Autor Wątek: "Jesteś lekiem na całe zło" czyli odliczanie Gosi i Łukasza => 11.09.2010  (Przeczytany 76389 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Witajcie moi kochani :)

Mam na imię Gosia, studiuję (IV rok) w Szczecinie, mieszkam w Poznaniu a jestem z Wałcza.

Zaręczyliśmy się w sierpniu 2009 roku i nie planowaliśmy ślubu, do momentu ślubu mojej przyjaciółki (09.01.2010) gdzie mój narzeczony uparł się że i my możemy (jak wiadomo problemem były finanse...) i jakoś to wszystko ruszyliśmy przez 2 tygodnie, że 11 września tego roku weźmiemy ślub.

Jestem trochę przerażona bo czy brać ślub na studiach to tak jakoś nie za wcześnie ?

Mamy załatwioną salę, kamerę i sesję, wstępnie kościoł, nie wiemy jeszcze który gdyż mój kochany nie ma bierzmowania.

I pierwszą dużą przeszkodę napotkałam szukając zespołu...oczywiście nie ma terminów

jesteśmy umówieni z zespołami GAMBIT, DOREMIX, SILVER BAND i AZET na niedzielę, zastanawiamy się jeszcze nad SAVIO ale dużo biorą no i mamy zespół z Poznania i z Wałcza, powoli przesłuchamy choć przyznam szczerze że ogólnie jestem załamana bo już nie ma zespołu który gra na żywo (perkusja, organy, gitara, bas, wokal kobiecy) a taki mi się marzył.

Więc wczoraj przepłakałam aż w końcu wujek postawił mnie na nogi i powiedział, że ważni są ludzie, a mamy takich gości co to się przy wszystkim bawić będą :)

Witajcie w naszym świecie :) Jeszcze dużo przed nami!

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
dołączam do Twojego odliczanka :))

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Ja jestem na pierwszym roku i się nie boję, Ty też się nie bój ;D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Trzecia  ;D ;D ;D ;D ;D
Takie spontany są najlepsze  :brewki:
A więc tak:

najważniejsze to bierzmowanie PM-mały problem to to jest,ponieważ normalnie do bierzmowania trzeba się przygotowywac 3 lata  :o wcześniej...

No,ale myślę że wszystko da się jakoś załatwic.Musicie tylko porozglądac się np.w Szczecinie za kościołem który przygotuje Twojego Pm

do bierzmowania,no i szybciutko musicie to załatwiac bo czas ucieka.

zespół to faktycznie może byc ciężkie do załatwienia.A spróbuj się skontaktowac z zespołem "Sie ściemnia"-oni są z Gorzowa,ale jeżdżą

po całej polsce.Grali na weselu u mojego kuzyna i byłi Świetni(żeński,męski wokal,akordeon,gitara basowa i

tradycyjna,perkusja,saksofon).Mogą nie miec

terminu ale myślę,że warto spróbowac ;D

Studiami się nie przejmuj-myślę,że wszystko da się pogodzic  ;) ;D ;D  :-*

Ps.Czekamy na fotki :taktak: :taktak: :taktak:

Offline ciriness

• Chuck Norris
Witajcie !
Anjuszka
Lili-liliana
patrycja_4r

Goszczę kawką i herbatką ! :drinkuje: i czym tam chcecie

Zdjęcia w sensie że nasze wspólne?
To powolutku zamieszczę :)

Został mi w poniedziałek jeden egzamin, jak go zdam to będę miała trochę luzu i się z wszystkim tu ogarnę.

Zespołu nadal szukam i szukam, dziękuje za wszelkie sugestie, bardzo się przydają!

Z bierzmowaniem nie jest tak źle, bo już w większości parafii go nie wymagają (zgodnie z prawem kanonicznym nie trzeba), wiec mam nadzieje że uda się bez i bez żadnych zaświadczeń o religii (bo nie chodził...)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Jestem i ja :D :D

My też aktualnie szukamy zespołu...z tych co wymieniłaś to AZET mi się w miarę podoba i gambit..ale Nasze typy są inne..a też tylko orkiestra "na żywo" wchodzi w grę :D :D

Zdjęcie w sensie wasze wspólne jak najbardziej :hopsa:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
I ja się melduję w nowym odliczanku :)

O tym GAMBICIE to nawet ja słyszałam, aczkolwiek nic nie pamiętam czy na plus czy nie ;) Ale skoro coś mi się jarzy to na pewno coś jest na rzeczy ;)

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
Ja też się melduję w odliczanku ;)

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
 :hello: też czasem poczytam :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
Witajcie

mka
Mysikróliczek
kasia22
gosiaczek252

:brawo:

mka mogę Ci polecić zespół Sammy Swoi z międzyrzecza, grali u mojej siostry, gitarka, organki, bas, perkusja i wokal panowie śpiewają i dziewczyna co była w tym programie aleja gwiazd w polsacie, grają naprawdę super, na żywo, w tym roku biorą 4 tys zł, aczkolwiek już oczywiście na cały rok są zajęci :(

GAMBIT zobaczymy jutro, słyszałam kiepskie opinie, jak znajdę zespół to już będę ucieszona.

