Autor Wątek: wrześniowe Panny Młode i Panowie 2008:)  (Przeczytany 92803 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
Odp: wrześniowe Panny Młode i Panowie 2008:)
« Odpowiedź #540 dnia: 30 Czerwca 2008, 09:17 »
Witam kolejna wrzesniuweczke.
widze na suwaczku sliczna dzidzie :)

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #541 dnia: 30 Czerwca 2008, 10:19 »
Witajcie w poniedziałeczek.. :-* :-*

My akurat mamy w kościele w Szczecinie na Bukowym, a potem w hotelu w Lubieszynie:)
Właśnie też wczoraj zwróciłam uwagę na suwaczek - gratuluję!!! ;D ;D

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #542 dnia: 30 Czerwca 2008, 19:51 »
a gdzie idziecie sie czesać i robić makijaż?? Ja jestem na etapie szukania i chyba juz sie zdecydowałam ale chciałam jeszcze was zapytać czy może polecacie kogoś?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #543 dnia: 30 Czerwca 2008, 20:27 »
No ja niestety nie znam nikogo za bardzo, więc i polecić nie mogę. Po prostu będę próbować w czasie wakacji i makijażystkę i fryzjerki.. ;D ;D

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #544 dnia: 30 Czerwca 2008, 21:10 »
Muszę powiewdzieć, że u nas znowu zaczyna się coś dziać  :)
W sobotę idziemy do kwiaciarni by wypytać o wszystko co chcemy i wiedzieć powinniśmy, ja idę kupić stanik bo 7 lipca mam branie miary i po 10 lipca mamy zamiar jechać i kupić ubranie dla PM  ;D
Ok 20 lipca zaczynamy działać z papierologią a potem to już z górki bo spisanie protokołu nas czeka, zawisną nasze zapowiedzi i wtedy już ruszymy z kopyta, z całą resztą :skacza:

Dzisiaj jak zobaczyłam ponownie górę mojej sukni to normalnie najchętniej zrzuciłabym łaszki i wskoczyła w suknię i sobie w niej pochodziła  :P ale to jednak nie moja suknia tylko "góra" z mojej  ;)
Już się nie mogę doczekać efektu końcowego :Serduszka:
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline edimma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #545 dnia: 30 Czerwca 2008, 22:40 »
Przyznam Wam, że ja chyba powoli zaczynam się stresować, bo mam wrażenie że tyle spraw jest do załatwienia i wiele innych, o których na razie jeszcze nie wiem:) Ostatnio jakoś był czas, ze nic nie działo się (bo właściwie chyba nie było co załatwiać) i chyba dlatego mam wrażenie że o wielu rzeczach zapomnę:) Już ostatnio mam takie sny, że zapomniałam iść do fryzjerki, zrobić makijaż :) I to nie pierwszy taki sen. Wprawdzie i makijaż i  czesanie mam już zaklepane, więc nie wiem skąd ten niepokój. Co do sukni to w środe idę na ostatnią przymiarkę, bo juz tylko na długości trzeba zmierzyć w butkach, także będzie juz wszystko gotowe w kwestii sukni i reszty stroju. Kwiaty też już wiem , gdzie będę zamawiała, bo mam zaufaną i tanią kwiaciarkę. I wczoraj udało mi się już kupić sukienkę na drugi dzień, pozostają tylko do niej buty i torebka. Zastanawiamy się juz nad wódką, bo jakby nadażyła się dobra okazja to kupilibyśmy już i byłby spokój, moze znacie jakieś tanie hurtownie na Śląsku? Bo w makro jak sprawdzaliśmy wcale tanio nie jest

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #546 dnia: 1 Lipca 2008, 09:32 »
Witajcie wtorkowo :-* :-*

kkotek - faktycznie, ruszyło się u Ciebie sporo.. Super.. :brawo_2: :brawo_2:

edimma -  kochana, znam ten stres i te sny.. Sama ciągle myślę, że czegoś zapomnę, że coś będzie nie tak, jakbym chciała (pewnie niektóre rzeczy takie właśnie będą, bo niestety nie mamy za dużego budżetu.. :()...
Jak na razie to sprawdza mi się zapisywanie wszystkiego w takim notesie - brudnopisie, wszystko, co sobie pomyślę, co powinnam zrobić, kiedy i w ogóle. Bez niego to chyba bym zginęła, nie połapałabym się w ogóle.. ;D ;D

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #547 dnia: 1 Lipca 2008, 09:43 »
Witam wtorkowo  :-*

JulkaJ. i ja się cieszę, że w końcu cos drgnęło bo ten zastój mnie juz wkurzał!!

