Autor Wątek: Z każdą minutą bliżej do pełni szczęścia... Odliczanie Lenki89  (Przeczytany 57574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
 :-* niedzielne

Co u Was słychać?

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
ja tez ..ja tez  dolacze   :hello:  :skacza:
..sliczna z Was para  :brewki:

Offline mikoala

• Chuck Norris
i jeszcze ja dołacze

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Piękny pierścionek :) Generalnie nie lubię łączenia białego złota z żółtym, ale w Twoim pierścionku to połączenie bardzo pasuje :) Ja też miałam przeboje z wielkością pierścionka, najpierw był za luźny i trzeba było zmniejszyć, ale zmniejszyli go za bardzo i trzeba było znowu powiększać... Na szczęście pierścionek jakoś przeżył te zabiegi ;)

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Witam Was po weekendzie :)

Kacha
Alinka
Mikoala
cieszę się, że do mnie zawitałyście  :hello: :hello: :hello:

Jak widać z pierścionkami każda miała mniejsze lub większe przeboje ;) Dla mnie jest to troszkę uciążliwe, że nie mogę go ściągnąć bo boje się że go zniszczę np. przy remoncie. Ale ogólnie cieszę się, że nie muszę go oddawać do zmniejszania ani powiększania bo by mi żal było się z nim rozstać nawet na kilka dni ;)

Alinka- dziękujemy za komplement  :Daje_kwiatka:
Nemezis- mnie też nigdy nie podobały się pierścionki dwukolorowe ale przyznaje, że mój podoba mi się bardzo :)

Weekend spędziłam szalenie ciekawie, czyli dwa dni na uczelni  :Blee: Gdybym mogła rzuciłabym tą szkołę w cholerę  ;)
Czy u Was też jest taka fatalna pogoda jak u mnie? Martwię się, czy za rok też tak nie będzie. Szczerze współczuję wszystkim Parom Młodym które mają teraz ślub. Nie dość, że leje jak z cebra to jeszcze ten wiatr taki zimny i nieprzyjemny... Brrr... Niestety, pogoda to coś, na co nie mamy najmniejszego wpływu :)

Wieczorkiem wrzucę Wam fotki fryzury która strasznie mi się podoba i bukietu :) Póki co uciekam bo PM już się niecierpliwi ;) 

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Mój pierścionek pasuje idealnie ....   ;D czekamy na fotki  ;D

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
moge dolaczyc ?

Offline Lenka89

• entuzjasta
moge dolaczyc ?

Jasne że tak  :hello: :hello: :hello:

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.08.2011
i ja się dołączam, będę obserwować przygotowania
a pierścionek naprawdę fajny, pomimo że lubię takie chyba najbardziej klasyczne i z białego złota :)

a możesz podać jakiś namiar na swoją salę?

Offline Lenka89

• entuzjasta
Dorkazz witam serdecznie :hello:

Mam wrażenie, że mój pierścionek jest bardzo klasyczny ;) Mnie też się podobają z białego złota ale po pierwsze wyglądają jak ze srebra, a po drugie chce  obrączkę z klasycznego, żółtego złota więc wydaje mi się, że połączenie dwóch kolorów jest idealnym rozwiązaniem. Choć tak jak zaznaczam, nie wszystkie dwukolorowe pierścionki wyglądają ładnie.

Moja sala to hotel Okrąglak w Sosnowcu przy ul. Narutowicza. Jeszcze nie jest gotowy, cały czas trwają tam prace remontowe ale wizja jaką przedstawił nam właściciel robi wrażenie :) Mam nadzieję, że zdążą. Dorkazz gdybyś chciała numer telefonu to albo podam Ci na priv albo znajdź sobie ich stronkę na necie :)

Pokaże Wam jaka wynalazłam w internecie fryzurę. Muszę powiedzieć, że zrobiła na mnie ogromne wrażenie, po prostu jest CUDNA  ;D Tylko wydaję mi się, że koki lepiej wyglądają na jaśniejszych włosach i tak sobie pomyślałam, że może zaszaleję i rozjaśnię swoje... Nie chciałabym aż tak blond jak ta pani ze zdjęcia ale taki jasny brąz z jakimiś jaśniejszymi refleksami kusi ojj kusi ;)
Powiedzcie szczerze co myślicie o moim pomyśle i o fryzurze ;)

A teraz kwiaty. No więc ogólnie chciałabym śnieżnobiałą sukienkę i różowe dodatki: winietki, dekorację bramy, i co tam się jeszcze będzie dało w różowym kolorze ;) Na co dzień nie lubię różowego ale jeśli chodzi o ślub to wydaje mi się takim kolorem bardzo dziewczęcym i wdzięcznym :) No więc kwiaty też chciałabym w takim kolorze i znalazłam idealny bukiet.

