Autor Wątek: Norwegia??  (Przeczytany 135223 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Norwegia??
« Odpowiedź #240 dnia: 26 Września 2013, 20:40 »
A co moze byc? Nie chcial mi zrobic, powiedzial, ze jak dwa sikacze pozytywne to jestem w ciazy. W przyszlym tygodniu mam wizyte i zakladamy karte ciazy,jutro robie jeszcze jednego sikacza i zapisuje sie prywatnie na usg. Swoja droga to dziwne, z Adasiem lubilamrobic testy zeby zobaczyc ta druga kreske, a teraz jakos tak mi dziwnie, jakby za ktoryms razem miala nie wyjsc, no, ale skoro nie krwawie to chyba jestemw tej ciazy, co? A w ogole to Rzymskie dziecko  ;)
W ogole jestem w szoku, ze tak szybko nam sie udalo, pomimo wczesniejszych problemow no i karmienia piersia ;D

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #241 dnia: 26 Września 2013, 21:10 »
Ja mam jedno z duńskich wód ;D
Kurcze fajnie, wiem ze chcieliście małą różnice wieku.
Ja wręcz przeciwnie założyłam już łańcuchy, fajne dzieci nam wychodzą ale produkcja zakończona.  ;)
To co? Życzę Ci jak najmniej dolegliwości aby starczyło ci energii dla Adasia.  :D
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 26 Września 2013, 21:20 »
No nie wiemczy nie bedzie po sprawie, chyba wywolalam wilka z lasu. Zaczelam plamic, nie krwia, ale tak na brazowo, malutko, zobaczymy :-[

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #243 dnia: 26 Września 2013, 23:56 »
Martuś trzymam kciuki :)

a ja napisze jutro co u nas , bo jakoś weny nie mam, po za tym , że Nadia przeziębiona :/ a to nie dobrze .....

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #244 dnia: 27 Września 2013, 04:37 »
Kciuki zacisniete!

Koniecznie Justys napisz.
U nas tez choroby, jednak zmiana klimatu nie wyszla nam na dobre.
David sie smarka u mnie bol gardla plus zatoki i czym tu sie leczyc jak dzecicie na cycku.
Plukam gardlo plynem do plukania ust, niby zabija 99,9 bakterii  ;D
Powaznie to pomaga mi, chociaz przez chwile nie boli.
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #245 dnia: 2 Października 2013, 05:03 »
Justa no....!!!
Lecicie teraz czy zrezygnowaliscie? Nie wiem czy wypatrywac was na lotnisku ;)

Martus czytalam w mamuskach co Adas wyprawia, u nas parcie jest na siedzenie na prost, pozycja polezaca? Zapomnij!
Rozszerzasz juz diete?
Przy pierwszym mi nie wyszlo z jedzeniem. Natalia wybrzydzala i nie chciala jesc wszystkiego wiec teraz powiedzialam 4 miesiac i jedziemy w d.... mam schematy i czekanie do 6 m-ca.
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #246 dnia: 2 Października 2013, 09:06 »
A daj spokoj, wiecej nic nie pisze. Ja tu dumna z osiagniec syna iwcale nie uwazam ze za wczesnie i nie tylko ja a tu mnie zakrzyczaly. Chyba najlepiej zeby dziecko lezalo do 10 misiaca na plasko inawet usiascnie probowalo, to by dopiero zdrowe bylo, no ale nie wazne ;)

Z jednej strony chcialabymjuzmu daccos poprobowacbo od dwochmiesiecy daje mu powachacwszystko co jem i on chetnie teraz by cos do buzi wsadzil, lapki od razu domojego talerza wyciaga, ale z drigiej bedzie mi chyba strasznie jak nie bedzie juz tylkona piersi.ja sie z tym po prostu swietnie czuje, ze go karmie i wydaje mi sie, ze to wciaz strasznie krotko... Na prwno poczekamy do 5,5 miesiaca z pierwszymi probami, ale i tak szczesliwa chyba nie bede...

