Autor Wątek: wrześniowe Panny Młode i Panowie 2008:)  (Przeczytany 92713 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
Odp: wrześniowe Panny Młode i Panowie 2008:)
« Odpowiedź #660 dnia: 26 Lipca 2008, 11:38 »
mantis1981 - najlepiej zobacz w regulaminie. Na pewno nie można umieszczać linków do firm itp. Ale nie chcę wprowadzać w błąd, bo to wszystko troszkę zawikłane jest jak dla mnie.. ;D

Miłego weekendu.. :-* :-*

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #661 dnia: 26 Lipca 2008, 23:31 »
Kochane RATUNKU!!! Jestem wściekła i sama nie wiem czy  na wstrętną babe od naszej sali czy na siebie ze nie poczułam tego smrodu komunizmu, którego czuc na kilometr od ludzi pracujących tam. A wiec pojechalismy dzis dogadac pare rzeczy z włascicielko, podjezdzamy a tam pełno koparek i  itp co potrzebne do budowy pobliskiej drogi czy czegos tam... W naszym hotelu roi sie od budowlańców. Ja nic przeciwko nim nie mam ale nie chce zeby sie mijali z moimi goscmi na weselu  :glowa_w_mur:

Mało tego wchodzimy na sale zeby zobaczyc jak to wyglada na chwile przed a obrusy chyba roku pralki nie widziały :nerwus: :nerwus:
dobra to najmniejszy problem bo mozna wypozyczyc
Pytam sie jakies kobiety bo kierowniczki oczywiscie nie ma co z tymi koparkami czy one tak tu beda??? Ona na to " firma płaci firma wynajmuje"  :mdleje: :klnie: :ckm:

Dalej jest coraz gorzej... Dzwonie do kobiety pytam sie kiedy bedzie bo chce porozmawiac a ona dokładnie
-ale to tydz przed weselem
-ale my bysmy chcieli teraz bo jest pare rzeczy które musimy teraz wiedziec- np rozstawienie stołów zeby gosci porozsadzac
- ale ja nie mam czasu  :ckm: :biczowanie:

Płace za sale ogromną kase a ONA NIE MA CZASU

Podejrzewam ze nie chce bo boi sie reakcji na te maszyny- i nie dziwie sie- fakt prawnie to ona ma racje bo nie ma w umowie mowy o terenie dookoła tylko o sali, ale szlag mnie trafi zaraz bo to nie w porządku, mało tego to chamstwo z jej strony!!!!

Boje sie co bedzie później, czy nam na weselu czegos nie odwali :buu:

Powiedzcie i co teraz mamy zrobic?? nie znajdziemy juz innej sali a tej cholery sie boje. a i dodam ze jestem bardzo grzeczna i miła w kontaktach z nią.
JESZCZE się nie drę

♡ Szymon & Leon ♡

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #662 dnia: 27 Lipca 2008, 15:19 »
kjp - 83:przytul:
Przykro mi, bo sytuacja faktycznie jest nieciekawa..
Na pewno powinniście postawić sprawę jasno, czyli chcecie się spotkać i MUSI znaleźć dla Was czas.. A ze znalezieniem nowej sali wydaję mi się, że mógłby być problem, bo to raptem parę tygodni, dlatego lepiej złapać tą kierowniczkę i z nią wszystko ugadać...

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #663 dnia: 27 Lipca 2008, 18:36 »
Mama dzisiaj rano przyniosła wieści- wyszły nasze zapowiedzi  ;D
A co najśmieszniejsze dzisiaj dopiero miały wyjść u W. a za 3 tygodnie u nas  :P
A babce w parafi W. coś się chyba pomyliło i nie wywisiła u niego naszych zapowiedzi a powiedziała, że dzisiaj zawisną   ::)

My w ramach popołudniowego spacerku przeszliśmy się do kościoła zobaczyć co tam naskrobali  ;)
I rzeczywiście wisimy sobie na 1 miejscu :skacza:

Miłego wieczoru  :-*
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #664 dnia: 28 Lipca 2008, 09:55 »
MY tez juz wisimy i tez na 1 miejscu :P

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #665 dnia: 28 Lipca 2008, 16:47 »
Buziaki poniedziałkowe wrześnióweczki:-* :-*
My to już przestaliśmy "wisieć", bo zapowiedzi były z jakieś 2 miesiące temu.. :D
kjp - 83 - daj znać, jak sprawy z salą, myślę cały czas, czy wszystko ok :-*