Te storczyki bardzo mi się podobają, ładne współgrały by z tymi na włosach... Chociaż ja się strasznie napaliłam a może mnie zgasicie ;P Czekam na szczere opinie.

Zastanawiam się tylko co z welonem do tej fryzury. Mam duży dylemat bo z jednej strony zawsze marzyłam o kwiatach we włosach a z drugiej strony zawsze chciałam też welon. Żal mi zasłaniać tej fryzury. Co myślicie o welonie upinanym pod kokiem? Nigdy nie zwracałam na takie uwagi ale może to jest dobre rozwiązanie...

Doradźcie coś  :blagam: :blagam: :blagam:

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
chodziło mi bardziej o kształt klasyczny czyli najprostszy - okrągły z brylancikiem

a moim zdaniem właśnie wcale nie wyglądają na srebro, może tylko na pierwszy rzut oka, ale srebro w krótkim czasie się czerni i trzeba o nie bardzo dbać, żeby wyglądało "jak nowe".
a u mnie właśnie odwrotnie - pierścionek z białego złota, a obrączki chciałabym łączone :)

jeśli chodzi o tę salę to natknęłam się kiedyś w trakcie poszukiwań na ich stronę, ale jakoś tak mnie nie zachwyciła ta sala, poza tym ja bym się bała wierzyć w jakieś obiecanki właścicieli. bo co będzie jak (nawet z powodów od nich niezależnych - np. jakieś pozwolenia albo inne papiery) coś nie wypali to ... ???
podwojony stres :) też oglądaliśmy taki lokal, który w planach miał się powiększać, ale no cóż. plany to jedno a realizacja to drugie.

fryzura faktycznie fajna, ja też jestem zwolenniczką kwiatów we włosach, no ale niestety w takiej konfiguracji welon odpada. poza tym jakoś nie wyobrażam sobie siebie w welonie :P i żeby mi się majtał ciągle o coś zaczepiał... o nieee  :o
a najpiękniejsze moja droga są włosy naturalne, ewentualnie rozświetlone jakimiś naprawdę delikatnymi refleksami i nikt mnie od tego nie odwiedzie!  :terefere:  ;D

co do bukietu to mi się bardzo podoba, ładnie połączone kolory, estetyczni wykonane, porządna figura bukietu, tylko pojawia się aspekt finansowy, wiadomo storczyki są piękne ale drogie i weź to pod uwagę jeżeli będziesz chciała wszystkie elementy florystyczne na swoim ślubie wykonywać z tej samej gamy kwiatów. wtedy się to raczej nie kalkuluje  :-\ ale jeśli to ma być tylko oprawa państwa młodych i ewentualnie świadków to jak najbardziej :)

co do różu... hm... to moim zdaniem grząski grunt, bo są i róże piękne i obleśne i tutaj jest cienka granica między jednym a drugim, więc tutaj rada: wybierając dokładny odcień wszystkich dodatków wybieraj to nie tylko na komputerze ale spójrz na ten kolor w świetle dziennym, bo to czasem zupełnie inna bajka i potem wychodzą landryny jakieś :P

to tyle moich rozważań  8)

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
..fryzurka bardzo ładna :) taka romantyczna i kobieca   :Szczerbaty: ja tam uważam ze koki i inne najlepiej prezentuja sie na ciemniejszych wloskach   ::) ale to tylko moje zdanie..i moze dlatego ze lubie ciemne kolorki na wlosach  :P
.. a moze pokazalabys nam swoja foteczke w ciemnych i jasnych wlosach bo domyslam sie ze mialas i taki i taki kolorek  ;D
..bukiecik ładny ale nie pasuja mi  te długie "strąki"-łodygi..i wydaje mi sie ze takie cos pasuje tylko przy wybranym typie sukienki tj dopasowanej i skromnej ..
.. co do welonu to wydaje mi sie ze to zalezy od sukni..no i fryzury..a przy tej co nam pokazalas to stawiam na taki od dolu albo bez- z kwiatkiem :)  :Daje_kwiatka: no a ze ekspertem nie jestem wiec sie nie wypowiadam  :P
 :-* :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Wow to jest dopiero organizacja, już bukiet i fryzura Ci siedzą w głowie :) Świetnie się komponują!