To kiedy pierwszy smakolyk u Was? I co na pierwszy ogien?

Justynka, no wlasnie,pisz cos. Wyslalas te wyniki do Polski?

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #247 dnia: 4 Października 2013, 08:15 »
A u nas sie dzieje, że nie ma kiedy do kibelka isc ;p NAdia to nam wrażen dostarcza że hoho

Ale w skrocie to my już w PL jestesmy ( wczoraj nawet szczecinska słuzbe zdrowia testowalismy , bo nasza gwiazda znowu wyrwala sonde , ona jest nie mozliwa i byla u NOrberta na tekach sekunda i bach po sandzie , ale za to jaki problem w szpitalu jak by to miala byc operacja na otwartym sercu normalnie, , ale zakonczylo sie bardzo pozytywnie na wojciecha trafilosmy na kompetentnego chirurga , ktory wcale nie potrzebowal rendgena jak w NO zeby zobaczyc czy sonda jest dobrze wlozona wystarczyla mu zwykla strzykawka i pielegniarka )

Ale tak to teraz tlumaczy,y wszystkie dokumenty ( latwiej znalezc lekarza niz tlumacza) i jedziemy do wroclawia jednak bo tam jest lepszy lekarz, no ale wlasnie wyslalismy mu tylko zdjecia na razie i czeka na dokumenty i bedziemy dalej dzialac. No i generalnie musimy w PL siedzoec tak dlugo az na, " nie naprawia" NAduski bo tutaj takie cos robia laparaskopowo ( jakos tak) a w NO tylko operacyjnie z tego samego miejsca co jest bardzo juz niebezpieczne po raz drugi a ta metoda co w PL nie robia bo nasza TEreska sie dowiadywala swoja droga ta TEreska co jest overlege w ahusie to jest po prostu zlota kobieta i gdyby nie ona to ja nie wiem, chyba bys,y zgineli w tej norwedze jak moj chrzesniak mowi .

No ale jestesmy na dobrej drodze ;-)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #248 dnia: 4 Października 2013, 11:23 »
To super, laparoskopia jest szybka i dosc bezpueczna metoda i blizny nie zostaja. Trzymam kciuki

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 24 Października 2013, 18:13 »
A co tu taka cisza?? Spuszcze mleczko i WAm napisze co tam u nas ,bo trochę się działo ;-)

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #250 dnia: 24 Października 2013, 19:21 »
Ja mam focha nic nie piszesz wiec też nie pisze  :obrazony:

Pisz, pisz jestem ciekawa co u was.  :-*

Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 24 Października 2013, 20:13 »
O sorki, ja tu ostatnia pisalam, to ja powinnam miec focha :)

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #252 dnia: 24 Października 2013, 20:39 »
Ja mam wytłumaczenie, na głowie mam dzieci plus teściowa ;)

U nas na tapecie teraz kupa. Nie mogę dojść co jest powodem brzydkich kup. Lekarz tez nic nie znalazł.
Marta co u was w końcu wyszło z tymi kupami? Podobna sytuacje mam. Dziecko radosne zdrowe, a kupy beee

Prowadzicie pamiętnik na benc-u?
Ja prowadziłam Natalii teraz wydrukowałam i ma super pamiątkę.
Z Davidem trochę się obijam, muszę nadrobić.
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 24 Października 2013, 21:08 »
tak tak Iza teściowa wszystko tłumaczy :P
co do benca to nie prowadze , ja jestem tam zalogowana ale jakoś mi nie podchodzi ta strona nigdy o niej nie pamiętam

