Autor Wątek: wrześniowe Panny Młode i Panowie 2008:)  (Przeczytany 92970 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: wrześniowe Panny Młode i Panowie 2008:)
« Odpowiedź #690 dnia: 4 Sierpnia 2008, 13:52 »
z Kijewa.... pan wielmożny Emanuel... proboszcz w maleńkiej parafii...czuje sie jak pan i władca na swych włościach  :mdleje:

♡ Szymon & Leon ♡

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #691 dnia: 4 Sierpnia 2008, 14:00 »
trzymam kciuki za pomyslne zalatwienie sprawy - a jak nie bedzie chcial wydac papierka to niech ksiadz z parafii gdzie bedziecie brac slub  niech do niego zadzwoni?!? Pewnie bedzie mu glupio hihih

B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #692 dnia: 4 Sierpnia 2008, 14:12 »
kjp83 niepotrzebnie sie tak denerwujesz. Jeden ksiadz bez zadnego powodu nie moze komus utrudniac slubu. Skoro macie z nim taki problem to trzeba inna droga go obejsc. Dobrze, ze umowiliscie sie z proboszczem. Wydaje mi sie, ze na pewno sprawa sie wyjasni. Mysle tez, ze jesli zdecydowaliscie sie na slub koscielny i jest on Wam potrzebny to dlaczego macie zrezygnowac z niego z powodu takiej blachostki :) Usmiechnij sie, nie denerwuj a na pewno wszystko sie ulozy.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #693 dnia: 4 Sierpnia 2008, 23:46 »
Biedna Kasia.

Niektórzy księża nie są takimi z powołania i uważają swoją parafię za jedyną na świecie.
U Nas z kolei o mało co nie zgodził się na ślub, bo powiedzieliśmy, że mieszkamy w Szczecinie...No i jak to w Szczecinie,a ślub w Stargardzie  ::)
Marudził, że pozwolenia nie ma z mojej parafii, ale na szczęście to parafia Krzyśka i udało się to obejść.

Co do Polonusa. Kasia, no stało się...Teraz skup się na tym, żeby nie przyćmiło Ci to zupełnie szczęścia ze ślubu i wesela.
W razie W mamy mocną ekipę  ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #694 dnia: 5 Sierpnia 2008, 08:54 »
Olcia widzisz... pierwszy raz sie wyżyłam publicznie i Ty to musiałaś widziec :oops:

Co do Berezowskiej to zlewam... po prostu ma byc tak jak ja chce... bo to nasze wesele nie jej!! Z księciuniem tez juz załatwione prawie... Wczoraj byliśmy u niego... Oczywiście nie dało sie nic przetłumaczyc, dopiero jak powiedzieliśmy że dzwoniliśmy do kurii i kanclerz powiedział jak ma byc  ;D ;D ;D Musialiście widziec jego mine   :hahahaha: Dzisiaj zaraz ide po papierek  :hopsa:

♡ Szymon & Leon ♡

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #695 dnia: 5 Sierpnia 2008, 10:17 »
Mam papierek ze zgodą  :skacza:

To jedna sprawa załatwiona... teraz tylko Polonus  :Kill:
« Ostatnia zmiana: 5 Sierpnia 2008, 21:26 wysłana przez lady_yes »

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #696 dnia: 5 Sierpnia 2008, 10:28 »
 ;D Bardzo dobrze.

Z Polonusem dasz radę :)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #697 dnia: 5 Sierpnia 2008, 18:53 »
No to fajnie, że tak wyszło z kościołem.. A co do Polonusa - trzymam dalej kciuki, na pewno będzie dobrze..
Ja to teraz mam kłopot i wiele przykrości z tego powodu, że ślub nie jest w Gryficach, skąd ja pochodzę, tylko w Szczecinie, i z tego powodu część gości nie przyjedzie, bo twierdzą, że nie tak powinno być, albo że za daleko.. Straszną mi przykrość sprawiają, ale cóż..

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #698 dnia: 5 Sierpnia 2008, 22:25 »
JulkaJ. ja nie rozumiem jak mozna odmówic przyjazdu nawet jeśli to tak blisko  ??? Nie martw się, nawet bez nich będzie fantastycznie  :glaszcze:
Niestety z niektórymi goścmi tak już jest...