Będę podczytywać!

Offline Lenka89

• entuzjasta

jeśli chodzi o tę salę to natknęłam się kiedyś w trakcie poszukiwań na ich stronę, ale jakoś tak mnie nie zachwyciła ta sala, poza tym ja bym się bała wierzyć w jakieś obiecanki właścicieli. bo co będzie jak (nawet z powodów od nich niezależnych - np. jakieś pozwolenia albo inne papiery) coś nie wypali to ... ???
podwojony stres :) też oglądaliśmy taki lokal, który w planach miał się powiększać, ale no cóż. plany to jedno a realizacja to drugie.

Nie ma zdjęć tej sali w internecie więc nie wiem którą sale widziałaś ale na pewno nie tą ;) Jasne, istnieje ryzyko, że plany padną, właściciel zbankrutuje, budowlańcy zaczną strajkować albo salę zmiecie z powierzchni ziemi tornado, biorę to wszystko pod uwagę ale póki co jestem spokojna. Pierwsze wesele ma się tam odbyć w sierpniu zobaczymy czy się odbędzie. Do mojego jeszcze prawie rok.

fryzura faktycznie fajna, ja też jestem zwolenniczką kwiatów we włosach, no ale niestety w takiej konfiguracji welon odpada. poza tym jakoś nie wyobrażam sobie siebie w welonie :P i żeby mi się majtał ciągle o coś zaczepiał... o nieee  :o
a najpiękniejsze moja droga są włosy naturalne, ewentualnie rozświetlone jakimiś naprawdę delikatnymi refleksami i nikt mnie od tego nie odwiedzie!  :terefere:  ;D

Czemu odpada? Myślę, że nie warto rezygnować z marzeń o welonie tylko iśc na próbną i przymierzać welon i wtedy ocenić czy wygląda ładnie czy nie :)

Dorkazz dzięki za wszystkie cenne rady ;)

Zawsze miałam naturalne włosy, pierwsze zdjęcie na wątku to mój naturalny kolor w lato- od promieni słońca zawsze włosy mi jaśnieją. Zdjęcie w awatarze jest robione po koloryzacji szamponem  który już mi się zmył. Nie w całości ale nie mam już tak ciemnych jak na zdjęciu. Tak jak wspominałam w wątku, nigdy nie farbowałam włosów, zawsze miałam naturalne, ale w sumie czemu bym miała nie spróbować?

Alinka ja  mam naturalnie ciemne włosy i nigdy ich nie farbowała, tak jak wspomniałam, nie chce blond tylko troszkę jaśniejsze, taki ładny odcień brązu. Jak znajdę na necie zdjęcie kogoś w takich włosach to wstawię ;)
Co do łodyg to widziałam ten bukiet w wersji krótkiej i zupełnie traci swój urok.
A co do sukienki to właśnie taką chcę- dopasowaną i skromną ;)
Musze jeszcze przemyśleć kwestię tego welonu. Jeszcze mam dużo czasu... więc pewnie koncepcja zmieni mi się sto razy, ale tak jak mowi zarówno bukiet jak i fryzura zrobiły na mnie duże wrażenie :)

Ciriness witam serdecznie, mam nadzieję, że będziesz często mnie odwiedzać :)

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
no na ich stronie jest jakaś galeria, to jak to możliwe że to nie ta sala? :)
a no to jak już w tym roku to spoko, w razie czego zostaje jeszcze jakiś margines, bo to co my oglądaliśmy do mieli oddawać w przyszłym roku w tej całej okazałości

no pewnie wszystko można poprzymierzać, ale ja osobiście nie lubię jak jest przerost formy nad treścią a tak jakoś mi się wyobraża, że welon + kwiaty + ozdobna fryzura to byłoby za dużo... ???

no po lecie włosy zawsze wyglądają najlepiej, bo mają naturalne pasemka, ale Twój ślub będzie w kwietniu, a raczej przed nim nie będziesz pewnie miała okazji przeżyć naturalnej pełnej opalenizny, także się trzeba jakoś inaczej upiększyć :) ja nie mam nic przeciwko farbowaniu jeśli jest to przemyślane i wykonane przez wprawne ręce.

:-*

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Lenko,

Różowy super kolor na ślub, zobacz, ja taka twarda babka, a będę miała tez wszystkie różowe dodatki ;D
Bardzo p :hopsa:odobają mi się Twoje pomysły i wizje na bukiet, fryzurkę. Myślę,że pasują do Ciebie,, ale faktycznie musisz mieć jaśniejsze włoski.
Storczyki piękne kwiatki.