Jeśli chodzi o dziwne sny to ja dzisiaj miałam kolejny tym razem śniło mi się spotkanie z orkiestrą  :D :D
Okazało się, że niby ten zespół który zamawialiśmy rozpadł się i z tego jednego utworzyły się 2 mniejsze  :-\
I mielismy któryś wybrać!! W końcu zdecydowaliśmy, rozmowy przebiegły prawidłowo a na końcu tak sie wkurzyłam na moja teściowa i jej wygarnęłam wszytko co mi leży na sercu  ;)

A ostatnio śniła mi się nasza restauracja i spotkanie z panią właścielką  :)
Też wszystko było oki i pani właścielka zapewniała mnie, że ja się mam niczym nie przejmować w TYM dniu bo ona o wszystko zadba tak, jak jabym to zrobiła  ;D

Coś czuję, że teraz codziennie bedę miewała takie sny związane z każdą pilną sprawą  :P

Miłego dnia dziewczynki  :-*
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #548 dnia: 1 Lipca 2008, 09:50 »
A i zapomniałam dopsiać jeszcze, że w śnie wypaplałam przy rodzicach piosenkę, którą chcemy zadedykować im na podziękowania dla rodziców  ::)

MASAKRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline nefka

• uzależniony
  • Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej :D
  • data ślubu: 27.09.2008 :serce:
« Odpowiedź #549 dnia: 1 Lipca 2008, 11:47 »
chyba za bardzo o tym już myślicie i stresujecie się okropnie dziewczyny dajcie na luzzzz  :jupi:
jeszcze duzooo czasu 
moje przygotowania np. stoją w miejscu i ani drgną... nie wiem jakoś ie mam ostatnio zapału  ::)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 1 Lipca 2008, 13:21 »
 to tak jak u mnie nefka  :)
kkotek, JulkaJ., edimma nie stresujcie sie bo i tak na pewno ten dzien będzie najpiekniejszy :) Ja najpiękniejszy dzień w życiu już przeżyłam (narodziny mojego synka) więc teraz już się nie stresuje  ;D Chociaż kto wie... może złapie mnie mega stres tuż przed   ???

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #551 dnia: 1 Lipca 2008, 15:42 »
Ja mam taki charakter, że jak cokolwiek załatwiam, organizuję, to chcę, żeby to było idealnie, pięknie, zapięte na ostatni guzik, szczegółami się martwię nawet..
I tak samo jest ze ślubem.. ;D ;D

Offline edimma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #552 dnia: 1 Lipca 2008, 16:23 »
JulkaJ. no widzisz, ty to masz notatnik i wpisujesz, a ja nie mam takowego i własciwie nie wiem nad czym myslec, a najdziwniejsze jest to że śni mi się ze zapomniałam o tych rzeczach, które mam już akurat załatwione:)  Teraz zastanawiamy sie nad zawieszkami, bo widziałam takie świetne oryginalne na allegro : krawacik + podwiązka :)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #553 dnia: 1 Lipca 2008, 17:10 »
Ale ten notes to zwykły zeszyt, do którego zapisuję wszystko, co mi do głowy przychodzi, co wyczytam na forum albo ktoś mi coś podpowiedział..
A co do tych zawieszek to faktycznie śliczne są.. Ale z tego co pamiętam, to niestety jak dla mnie troszkę za drogie (mamy niestety ograniczony budżet), dlatego też postanowiłam zrobić sama zawieszki (takie karteczki w skztałcie rombu, z aplikacjami i wierszykiem).. ;D ;D

Offline edimma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #554 dnia: 1 Lipca 2008, 18:26 »
Wiem, wiem, ze to chodzi o zwykły notatnik:) Ale ja o tym też myślałąm kiedys i na tym myśleniu sie skończyło:) Moze tez zdecyduje się zapisywac , bo moja pamięc ostatnio mnie zawodzi:)

Offline nefka

• uzależniony
« Odpowiedź #555 dnia: 1 Lipca 2008, 18:33 »
JulkaJ. wiesz czasami nie da się tak zrobić aby wszystko było idealne bo ideałów nie ma.... to takie moje skromne zdanie  ;D

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #556 dnia: 1 Lipca 2008, 21:10 »
JulkaJ. wiesz czasami nie da się tak zrobić aby wszystko było idealne bo ideałów nie ma.... to takie moje skromne zdanie  ;D

No cóż, ja już taka jestem, że jestem perfekcjonistką.. Dlatego tak właśnie wszystko zawsze robię.. ;D ;D
A to przecież nic złego prawda? Że się staram??

