Autor Wątek: Z każdą minutą bliżej do pełni szczęścia... Odliczanie Lenki89  (Przeczytany 57320 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
Odp: Z każdą minutą bliżej do pełni szczęścia... Odliczanie Lenki89
« Odpowiedź #120 dnia: 6 Czerwca 2010, 20:02 »
Dobry wybor z ta vodka:)my tez kupimy zoladkowa:)Tylko ze jak my bysmy teraz kupili to polowa by tylko przetrwala do slubu:)ustalilismy z rodzinami ze kupimy miesiac przed najwczesniej:)Za duzo pijacych mordek:)

Jezeli chodzi o obraczki to uwazam ze macie racje-skoro znalezliscie jakies fajne co wam pasuja nie ma co sie zastanawiac,w koncu zloto moze pojsc do gory i duzo wiecej mozemy zaplacic w przyszlym roku,my tez jak juz jakies sobie upatrzymy to od razu kupimy:)pomimo ze duzo czasu jeszcze:)

a co do zaproszen do czekamy na foteczki,ja wlasnie sie zastanawiam czy wakacje nie poswiece na robienie wlasnorecznie-ale ja mam rozne pomysly takze wszystko sie moze zmienic:)
:*:*:*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #121 dnia: 6 Czerwca 2010, 22:29 »
O ile się nie mylę to widziałam Cię dziś w parku na Kazmierzu jak spacerowałas z PM  ;D ;)

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #122 dnia: 7 Czerwca 2010, 12:11 »

Wódka nie była w promocji ale stwierdziliśmy, że po powodzi wszystko może iść w górę, wódka też. To i tak była jedna z tańszych w hurtowni, ale piliśmy ją na weselu mojej siostry i nikt nie narzekał, o ile można tak powiedzieć o wódce to jest dobra :) Butelki 0.5 litra. Wesele robimy bez poprawin i chcemy dawać wódkę gościom przy wyjściu ale też nie będzie tego dużo bo np. rodzina dwoje dorosłych i troje dzieci dostanie jedną butelkę, a to już 5 osób, więc nie liczymy tak, że butelka na parę musi być. Nie wiem czy starczy 130 butelek, mam nadzieję, że tak.

Wybraliśmy sobie grawer na obrączkach ale nie wiemy czy się zmieści: Odtąd jedno choć nadal dwoje 30.04.2011
Musimy zadzwonić dziś do jubilera i zapytać :)

Justyś jestem w szoku, że mnie poznałaś.  Trzeba było zagadać :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #123 dnia: 7 Czerwca 2010, 13:57 »
Myślę, że grawer będzie za długi jak na jedną obrączkę. Pewnie jubiler każe rozdzielić tekst na dwie obrączki. Z tego co pamiętam to grawer może mieć chyba max. 20-25 znaków.

p.s jakoś tak głupio mi było Was zaczepiać  :D ;) :-*

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #124 dnia: 7 Czerwca 2010, 19:29 »

Wybraliśmy sobie grawer na obrączkach ale nie wiemy czy się zmieści: Odtąd jedno choć nadal dwoje 30.04.2011
Musimy zadzwonić dziś do jubilera i zapytać :)

Grawer na bank się nie zmieści - sprawdzone!
Na mojej obrączce jest
Odtąd jedno ...
na męża
... choć nadal Dwoje

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Czerwca 2010, 09:16 »
Nie wiem jak to się dzieje... ale wczoraj będąc z PM na zakupach w Plejadzie, znów mijałam Ciebie i Twojego PM  :D ;)
Coś często na Was wpadam  ;D ;) :-*

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #126 dnia: 12 Czerwca 2010, 10:05 »
To dlatego justyś że masz się odezwać  ;D

:-*  :-* sobotnie

Offline Lenka89

• entuzjasta
« Odpowiedź #127 dnia: 12 Czerwca 2010, 21:28 »
Witajcie Kochane  :-*

Justyś do trzech razy sztuka, jak za trzecim razem mnie gdzieś spotkasz i nie zagadasz to się obrażę  :obrazony: Swoją drogą to ciekawe, że w tak krótkim czasie dwa razy spotkałyśmy się w tym samym miejscu o tej samej porze, a najbardziej jestem w szoku z powodu tego, że mnie poznałaś. Przecież obcięłam włosy i wszystkie moje zdjęcia na wątku są nieaktualne. Masz oko, że nas wypatrzyłaś  ;)

