Babcia przyjechala i chyba zaczarowala moje dziecko

spi ladnie od wczoraj sobie

a ja mam czas na zrobienie czegokolwiek wokół siebie i nie tylko.
Dzisiaj bylismy w tesco i kupilam nawet sobie spodnie i stroj kąpielowy

oraz pampersy dla Miloszka

A po 17-czyli za chwilke- idziemy do ortopedy--ponoc nie chetnie tam przepuszczaja bez kolejki -- jesli nie to bede sie wykłócac.
wszystko ok u ortopedy, tzn kazal go pieluszkowac, Miloszek jest silnym chlopcem--nic nie kazal robic na sile--powiedzial ze mozna mu pępek troszke zrobic by mial bardziej w srodku tzn zawinac gazik w kulke wlozyc na pepek i przykleic na plaster. I sprawdzil go calego jest ok. Ogolnie lekarz wporzadku tyle ze stare baby siedzace przed nie chcialy nas wpuscic jako pierwsi i argumenty nie pomagaly nawet.Za to lekarz zainterwenuiowal powiedzial ze jak im sie nie podoba to moze ich nie przyjac.Ale dziecko wchodzi pierwsze.
A no i jeszcze jedno -- dzisiaj sie dowiedzialam - Moj Maz dostal propozycje pracy od Szweda w tej firmie bo narazie pracuje w Polskiej firmie ktora poprostu wysyla ich na tzw wyjazdy słóżbowe. Nio i ogolnie to praca tam, mieszkanie tez i żona sciagnieta. I prawie wszystko bylop by ok ale jets maly chaczyk poprostu musza zerwac umowe z Polska firma na okres 3 miesiecy, beda bez pracy bo to jest "kara" firmy dla firmy.Wiec by wrocil na te 3 miesiace do Polski i by musial tu pracowac "gdzies" po czym potem pojechal tam, i szykowal nam mieszkanko bysmy po nowym roku mogli sie tam sprowadzic.
Chcielismy sie wyprowadzic za granice i tam mieszkac ale nie wiedzielismy ze to bedzie okres 3 miesiecy bez pracy.