a co do nas to tak : mieliśmy jechać do Wawy , później do Wrocławia, ale dr z Wrocka jak dostał dokumentację po polsku to powiedział, że wysyła dokumenty do  przeczytania do lekarza z Rabki zdrój , bo jeśli ta dziurka jest tak mała jak wynika z dokumentów ,to może uda się to zrobić jeszcze inaczej . no i po 2 dniach odezwał się dr z Rabki, że nas zaprasza do siebie i że zrobi Nadii endoskopię i jeśli dziurka faktycznie okaże się mała to od razu wstrzyknie jej kwas trójchlorooctowy , pisał że Nadia będzie 7 "zrobiona" tą metodą , ale że warto spróbować, bo tak czy się z operować to zawsze można .
no i 14go pojechaliśmy o 8 byliśmy w klinice a po 11 już wyszliśmy cały zabieg trwał z 40-45min. zalecił sondę jeszcze przez 2 tyg i po tych 2 tyg, żeby spróbować dawać jeść i jeśli nie będzie się krztusić to wyciągnąć sondę, tyle że Nadia nie chciała czwkać 2 tyg i już po tygodniu czyli teraz w poniedziałek sama znów ją sobie wyciągnęła (ja już nie wiem który to raz i nie mam pojęcia jak ona to robi , bo plastrem miała zaklejoną prawie dziurkę od nosa ) no więc zadzwoniliśmy do dr co mamy robić ,ale powiedział żeby dać jedzenie i obserwować jak by coś nie tak to iść założyć sondę . no i nie żeby za wcześnie się cieszyć ale było ok jak daliśmy jeść ale niestety butelka bo cycka chyba już zapomniała ale trudno (najwyżej później będziemy walczyć jeszcze raz) .
Wczoraj mieliśmy też kontrol tutaj i naszej Tereski ,i jak osłuchała Nadię to stwierdziła, że jak coś trzeszczało wcześniej to już nie trzeszczy i że chyba "naprawili Nadię " :P ale zaleciła założenie sondy do tego poniedziałku tak jak miało być na początku .ale to może i dobrze bo jednak się stresowaliśmy żę miały być 2 tyg a ta już po tyg wyrwała , teraz 30go idziemy  na kontrol do tego szpitala co ją  operowali ciekawe co będą gadać, bo dla nich to nie było innej metody tylko druga operacja  

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #254 dnia: 24 Października 2013, 21:22 »
Justyś staram się nie cieszyć, bo jeszcze za wcześnie ale się nie da!  :skacza:
Mam nadzieje że 30 okaże się że dziurki nie ma i niech im szczeki opadną!
A powiedz mi tak na chłopski rozum jak działa ten kwas. Wypełnia tą dziurkę? Kwas kojarzy mi się raczej z wypalaniem, usuwaniem.
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 24 Października 2013, 21:28 »
Głównie ten kwas jest wykożystywany w dermatologii, do zabliźniania ran, a tutaj miał zadanie w sumie wywołać zapalenie, żeby spuchło i zamkneło dziurke :-)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 24 Października 2013, 21:56 »
Tak samo dziala w dermatologii, powoduje zniszczenia, a przez to skora sie regeneruje i zluszcza.

Iza, ja calkowicie wyeliminowalam jajka, produkty mleczne i orzechy, ale tak zupelnie, nawet pasztetu nie jadlam, ciastka to jedynie najtansze herbatniki z coopa bo nie mialy ani tego ani tego. Takze czytanie etykiet bylo na porzadku dziennym. Tak bylo przez ponad miesiac, po 2 tygodniach kupy zaczely sie poprawiac, potem po tym miesiacu zaczelam wprowadac co nieco po troszeczku, jednego dnia zjadlam tiramisu i reszte dalej czysta, nastepnego ser i znowu czyste i tak powolutku wrocilam do mleka, choc wciaz sie oszczedzam, niedawno zjadlam tez pierwsze jajko, ale po wprowadzeniu mleka przestalam czytac etykiety, wiec juz i tak troche dostal. A dzis pierwszy raz zjadlam orzechy, ale to na pewno nie to, bo wczesniej tez ich nie jadlam.

U nas dobrze, udalo nam sie wyrwac na tydzien do Polski, tak bez planu, wiec sobie odpoczywam od brzydkiej pogody ;) w szczecinie jest pieknie, slonce i 20 stopni, jak lato w Haugesundzie :)

Justynka, super, na pewno kest juz po sprawie :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 30 Listopada 2013, 12:12 »
Justynka, a ten pasekna pieluchach to jest tez na tych babydry? I w ktorym miejscu?