Martwisz się pogodą??
Może to żadne pocieszenie, ale...
Masz ślub w urodziny mojej mamy i zazwyczaj w ten dzień było słonecznie, było zawsze dużo tulipanów,było radośnie :hahahaha:
To i za rok tak będzie :hopsa:

Pokarz nam jakie typy sukien Ci się podobają.

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Też jestem bardzo na tak dla różowego na ślubie, choć na co dzień nie przesadzam z nim ;)
Tę fryzurę już wcześniej miałam skopiowaną na dysk. Podoba mi się, ale obecnie moje upodobania przechodzą na większy bałagan na głowie, coś co nie będzie zdradzało, że mam na głowie tonę lakieru ;D Mimo to ta akurat mogłaby być moją, nie miałabym nic przeciwko.
Podsumowując te mętne wywody - jestem na tak też dla fryzury :brawo_2:
Ja chcę mieć welon wpięty w środek koka i myślę że w tym układzie dałoby się wczepić jeszcze kwiatka z boku. To jeszcze do zastanowienia.

Offline Lenka89

• entuzjasta
Dzięki za wsparcie bo już myślałam, że wyskoczyłam jakoś nie na miejscu z tym różowym :) Uważam, że w zależności od odcienia różowy może być bardzo eleganckim  kolorem a nie takim różowo- landrynkowym albo jak dla 5-letniej dziewczynki.

Lola- dzięki za pocieszenie, w takim razie już się pogodą nie martwię nie martwię :)

Co do sukienki to nie oglądam na necie żadnych, nie wiem czy ma to sens bo i tak nasze gusta weryfikują się przy mierzeniu i niekoniecznie w wymarzonym fasonie może nam być ładnie i  komfortowo. Więc jedyne co mogę na dzień dzisiejszy powiedziec to:
- biały kolor- koniecznie
- z ramiączkami, dekolt V (takie mi się podobają ale czy będzie mi dobrze- nie wiem)
- skromna, bez falbanek, koronek itd.

Ale tak jak mówię to mam na razie w głowie, a więcej będę mogła powiedzieć po pierwszych przymiarkach ;)

Jeszcze kilka słów o fryzurze. Właściwie zawsze chciałam mieć zakręcone loki i rozpuszczone włosy, ewentualnie troszkę, luźno podpięte. Ale niestety, nie każdy może sobie pozwolić na taką fryzurę, ponieważ wiem z doświadczenia, że np. moje włosy po kilku godzinach kiedy są rozpuszczone nie wyglądają już super świeżo i efektownie, oklapłyby mi, loki by mi się rozprostowały, a grzywka przetłuściła  :glowa_w_mur: Natomiast kiedy na ślub siostry miałam czesanego koka, całą noc nie stało mi się z nim nic, ani jeden kosmyk mi nie wypadł z niego i nie rozprostował. Jeszcze na drugi dzień wyglądał na tyle dobrze, że miałam go też na poprawinach. Stąd kok jest dla mnie o wiele bezpieczniejszy i wiem, że sama będę się czuła komfortowo, kiedy nie będę musiała się zastanawiać czy połowę włosów mam już prostych czy jeszcze są loki... chętnie szłabym zupełnie w rozpuszczonych włosach bo cenię sobie naturalność ale nie jestem kamikadze i przez cały swój ślub i wesele chcę wyglądać po prostu ładnie.

To tyle moich wywodów na temat fryzury a konsensus jest taki, że niestety nie zawsze możemy sobie pozwolić na to co nam się podoba i co sobie zamarzymy bo nasze możliwości są ograniczone, a przynajmniej moje ;)

Beaberry mam prośbę, wklej proszę zdjęcie fryzurki z "bałaganem" na głowie, jestem jej szalenie ciekawa :) Może sama się na taką skuszę ;)

Buziaki i miłej nocki  :-* :-*

Offline beaberry

• uzależniony
Uwaga, moja pierwsza próba zamieszczenia zdjęcia, nie krzyczcie jak coś będzie nie tak :buu:

Uploaded with ImageShack.us

Offline beaberry

• uzależniony
Jeszcze parę

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Beaberry, ekstra,ślicznie!
I jeszcze z lilią, moja ukochaną :mdleje:

Osobiście nie będę miała welonu tylko kwiat we włosach, może warto Lenko o takiej opcji pomyśleć??