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 1 Lipca 2008, 21:31 »
JulkaJ. niestety wiem o czym mówisz... perfekcjonizm jest okropny. Ja też jak już sie za coś biorę musi byc idealne tak jak ja to sobie wymyśle. To jest niestety baaaardzo męczące dla nas oczywiście bo tak jak nefka mówi nie da sie zrobic wszystkie idealnie i nie da sie wszystkiego zaplanowac... no a my- perfekcjonistki ;D jesteśmy wtedy niezadowolone z efektu końcowego. No i taki nasz los... wiecznie niezadowolonej :Olaboga:
nie no przesadziłam chyba troche :hahahaha: na szczeście amm taki zawód że perfekcjonizm jest bardzo polecany  ;D
co do spraw ślubnych to notes- genialna sprawa- właśnie taki sobie zakładam  :hopsa:

♡ Szymon & Leon ♡

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #558 dnia: 1 Lipca 2008, 22:36 »
Dziewczyny ale ja się wcale nie nakręcam ani jakoś specjalnie nie myślę o ślubie!!

W niedziele rozmawialiśmy o restauracji i zespole no i tyle!!
Sny to wynik naszej podświadomości a przeciez myslimy o TYM dniu chociaż trtoszeczkę to nie się nie ma co dziwić, że snia się nam takie a nie inne rzeczy  ;D

Nie bedę oszukiwała twierdząc, że nie jestem perfekcjonistką!!
Wszytko musi u mnie byc idelan,e pasować do siebie i w  ale bez przesadyzmu!!
Przecież wiem, że nawet jak coś zaplanuję to i tak los zawsze płata nam figla i gdzieś musi byc zonk!!
oczywiście nie mówię tutaj o jakiejś wielkiej katastrofie ale nie można mieć wszystkiego pod kontrolą i zapiętego na ostatni guzik!!

A poza tym to chyba dobrze, że myśli sie o swoim slubie i weselisku  ;D
Ja się tego nie wstydzę i mogłabym godzinami rozmowiać na takie tematy :skacza:

Każda z nas na swój sposób to przeżywa i ma się z tym wspaniale  ;D ;D ;D
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #559 dnia: 2 Lipca 2008, 11:45 »
Witam kochane.. ;D ;D

Pewnie, że wszystko nie będzie idealne, i nie będzie katastrofy, jak coś inaczej wyjdzie, bo przecież to tylko my tak naprawdę wiemy, jak to powinno być, a goście nie, dlatego pewnie nikt poza nami tego nie zauważy..

A i tak wszystko będzie pięknie... U każdej z nas. Bo będzie tak, jak my tego chcemy, prawda??

Miłego dzionka..

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 2 Lipca 2008, 12:23 »
już po ostatnim egzaminie  :skacza: :skacza: :skacza:
To teraz bierzemy się za przygotowania ślubne a w tym temacie chyba coś się zaczęło dziać  :hopsa: Wczoraj załatwiłam dj'a na poprawiny. Grał u koleżanki tez na poprawinach i było chyba lepiej niż na samym weselu  ;)
Jutro zaczynam brać się za zaproszenia. Trochę wstyd, że nie są jeszcze załatwione, ale myślę że uda mi się je zrobić do końca tego tyg. Robiłam już zaproszenia na chrzciny dla synka i wyszły super więc mam nadzieję że te też się udadzą. Wszystkie materiały leżą i czekają.
Jak zrobię pierwsze to wkleję to co forumki lubią najbardziej czyli fociaki  ;D

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #561 dnia: 2 Lipca 2008, 13:08 »
Oczywiście, czekamy na zdjęcia zaproszeń.. :-* :-*

