Autor Wątek: Z każdą minutą bliżej do pełni szczęścia... Odliczanie Lenki89  (Przeczytany 46872 razy)

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Witajcie!

No i stało się! Jeszcze 357 dni i będę żoną :) Zaczynamy przygotowania do ślubu. Równie mocno się z tego cieszę co jestem przerażona organizacją takiego przedsięwzięcia.

Zacznę jednak od początku. Pawła poznałam z liceum. Ja byłam pierwszoklasistką, Paweł najstarszym rocznikiem. Moja koleżanka oszalała na jego punkcie a że ja byłą troszkę bardziej śmiała, postanowiłam jej pomóc i umówić ich na randkę. Ze spotkania nic nie wyszło a ja i Paweł zostaliśmy przyjaciółmi. Cho może przyjaciele to za duże słowo, jednak całe trzy lata utrzymywaliśmy ze sobą kontakt. Głównie przez GG, ale zdarzało się, że przegadaliśmy razem całą noc. Mimo tego, że bardzo mi się podobał, nigdy nie przypuszczałam, że moglibyśmy być razem. Wydawało mi się, że mamy zupełnie różne charaktery. Zresztą ja byłam wtedy w innym związku a Pawła absorbowały zupełnie treningi piłkarskie.

I tak aż do lipca 2008.

Miałam wtedy strasznego doła. Nie dostałam się na wymarzone studia, rodzinka wyjechała na wakacje a ja nie miałam urlopu. Kiedy Paweł zaproponował spotkanie nie zastanawiałam się długo. Strasznie doskwierały mi już samotne wieczory i powroty do pustego domu. Zaprosiłam go na kolację i znów, jak już nie raz, przegadaliśmy cała noc.

Tak to wszystko się zaczęło. A kiedy w majowy weekend Paweł poprosił mnie o rękę nie mogłam powiedzieć nic innego jak tylko TAK !!

Oto i my :) już niedługo Państwo J. :)

Ruszyła lawina: sale, kamerzyści, zespoły, kucharze, fotografowie. Kilka obejrzanych sal, kilkadziesiąt odsłuchanych zespołów, Setki obejrzanych zdjęć. Godziny spędzone przy komputerze i przy telefonie.

Na szczęście mamy już salę. Na nieszczęście dopiero w budowie... Skusiły nas cena i wizja pięknego wystroju jasnej, okrągłej i bardzo przestronnej sali. Mam nadzieję, że właściciel wywiąże się z obietnicy i wszystko będzie gotowe. Pierwsze wesele ma się tam odbyć w lipcu, chociaż mówię szczerze, nie jestem sobie w stanie wyobrazić że za dwa miesiące ta sala i teren w okół będą gotowe.

Zespół- ogólnie masakra, albo dwóch panów grających na organkach albo terminów brak i cena zawrotna... Moja pierwsza prośba- gdybyście, kochane Forumki, miały namiary na fajne, grające na żywo zespoły, koniecznie z perkusją ;) za kwotę do 2500- 2700 zł będę bardzo wdzięczna. Mam nadzieję, że w ogóle takie istnieją ;)

Kamerzysta i fotograf najlepiej w pakiecie. Byłam na prezentacji u Pana z firmy New world video i powiem szczerze, że zdjęcia są OK ale film... zupełnie nie w moim typie. Nie podobają mi się animowane aniołki, gołąbki tudzież wróbelki, zniekształcone twarze gości i podkład muzyczny "ręce do góry niech walą się mury, cała sale zapier....". Chciałabym ładny, estetyczny, romantyczny film. Gdybyście miały namiary- będę ogromnie wdzięczna ;)

Kochane, mam nadzieję, że będziecie towarzyszyć mi w tej długiej drodze do najpiękniejszego dnia w moim i Pawła życiu. Liczę na Wasze wsparcie i obecność w tym wątku :)

Pozdrawiam!!

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Witam Cię Lenko.

