Autor Wątek: Kiedy Ona się śmieje, śmieje się cały świat - Ewunia nasze małe szczęście  (Przeczytany 84682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline inesk

• zapaleniec
Ja pilam herbatki z kopru wloskiego. Do kupienia w aptece. Taniej wychodzi niz herbatka z hippa na laktacje
Na mnie piwo nie dzialalo  :(

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
POdczutywalam Was ale jakos czasu zawsze brak tak wiec teraz  spoznione ale szczere gratulacje .

Jestes wielka , za to co przeszliscie nalezy Cie Wam medal .

Pozdrawiamy  :-* :-* :-*

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Pisałam wcześniej o naszych problemach z przyrostem wagi zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ale chyba uda nam się wyjść na prostą. Mała obciągnęła dwa cycki i jeszcze 90 ml odciągniętego mleczka z butelki, tak bym chciała mieć gumkę i związać jej brzuszek żeby to mleczko tam zostało, żeby nie bełtnęła nie ulała a cala zawartość brzuszka przekształciła się w słodki tłuszczyk. Stan wagi w stosunku do wczoraj wieczór +20 g

Herbatkę popijam mam nadzieję, że będą efekty. Co do karmi i jego właściwości to nie jestem przekonana, zawsze zawiera jakąś tam ilość alkoholu, a czy działa, nie jest to przypadkiem efekt placebo.

Jagna77 medal należy się przede wszystkim malutkiej, ze to że wszystkie "operacje" tak dzielnie zniosła.

Morfologia lepsza, ale bez rewelki, nadal anemiczna  :(

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
nie wiem czy karmi działa ale napewno rozluźnia a to sprzyja latacji

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
działa - słód jeczminny jest mlekopędny
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
ooo proszę głos rozsądku ;-)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Anetaaa porosze Cie tylko nie waż jej codzinnie, bo może sie tak zdarzyć, ze bedzie 50g mniej....i to sie odbije na Twoich nerwach
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Łatwo powiedzieć, kiedy waga stoi w łazience obok kolegi przewijaka i koleżanki wanienki, i za każdym razem gdy Ewka jest golutka szepce: zważ dzidziusia, zważ dzidziusia.
Ja już tym karmieniem powoli przestaje się stresować, jak będzie źle to trudno dostanie puszkowe, dałam sobie czas do końca trzeciego miesiąca.

Terapia mlekopędna chyba skutkuje, czuję, że piersi są pełniejsze a i też udaje mi się więcej uciągnąć, oby tak dalej. Jest tylko jedna dziwna rzecz (podobno tak bywa), że w jednej piersi jest więcej.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
A po łapach chcesz ode mnie Kochana???  ;D ;D ;D ;D ;D wsadź tą wagę do szafki i wyciągaj jak będzie potrzebna, czyli raz na jakieś 5 dni najczęsciej...

Z reguły jedna pierś jest bardziej efektywna laktacyjnie, to jest najzwyklejsza norma, żadne kuriozum....
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Dobra dobra  ;D Tak jest proszę Pani  ;D :D ;) A poważnie, co racja to racja, postaram się opanować. 

Z racji tego, że moje dziecko nie chce za długo leżeć na brzuszku, tzn. położona leży przez chwilę, bardzo ładnie podnosi główkę, a za moment jest wkurzona i drze się jakby ją za skóry obdzierali, zastanawiam się nad kupnem takiego cuda:

Co innego jak ją położymy sobie na piersiach tak to by mogła godzinami, na kolanach również, może taka zabawka ją przekona  ???

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
nom fajna mata...warto spróbować i zakupić ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Mata interesujaca:)My narazie nie kupujemy bo chrzestna zaoferowala ze kupi jej na gwiazdke wiec  to mamy z glowy:)Ale nasza lubi lezec na brzuszku tylko pod warunkiem ze nie jest glodna i ani spiaca:)A na piersoach to wogolw uwielbia:)jej ulubiona pozycja...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Aaaneta u mnie podobnie...nawet teraz Ewa nie lubi brzuszkować, chyba, że w napisany przez Ciebie sposób...
Pewnie ma to związek z tym, że na brzuszku często ulewa (teraz już dzięki Bogu rzadziej), a soki żołądkowe wracajace sobie spowrotem drażnią jej gardło i są kwaśne...i pewnie też tego nie lubi, a ze juz kojarzy fakty, to róznie z tym brzuchowaniem jest.

Być może ta zabawka pomoże, ja już sie w każdym razie nie skuszę.

