na razie wszystko jest na dobrej drodze do zakupu ;) ale nie chcę zapeszac... napiszę co i jak jak będzie "po fakcie"

2)  Dodatkowo zamówiliśmy dziś obrączki   :skacza:  
co prawda trochę byłam zaskoczona, ze podana cena obrączek już uwzględnia 20% rabat  :?  a my odejmowalismy od widocznej ceny 25 % za zakup pierścionka..a tu taka niemiła niespodzianka  :drapanie:   Odbiór za dwa tygodnie, mam nadzieję, ze wszystko będzie ok  .... będę sobie oglądała je do woli...  :jupi:

3) no i wreszcie mam zgodę na ślub w innym kościele...  ale ksiądz powinien się wstydzić... napisał parę zdań na kartce obszarpanej z jednej strony ehh....

no to tyle... w poniedziałek zanoszę juz dokumenty do sw. Józefa :P

Offline demka

• Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #137 dnia: 30 Lipca 2005, 23:17 »
Masdzialena cieszę się, że tak sprawnie Wam idzie.

3mam kciuki za zakup garnituru :D faktycznie, żeby kupić ładny garnitur trzeba się nieźle napracować. Zazwyczaj garnitury w niższej cenie są z gorszej jakości materiału, albo są niedopracowane. Piszę zazwyczaj, bo oczywiście są też takie, które spełniają nasze oczekiwania i są w przystepnej cenie...Tak więc życzę powodzenia...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #138 dnia: 1 Sierpnia 2005, 09:14 »
Madzialena, z pewnością znajdziecie ubranie dla młodego, choć jeśli ma nietypowy rozmiar to rzeczywiście nie jest proste. Dobrze, że sprawa z kościołem jest już jasna :D . A wymysliłaś coś odnośnie dekoracji w Vivaldim?

Offline obri

• entuzjasta
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #139 dnia: 1 Sierpnia 2005, 11:28 »
Hej Madzialena!

No świetnie Wam idą przygotowania-tak trzymaj!
Zmartwiłaś mnie troszkę relacją z Fali-ceny tam są bardzo zachęcające :->
Ale i tak sie tam z Maćkiem wybierzemy-może jednak coś się znajdzie.
Mam nadzieję, że Wasza tajemnicza opcja w pewnym sklepie będzie udana ;-)

A jakie będziecie mieć obrączki?

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #140 dnia: 1 Sierpnia 2005, 13:17 »
;)

Dziś będziemy w sklepie po gajerek, jak wszystko pójdzie sprawnie, to podzielę się informacjami.... a moze komus pomogę  :P

co do obrączek... nie moge  wkleic fotek.. :x

ale mozecie znaleźc je tu:
http://www.apart.pl/

w 3 grupie trzecie czyli w sumei 13,,

oraz tu :
http://www.terpilowski.com.pl/polski/start.html
 w 4 grupie  ostatnie w rzędzie czyli w sumie 32    bralismy jeszcze jedną opcję pod uwagę  (na stronie T. to sę te poprzedzające nasze), ale w końcu stwierdzilsimy ,ze są zbyt wypukłe..

Ale najgorszy problem to nadal fryzjer i makijaz  :?  :(
Po opinii Juli nawet nie chce mi się iśc do Victorii .... i co ja mam zrobic??? :|

ps. nie oberwie mi się za adresy??  :(

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #141 dnia: 1 Sierpnia 2005, 15:37 »
Moja opinią to się Madzialena nie sugeruj, nie przekonasz się dopóki sama nie spróbujesz. Napisałam Ci przecież, że najwyżej nie zapłacisz za próbę, jeśli nie będziesz zadowolona, więc nic nie tracisz oprócz jakiejś godzinki czasu. To, że ja nie byłam zadowolona nie oznacza, że Tobie się nie będzie podobał makijaż wykonany w Victorii. Każda z nas ma przecież inne wymagania w tym względzie. Siedząc w domu i prosząc o opinie na temat kolejnych salonów z pewnością nie znajdziesz makijażystki i fryzjera na Twój dzień. Więc telefon w dłoń i umawiaj się na próbę.

