To teraz ja napisze co się dowiedziałam o Ahus

Jeżeli poród przebiegł bez komplikacji po 2-4h przewożą cie do hotelu, (budynek koło szpitala).
W hotelu masz się zgłosić na recepcji, dostajesz pokój z tv łazienka i telefonem (nic nie wspomnieli o internecie

)
Wszystkie rzeczy jak pieluchy, ubranka, dla mamy podkłady itp. znajdziesz w pokoju.
"Ktoś" bo to nie musi być ojciec możne z tobą zostać na noc i kosztuje to 300kr, wliczone w to masz śniadanie.
Obiad i kolacje może kupić w restauracji. Mama i dziecko oczywiście wszystko mają za darmo.
Organizowane są pogawędki na podstawowe tematy, podejrzewam opieki i karmienia dziecka.
Oczywiście położne krążą po korytarzach i lekarz normalnie przychodzi i bada dziecko.
Wyjście przed 3 dobą, ale na własne życzenie możesz wyjść po 6h.
Przy pierwszym porodzie miałam męża na noc do pomocy.
Tyle że po tych wszystkich emocjach tak mi zapadł w sen że nie mogłam go dobudzić i jego pomoc na nic mi się zdała, rano wygoniłam go do domu

Jak już w domu odpoczął bardziej był przydatny

Tym razem zaraz po porodzie wraca do domu i zajmuje się młodszą pociechą.
Ja jedynie zastanawiam się czy szybciej nie wypisać się ze szpitala. Natalia po 8h od porodu zakrztusiła mi się przy jedzeniu jakimś glutem. Okazało się ze to były jeszcze jakieś pozostałości po porodzie, to były najdłuższe 2min w moim życiu. Tak wiec teraz mam pietra muszę o tym pogadać z położną.