Ale się śmieję, że o ile szybko nauczyła sie przewracać z brzuszka na plecy ( co wcale nie oznacza, że to robi jak jej się brzuszkowanie znudzi) to w drugą strone nie nauczy się nigdy... ;D ;D ;D

— Richard M. Devos

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
fajna mata ciekawa jest kolorystycznie i bankowo zachęci do leżenia na brzusiu :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
No właśnie my też mamy ulewający kłopot, może w tym tkwi problem. Staram się mimo wszystko ją tak układać i udaje się nawet na dłuższą chwilę jak jest w dobrym humorze  ;D
Mojej Ewce tez kilka razy udał się przewrót, ale wtedy była w wyjątkowo przednim nastroju.
E tam nie gadaj i tak Mała Smoczyca jest wyjątkowo sprawna, jak skończy się ulewanie to i przewroty będzie robić z góry na dól, w prawo w lewo...

A tu Ewa po ostatniej kapieli

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
sama słodycz...
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Jaka zawstydzona :) Słodziutka

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Sloczniutka,moz by bylo schrupac:)I ta piastka zacisnieta,to mi sie najbardziej podoba u mojej gwiazdy non stop zacisniete raczki:)

Gabiś
  • Gość
Ewcia jest słodka  ;D ;D ;D
Pozdrwiam  :-* :-* :-*

Offline sandrunia

• Chuck Norris
słodziuchna taka do schrupania :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Dzięki dziewczyny ;D

Byłyśmy rano u lekarza i udało się małą zaszczepić :hopsa: wzięłyśmy 5 w 1, zobaczymy jak będzie się czuła. Tak czy siak to tatuś będzie musiał z ewentualnym płaczem sobie poradzić, ja mam wizytę u lekarza a potem z mamą na kawę. Ma zostawione mleczko, zobaczymy co będzie  ??? :o
Waga na dzień dzisiejszy 4670 g co jest sukcesem, biorąc pod uwagę nasze ostatnie problemy. Generalnie jednak Pani Doktor była z niej zadowolona i powiedziała, że póki co mam jej sztucznie nie dokarmiać.

Tak czy siak, nadal mam w domu chudzinkę. Niestety nie zmierzono mi jej, bo pediatra chce poczekać na to co powie ortopeda, bo podejrzewali i Ewki lekką dysplazję, jutro zobaczymy czy pielucha na noc i ćwiczenia zdały egzamin.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Anetko też mam chudzinkę ( jak była w wieku Twojej to ważyła ok 150g więcej) ale za to jaką fajną....
Spokojnie jak ma odbić, to odbije i wróci Ci pod ten 25 centyl;
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Wygląda na to, że wychodzimy na prostą.
Byłyśmy dziś u ortopedy i lekka dysplazja dzięki wkładaniu na noc tetrowej pieluchy i ćwiczeniom poszła sobie precz.

Mleczka dzięki systematycznemu odciąganiu więcej i za jednym posiedzeniem udaje mi się uciągnąć ponad 100 ml, co w porównaniu z 40 ml na początku jest sukcesem. Ewka tez więcej ciągnie z cyca a mniej go żuje ;D :hopsa:

Mąż moje wczorajsze wyjście znosił bardzo dobrze dziecko również. Jak wróciłam o 22 mała smacznie spala przebrana, przewinięta i najedzona.
Moja ginekolog powiedziała, że wszystko wygląda pięknie, szwy się wchłonęły i jest git. Dostałam receptę co by nie mieć kolejnego dziecięcia - macie doświadczenie jak dzieci znoszą przy karmieniu dawkę hormonów, bo trochę się boję jej zaserwować  ???

Humor na dziś pierwsza klasa i mój i Ewki ;D ;D ;D ;D

A oto co Ewcia dostała od swojej Cioci Babci (siostry mojego taty)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
No i tak trzymać dziewczyny !!!

Jaki super słodki i super duży piesio :) przydałby mi się taki :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Anetko minipigułka progsteronowa jest jedyną formą antykoncepcji (oprócz szklanki zimnej wody zamiast) dopuszczalnej przy karmieniu; zatem albo to albo latex albo ww woda;

uprzedzam, że mozesz przytyć...
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Boskie zdjęcie!!!

Z dostępnych metod jest też wkładka...

Offline BETI

• maniak
Ajajajaj co za śliczny piesio.Na pierwszy rzut oka myślałam,że jest prawdziwy...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Anetko ten misiek jest z tych miękkich przytulnych, czy tych twardych?
I gdzie sie takie kupuje???
« Ostatnia zmiana: 26 Listopada 2008, 10:55 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Jest mięciutki jak podusia, myślę, że jak Ewa podrośnie i zacznie raczkować będzie dla niej super przytulanką i zabawką do wdrapywania się.
A gdzie się kupuje to nie wiem, piesek jest prezentem, ale mogę spytać.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
spytaj...
ja zawsze marzyłam o tak wielkiej przytulance...
kupię córce...
Będzie mistrzynią w Kocham Cię Piesku  ;D ;D ;D
— Richard M. Devos