Dzisiaj jestem padnięta, nie dość, że upały mnie wykańczają to jeszcze cały dzień spędziłam w pracy :/ A że pracuję na stoisku z pieczywem które sami wypiekamy to piec mnie dodatkowo grzeje w plecki....Także mam darmową saunę ;) Na szczęście jutro wolne. Jadę tylko na jeden wykład na uczelnię a potem luzik  :okularnik:

Straciłam wenę do ślubno-weselnych przygotowań a poza tym mamy kompletny zastój. Nie możemy przesadzać bo już wręcz nie ma co załatwiać, na wszystko jest za wcześnie.
Dzwoniliśmy do jubilera. Pani nam powiedziała, że na obrączkach zmieści się 30 znaków, więc wniosek z tego, że zmieści nam się to co chcieliśmy  :hopsa: Tylko bez daty... Szkoda bo chciałam, żeby była data ale widocznie nie można mieć wszystkiego ;)

Obiecane fotki winietek będą jak tylko naładuję baterię do aparatu :)

Na koniec zagadka  :mrgreen:
W tym męskim gronie jest mój PM :) Chyba nie trudno zgadnąć który to prawda? :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #128 dnia: 12 Czerwca 2010, 21:38 »
mam nadzieje ze to ten Pan w czerni, bo w przeciwnym razie mogłabyś mieć problem :D :P

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 13 Czerwca 2010, 09:18 »
Szczerze mówiąc bardziej rozpoznaję Twojego PM  ;)
Jest identyczny jak na zdjęciu  ;D ;)
Ale Ciebie też rozpoznałam :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #130 dnia: 13 Czerwca 2010, 13:39 »
Heheheh też uważam,że gdyby to byl ktoś inny niż pan w czerni to nie byłoby za wesoło  :D :D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #131 dnia: 14 Czerwca 2010, 09:33 »
Heheheh też uważam,że gdyby to byl ktoś inny niż pan w czerni to nie byłoby za wesoło  :D :D
hehehe o tak  :hahahaha:

Offline elka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.08.2008
« Odpowiedź #132 dnia: 14 Czerwca 2010, 10:57 »
Hej.
Mogę się jeszcze dołączyć do odliczanka?
Ja już swój ślub mam za sobą i z perspektywy czasu mogę się wypowiedzieć, że dobrze, że zaczeliście załatwiać wszystko tak wcześniej. My najważniejsze rzeczy (tzn. sala, zespół, kamerzysta  i fotograf) zamówiliśmy 18 miesięcy przed slubem - później stopniowo cała reszta. Wierz mi potem wychodzi jeszcze tyle innych spraw, o których z reguły nie mysli się na poczatku, ze człowiek później cieszy się, że o te najważniejsze już nie musi się martwić.
A tak z innej beczki, śliczna z Was para, suknia ślubna prześliczna - moja rada, może spróbuj ją pokazać w jakimś salonie (nie takim bardzo znanym) i zapytaj czy nie uszyto by Ci takiej. Zawsze to wyjdzie taniej - ja swoją zamawiałam w Sosnowcu w salonie U Ireny, a co do cen to myślę,że do 3 tysięcy to spokojnie ubierzesz się wraz z dodatkami.
Pozdrawiam

Offline Lenka89

• entuzjasta
« Odpowiedź #133 dnia: 14 Czerwca 2010, 21:56 »
mam nadzieje ze to ten Pan w czerni, bo w przeciwnym razie mogłabyś mieć problem :D :P

Ale się uśmiałam  ;D
I tym oto sposobem poznałyście drugą miłość mojego PM  :) Oczywiście nie mam na myśli młodocianych chłopców tylko sędziowanie  ;D

Hej.
Mogę się jeszcze dołączyć do odliczanka?
Ja już swój ślub mam za sobą i z perspektywy czasu mogę się wypowiedzieć, że dobrze, że zaczeliście załatwiać wszystko tak wcześniej. My najważniejsze rzeczy (tzn. sala, zespół, kamerzysta  i fotograf) zamówiliśmy 18 miesięcy przed slubem - później stopniowo cała reszta. Wierz mi potem wychodzi jeszcze tyle innych spraw, o których z reguły nie mysli się na poczatku, ze człowiek później cieszy się, że o te najważniejsze już nie musi się martwić.
A tak z innej beczki, śliczna z Was para, suknia ślubna prześliczna - moja rada, może spróbuj ją pokazać w jakimś salonie (nie takim bardzo znanym) i zapytaj czy nie uszyto by Ci takiej. Zawsze to wyjdzie taniej - ja swoją zamawiałam w Sosnowcu w salonie U Ireny, a co do cen to myślę,że do 3 tysięcy to spokojnie ubierzesz się wraz z dodatkami.
Pozdrawiam