A teraz zdjęcia, dodam jeszcze że jestem obecnie na etapie odchudzania z 15 kg schudłam już 5 :)

Kupiliśmy króliczka, mój miś miał absolutorium, dostałam na urodziny ekspress do kawy (bo ją uwielbiam!) i mój miś robi mi latte machiatto, zaręczyliśmy się nad morzem, pierwszy raz byłam na kręglach i tak dalej :)
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2010, 23:27 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Super!!Toż to prawdziwa sesja zdjęciowa :D :D :D :D Ale my takie lubimy ;D

Niunia jst słodka...ja też swojego chrześniaka kocham ponad wszystko ::) ::)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Ale nam mix dałaś,SUPER   ;D ;D ;D

Kurcze kolejna forumka,która ma silną wolę i samozaparcie od diet -pozazdrościć ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Wg mnie Gambit gra świetnie i potrafi zabawić gości, nawet tych najbardziej wymagających, ale to moja skromna opinia...

Dzidzia cudowna, Wy również pięknie się prezentujecie, prosimy o historię zapoznania:))

Miłego dnia!!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Witam, można dołączyć? :)
Pięknie wyglądacie! :) No i chrześnica - cudowna :) Ja też swoją parkę kocham ponad wszystko :)

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.10.2010 :)
dołączam do odliczanka,

sama powinnam swoje założyć, ale jakoś nie mam weny...

jeśli chodzi o fotki to niesamowity ten mix z 2009 r.

o finanse się nie martwcie, prawie kazdy ma taki problem, a jakoś wszyscy sobie radzą; my tu tez sobie na wzajem opowiadamy, co gdzie, za ile i jak zaoszczedzic,a wiadomo, że ziarnko do ziarnka...

macie przed soba intensywny rok, ale cudnie, że przeszliście do czynów

pozdrawiam :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Super mix fotkowy :)

Trzymam kciuki za dalsze efekty w diecie :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
będę podczytywać i kibicować Ci w przygotowaniach jeśli pozwolisz :) super fotki... najbardziej mi się podoba ta z króliczkami :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
hej!! Ja tez sie melduję!! ;D..

Offline ciriness

• Chuck Norris
Dieta zatrzymała się na 68 i dalej nie chce spadać, czas zacząć ćwiczyć :)

Byliśmy w niedzielę na targach i na spotkaniu z 4 zespołami :)

Targi fajne, popatrzyliśmy na dekoracje, wciąż żałuję że nie mogliśmy iść na te 10 stycznia, myślimy powoli na barmanem może? zależy czy znajdziemy dla niego miejsce :)

Z dekoracjami sama nie wiem, czy zatrudnić firmę czy samemu coś zrobić...

A z zespołem to już płakać mi się chce, niby na jeden jesteśmy zdecydowani najbardziej ale oni wszystko z podkładu lecą, wokale super i do tego saksofon, akordeon ale nic więcej, nawet gitarki :(
I już sama nie wiem, jak zespół gra na żywo to ktoś zawodzi, jak nie na żywo to wokal super, jestem podłamana. Boli mnie dać 3 tys za podkład i śpiewanie...tak marzyłam chociaż o gitarce czy organkach ehhh

Zdecydowaliśmy że jedziemy na weekend do Wałcza zobaczyć salę(zrobić zdjęcia), do księdza (termin już ustalony na 16 ślub i ksiądz nie wymaga bierzmowania jupiii!!!) i moze jeszcze uda nam się jakiś zespół zobaczyć w Wałczu lub w Pile ?
Ostatnie rozejrzenie się na zespoły w Poznaniu...

i decydujemy się na ten ze Szczecina, no trudno, ważne że pięknie śpiewają!

i załamałam się też troszkę, ile to jeszcze organizacji! obrączki, dekoracje, zaproszenia, suknia, garnitur itd. tyle wybierania że szok, a ja na nic nie moge się zdecydować :(

Jak widać mam dzisiaj dzień smęcący :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Główka do góry, przygotowania to najmilszy czas i uwierz mi, że ze wszystkim zdążysz, masz jeszcze trochę :))) poza tym w kwestii wybierania, służymy radą, więc jeżeli nie możesz się na coś zdecydować, to pytaj, a chętnie udzielimy wsparcia :)))

a cóż to za zespół?

Offline mka

• Chuck Norris
Właśnie jaki to zespół? ;) ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
No to może rzeczywiście opiszę swoje wrażenia :)

DO-RE-MIX - na nich jesteśmy najbardziej zdecydowani, niesamowicie miły kontakt z jednym i drugim panem z zespołu, wokale naprawdę super, repertuar rozbudowany, wszystko do dogadania i do zapisania w umowie a propo pierwszego tańca, zabaw itd.  Tylko właśnie z żywych instrumentów saksofon plus akordeon a tak to podkłady i to mnie najbardziej boli przy cenie 3 tys zł.

