Przede wszystkim gratulacje 2cm, to już jest coś, spodnie na pewno są luźne

Co do listy, ehh jak ja wspominam że mniej więcej 7 miesięcy przed zaczynałam odliczanie bo mi szybko jak na dzisiejsze czasy zorganizowaliśmy ślub

Gratuluję równej 7ki , szybko zleci

Winietki, ustawienie stołów etc. zamówisz jak już będziesz miała listę gości, no bo teraz i tak to nie ma sensu.
My po prostu do większości gości dzwoniliśmy jakoś pół roku czy właśnie wcześniej przed ślubem, właściwie jak już ustaliliśmy datę , że bierzemy ślub i żeby nic nie planowali, a zaproszenia poszły jakoś 3-4 msce przed i to się sprawdziło
Mi na próbne makijaże i fryzury szkoda było kasy ale myślę że miesiąc przed to dobry czas.
Zapowiedzi tak jak dziewczyny mówiły, formalności też można najwcześniej 3 msce przed załatwiać, choć my dla przykładu protokół spisaliśmy w lutym ( jak zaklepywaliśmy datę) a zapowiedzi potem jakoś w lipcu ksiądz zrobił. A potrzebujecie jakieś zgody z nie swoich parafii czy tam licencję?
Prezenciki dla gości można zamówić spokojnie wcześniej. Jeszcze takie bzdety jak figurka na tort, dekoracja samochodu to można sobie też już wcześniej pomyśleć

Myślę że organizacja jest super!