Hej Elu :hello: Jasne, że możesz się dołączyć :) Dziękuje za komplementy  :Daje_kwiatka: ja też jestem zdania, że są takie sprawy które można załatwić dużo wcześniej i nic złego się wtedy nie dzieje. Mam nadzieję, że nie rozmyślimy się bo kto by wtedy wypił tyle litrów wódki ;P

Justyś w sumie mogłam się domyśleć, że to mój PM jest taki rozpoznawalny :)

Słuchajcie co mnie spotkało: zamówiliśmy  zaproszenia już hoho temu no i wszystko było ok szło to bardzo powoli: wysyłanie projektu, listy gości w sumie chyba ponad miesiąc. W końcu wysłałam już wszystkie potrzebne dane, przesłałam pieniądze, zatwierdziłam projekt i co... czekam czekam i nic. Wchodzę dziś na allegro a tam: aukcja anulowana.... Jestem w szoku, nie wiem o co chodzi. Napisałam do tej pani.. cisza... Dzwonie.. abonent niedostępny  :glowa_w_mur: Jestem w kropce.

Zamówiłam z allegro welon :D za 20 złotych mniej więcej taki jak mi się podoba, żeby móc mierzyć z fryzurą. Jest taki, że pasuje i nad koka i pod i do grzebienia i wsuwkami więc zobaczymy, będziemy kombinować. Bo w zasadzie powiedzcie mi: dobieramy welon do fryzury czy fryzurę do welonu? Welon na bank do sukienki czyli wypadałoby, że fryzurę do welonu  :hmmm: sama już nie wiem.

Znalazłam fryzjerkę. Bardzo podobają mi się fryzury wykonane przez nią i miałam okazję podziwiać jedną na żywo bo ostatnio jak byliśmy na weselu u mojego kuzyna czesała Pannę Młodą. Naprawdę takie bardzo staranne i profesjonalne wykonanie. Nie odszedł jej od koka ani kosmyk. Także i to mam z głowy.

Powiedzcie mi szczerze co myślicie o tej fryzurze:

Nie wiem czy byłoby mi dobrze w takiej gładko zaczesanej górze ale po to właśnie jest próbna, prawda ? :)

Tylko zmieniłabym troszkę tył. Szalenie podoba mi się ten kok (to fryzura którejś z naszych Forumek niestety nie mogłam już znaleźć której, mam nadzieję, że się nie obrazi, że wklejam jej fryzurkę.)

Wtedy troszkę wyżej ten kok i welon od dołu bo szkoda zasłaniać takiej fryzury ;) tak jak na tym zdjęciu:

Co myślicie?

I jeszcze winietki z wesela kuzyna. Moim zdaniem śliczne, niestety nie mogę znaleźć ani takich samych, ani podobnych :(

Dobra bo się rozpisałam nie zamęczam Was już ;) buziaki i miłej nocki  :-* :-*

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #134 dnia: 14 Czerwca 2010, 22:06 »
Osobiscie uwazam podobnie jak Ty,druga jest sliczna i powiem ci ze nie wiedziałam ze welon pod kokiem moze tak ladnie sie prezentowac :szczeka: :szczeka: naprawde bardzo mi sie podoba:)
:*:*:*

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #135 dnia: 14 Czerwca 2010, 22:22 »
Ale historia z tymi zaproszeniami, musisz jak najszybciej zgłosić sprawę do Allegro!  No i pewnie szukać nowych... :-\

Co do welonu, ja wybierałam welon do sukni a fryzurę do welonu, ale pewnie gdybym miała bardzo efektowne włosy, to kolejność byłaby odwrotna :razz: a że nie mam efektownych włosów, to chociaż będę miała efektowny welon ;) :p