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #699 dnia: 5 Sierpnia 2008, 23:01 »
Ech, mam nadzieję, że tak będzie, jak na razie to jestem strasznie zła z tego powodu, w sumie bardziej jest mi przykro niż jestem zła.. No ale.. Co zrobić?

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #700 dnia: 5 Sierpnia 2008, 23:41 »
JulkaJ Ty sie niczym nie przejmuj....tak to juz jest. Przynajmniej wiesz, kto jaki jest. Ja mialam troche inaczej....u mnie zrezygnowalo polowe rodziny poniewaz uwazaja, ze to moja wina, ze rodzice sie rozeszli :P ( a jaka w tym moja wina ???? ) tez mi bylo przykro na poczatku, ale potem moj Ukochany mnie wzial za reke ,przytulil i powiedzial, ze to sie trzeba cieszyc, ze takich nieszczerych osob nie bedzie na naszym slubie :) Przeyslalam pare spraw i stwierdzilam, ze zawsze nie chcialam hipokryzji w tym dniu....i tak szczerze mowiac teraz to sie ciesze, ze takich osob nie bedzie. Beda tylko te, ktore chca i ciesza sie z nami z tego szczescia Naszego.

Tak czy siak po rezygnacji wielu ciotek i kuzynow bedzie 100 osob :) i co tu sie smucic !!!!

JulkaJ pamietaj, ze to jest tylko i wylacznie Wasz dzien !!! i nikt i nic humoru Ci popsuc nie moze !!! Bedzie pieknie bo przeciez najwazniejsze jest to by Twoj PM powiedzial Ci w tym dniu, ze Cie kocha i bedzie juz z Toba na zawsze ...coz moze byc piekniejszego i coz moze Ci dac wiecej szczescia w tym dniu ???? Na pewno nie ktos komu sie nie chce podjechac kawalek do kosciola  :)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #701 dnia: 6 Sierpnia 2008, 08:45 »
Dziękuję za wsparcie, bardzo mi ono potrzebne jest. Oczywiście mam jego dużo od Kuby i rodziców też, ale dalej nie mogę się z tym pogodzić..
A na początek dnia mam parę zdjątek:

1) Moja biżuteria

2) Mój staniczek (oj, miałam problemy, żeby ładny kupić, a tu przez przypadek dostałam go w salonie, gdzie suknię mi szyją)

3) Podusia do obrączek, pożyczona, prawie nowiusia

Miłego dnia ;D

Offline nefka

• uzależniony
  • Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej :D
  • data ślubu: 27.09.2008 :serce:
« Odpowiedź #702 dnia: 6 Sierpnia 2008, 12:38 »
no śliczne to wszystko biżu chciałam podobną ale coś mi odwaliło i kupię inna  ::)
staniczek piękny  ;D
poduszeczka super
a co potem z nią zrobicie ??

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #703 dnia: 6 Sierpnia 2008, 13:43 »
Dziękuję. ;)
A podusia jest pożyczona, więc pewnie oddamy ;D

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #704 dnia: 6 Sierpnia 2008, 22:32 »
a my dzisiaj udany dzień zaliczyliśmy  :skacza:

Mamy obraczki i kupiłam sobie buty  :)
Byliśmy jeszcze w domowej torta zamówic ale, pani tak nas potraktowała ze nie chce mi się tam wracac  :-\ Za mną było sporo ludzi w kolejce a byliśmy z Szymkiem jeszcze... Mówię pani jaki tort na ile osób, na kiedy i że z termosem, a ona na to stęknęła... myśle spoko, zmęczona bo dużo ludzi... Pyta się mnie kiedy ślub, a jak usłyszała że we wrześniu to stwierdziła że w niedziele mamy przyjechac... no my z prawobrzeża więc średnio fajna wyprawa z małym dzieckiem... Po czym stwierdziła że najpierw musi wszystkich obsłużyc a my mamy czekac... Gdyby powiedziała to normalnym tonem a nie z wieeelką pretensją to ok zrozumiałabym. hehe za nami jeszcze jedna para się stamtąd zawinęła...