SILVER BAND - pani bardzo miła ale ten zespół odpadł ponieważ boimy się ich, nie chcemy zabaw za wiele a pani zaczęła opowiadać o śmiesznym zakładaniu gumiaków czy bieganiu pana młodego z mopem...dla nas to porażka, nie cierpimy wręcz żadnych zabaw, chcemy krótkie oczepiny, taniec za grosik , ewentualnie dwa konkursy dla gości które sami zaakceptujemy, poza to w mailu pani napisała "nie wyobrażam sobie wesele bez disco polo i biesiady" i mnie to zraziło bo np. ja sobie mogę wyobrażać a to ja jestem klientem. Aha i jeszcze wokal Pana nam się nie podoba!

DYNAMIT - miły kontakt z Panią, troszkę chyba mniej elastyczni jeśli chodzi o dobór repertuaru i nie bawią ludzi pani sama stwierdziła cytuję "wesele to nie festyn" hmmm, poza tym wokal pana też nam niestety do gustu nie przypadł no ale zobaczymy

AZET - wszystko ok, żywe instrumenty, bardzo miły pan, pani młoda po szkole, śpiewa plus skrzypce, ale chyba taka muzyka bardziej disco polo, bo tak słyszeliśmy na weselu głównie choć pan mówi że gra wszystko, do zastanowienia (drugi po do-re-mix)

Został nam zespół do przesłuchania
Kames-band z Poznania
Hokus pokus (ale nie znam jeszcze ceny)
jakiś z Wałcza, dzisiaj się okaże

i znalazłam dwa zespoły w Pile, ale sama już nie wiem

Savio ze szczecina są wolni ale drodzy z a 3 osoby chcą 3500 no i pewnie dojazd do tego

Mówią nam że liczy się wokal a nie podkład...co wy o tym sądzicie?

I jak robicie z dekoracjami? Same?Firmy? jaki budżet trzeba na to mieć?

Offline mka

• Chuck Norris
Co do zespołu to mnie właśnie się bardzo nie podoba jak jest podkład...bo jedzie wtedy disco polową nutą :D :D :D

Dlatego my postawiliśmy na zespoły grające na żywo...są droższe fakt, ale orkiestra to podstawa, żarcie moze być niesmaczne, ale jak będzie dobra orkiestra to i wesele się uda ;D ;D W tej chwili chyba nie ma zespołu jakiegokolwiek który bierze mniej niż 3 tyś...chyba, że ktoś znalazł? ;) ;)

Co do dekoracji...własnie wsyzstko zależy od budżetu..jak masz na zbyciu trochę kasy to piękną deko zrobi Ci firma..jak nie masz to robisz sama i też jest pięknie :D :D :D :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Znam zespół DOREMIX, słyszałam... Nie polecałabym... Ale to może ja mam spaczony gust...

Posłuchaj sobie blue song, bądź miniband, może będą mieli termin, a nie są najgorsi. Wiem, że mini band kosztuje 3,5 tys. ale niestety chyba każdy teraz oferuje podobną cenę... ;/
Dynamit słuchałam w necie, ale jakoś mnie nie przekonali, azet nie znam, ale zaraz ich poszukam...

A co do dekoracji, firmy robią to przecudownie,myślę, że za ok. 2000 zł możesz już mieć naprawdę fajnie przystrojoną salę, ale jak będziesz sama stroić, wyjdzie Ci taniej, zaangażujesz przyjaciół i będzie niezła zabawa :)) ja z jednej strony chciałabym zatrudnić firmę, ale to wszystko zależy ile nam zostanie budżetu :))

Offline ciriness

• Chuck Norris
Anjuszka a słyszałaś ich na żywo ?
Miniband zajęty, bluesong to chyba też podkłady?

Mka ja wiem ale ty możesz przebierać bo masz sporo czasu, u mnie już nie ma żywych zespołów albo nie stać mnie na nich.

Poza tym jest jeszcze jeden problem nie wiem czy mi się zmieści zespół powyżej 3 osób, jadę dokładnie oglądać salę, bo widziałam tam wesele na 60 osób a my będziemy mieć ok 100, ale otworzą nam jeszcze jedną (3 łączone będą).

No i z dekoracjami też myślałam że później pomyślę czy sami czy firma a to się okazuje że i nawet tu powoli kończą się terminy :P

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Słyszałam na żywo... Niestety..

Bluesong, z tego co pamietam, poł podkłady, pół nie, ale może coś mylę.. Chyba mają organki i laska chyba też na czymś gra, nie jestem pewna, poszukaj ich w necie.

Offline ciriness

• Chuck Norris
to mnie zafrapowałaś   :( bo ja oglądałam kasetę z wesela i wydali się być najlepsi ze wszystkich, no tylko tyle że te podkłady a nie na żywo no ale z braku laku...

ehh dalej więc szukam jeszcze!

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Każdy ma inny gust, więc nie sugeruj się moją opinią do końca....

Ale poszukaj może jeszcze kogoś innego...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja na początku chciałam sama robić dekoracje... ale chyba jednak wezmę dekoratorkę...  :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Wg mnie to niezła frajda samemu robić dekorację,tak samo jak zaproszenia, winietki... Ale kurczę ile to czasu na to potrzeba...;/