Fryzurki, które wkleiłaś, są bardzo ładne :) Ale jeśli mam być szczera, to nie podobają mi się welony wpinane od dołu. Choć na tym trzecim zdjęciu wygląda to całkiem nieźle, może dlatego, że zamiast typowego welonu, pod kok został wpięty delikatny długi tiul... Jednak klasyczne, marszczone i sztywne welony (jeszcze nie daj boże haftowane lub lamowane) wyglądają pod kokiem beznadziejnie :P

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #136 dnia: 14 Czerwca 2010, 22:44 »
Fryzurka naprawdę fajna  ;D aż sobie skopiowałam  :P

Jak wcześniej się wszystko załatwia to można wszystko dopracować  :D

:-*  :-*

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #137 dnia: 14 Czerwca 2010, 23:50 »
Widzę, że te winietki są bardzo łatwe do zrobienia. Odpowiednio zwijasz drucik, robiąc zawijasa (np. przy pomocy długopisu) nawlekasz tam perełkę, a całość wbijasz w czekoladkę. Tadam ;D Masz dużo czasu to możesz pokombinować ;)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #138 dnia: 15 Czerwca 2010, 08:09 »
Piękny sposób na podziękowania+winietki. Sama sie nad tym zastanawiałam, tak jak nad dyniami i jabłkami ;)

Lenka pierwszy fryzura jest :szczeka: jak kocham takie delikatne wstawki z warkoczem. Ja będę mieć włosy zaczesane do tyłu bo lepiej sie czuję, ale gdybym miała fajną buźkę, to z pewnością taka fryzura wchodziła by w gre.

Co do zaproszeń, to zgłoś to jak najszybciej na Allegro i najlepiej zacznij szukać nowych zaproszeń. Zwracaj uwagę na komentarze allegrowicza ;)

beaberry czy mogłabyś napisać tutaj lub na prv, jak dokładnie zrobić takie druciki (pytam głownie o drut-jakiś specyficzny?)

Offline Lenka89

• entuzjasta
« Odpowiedź #139 dnia: 15 Czerwca 2010, 09:15 »
Najdziwniejsze z tego wszystkiego jest to, że ta aukcja została anulowana na początku maja a ja pod koniec maja rozmawiałam z tą babką i nic nie wskazywało na to, że coś jest nie tak... To konto na allegro nie należy do mnie więc nie miałam możliwości zerkania tam co chwilę. Mam numer do tej kobiety więc będę próbowała się do niej dodzwonić....

Ciesze się, że fryzura się podoba. Chciałabym połączyć te dwa uczesania: przód, czyli ten warkoczyk z pierwszej a tył z drugiej. Jak dla mnie jest rewelacyjny :) Zobaczymy co powie fryzjerka no i czy nic innego przez ten czas mi nie wpadnie w oko ;)

Fryzurki, które wkleiłaś, są bardzo ładne :) Ale jeśli mam być szczera, to nie podobają mi się welony wpinane od dołu. Choć na tym trzecim zdjęciu wygląda to całkiem nieźle, może dlatego, że zamiast typowego welonu, pod kok został wpięty delikatny długi tiul... Jednak klasyczne, marszczone i sztywne welony (jeszcze nie daj boże haftowane lub lamowane) wyglądają pod kokiem beznadziejnie :P

Nemi jeśli welon od dołu to w grę wchodzi tylko i wyłącznie taki. Żadne marszczone, warstwowe, zdobione. Tak jak to określiłaś: długi kawałek tiulu ;)

Zresztą do ślubu jeszcze tyle czasu. Zdaje sobie sprawę z tego, że trochę wcześnie na takie rzeczy jak welon czy fryzura bo wszystko może się zmienić kiedy znajdę tą jedną wymarzoną suknię do której może nie pasować to co sobie wymyśliłam. Ale daje mi to tyle radości  ;D Takie szukanie, pokazywanie Wam, doradzanie się :)

Beaberry napisz proszę czy to trzeba mieć jakiś specjalny drucik? Nie przyszło mi na myśl, że można je wykonać samemu. Ale nie mogę tak zgapić co do joty od kuzyna bo będziemy mieli z mojej strony tych samych gości  :razz: Może jakiś inny sposób aby winietki połączyć z podziękowaniem gościom? Czigra a co chodzi z jabłkami i dyniami?