Offline asia82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09.2008
« Odpowiedź #666 dnia: 28 Lipca 2008, 19:46 »
u mnie tez przygotowania w miejscu stoją teraz tylko czekam na ostatnia przymiarke 26 sierpnia bo cała reszta juz załatwiona pozdrawiam  :D

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #667 dnia: 28 Lipca 2008, 20:00 »
asia82 - super, że wszystko załatwione. Ja mam wrażenie, że czym więcej załatwiamy, tym więcej nam zostaje do zrobienia.. ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #668 dnia: 28 Lipca 2008, 22:33 »
kjp - 83 - daj znać, jak sprawy z salą, myślę cały czas, czy wszystko ok Kiss
Na razie cisza, mam nadzieje ze nie przed burza  :buu: Mój ojciec przy podpisywaniu umowy, przejął ją i zgubil oczywiście  :mdleje:
Ale bez obaw pewnie znajdzie sie tak jak to zwykle bywa u niego...

Do dzis mialam jeszcze nadzieje bo otworzyli 2 miesiące temu salę w stargardzie i łudziłam sie , że tam moze bedzie miejsce... niestety dziś rano okazało się ,że ta data akurat zajęta  :glowa_w_mur:
Zadzwonimy jeszcze w tym tyg ale to po znalezieniu umowy... oj maj gad sama nie wierzę że ją zgubił :Kill:

Dziś już ochłonęłam z emocji i nawet pojawiły sie pozytywne mysli ze bedzie ok  ;) Najważniejsze ze zespół mamy pierwsza klasa :skacza:

♡ Szymon & Leon ♡

Offline manila83

• użytkownik
  • **
  • Połóż mnie jak pieczęć na Twoim sercu...
« Odpowiedź #669 dnia: 29 Lipca 2008, 08:37 »
kjp83 trzymam kciuki, na pewno umowa się znajdzie a zajakiś czas będziecie sie z tego smiać...

dziewczyny mam pytanko czy jak ksiadz sam wywiesił zapowiedzi i to w dodatku juz w czerwcu pod koniec, nic za to nie daliśmy to juz nie musimy drugi raz ich wywieszac?? a co z parafia młodego to obowiązkowo, żeby i u niego wisiały zapowiedzi??

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #670 dnia: 29 Lipca 2008, 09:12 »
a ja  nie mam pojecia co z tymi zapowiedziami... do mojej parafi nawet nie wchodzę bo z księdzem sie nie lubimy delikatnie mówiąc ( to mały kościół i jeden księciunio) Bierzemy ślub w byłej parafi Michała i mojej, a ze to w stargardzie to nic nam nie wiadomo czy byly zapowiedzi czy nie. W sumie jakie to ma znaczenie   ??? powiedzcie czy to wazne bo do tej pory nawet nie wiedziałam ze takie coś wywieszają  :P

♡ Szymon & Leon ♡

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #671 dnia: 29 Lipca 2008, 10:47 »
Czy sa wazne to niech kazdy oceni. Na pewno jest to mus ze strony kosciola. Musza wisiec i u mlodej i u mlodego w parafi. Maja one takie znaczenie, ze jesli jakas osoba z naszych miejsc zamieszkania (parafi) ma cos przeciwko waszemu zwiazkowi to musi to powiedziec ksiedzu.
Rozmawialam ostatnio o tym z ksiedzem i sam mowil, ze on uwaza ze to bzdura, no ale tak czy siak musi to wywiesic. Mówil tez, ze takimi powodami do sprzeciwu moze byc nieslubne dziecko z kims innym ( a Narzeczony np: o tym nic nie wie), badz jakies inne niemoralne powody :) Zadko bo zadko ktos sie sprzeciwia no ale czasami i tak bywa :)

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #672 dnia: 29 Lipca 2008, 10:52 »
Jesli wy juz mieliscie zapowiedzi to na pewno nie musicie ich drugi raz wywieszac. Co do parafi mlodego to u nas jest to mus i dostalismy specjalna kartke do podpisania od ksiedza z mojego Narzeczonego parafi. Wydaje mi sie, ze po prostu spytaj ksiedza u ktorego bierzecie slub czy macie robic cos w tym kierunku i sie dowiesz :)