Wiem że tam torty pyszne ale moje nerwy są na skraju wyczerpania wiec nie nadużywam juz ich  ;D

My to bez kitu mamy mega pecha  :mdleje: Ale co tam tort w porównaniu do reszty  :urwanie_glowy: Zaczynam się przezwyczajac  :P
A Wy gdzie zamawiacie torty?

aaaa foty oczywiście będą ale bateria w aparacie padła więc jutro  :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #705 dnia: 7 Sierpnia 2008, 08:46 »
Witajcie :-* :-*
kjp83 - ja zastanawiam się nad Domową, Kochem, Woźniakiem jeśli chodzi o torty, ale pewnie za jakieś 2 tygodnie dopiero pójdę się rozejrzeć.. ;D No i czekamy na zdjęcia.. ;)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #706 dnia: 7 Sierpnia 2008, 08:51 »

Mamy obraczki i kupiłam sobie buty  :)

Gdzie kupilas buty?
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #707 dnia: 7 Sierpnia 2008, 08:54 »
JulkaJ. może lepiej załatw to jak najszybciej... wiem, że z tortem nie ma problemu bo zawsze zdążą zrobić ale problem może być z lodówka na przewiezienie. My dlatego już teraz to chcemy to załatwic  :)

A butki kupiłam w Mariette. Miałam wybór między pięknymi mark shoes a mega wygodnymi witta. Postawiłam na wygodę  ;D

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #708 dnia: 7 Sierpnia 2008, 09:03 »
Może faktycznie zacznę torta szybciej załatwiać, bo my aż do Lubiesyzna musimy go zawieść, albo oni nam, więc może być problem..
A ja swoje butki kupiłam w Ryłko: mam i piękne i wygodne ;D ;D

A dziś mamy pierwszą lekcję tańca.. ;)

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #709 dnia: 7 Sierpnia 2008, 11:11 »
My torta bedziemy mieli juz w zestawie menu :) ostatnio go jadlam i jest dobry wiec nie bede juz nic zmieniala. Jeszcze 3 miesiace temu mialam w planach torta od Woźniaka...no uważam, ze sa najsmaczniejsze, ale jak policzylam ile mnie on wyjdzie to stwierdzilam, ze zostane przy tym co juz mam :) Co do terminu zamawiania to u Wożniaka Pani mi powiedziala ze powinnam przyjsc juz w czerwcu i zamowic...najpozniej poczatek sierpnia.

Teraz jestesmy w trakcie ustalania kto gdzie spi...milo bylismy zaskoczeni, ze pare osob chce sama za siebie zaplacic bo nie chca juz z nas ciagnac tyle :) No ale mimo wszystko poukladaj tu te wszystkie ciocie klocie w pokojach rodzicow i hotelu....troche zamieszania jest :)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #710 dnia: 9 Sierpnia 2008, 23:48 »
Ale u nas cichutko w wąteczku.. ;D ;D

Jak przygotowania dziewczyny?? Pewnie pełną parą?

My byliśmy wczoraj samochodzik załatwiać od znajomej PM, dziś rano w kościele zawieść wszystkie dokumenty, potem na sali obejrzeć dokładnie jakie i ile dekoracji będzie nam potrzebne.. ;)
A potem siedziałam zawieszki na wódkę robiłam (efekty u mnie w odliczanku) a teraz tylko owijam paluszki plastrami od odcisków..

Miłego wieczorku :-* :-* :-*

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #711 dnia: 10 Sierpnia 2008, 20:55 »
Kochane potrzebuje pomocy  :)
Za 2 tyg planuje wieczór panieński. Po wielu ustaleniach z przyjaciółką, która ma ślub tydzień przed nami doszłyśmy do wniosku że nie będziemy kombinowac i panieńskie robimy w szczecinie... No i tu jest problem, bo ja nie mam zielonego pojęcia gdzie  ???
Przez ostatni rok miałam przerwe i wybiłam się lekko z tematu  :P Fakt tydzień temu byłam pierwszy raz po porodzie zaszalec, i był to mój ulubiny klub citty hall  ;D Ale tam muzyka jest raczej monotematyczna i wiem że niektórych może męczyc. Będzie planowo 9 dziewczyn i chciałabym żeby każda znalazła cos dla siebie  ::) Wiec przystępując do senda sprawy   ;D Gdzie jest w szczecinie klub który w którym gra się prawie wszystko, coś w stylu rockera  ??? ??? ???  :drapanie: :drapanie: :drapanie:

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #712 dnia: 10 Sierpnia 2008, 20:58 »
No więc jeśli chodzi o różną muzykę to Club 77, Tiger (ja niestety nie lubię tam chodzić ze względu na brak klimatyzacji), niedawno na nowo po remoncie otwarta Baila. A resztę to ciężko powiedzieć, bo bywałam tam tylko po razie, więc nie znam aż tak bardzo.. ;)
Ja właśnie myślałam o 77 na mój panieński, ale ciekawa jestem Baili, więc jeszcze się wstrzymam.. ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #713 dnia: 10 Sierpnia 2008, 22:14 »
hmmm 77... słyszałam że tam trochę 5-10-15 się bawi?? Wiem że poczatkowe założenie właścicieli to był wstęp od 21 lat  ??? A jak to na prawdę wygląda??

Baila... kiedys było średnio... a kiedy otwierają??

A co powiecie o black pearl?? co tam grają i czy nie poszedł ten klub w klimaty starej lokomotywy  :dno: ???

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #714 dnia: 10 Sierpnia 2008, 22:23 »
77 - byłam tam kilka razy i nie spotkałam się z masą nastolatków.. Baila jest już otwarte, przedwczoraj kupel był na kawalerskim i mówił, że świetna impreza była. A co do Black Pearl nic nie wiem.. ;) ;)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #715 dnia: 10 Sierpnia 2008, 22:47 »
Kasia, no nic nie powiesz.

Mam znajomego menegera i część obsługi w Baili, DJa zresztą też :D
Mogę się tam ładnie uśmiechnąć do kogo trzeba :P

W 77 byłam kilka - dokładnie 2 razy, w tym raz na panieńskim-dzięki ekipie było fajnie.

Co do knajp, zawsze zaczynają od dumnego "powyżej 21", a kończą jak Soho, które było dzieciarnią pod koniec.
Black Pearl - zawsze tam afterowaliśmy po pracy, ale jakoś szczególnie tam nie było nigdy...

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #716 dnia: 10 Sierpnia 2008, 22:51 »
(..)
w Baili
Mogę się tam ładnie uśmiechnąć do kogo trzeba :P

To może przed końcem sierpnia ja się ładnie do Ciebie uśmiechnę w sprawie mojego panieńskiego, ale to jeszcze kwestia obgadania z moją świadkową :D :D

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #717 dnia: 11 Sierpnia 2008, 08:26 »
A moze Vincent ? tam leci muzyka z lat 80 i 90. To nowa dyskoteka (kiedys Patio) Nie bylam tam za czasow Vincenta, ale gdzies na necie czytalam, ze panienskie tam niby fajnie wychodza - bo wlasciciele staraja sie o fajne klimaty i dobre przygotowanie. No ale reki sobie nie dam uciac :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #718 dnia: 11 Sierpnia 2008, 10:34 »
A więc rozważamy

rocker ( ale tam podobno rezerwacja loży kosztuje 200zl i nic za to  :-\ )
77 ( raczej wątpie )
Baila ( i tu Olcia zadzwonie do Ciebie dziś wieczorkiem  :-*)

No najbardziej z tej listy widzę Baile, ale to tylko dzięki Oli :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #719 dnia: 13 Sierpnia 2008, 11:24 »
I znowu zrobilo sie cicho :) Co u Was ?? Kazda chyba zakopana w przygotowaniach, bo nikt sie nie odzywa :)

My juz mamy wszystkie formalnosci z glowy...urzedy,ksiedza i inne papierki sa zalatwione. Dzis jeszcze tylko jedziemy zaplacic calosc za dekoracje sali i w hotelu potwierdzic ilosc gosci. Nie moge uwierzyc,ze ten czas tak szybko leci...dzis juz rowny 1 miesiac do tego pieknego dzionka :)

1 MIESIĄC
Zbliza sie dluzszy weekend wiec zycze pieknej pogody i mile spedzonego czasu !