miłego dnia Wam życzę :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 15 Czerwca 2010, 09:23 »
Fryzurka śliczna  ;D A co do tego welonu wpinanego od dołu to zgadzam się z Wami dziewczyny tylko taki wchodzi w gre delikatny tiul....  ;D ;D ;D
A z tymi zaproszeniami to faktycznie masakra jakaś  ::) zgłoś to na allegro!!! pozdrawiam

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #141 dnia: 15 Czerwca 2010, 10:44 »
Jeśli jeszcze można dołączę i ja, teraz lecę do pracy ale nadrobię jak tylko wróce :)
Fryzurka nr 1 <= też taką biorę pod uwagę :) tylko z innym kwiatem, po oczepinach zostanie sam kwiat we włosach więc musi byc obowiązkowo, bo będzie "łyso". Buźka

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #142 dnia: 15 Czerwca 2010, 10:45 »
No to wyszło na to, że jestem ekspertem ;D Taki drut można kupić na Allegro. Jest to drut jubilerski. Nie jest nawet drogi, np. 4 zł za 60 m. Musi być miękki, a nie twardy ::) A formowanie druta to już sobie chyba umiecie wyobrazić ;)
Gwoli wyjaśnienia - nigdy tego nie robiłam, tylko tak to widzę. Tak samo mam z niektórymi zaproszeniami na All. Jak widzę, że za proste do zrobienia samemu zaproszenia wołają 3-4 zł, to krew mnie zalewa i mam ochotę sama się za to zabrać. Tym bardziej, że od czasu do czasu zajmuję się scrapbookingiem i sprawia mi to przyjemność. :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #143 dnia: 15 Czerwca 2010, 20:02 »
Zdaje sobie sprawę z tego, że trochę wcześnie na takie rzeczy jak welon czy fryzura bo wszystko może się zmienić kiedy znajdę tą jedną wymarzoną suknię do której może nie pasować to co sobie wymyśliłam. Ale daje mi to tyle radości  ;D Takie szukanie, pokazywanie Wam, doradzanie się :)

Dobrze, że już teraz szukasz i zastanawiasz sie :) Uwierz mi, już na 3 miesiące przed ślubem nie będziesz miała czasu na siedzenie w necie, oglądanie zdjęć i rozważanie: "może to a może tamto", bo będziesz miała natłok różnych spraw do załatwiania ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 16 Czerwca 2010, 06:40 »
Wcale nie jest wcześnie im predzej pozałatwiasz sobie drobniejsze sprawy tym lepiej. Potem naprawde brakuje czasu na wszystko. Ciesze sie że mój mąz mnie tak wczesnie  "gonił" z niektorymi rzeczami, gdzie moja odpowiedz zawsze była spokojie zdązymy- a jednak miał racje

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #145 dnia: 16 Czerwca 2010, 10:30 »
Ta pierwsza fryzura jest BOSKA!!!! Uwielbiam dobierańsce w każdej postaci!Fakt,uniosłabym troszkę tego koka do góry i zrobiła go większego ale fryzura i tak piękna!!!  ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 16 Czerwca 2010, 15:19 »
Obie fryzurki super  :)
Też już je wcześniej znalazłam na jakimś portalu i zapisałam  ;D

Offline Lenka89

• entuzjasta
« Odpowiedź #147 dnia: 16 Czerwca 2010, 20:10 »

Część Kochane :)

Jeszcze dwa słowa a propos fryzury: w gładko zaczesanych do góry nie jest mi ładnie, ale z opaską już moim zdaniem nawet nawet ;) Więc gdyby ten warkocz grał rolę opaski może nie wyglądałabym źle. Było by super gdyby ta fryzura mi pasowała, nie miałabym problemu ze świeżością włosów przez całą noc, bo tak jak wspominałam ciężko z tym u mnie na co dzień. Myję włosy codziennie rano a i tak w lato pozostawiają wiele do życzenia pod wieczór.  Także trzymajcie kciuki żeby mi było ładnie  ;D

Nie zgadniecie co się stało: dzisiaj przyszły zaproszenia!! Bardzo mi się podobają :) takie jak sobie wyobrażałam :)

Zresztą oceńcie same:

Offline kacha8609

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 16 Czerwca 2010, 20:32 »
Zaproszenia bardzo ładne...  ;D A najbardziej podoba mi się wierszyk
:Zakochany:Ty i Ja........ :Zakochany:

Oczywiście już sobie zapisałam....  ;D

Offline mikoala

• Chuck Norris