Offline demka

• Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #142 dnia: 1 Sierpnia 2005, 15:48 »
Cytat: "Julia"
Siedząc w domu i prosząc o opinie na temat kolejnych salonów z pewnością nie znajdziesz makijażystki i fryzjera na Twój dzień

zgadzam sie z ta opinia... Każda z nas ma inne wymagania, inne potrzeby, każda z nas jest inna. Dlatego warto samemu przejść sie i sprawdzić.
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #143 dnia: 1 Sierpnia 2005, 16:10 »
Dzięki Demka za poparcie :D -może się Madzialena wreszcie zmobilizuje, czego jej życzę.

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #144 dnia: 1 Sierpnia 2005, 21:03 »
hehe zmobilizuje.. jakbym miała tel. stacjonarny to pewno działałabym jzu dawno... a tak kupowac kartę i latac w poszukiwaniu budki to jakos mi się nie chce... :x

ale nie o tym miałam pisać...

GAJEREK ;)

byliśmy w sklepie i kupiliśmy ale jeszcze go nie mamy... juz tłumaczę dlaczego :P

Ten sklep to Vistula na Wyzwolenia (chyba). Wybraliśmy fajny gajerek.. kolor cięzko mi określic taki pomiędzy ciemnym srebrnym, stalowym..no nie wiem... po prostu to tylko trzeba zobaczyc :shock:  i bardzo ładnie pasuje do mojej sukni w kolorze pozłacanego ecru. i w ogóle będzie bardzo uniwersalny :P
 Gajerek to w 80% bawełna, jest leciutki, przewiewny i nie gniecie się (ściskałam mocno hehe  :oops: )

Gajerek jest 3 częsciowy, kosztuje 699zł... oczywiście marynarka była za szeroka i za długa, spodnie w pasie wielgachne hehe.. ale oni tam na miejscu mają krawcową, takze wzięła miarę i wie co ma poprawic, zwęzić, skrócić itp. :mrgreen:

Oczywiście za to wszystko dodatkowo się nic NIE płaci... a jeśliby czasem klient przytyl, czy moze po np. roku  cos by trzeba było poprawić, zwęzić , skrócic itp.. to oni również się tym zajmują i nic się za to nie płaci :D
 W ogóle muszę pochwalic obsługę... młody gościu, który tam pracuje potrafi doradzić.. słucha "zachcianek" itp.. w ogóle bardzo sympatycznie...

Myślę, ze garnitur o niebo przewyższa te z Fali... tamte to byłaby taka opcja awaryjna...na jeden raz... Ten jak pisałam uniwersalny z dobrego materiału..
 a mój Konradek?? hehe ale superancko wygląda.... Zakochałam się ponownie :serce:

Offline Julia
  • Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #145 dnia: 1 Sierpnia 2005, 21:23 »
W takim razie gratuluję zakupu. Znam ten sklep, obsługa rzeczywiście rewelecyjna, zarówno męska jak i damska. Nabyliśmy tam codzienny garniturek dla mojego Miśka za podobną cenę. Też 3-częściowy. Warto zajrzeć do tego sklepu.

Offline demka

• Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #146 dnia: 1 Sierpnia 2005, 22:00 »
Madzialena to usper , że udało Wam sie w końcu kupic ten gajerek :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #147 dnia: 3 Sierpnia 2005, 18:59 »
o tak... gajerek owszem ale zaczyna się problem z koszulą...  :?
 byłam w wielu sklepach (wólczanka, vistula,  jeszcze jeden w galaxy obok wólczanki, jakis na miescie itp.) ale wszędzie koszule są jaśniejsze niz potrzebujemy :x
 Moja suknia ma nietypowy kolor ecru.. taki jakby złotawy.. i wszystkie koszule są jasniejsze... tylko jedna pasowała ale za 170zł :cry:
  ponadto wszystkie są za duze... pytała o rozmiar to się załamałam..trzeba będzie zwęzać..

ponadto mam problem z noclegiem.. okazało się ze w Domu Nauczyciela koszt od osoby to 75 zł a ja mam ich 16... co daje niezłą sumkę..

Zna ktoś tanie noclegi?? najlepie niedaleko bogusława?

Offline demka

• Chuck Norris
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #148 dnia: 3 Sierpnia 2005, 19:23 »
słyszałam, ze gdzieś u salezjanów na ku słońcu...ale nie wiem nic dokładnie
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline koralik

• forumowicz
100 dni Madzialeny ;))))
« Odpowiedź #149 dnia: 4 Sierpnia 2005, 08:39 »
no faktycznie koszt tak troche spory...drogo macie w tym szczecinie...nie pomoge ci z jakims adrsem ale trzymam kciuki co by znalezc co w przyswoitszej cenie:)