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #258 dnia: 30 Listopada 2013, 12:23 »
ten pasek jest w tych pampersach new baby ja na razie te używam ,i on jest żółty i idzie z zewnątrz przez całego pampersa przez środek

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 3 Grudnia 2013, 09:56 »
O, to moze przy nastepnym dziecku. To jaki rozmiar uzywasz teraz?

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #260 dnia: 3 Grudnia 2013, 16:14 »
3

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #261 dnia: 13 Stycznia 2014, 05:50 »
a wy dziewczyny żyjecie ??? :)

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #262 dnia: 13 Stycznia 2014, 14:09 »
Melduje powrót z PL :)
Chwilowo czasu brak na pogaduszki  ::)
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #263 dnia: 24 Stycznia 2014, 16:39 »
Ja prawie nie zyje... Angina nas dopadla, tylko Adas zdrowy, poki co

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 2 Marca 2014, 21:03 »
hej taka tutaj cisza ostatnio
jak uczylyscie chlopakow jesc wieksze kawalki ?tak zeby gryzli? od czego zaczac? no ja musze zaczynac z Nadia i tak po trochu jej cos tam daje teraz dostala sloiczek po 6miesiacu tam sa te wieksze kawalki i daje rade ale co jej dawac do reki zeby gryzla?

i jak gotujecie obiadki?

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 3 Marca 2014, 08:51 »
Justynka, zacznij od banana, mozesz dac tez skorke od chleba, chrupki, ale zobaczysz, ze nie ma najmniejszego problemu tez z innymi rzeczami.. My prawie od poczatku dajemy do reki, kuzynka stosuje blw i bardzo ja polecala, nie odwazylam sie calosci metody zastosowac, ale okazuje sie, ze niepotrzebnie sie stresowalam. Drugie chyba od poczatku bedzie na blw, zero papek. Meczy mnie karmienie, wole jak jemy wszyscy razem :)
Takze teraz Adas je wszystko reka, od warzyw, owocow, po mieso i ryby. Ladnie tez je juz kanapki, choc zwykle polowe dostaje pies   :D
No i zdecydowalismy, ze juz nie bedziemy gotowac oddzielnych, i tak je to co my tylko bez soli i pieprzu, to bede gotowac bez tych przypraw i bedziemy sobie na talerzu doprawiac

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 3 Marca 2014, 19:25 »
no Nadia dziś dostała skórke od chleba poszło jej całkiem całkiem, miała raz że za dużo chyba wzieła i tak jak by chciałą zwymiotować ale jakoś poszło, ja to przez ten jej przełyk to tak ostrożnie ,ale na kontroli mówili,że jest ok ,że jest szeroko i nie ma zwężeń więc trzeba trenować co prawda jeszcze zębów jej brakuje bo na razie ma 1 więc nie ma lekko jeśli chodzi o gryzienie :P

a jak Martuś znasz juz płeć drugiej dzidzi?

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 3 Marca 2014, 20:11 »
Nie, jeszcze mam czas, pewnie w 20 tc sie dowiem, bo po przeziernosci nie planujemy juz dodatkowych usg.

Zebami sie nie przejmuj, Adas ma dopiero 3 i tez gryzienie poki co w gre nie wchodzi, ale rozdrabcnia podniebieniem.

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #268 dnia: 4 Sierpnia 2014, 20:00 »
hej, a co tu taka cisza w tej naszej Norwedze jak to mój chrześniak mówi :)
Iza to już w ogóle znikła nic się nie odzywa :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #269 dnia: 4 Sierpnia 2014, 20:08 »
Moja chrześnica też długo mówiła, ze tata jest w Norwedze :) a na pytanie "z kim mieszka?" Z rozbrajajacym uśmiechem odp. "Z Panem Nowakiem :)" bo rzeczywiście szwagier wynajmował dom z kolegą, ale jak ktoś niezorientowany i posłuchał z boku to mógł sobie pomyśleć ;)