Offline manila83

• użytkownik
  • **
  • Połóż mnie jak pieczęć na Twoim sercu...
« Odpowiedź #673 dnia: 29 Lipca 2008, 11:24 »
dzieki dziewczynki

czyli nie pozostaje nic jak znowu do kościółka... ;D

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #674 dnia: 29 Lipca 2008, 18:43 »
Witam :-* :-*
U nas jest tak. Bierzemy ślub w całkiem innej parafii niż moja i Kuby, dlatego ja musiałam dostać od siebie zezwolenie na ślub, a do obu parafii musieliśmy zanieść zapowiedzi.. ;)

kjp83 -  jak już wiszą to oki, ale dodatkowo od nas wymagano jeszcze potwierdzenia tego, że wisiały, czyli jakaś piecząteczka od księdza.. ;D Więc lepiej zapytać.. A co do sali to trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku ;D

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #675 dnia: 31 Lipca 2008, 21:59 »
Jaka ja dzisiaj jestem szczesliwa :D a wiecie dlaczego ?? Pod koniec dnia w pracy zerwalam kartki w kalendarzu i co zobaczylam ??? WRZESIEN !!!! I taka radosc we mnie, ze juz bede mogla sobie siedziec przy biurku i widziec jak to blisko juz i blizej i blizej i blizej z kazdym dniem :)
A chce Wam tez cos pokazac.Wrocilam do domu i dokonczylam swoje "dzielo" podoba się Wam ? To sa mini prezenciki dla Naszych gosci :)

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #676 dnia: 31 Lipca 2008, 22:17 »
ja tez juz przebieram nogami na sama myśl o tym, że od jutra moge mówić, że za miesiąc lub w przyszłym miesiący wychodzę za mąż :skacza:

Jeśli chodzi o zapowiedzi to u nas jest tak, że najpierw muszą wisieć 3 dni świąteczne w parafi W, póżniej PM przynopsi od siebie z kościoła potwierdzenie, że zapowiedzi zawisnęły i potem wieszają je u mnie  ;D

Mantis super prezenciki dla gości  ;D
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #677 dnia: 1 Sierpnia 2008, 05:50 »
super pomysl, naprawde fajne prezenciki :)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #678 dnia: 1 Sierpnia 2008, 09:09 »
My jestesmy z jednej parafii i nasze zapowiedzi wisisaly tylko 2 tyg, w przyszlym tygodniu idziemy spisac protokol :)

Coraz blizej do tego wrzesnia :) u mnie miesiac i 5 dni :) hihih
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #679 dnia: 1 Sierpnia 2008, 09:58 »
Mantis1981 powiedz mi kochana jak robiłas te woreczki żeby się nie strzępiło?? ??? bo widzę że tam jakaś koronka jest  :) A co wkładałaś do woreczków? ja zastanawiam się nad migdałami ale troche droga impreza jak na 130 gości więc szukam czegoś tańszego i też efektownego  ::)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #680 dnia: 1 Sierpnia 2008, 11:32 »
Woreczki sa z organzy i sa w ksztalcie kwadratu. Na okolo sa cale obszyte nitka a u gory maja wszyta tasiemke. Woreczki uszyla mi Babcia Narzeczonego. W srodku sa cukiereczki malutkie ( sa naprawde bardzo dobre - owocowe, ale takie prawdziwie owocowe a nie sam cukier, do tego sa bardzo tanie - kupilam w Makro) Do srodka wlozylam tez malutka karteczke z grubszej tekturki a na niej wydrukowane podziekowania.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #681 dnia: 1 Sierpnia 2008, 12:13 »
No pięknie po prostu  :) Ja chyba tez uśmiechę się do babci Michała bo dla mnie maszyna to czarna magia, a dziergać 130 woreczków ręcznie to ja dziękuję bardzo :mdleje:
Dzięki bardzo za podpowiedź :-*