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
bardzo ładne te fryzury!
tylko mam taką wątpliwość czy aby na pewno to będzie trwałe, bo jak się znów da za dużo lakieru to włosy wyglądają brzydko sztywno i nienaturalnie, także nie wiem... trzeba wybierać?  ??? :-\
pięknie wygląda taki kontrastujący kwiat we włosach!

Offline Nemezis

• maniak
Lenka, fryzura, którą wkleiłaś jest śliczna, ale do tej wersji faktycznie pasuje jedynie welon wpięty od dołu. Jednak moim skromnym zdaniem, welony wpinane pod kokiem wyglądają nieciekawie, więc już chyba wolałabym w ogóle zrezygnować z welonu :P Albo wpiąć welon od góry a kwiatki dać wyżej i mniejsze :) Tylko wówczas, jak sama zauważyłaś, fryzurka będzie zasłonięta aż do oczepin.

Z fryzur zaproponowanych przez Beaberry podoba mi się ta druga (lub pierwsza w 2 poście), idealnie pasuje do welonu wpinanego u góry, pozwoliłam sobie ją zapisać :)

Bukiet jest bardzo ładny, choć ja nie lubię tych długich wiechci, ale to Tobie ma się podobać ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Fryzurka, którą wkleiłaś jest moją faworytką od dłuższego czasu i właśnie coś w tym stylu będę chciała mieć na głowie w dzień ślubu  :) Zrezygnuję jednak z kwiatka na rzecz welonu, bo uważam że i to i to to trochę za dużo. Bukiecik ładny, ale te "strąki" jakieś takie dziwne... Ale najważniejsze, żeby Tobie się podobał, i pasował do sukni, dodatków... bo goście i tak będą mieli w pamięci obraz całej Ciebie :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Lenka fryzura i bukiet boskie  ;D  Kwiat we włosach + welon nie sądzę że to przerost formy nad trścią  ::)
Sama będę miała kwiat + welon i to jeszcze długiiiiiii  ;D ;D ;D i kolorem przewodnim na weselu także będzie róż  ;D
Co do storczyków że są drogie hmm ja wychodze z założenia że raz w życiu bierze się ślub i raz można zaszaleć  ;D później nie ma się już takiej okazji  ;D

Ta fryzura też mnie zauroczyła   :Serduszka:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Można?
Muszę przyznać, ze mamy bardzo podobny gust co do fryzur i kwiatów. Ja również bee mieć fryzurę właśnie w takim stylu, z dużym kwiatem we włosach, bez welonu.
U nas kolorem przewodnim jest czekolada i odcienie różu, pudrowy i ciemny, brudny oraz ecru i zieleń ;D Nie przepadam za landrynkowym różem, kojarzy mi się z "białymi kozaczkami" ;)

Offline Lenka89

• entuzjasta
cześć Dziewczyny :)

Czigra pewnie, że można :) Cieszę się, że do mnie trafiłaś  :hello: :hello:

Muszę jeszcze przemyśleć sprawę tej fryzury, ale na pewno nie chcę rezygnować z welonu, uważam go za element ślubnego stroju , a poza tym bardzo mi się podobają Panny Młode w welonach :) Nic na siłę, ale wolę zrezygnować z kwiatka albo upiąć jeden i wyżej, tuż przy upięciu welonu. Zobaczymy, na to jest jeszcze dużo czasu :)

Ten welon od dołu to faktycznie wiocha ;P

Co do różu to może źle się wyraziłam, że wszystko co się da chcę różowe ;) pewne elementy, np. kokardki przy winietkach czy przy bramie w połączeniu z np. balonami ecru. Nie mam jeszcze całej koncepcji ale myślę, że tak byłoby ładnie :)

Beaberry fryzury mi się podobają, ale nie chciałabym żadnej z nich na swój ślub, ewentualnie pierwszą ale bez przekonania ;)

Mam ochotę dzisiaj poszperać w sukniach ślubnych, pooglądać, to wszystko daje mi taką radość, nie myślałam, że organizacja ślubu jest taką przyjemnością :) Jak znajdę jakieś które mi się spodobają to wrzucę fotki :)

Offline Nemezis

• maniak
Najprzyjemniejsze jeszcze przed Tobą :)

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
Lenka a byłaś już w jakimś salonie przymierzać jakieś suknie?
Ja się trochę boję... :)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja też się łapię nad oglądaniem różnych rzeczy, pomimo tego że jest jeszcze trochę czasu i w ogóle  ;D