Offline edimma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #562 dnia: 3 Lipca 2008, 00:19 »
My byliśmy dziś u księdza złożyć wszystkie potrzebne dokumenty , no i oczywiście dać na zapowiedzi:)
 Kurcze, szczerze powiem Wam, ze czułam sie jak na przesłuchaniu, pytał o takie szczegóły i o takie dziwne sprawy, które wogóle nie powinny księdza interesować, zawody rodziców, czy nie jestem dzieckiem adoptowanym, czy nie ma przeciwskazań do poczęcia dziecka, czy mamy jakieś warunki zawarcia małżeństwa:) czy rodzice wiedzą, czy nie są przeciwni, czy się znają, czy nie jesteśmy spowinowaceni, czy były zareczyny, jak długo sie znamy, czy nie ma przypadków choroby psychicznej....:) masakra:) i to każde z nas bez obecności drugiego musiało odpowiadać dla sprawdzenia czy nasze "zeznania" są spójne:) A do tego ksiądz poważny jak sędzia na rozprawie:) Stres miałam jak co najmniej w sądzie. Pewnie to spowodowane było ogromną powagą księdza, ale czułąm się jakbym zeznawała:)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #563 dnia: 4 Lipca 2008, 08:25 »
Witam. ;D ;D
Faktycznie, te pytania są bardzo szczegółowe, ale niestety nie mają oni na nie wpływu, mają formularz i muszą go wypełnić.
My na szczęście trafiliśmy na księdza, który sam wiedział, że ich jest sporo tych pytań, niektóre są niepotrzebne, więc przeszedł z nami to z uśmiechem, czasami śmiejąc się z tego, a na pewno nie jak na zeznaniu.. ;)

A my wczoraj byliśmy w USC i mamy już zaświadczenie o możliwości zawarcia ślubu konkordatowego..!!! ;D ;D

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #564 dnia: 4 Lipca 2008, 08:42 »

A my wczoraj byliśmy w USC i mamy już zaświadczenie o możliwości zawarcia ślubu konkordatowego..!!! ;D ;D

W ktorym USC byliscie ? Na miejscu was obsluzyli? My tez niedlugo sie tam wybieramy :)
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #565 dnia: 4 Lipca 2008, 08:57 »
z formalnych spraw to co poza zaswiadczeniem z usc i złożeniu papierków u księcia to co jeszcze trzeba załatwic?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #566 dnia: 4 Lipca 2008, 09:02 »
My byliśmy w USC w Urzędzie Miasta. Czekaliśmy z godzinkę, bo to troszkę trwa, jak każda para wchodzi. Ze względu na to, że ja jestem spoza Szczecina, musiałam mieć skrócony odpis aktu urodzenia, a K. pochodzi ze Szczecina, więc nie trzeba było..
Nie było tak źle, Pani sobie z nami pożartowała, zapłaciliśmy 84 zł i po 20 minutach mieliśmy już to załatwione.. ;D ;D

Offline nefka

• uzależniony
« Odpowiedź #567 dnia: 4 Lipca 2008, 14:11 »
o właśnie widzę julka że możesz mi coś podpowiedzieć
bo ja tez potrzebuje skrócony akt urodzenia
i zawsze się gubię w tym urzędzie
możesz mi powiedzieć w jakim pokoju się to załatwia???

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #568 dnia: 4 Lipca 2008, 15:27 »
o właśnie widzę julka że możesz mi coś podpowiedzieć
bo ja tez potrzebuje skrócony akt urodzenia
i zawsze się gubię w tym urzędzie
możesz mi powiedzieć w jakim pokoju się to załatwia???

Kochana, wiesz co, ja nie wiem, bo ja właśnie skrócony akt urodzenia brałam z Gryfic, a mój K. jest ze Szczecina, także do zaświadczenia do ślubu konkordatowego nie potrzebował pokazywać.
Tak  więc niestety nie jestem w stanie Ci pomóc.. :(

z formalnych spraw to co poza zaswiadczeniem z usc i złożeniu papierków u księcia to co jeszcze trzeba załatwic?

Wydaje mi się, że nie.. ;D Ale jak sobie coś przypomnę to dam znać.. ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #569 dnia: 4 Lipca 2008, 20:21 »
dzisiaj wzięliśmy sie za wybieranie obraczek :) a decyzja będzie ciężka bo moj M chce białe złoto a ja żółte  :mdleje:
Bylismy na Krzywoustego i całkiem niezły wybór a ceny jeszcze lepsze  ;D
a na necie znalazlam cos takiego

noralnie cuuuudeńkooo :hopsa:
podobają nam sie jeszcze takie  :)

♡ Szymon & Leon ♡