♡ Szymon & Leon ♡

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #682 dnia: 1 Sierpnia 2008, 15:09 »
Ja troszke inaczej zrobilam...u Nas tez bedzie okolo 120 osob, ale ja jeden prezent na pare zrobilam. No chyba ze ktos bedzie sam, wiec dostanie tez jeden, ale jesli przyjdzie para to prezencik bedzie na pare. I nie zrobilam tego bo mi sie nie chcialo, ale dlatego, ze jestem zwolennikiem umiarkowania i nie chce za bardzo ciapać na tym stole :) Zwlaszcza, ze ostatnio mama byla na slubie znajomych i mowila, ze byla podobna sytuacja i nikt nawet na to uwagi nie zwrocil - mimo wszystko bylo zaskoczenie, ze i gosc dostal prezencik :) No, ale to każdy robi jak chce :)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #683 dnia: 3 Sierpnia 2008, 15:42 »
Mantis - bardzo fajniutkie te podziękowania dla gości. Ja też będę robić, nieco inne, ale też właśnie woreczki z organzy..
A w środku migdałki w lukrze. W sumie są dość drogie jakby zamawiać po 5 sztuk tak jak sprzedają na allegro, ale ja kupiłam przez neta w hurtowni, 1,3 kg starczy mi na 96 paczuszek, a koszt wyszedł dużo mniejszy ;)

A w piątek byłam na pierwszej przymiarce sukni, i welon, biżuterię i staniczek kupiłam, także jak się troszkę wykuruję i będę miała możliwość zgrnia zdjęć na kompa to na pewno pokażę ;D

Offline mantis1981
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #684 dnia: 4 Sierpnia 2008, 10:06 »
JulkaJ no to czekamy na zdjecia :)

Ja juz jestem po 2 przymiarkach, ostatnia zostala mi na koniec sierpnia. Nie skusilam sie jednak na welon z salonu poniewaz byl 4 razy drozszy co taki sam na allegro. Kupilam wiec tanszy i przynajmniej bede mogla go oddac na zawsze panience, ktora go zlapie :P

Pozdrawiam

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #685 dnia: 4 Sierpnia 2008, 10:59 »
widzę, że Wy już prawie wszystko załatwione macie i juz sie stresuje  :-\

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #686 dnia: 4 Sierpnia 2008, 11:30 »
Iza22 nie stresuj się ja też nie mam załatwionych wieeeeluuu rzeczy  :P

Z najważniejszych i ostatnich na tapecie to pier****ny księsiunio z naszej parafii :ckm:. Nie chce nam wystawic zaświadczenia ze możemy brac ślub... Je***y dupek!!!! I dlatego nienawidzę tego całego zasranego towarzystwa w czarnych kieckach!!! Sorry ale musiałam sie wyżyć.

A więc debil powiedział że nie widzi nas w niedziele w kościele i nie da nam zgody... Ch*j że mamy dziecko i chcemy tworzyc normalną rodzinę :klnie:

Ksiądz w parafi gdzie bierzemy ślub mówi że to jego *pii* obowiązek bo my możemy co niedziele jeździc do Zakopanego na msze a jemu nic do tego. Dzisiaj mamy sie kontaktowac z proboszczem w sprawie tego pomigańca. I jak tylko dostanę ten papierek normalnie zmieszam go z błotem i powiem co o nim myślę !!!

A tak wogóle to my nie pierwsi którym robi taką jazdę na naszym osiedlu... Moje dwie znajome musiały brac ślub w parafii młodego. U nas ten problem że obydwoje tu należymy...

BOSZE, czemu wszystkie problemy nas się czepiają ???  :buu:

♡ Szymon & Leon ♡

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #687 dnia: 4 Sierpnia 2008, 11:36 »
a to dupek z tego ksędza, w sumie to taki nawet księdzem sie nie powinien nazywać, a w innej zupełnie parafii nie możecie brać ślubu?

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #688 dnia: 4 Sierpnia 2008, 12:49 »
Bierzemy właśnie w innej, ale że oboje należymy do tej parafii gdzie jest ten kretyn i to on musi jednemu z nas dac pozwolenie i pobłosławic związek... Księciunia w parafii gdzie należeliśmy całe lata podstawówki i liceum, gdzie braliśmy wszyskie sakramenty ( i właśnie dlatego tez tam chcemy ślub) śmieją się z niego i też uważają ze to niedorzeczne, że chcemy wziąśc ślub a ktoś to nam utrudnia... a później dziwią się że nie chcemy do Kościoła chodzic...

Dzisiaj sie wyjaśni czy będziemy brac ślub kościelny czy nie...

♡ Szymon & Leon ♡

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #689 dnia: 4 Sierpnia 2008, 13:08 »
a z jakiego kosciola jest ten ksiadz, ktory robi problemu? Czyzby z Gumieniec?
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012