Jak się na Was patrzy to widzi się bijącą młodość, świeżość, radość  :hopsa:

Offline Lenka89

• entuzjasta
Witaj lolalola :) Jesteś pierwszym, honorowym gościem w moim odliczanku :)
Co do naszego wyglądu to zdjęcie pochodzi prawie sprzed dwóch lat, z pierwszej naszej wycieczki do Krakowa. Troszkę żeśmy się zmienili, to znaczy ja bo Paweł am to szczęście, że się nie starzeje ;) Ale młodzi nadal jesteśmy, ja mam 21 lat a Paweł 23 :)

Zdecydowanie bardziej aktualne :

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Mogę być druga? ::)

Offline Lenka89

• entuzjasta
Mogę być druga? ::)
Jasne!! Witam serdecznie :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
No to wciąż bardzo modzi jesteście :D
Musze przyznać,że w jaśniejszych włoskach Ci do twarzy i odmładzają Cię one.

Honorowy gość, jak miło :hopsa:

Offline Lenka89

• entuzjasta
ten ciemny kolor i tak już mi szedł bo to był szampon a nie farba ;) jakoś się nie mogę przekonać do trwałej koloryzacji ;)

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
Jestem na podium  :brewki: :hahahaha: :hopsa: :Najlepszy:

Ładnie razem wyglądacie :) zapraszam też do mnie i do wątku 2011

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=16134.0

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
ja też sie przywitam ;D i pytam czy dołaczyć mozna :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja już poza podium, ale również dołączam i będę towarzyszyć w odliczanku :) :hello: :hello: :hello:

Offline Lenka89

• entuzjasta
[/font]gosiaczek, misia, Anjuszka witajcie!!Miło mi, że jest Was coraz więcej w moim odliczanku :)  :hello:

To jeszcze tyle czasu, mam wrażenie, że nie doczekam się tego dnia.... A jeszcze na dodatek wszystko tak szybko się dzieje: sala wybrana, zespół, kamerzysta i fotograf również, pozostaje pospisywać umowy i czekać... czekać... czekać...

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Można się przyłączyć? :) Oczywiście ja też zapraszam Cię do mojego odliczanka ;)

Widzę, że nie tracisz czasu :ok: Udało Wam się znaleźć wymarzony zespół z gitarami i perkusją? ;D

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Też będę podczytywać :)

Offline Lenka89

• entuzjasta
Witajcie!

Nemezis
Stelek
cieszę się, ze dołączyłyście do mojego odliczanka :)

Zespół zamówiony, ja chciałam taki z rockowym brzmieniem, taki z powerem, no ale niestety takiego nie udało nam się znaleźć- ceny nie na naszą kieszeń :( Jednak zamawiamy zespół MISTER z Dąbrowy Górniczej, mają perkusję, gitary i całkiem fajnie brzmią. Graja na żywo a to jest dla nas najważniejsze :) Mamy też już fotografa i kamerzystę, ze studia BG Foto. Także idziemy jak burza :D

Offline beaberry

• uzależniony
A opowiesz nam historię zaręczyn? ;D :tupot:

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
To prawda, te rockowo brzmiące zespoły bardzo się cenią... Wiem, bo sama takiego szukałam ;) Ceny od 4 tys wzwyż :-\ Fajnie, że udało Wam się znaleźć taniej :)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
ulala sporo juz macie pozałatwiane :D
no wlansie,opowiedz nam historie zareczyn :D

Offline lolalola

• Chuck Norris
Lenka, skoro chciałaś taki rockowy zespół to może wybrany przez Was zespół zagra troszkę rockowych  numerów??
Zróbcie listę, może troszkę zespół zaimprowizuje i zaszaleje ;D

Ja tez chcę poczytać o zaręczynach :D

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Uuu.. dużo już macie, ale to dobrze- mniej stresów na później ;) Dołączam się do prośby o historię zaręczyn  :tak_2:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Dołączę i ja,jeśli można  ;D ;D ;D ;D :hello: :hello: :hello: :hello:
Piękna z was para i tak jak napisała Lola-bije z was młodiśc,ale nie tylko  :brewki:
Fajnie,że załatwiliście już te sprawy bo teraz na jakiś czas będziecie mieli spokój  ;D

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
To ja też się dołączę do kolejnej "!!"

:-*  :-*

Offline Lenka89

• entuzjasta
Witajcie :)
Po pierwsze wybaczcie jeśli będę teraz troszkę zaniedbywać odliczanie ale to ze względu na trwający remont u siostry i szwagra, w którym czynnie biorę udział ;) Odciski na palcach po drapaniu ścian to u mnie teraz norma ;)

Pytacie o zaręczyny... No więc w majowy weekend postanowiliśmy odpocząć gdzieś za miastem. Spakowaliśmy do auta mojego psiaka i ruszyliśmy w drogę. Pojechaliśmy do Ogrodzieńca. Spacerowaliśmy sobie po lesie, rozmawiając o przyszłości i przeszłości, piesek hasał wesoło, czyli jednym słowem sielsko, anielsko :) I nagle Paweł z kieszeni kurtki wyjął malutkie pudełeczko, ja już wiedziałam o co chodzi i na sam widok łzy cisnęły mi się do oczu. W końcu tak długo czekałam na tą chwilę :) A kiedy padło to magiczne pytanie oczywiście zgodziłam się.
To by było na tyle, niby wszystko banalne ale każda z nas wie, że ta chwila w jakichkolwiek okolicznościach by się nie wydarzyła jest chwilą naprawdę wyjątkową. Tą wyjątkowość było czuć w powietrzu podczas naszych zaręczyn :)

Mój pierścionek. Paweł wybierał go zupełnie sam i powiem szczerez, że trafił w mój gust idealnie :)

Dzisiaj mamy spotkanie z zespołem. Podpisujemy umowę i wpłacamy zaliczkę. Kolejna rzecz będzie załatwiona. Muszę zaproponować zespołowi listę piosenek które bym chciała, żeby zagrali, ale to chyba dopiero na spotkaniu miesiąc przed ślubem :)

Niestety sen z powiek spędzają mi zupełnie codzienne i prozaiczne sprawy czyli szukanie pracy i pisanie licencjata. Jeśli chodzi o pracę to ogólnie masakra.... A pisania jeszcze nie zaczęłam a mam mieć  gotowe dwa pierwsze rozdziały do końca czerwca..  :glowa_w_mur:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Piękny pierścionek-bardzo mi się podoba !!!  ;D
Wiem co czujesz,żeżeli chodzi o pracę-u nas tez jest MASAKRA!!! i człowiek łapie się tego co jest  :-*

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
A mogę i ja ??? ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
No i pięknie Lenko :D
Super ,że Paweł trafił w Twój gust pierścionka. A trafił w rozmiar??

Offline Lenka89

• entuzjasta
Witajcie :)
mkarolinka- jasne, że możesz ;) Cieszę się, żę coraz więcej Was tu jest :)
lolalola - pierścionek jest na styk ;) Ciężko przechodzi mi przez kostkę ale tak to jest w sam raz. Nie ściągam go w ogóle. Ale jak dojdzie obrączka i przełoże go na lewą rękę to będzie aż za duży. Takie mam niewymiarowe paluchu ;P
Śmialiśmy się z Pawłem bo on przy kupnie miał pewne wątpliwości czy nie będzie za mały, na to pani ekspedientka mu powiedziała: spokojnie choćby miała skórę sobie zedrzeć to wepchnie na palec ;P

Offline lolalola

• Chuck Norris
 :skacza:

Offline beaberry

• uzależniony
Super tekst ekspedientki ;D Taki życiowy... :hopsa:
Mój pierścionek był za duży, już dwa razy zmniejszany, a i tak luźny. Nie wiem co ze mną jest ::) Pewnie mój PM uważał, że mam wielkie łapy >:(

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
Pani w sklepie miała rację  ;D

:-*  :-*

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Ja także melduje się w Twoim odliczanku  ;D pierścionek ładniutki  ;D